GoriLLakoS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 "ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΟΔΙΑ" 15/01/2008 22:49:20 Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το θέμα της κάκιστης κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος διέλευσης, που καλούνται να πληρώσουν μόνο οι Έλληνες οδηγοί! Αυτή την αποκάλυψη έκανε χτες ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση! «Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι, δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο, πληρώνουν για να σκοτωθούν», δήλωσε φανερά φορτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν, δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε», είπε ο κ. Κατσικόπουλος. Τα έσοδα από τα Διόδια της Πατρών Κορίνθου, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονται καθημερινά σε 80.000 ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, καθώς αγγίζει τα 2,5 ευρώ και παρά το μεγάλο αυτό ποσό, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, δεν έχει φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα χωρίς διαχωριστική νησίδα, την στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μόλις 150 χιλιόμετρα."Πηγή : http://www.patranews.gr/news.asp?ID=8047
f117 Ιανουάριος 22, 2008 #4 Ιανουάριος 22, 2008 άστα.........δεν τον πήγες gorillako τον kingpin από εκεί να χαρεί δρόμους.........
DarkSaga Ιανουάριος 22, 2008 #5 Ιανουάριος 22, 2008 δηλαδή απλά αρνούμαι να πληρώσω ανοίγουν την μπάρα και λένε καλό ταξίδι?χλωμό....
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 22, 2008 #6 Ιανουάριος 22, 2008 ενδοιαφεροντο ιδιο ομως δεν θα πρεπει να ισχυει τοτε και για τα υπολοιπα διοδια στην εθνικη Αθηνων-Θεσσαλονικης (αναφερομαι στην καταλληλοτητα του δρομου και στη μη επιβολη κυρωσεων)?γιατι η Εθνικη ειναι κυριολεκτικα χαλια...ειναι ελαχιστα τα σημεια που ειναι "καλα"
GoriLLakoS Ιανουάριος 22, 2008 Author #8 Ιανουάριος 22, 2008 Γιατί χλωμό?Αφού η Ελλάδα ανήκει στην Ευ. Ένωση...οι Έλληνες είναι απ'έξω?’λλο πραγματικό παράδειγμα...έχω έναν φίλο που οι γονείς του φέρνουν αμάξια απο έξω(απο χώρες που ανήκουν στην ΕΕ εννοείτε) .Μου είπε πώς άμα κάποιος πάρει αμάξι απο έξω, αφού ανήκουμε στην ΕΕ δικαιούται να μην βγάλει ελληνικές πινακίδες αλλά να το αφήσει με τις ξένες και νομίζω κάθε 6 μήνες να βγαίνει απο τα σύνορα(ξέρεις ,ταξιδάκι στην ΒΟυλγαρία για Σκί και πάλι πίσω)Παλαιότερα κόβανε κλήσεις αβέρτα η αστυνομία σε τέτοια αμάξια.Πλέον, επειδή ο κόσμος έχει τρέξει πολύ γι'αυτόν τον λόγο...οι αστυνόμοι το κυνηγάνε ελάχιστα...αλλά άμα σου κόψουνε κλήση, πάς στο ευρωπαικό δικαστήριο, και στην σβήνουν επιτόπου χωρίς 2η κουβέντα...Είναι πραγματικό αυτό που λέω, και όχι εικασίες..
ea6gka Ιανουάριος 22, 2008 #9 Ιανουάριος 22, 2008 μια χαρα πληρωνουν οι ξενοι , οι ιταλοι τουλαχιστον εχω δει με τα ιδια μου τα ματια να πλερωνουν κανονικα.
SLN Ιανουάριος 22, 2008 #10 Ιανουάριος 22, 2008 Να πω την αληθεια με αμαξι ελαχιστες φορες εχω περασει απο διοδια Ριου, γιατι παντα πηγαινα απο την παλια εθνικη, και εβγαινα στον Λογγο για να γλιτωσω τα 2.5 ευρω. Τωρα και στα διοδια της επιστροφης αλλα και δεκαδες φορες με λεωφορειο, δεν ειδα ποτε κανεναν να μην πληρωνει. Τετοιες "μπηχτες" γινονται αμεσα εφαρμοσιμες απο τους επαγγελματιες που τρωνε τα διοδια με το φτυαρι.Απο ενα σημειο και μετα οι ΚΤΕΛ-ιτζηδες περνουσαν απο τον e-pass διαδρομο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν πλερωναν. Εκτος κι αν μεχρι περσι το καλοκαιρι οι δρομοι ηταν σε καλη κατασταση και επρεπε να πληρωσεις, αλλα το 2ο μισο του 2007 απομ@μηθηκε η κατασταση.
Maximus Ιανουάριος 22, 2008 #11 Ιανουάριος 22, 2008 Αρχική απάντηση από CrazyAnt ενδοιαφερον το ιδιο ομως δεν θα πρεπει να ισχυει τοτε και για τα υπολοιπα διοδια στην εθνικη Αθηνων-Θεσσαλονικης (αναφερομαι στην καταλληλοτητα του δρομου και στη μη επιβολη κυρωσεων)? γιατι η Εθνικη ειναι κυριολεκτικα χαλια... ειναι ελαχιστα τα σημεια που ειναι "καλα" Trust me, το Αθήνα-Θεσ/νίκη είναι βόλτα στο πάρκο. Το Αθήνα-Πάτρα είναι στο rollercoaster Είναι κάποια σημεία που λες ότι δεν είσαι σε Εθνική αλλά σε επαρχειακό δρόμο.
sotiris Ιανουάριος 22, 2008 #12 Ιανουάριος 22, 2008 Αρχική απάντηση από GoriLLakoS’λλο πραγματικό παράδειγμα...έχω έναν φίλο που οι γονείς του φέρνουν αμάξια απο έξω(απο χώρες που ανήκουν στην ΕΕ εννοείτε) . Μου είπε πώς άμα κάποιος πάρει αμάξι απο έξω, αφού ανήκουμε στην ΕΕ δικαιούται να μην βγάλει ελληνικές πινακίδες αλλά να το αφήσει με τις ξένες και νομίζω κάθε 6 μήνες να βγαίνει απο τα σύνορα(ξέρεις ,ταξιδάκι στην ΒΟυλγαρία για Σκί και πάλι πίσω) Παλαιότερα κόβανε κλήσεις αβέρτα η αστυνομία σε τέτοια αμάξια. Πλέον, επειδή ο κόσμος έχει τρέξει πολύ γι'αυτόν τον λόγο...οι αστυνόμοι το κυνηγάνε ελάχιστα...αλλά άμα σου κόψουνε κλήση, πάς στο ευρωπαικό δικαστήριο, και στην σβήνουν επιτόπου χωρίς 2η κουβέντα... Είναι πραγματικό αυτό που λέω, και όχι εικασίες.. Λέγε ακριβώς τι ξέρεις, διότι το ψάχνω και δεν βγάζω άκρη!! Δεχόμεθα και pm! Αρχική απάντηση από SLN Να πω την αληθεια με αμαξι ελαχιστες φορες εχω περασει απο διοδια Ριου, γιατι παντα πηγαινα απο την παλια εθνικη, και εβγαινα στον Λογγο για να γλιτωσω τα 2.5 ευρω. Θύμισέ μου γιατί δεν βάζεις linux και δεν πηγαίνεις κάθε Τετάρτη στην Πορεία?
GoriLLakoS Ιανουάριος 22, 2008 Author #13 Ιανουάριος 22, 2008 Σωτήρη, αυτό ακριβώς που έγραψα ξέρω...τίποτα άλλο. ’μα φάς κλήση για ξένες πινακίδες, πάς στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και την σβήνουν... Ψάχνω και εγώ γιατί θέλω κάτι απο έξω.. ’μα μάθω και άλλα θα ενημερώσω..
sotiris Ιανουάριος 22, 2008 #14 Ιανουάριος 22, 2008 Αρχική απάντηση από GoriLLakoS Σωτήρη, αυτό ακριβώς που έγραψα ξέρω...τίποτα άλλο. ’μα φάς κλήση για ξένες πινακίδες, πάς στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και την σβήνουν... Ψάχνω και εγώ γιατί θέλω κάτι απο έξω.. ’μα μάθω και άλλα θα ενημερώσω.. Αυτό με τους 6 μήνες το ξέρω, αλλά ως εξής: 6 μήνες διαμονή ελλάδα, 6 μήνες διαμονή eu. Όταν κάνεις ταξίδι εντός Ε.Ε., δεν νομίζω ότι σε ελέγχει κανείς, έτσι δεν είναι? ’ρα πώς θα αποδείξεις ότι πήγες έξω? Αυτό μου κάνει λίγο εντύπωση μόνο. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να έχω ασφαλισμένο όχημα + τέλη κυκλοφορίας στη π.χ. Γερμανία, ενώ είμαι κάτοικος Αθηνών. Μήπως πρέπει να πιάσω και σπίτι στο Dusseldorf για να το δικαιολογήσω? (άρα δε συμφέρει). Όταν μάθεις πες, καλύτερα πριν μετακομίσω για έξω!!!!! [ontopic] Η δρομάρα αυτή η Αθηνών Πατρών είναι τρελό δρομάκι, δηλαδή αν έχεις σώας τα φρένας δεν το κάνεις, αλλά η ζωή θέλει και λίγο ρίσκο βρε παιδί! [/ontopic]
SLN Ιανουάριος 22, 2008 #15 Ιανουάριος 22, 2008 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 15:31] Θύμισέ μου γιατί δεν βάζεις linux και δεν πηγαίνεις κάθε Τετάρτη στην Πορεία? Γιατι να βαλω ρε αδερφε Linux 'ναουμ? Για να γινω χακερ?Καθε τεταρτη ασφα-ρρρρρ-ως και πηγαινω στην πορεια... Απλα μαλλον δεν πηγαινουμε στις ιδιες πορειες για να συναντιωμαστε. Εσυ διαδηλωνεις για φτηνα εξαρτηματα αποτριχωσης μπικινι (γιατι στις προσφορες του Κωτσοβολου δεν αξιζει τιποτα), ενω εγω διαδηλωνω για περισσοτερα λατιν μαγαζια στο Ηρακλειο και λιγοτερα σκυλαδικα.
Daytime Dreamer Ιανουάριος 22, 2008 #16 Ιανουάριος 22, 2008 Αρχική απάντηση από GoriLLakoS Σωτήρη, αυτό ακριβώς που έγραψα ξέρω...τίποτα άλλο. ’μα φάς κλήση για ξένες πινακίδες, πάς στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και την σβήνουν... Ψάχνω και εγώ γιατί θέλω κάτι απο έξω.. ’μα μάθω και άλλα θα ενημερώσω.. Εγω που εχω διπλη υπηκοοτητα (Αγγλικη - Ελληνικη) και εχω γεννηθει Αγγλια θα μου ειναι πιο ευκολο να κανω κατι τετοιο? Αμαξι απο Γερμανια θελω και εγω. Οι διαφορες στις τιμες ειναι αντε-γεια!
GoriLLakoS Ιανουάριος 22, 2008 Author #17 Ιανουάριος 22, 2008 ’μα κάνεις τον ξένο ...λογικά ναι.. Με το τελωνείο, δεν είναι αντε γειά για πολύ..
Daytime Dreamer Ιανουάριος 22, 2008 #18 Ιανουάριος 22, 2008 Αρχική απάντηση από GoriLLakoS ’μα κάνεις τον ξένο ...λογικά ναι.. Με το τελωνείο, δεν είναι αντε γειά για πολύ.. Μα αυτο ειναι το θεμα ... να αποφυγουμε το τελωνειο! Ουτως η αλλως ειμαστε παρανομοι που εχουμε τελωνειο εντος ευρωπαικης ενωσης (και πληρωνουμε εσυ και εγω και ο καθε πολιτης προστιμο για αυτο καθε χρονο στην ΕΕ) BTW, δες τα πμ σου!
Hohenstaufen Ιανουάριος 22, 2008 #19 Ιανουάριος 22, 2008 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 15:37] Όταν κάνεις ταξίδι εντός Ε.Ε., δεν νομίζω ότι σε ελέγχει κανείς, έτσι δεν είναι?’ρα πώς θα αποδείξεις ότι πήγες έξω? Βγάζεις Αεροπορικά Εισητήρια.Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 15:37]Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να έχω ασφαλισμένο όχημα + τέλη κυκλοφορίας στη π.χ. Γερμανία, ενώ είμαι κάτοικος Αθηνών. Μήπως πρέπει να πιάσω και σπίτι στο Dusseldorf για να το δικαιολογήσω? (άρα δε συμφέρει). Για να βγάλεις γερμανικές πινακίδες πρέπει να δηλώνεις μόνιμος κάτικος Γερμανίας.Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληρώνεις έναν λογαριασμό στο όνομα σου(ΔΕΗ ΝΕΡΟ κτλπ)Μια παράγκα δλδ να έχεις με λάμπα μπορείς να πεις οτι είσαι μόνιμος κάτοικος γερμανίας.
Samael Ιανουάριος 22, 2008 #20 Ιανουάριος 22, 2008 BTW, ο δρομος χαλασε πολυ τωρα τελευταια ή υπερβαλετε λιγο?Πριν 4 χρονια που τον οδηγησα τελευταια φορα δεν ηταν τπτ τραγικο, σαν την εθνικη πριν 10 χρονια ή το σημερινο κομματι προς Πλαταμωνα μερια ηταν απ οσο θυμαμαι...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.