Jump to content

Βοήθεια για επιλογή hardware home cinema

geodeath

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους!

Ήρθε η ώρα να στήσω το 4ο πισι του σπιτιού το οποίο θα είναι και αυτό που θα χρησιμοποιώ για να βλέπω HD βίντεο στην 42 full hd toshiba regza μου.

Δεδομένου οτι έχω ήδη HD-DVD player και 1080 upscaling dvd player, δεν με πολυενδιαφέρει να δω HD-DVD & Blu-ray, παρότι καλά θα είναι να μπορώ να το υποστηρίξω στο άμεσο μέλλον.

Κάνοντας μια βόλτα στα ηλεκτρομάγαζα, είδα οτι κυκλοφορούν κάποιες μητρικές που έχουν ενσωματωμένα τσίπ γραφικών (ενδεικτικά στο πλαίσιο έχει μια της sapphire με το g690 και μια της asus με το nvidia 7xxx) αλλα και θύρα HDMI.

Οι παραπάνω είναι πλατφόρμας αμ2, δεν εχω κανένα κόλλημα απλά βλέπω οτι οι τιμές στα amd είναι χαμηλότερες, και για αυτό που θέλω να κάνω εγώ δεν υπάρχουν τρελλές απαιτήσεις.

Ψάχνοντας περισσότερο, είδα οτι η υλοποίηση της sapphire δεν υποστηρίζει πάνω απο 720p ενώ της asus μπορεί. Στο manual όμως της asus το οποίο κατέβασα απο το ίντερνετ, λέει καθαρά το εξής : "Due to the chipset limitation, only MPEG2 & WMV offload can support HD format 1920x1080p". Τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό;

Σε ενα άλλο pc στο οποίο έχω την 7300 (nvidia) και το συνδέω με την HDTV μέσω καλωδίου DVI -> HDMI βλέπω κανονικότατα 1080p σήμα με αποτέλεσμα να μπορώ να αναπαράγω όποιο φορμάτ θέλω εγώ. Πχ αν θέλω να τρέξω ενα MKV αρχείο που είναι φτιαγμένο στα 1080, το τρέχω, το κάνω και full screen και δείχνει σε 1080p.

Γενικότερα, θα ήθελα προτάσεις απο άτομα που έφτιαξαν το δικό τους HTPC όσων αφορά την κάρτα γραφικών (γνωρίζω οτι πρέπει να υποστηρίζει HDCP και η παραπάνω μητρική το υποστηρίζει) γιατί μου φαίνεται οτι ούτε οι ίδιοι που τα φτιάχνουν δεν ξέρουν τι λένε!

Να προτιμήσω μητρική με ενσωματωμένο τσίπ; Η καλύτερα να πάρω μια κάρτα γραφικών που είναι συμβατή με HDCP;

Αυτό που με ενδιαφέρει ουσιαστικά είναι να μου βγεί όσο πιο τζάμπα γίνεται, δεδομένου οτι δεν χάνω κάτι σε απόδοση ή ανάλυση (πχ μην προτείνει κάποιος να βάλω ακριβή κάρτα γραφικών γιατι θα είναι μόνο για βίντεο) στοχεύοντας πάντα σε full hd.

ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Εγώ προτίμησα την λύση του φθηνού μπόρντ/επεξεργαστή (Asrock Conroe1333 + E2160) και για γραφικά την Connect3D Ati HD2600XT.

Έχεις σίγουρα μεγαλύτερη ευελιξία έτσι από το all-in-one board.

ο λόγος που δεν την ψάχνω με ιντελ επεξαργαστές είναι οτι κοιτώντας πχ στο πλαίσιο, έχουν πάνω απο 3-4 διαφορετικού τύπου και δεν καταλαβαίνω ποιές είναι οι διαφορές. (και φυσικά κατα πόσο θα έχουν αρκετή δύναμη για αυτού του είδους τη δουλειά)

Αρχική απάντηση από dpolal

Εγώ προτίμησα την λύση του φθηνού μπόρντ/επεξεργαστή (Asrock Conroe1333 + E2160) και για γραφικά την Connect3D Ati HD2600XT.

Έχεις σίγουρα μεγαλύτερη ευελιξία έτσι από το all-in-one board.

Θα συμφωνισω και γω αλλα με μια πιο φτηνη καρτα οπως η 2400Pro που υποστηριζει πληρως 1080p.

Απλα αντι για Intel βαλε εναν Amd αν θες...

Αρχική απάντηση από geodeath

ο λόγος που δεν την ψάχνω με ιντελ επεξαργαστές είναι οτι κοιτώντας πχ στο πλαίσιο, έχουν πάνω απο 3-4 διαφορετικού τύπου και δεν καταλαβαίνω ποιές είναι οι διαφορές. (και φυσικά κατα πόσο θα έχουν αρκετή δύναμη για αυτού του είδους τη δουλειά)

Από την στιγμή που ολόκληρη την δουλειά την κάνει η κάρτα γραφικών ότι και να βάλεις μια χαρά θα είναι.

Εδώ με τις υλοποιήσεις της σειράς HD σε agp slot μπορείς να αξιοποιήσεις ακόμα και παλιούς Ρ4 northwood σε τέτοιους ρόλους.

Γνωρίζω οτι συγκεκριμένες κάρτες αναλαμβάνουν τα βίντεο αλλα δεν ξέρω ποιές πέρα απο τις HD της ATI.

Δηλαδή ακόμα και ο Intel Dual Core Celeron E1200 που έχει 50 ευρώ είναι αρκετός με μια 2400 silent σε όλες τις περιπτώσεις;

Είχα την εντύπωση οτι βοηθούν στην αναπαραγωγή "γνήσιου" HD περιεχομένου, δηλαδή VC-1, mpeg2 κτλ.

Επίσης, βλέπω οτι η ASROCK 1333 DVI έχει μαζί την Intel

Αρχική απάντηση από geodeath

Γνωρίζω οτι συγκεκριμένες κάρτες αναλαμβάνουν τα βίντεο αλλα δεν ξέρω ποιές πέρα απο τις HD της ATI.

Δηλαδή ακόμα και ο Intel Dual Core Celeron E1200 που έχει 50 ευρώ είναι αρκετός με μια 2400 silent σε όλες τις περιπτώσεις;

Είχα την εντύπωση οτι βοηθούν στην αναπαραγωγή "γνήσιου" HD περιεχομένου, δηλαδή VC-1, mpeg2 κτλ.

Επίσης, βλέπω οτι η ASROCK 1333 DVI έχει μαζί την Intel

για την ώρα, ένας άθλον 4600 χ2 με την 7200 παίζει άνετα mkv χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεν είδα βέβαια κατανάλωση cpu αλλα δεν νομίζω να ζορίζεται και ιδιαίτερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.