Jump to content

2 Υπολογιστες σε μια οθονη...Πως;

hayabusa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα...

Θελω να συνδεσω τον φορητο μου και τον σταθερο μου σε μια οθονη και να μπορω να κανω ταυτοχρονα δουλεια και στους δυο αλλαζοντας καθε τοσο μεταξυ των δυο....

Μπορειτε να μου πειτε πως μπορει να γινει αυτο;

Μιλαω για αυτη εδω την οθονη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168582

Επισης να πω οτι η καρτα γραφικων του σταθερου εχει τοσο dvi οσο και d-sub ενω ο φορητος εχει μια εξοδο dvi-i...

Ευχαριστω εκ των προτερων...

Χρησιμοποιωντας ενα τετοιο switch ειναι απαραιτητο να συνδεσεις και ποντικι/πληκτρολογιο; δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις του καθε υπολογιστη ξεχωριστα;

Koιτα ή πέρνεις το KVM switch και τα στείνεις και παίζεις μεταξύ των δύο

Αρχική απάντηση από GeorgeVasil

αν εχεις δικτυο παιζει και το VNC

πραγμα που σημαινει εγκατασταση και στα δυο μηχανακια το προγραμμα και υστερα στο config του προγρ. add τις ip του καθενος μηχανιματος. για να μπορεις να εχεις remote access

Αρχική απάντηση από hayabusa

Χρησιμοποιωντας ενα τετοιο switch ειναι απαραιτητο να συνδεσεις και ποντικι/πληκτρολογιο; δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις του καθε υπολογιστη ξεχωριστα;

οσο για αυτο δεν χρειαζεται για χρησιμοποιει το mouse kai to keyboard ενω εισαι συνδεδεμενος στο αλλο

πιστευω να καταλαβες......

στο δευτερο quote (επειδη ειναι λιγο μπλεγμενο :D) εννοεις οτι μπορεις να συνδεσεις μονο τις οθονες και τα πληκτρολογια-ποντικια να παιζουν ξεχωριστα ή οτι αυτο δεν γινεται;

Κατεβάζεις αυτό:

http://www.realvnc.com/

Στο ενα PC τρεχει το προγραμμα σε Server Mode και στο άλλο σε Viewer

Mode.Oπότε με το Viewer συνδέεσαι σε αυτό που έχει το Server δίνοντας την IP του(+password προαιρετικά).

Με ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι τα χειρίζεσαι όλα.

vncsi8.th.jpg

Αρχική απάντηση από grgkopanas [Σήμερα, στις 22:00]

τι μνήμες απαιτούν αυτά τα προγραμματα ρε παιδία, απαιτουν μνήμη και απο τον server και απο τον viewer?

Ελάχιστη..10-13ΜΒ.

Αν σας βολεύει και ο Remote Desktop ακόμα καλύτερα.Σε εμένα δεν δουλεύει Vista-->2003.Για αυτό και έβαλα VNC.

Το πιο απλό είναι με ένα εξάρτημα σαν χάμπ πχ που θα το βρείς παντού και με ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο 2 πσ ή λάπτοπ και με συνδιασμό κουμπιόν αλλάζεις

Αρχική απάντηση από computinghs

Το πιο απλό είναι με ένα εξάρτημα σαν χάμπ πχ που θα το βρείς παντού και με ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο 2 πσ ή λάπτοπ και με συνδιασμό κουμπιόν αλλάζεις

αυτο που λες ειναι kvm switch εκτος και αν εννοεις κατι αλλο...αν οντως ισχυει αυτο που ειπε ο Shadow Runner (οτι δηλαδη οσες οθονες εχουν και dvi και d-sub εχουν και διακοπτη για εναλλαγη μεταξυ των δυο) τοτε θα παρω μια τετοια και (υποθετω) πως δεν θα εχω προβλημα...Θα παω αυριο το πρωι στο πλαισιο και θα κανω εναν ελεγχο...:D

Δεν χρειάζεται κανένα switch ρε παιδιά, απλά ήθελε να βάλει το laptop και το desktop σε μια οθόνη και απλά να μπορεί να γυρνάει στο καθένα από αυτό όταν θέλει...

Δεν ήθελε να τα βλέπει και τα 2 ταυτόχρονα. Ας κάνει αυτό που του είπα με την οθόνη και θα είναι jet.

Στην DVI ας βάλει το laptop του και στην Dsub ας βάλει το desktop και τελείωσε.

Αρχική απάντηση από ShadowRunner

Δεν χρειάζεται κανένα switch ρε παιδιά, απλά ήθελε να βάλει το laptop και το desktop σε μια οθόνη και απλά να μπορεί να γυρνάει στο καθένα από αυτό όταν θέλει...

Δεν ήθελε να τα βλέπει και τα 2 ταυτόχρονα. Ας κάνει αυτό που του είπα με την οθόνη και θα είναι jet.

Στην DVI ας βάλει το laptop του και στην Dsub ας βάλει το desktop και τελείωσε.

Ετσι ακριβως το σκεφοτμουνα και εγω...Φευγω για Πλαισιο τωρα...Να δω τι γινεται..:D

Λοιπον, μετα απο επισκεψη σε Πλαισιο,Multirama και e-shop κατεληξα σε αυτη εδω http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=933465 .

To θεμα τωρα εχει ως εξης...Εκανα το λαθος και δεν κοιταξα τον τυπο του DVI-D που εχει (sinle or dual link)....Mπορει να μου πει καποιος τι καλωδιο θα χρειαστω σε καθε περιπτωση ωστε να τη συνδεσω μετο DVI-I του φορητου;

Τίποτα που να σε ανησυχεί φίλε μου... ο φορητός σου όπως και οι περισσότερες κάρτες γραφικών έχουν DVI-I. Αυτό σημαίνει πως είναι και ψηφιακά αλλά και αναλογικά :)

http://en.wikipedia.org/wiki/DVI

Εσύ θα πας και θα εξοπλιστείς από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ένα ωραίο καλoδιάκη από DVI-I σε DVI-D και θα είσαι κούκλος.

Βέβαια, κάνε και ένα print την εικόνα από το link που σου δίνω για να την έχεις μαζί σου και να δεις (σιγουρευτείς) για το καλώδιο. Εγώ την πρώτη φορά την πάτησα και είχα πάρει και ακριβό καλώδιο ειδική παραγγελία κιόλας.... :(

Μόλις πάω σπίτι θα σου πω στα σίγουρα οκ; Θα πάρω και κάνα 2 φώτος με αυτό που έκανα εγώ να δεις.

Εγώ από DVI-I της κάρτας το έκανα DSub στην τηλεόραση και την άλλη θύρα της κάρτας μου πάλι DVI-I την έχω στο DVI-D της Dell.

Θα ποστάρω photos αργότερα, οκ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.