apagal Φεβρουάριος 7, 2008 #61 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις το rivatuner. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaglenik Φεβρουάριος 7, 2008 Author #62 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 Εl.greco.1978, σταματα να ταλαιπωρησε προσπαθωντας να φτιαξεις boot disk με οποιοδιποτε τροπο και χρησιμοπιοισε το εναλακτικο tool για φλασαρισμα της καρτας που ειναι το το WinFlash 2.0.0.2 και μπορεις να κανεις flash το bios κανονικα μεσα απο τα Windows. To winflash εχει ενα ειδος protection το οποιο δεν σε αφινει να φλασαρεις με bios αλλης καρτας ακομα και εαν ταιριαζει. Πανε στο TechPowerUp VGA Bios Collection που link εχω πιο πανω βρες τον κατασκευαστει και το μοντελο της καρτας σου και κατεβασε το bios και flashare με Winflash. (Εγω φλάσαρω με Winflash). Για Sapphire ειπαρχει το 10.077 που ειναι κανα 2μηνο νεοτερο απο το 10.071 που λες. Το 10.077 το φορεσα πριν λιγες μερες και μπορεις να το δεις και στις photo πιο πανω.Apagal, σταματα επιτελους να λες για official site και release μιας και κατι τετιο δεν προκιτε να γινει ποτε γιατι με bios update χανεις την εγγυηση στις καρτες γραφικων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Φεβρουάριος 7, 2008 #63 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 ρε guys φορεσα μια μονη σημερα σε εναν κολλητο...και εχω την εντυπωση οτι κανει φασαρια η καρτα...φορεσα το rivatuner για να την ηρεμησω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaglenik Φεβρουάριος 7, 2008 Author #64 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 Αρχική απάντηση από gbak [Σήμερα, στις 18:56] ρε guys φορεσα μια μονη σημερα σε εναν κολλητο...και εχω την εντυπωση οτι κανει φασαρια η καρτα...φορεσα το rivatuner για να την ηρεμησω... Ε ρε gbak πως ειναι δυνατον να πεσουμε απο τους 80C στους 65C χωρις increase στα Rpm. Το pc το εχω στο υπνοδοματιο και με ενδιαφερει ο θορυβος και δεν μπορω να πω οτι κανει "φασαρια" απλα τωρα ειναι πιο ευδιακριτο μια και πραγματικα δουλευει τωρα... Δεν μας ειπες τι bios version φοραει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Φεβρουάριος 7, 2008 #65 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 ρε συ λεμε για idle default και 50c...και βαβουριαζε διχως λογο...αφου σκεφτηκα να την στειλω rma....και του την σεταρα με το ριβα στο πιο χαμηλο επιπεδο να ηρεμησει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaglenik Φεβρουάριος 7, 2008 Author #66 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 Αρχική απάντηση από gbak ρε συ λεμε για idle default και 50c...και βαβουριαζε διχως λογο...αφου σκεφτηκα να την στειλω rma....και του την σεταρα με το ριβα στο πιο χαμηλο επιπεδο να ηρεμησει... Για να εχει 50C τοτε δουλευε με 80%+ fan speed που κανει αρκετο θορυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Φεβρουάριος 8, 2008 #67 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 εμένα που δεν ανεβάζει η κάρτα απο μόνη της τον ανεμιστήρ τι διάλο να κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apagal Φεβρουάριος 8, 2008 #68 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 Αρχική απάντηση από DarkSaga εμένα που δεν ανεβάζει η κάρτα απο μόνη της τον ανεμιστήρ τι διάλο να κάνω? Να βάλεις το rivatuner και να ανεβάσεις τα rpm.Ή όπως λένε τα παιδιά παραπάνω βάλε κανένα καινούριο bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
el.greco.1978 Φεβρουάριος 12, 2008 #69 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2008 Φίλε eaglenik δοκίμασα να φλασάρω την μία (έχω 2 3870) με το atiflash.Η έκδοση που είχα ήταν η 0.73.Βάζω λοιπόν την 0.71 που διορθώνει το πρόβλημα με τον ανεμιστήρα.Ανεβάζει γραμμικά την ταχύτητα.Πάντως με το crysis πάνω από 65-70 δεν ανεβάζει.Μετά σκέφτομαι πριν βάλω και στην άλλη κάρτα το bios δεν βάζω ξανά το 0.73 της κάρτας μου (το οποίο το είχα σώσει με το gpu.Προσοχή σώστε το αρχικό γιατί είναι το μόνο που κρατάει το part number ης κάρτας.),να δω τι γίνεται.Με το atiflash έγινε μπάχαλο.Η κάρτα τα παίξε!Νόμιζε ότι είχε τσιπ RV670XTX αντι για V670XT.!!!!!!!!!!!!!!!!! H μόνη λύση είναι το atiflash στο dos.To χρησιμοποίησα με τις εξείς παραμέτρους: x:atiflash -p <0 ή 1> <όνομα αρχείου bin ή rom> -fόπου 0 και 1 αν έχεις 2 κάρτες 0 η κύρια και 1 η δευτερύουσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick2crete Φεβρουάριος 12, 2008 #70 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2008 Με το Winflash απο το λινκ πιο πανω την φλασαρα κανονικα στο 77 βιος χωρις κανενα προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Φεβρουάριος 12, 2008 #71 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2008 διαφορές είδε κανείς πριν και μετά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaglenik Φεβρουάριος 12, 2008 Author #72 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2008 Αρχική απάντηση από el.greco.1978 Φίλε eaglenik δοκίμασα να φλασάρω την μία (έχω 2 3870) με το atiflash.Η έκδοση που είχα ήταν η 0.73.Βάζω λοιπόν την 0.71 που διορθώνει το πρόβλημα με τον ανεμιστήρα.Ανεβάζει γραμμικά την ταχύτητα.Πάντως με το crysis πάνω από 65-70 δεν ανεβάζει.Μετά σκέφτομαι πριν βάλω και στην άλλη κάρτα το bios δεν βάζω ξανά το 0.73 της κάρτας μου (το οποίο το είχα σώσει με το gpu.Προσοχή σώστε το αρχικό γιατί είναι το μόνο που κρατάει το part number ης κάρτας.),να δω τι γίνεται.Με το atiflash έγινε μπάχαλο.Η κάρτα τα παίξε!Νόμιζε ότι είχε τσιπ RV670XTX αντι για V670XT.!!!!!!!!!!!!!!!!! H μόνη λύση είναι το atiflash στο dos.To χρησιμοποίησα με τις εξείς παραμέτρους: x:atiflash -p <0 ή 1> <όνομα αρχείου bin ή rom> -f όπου 0 και 1 αν έχεις 2 κάρτες 0 η κύρια και 1 η δευτερύουσα. Εφοσον η καρτα λειτουργισε δεν πιστευω οτι πηγε κατι λαθος στο φλασαρισμα, ισως ο driver να buggarise και να την βλεπει λαθος και να θελει επανεγκατασταση. Παντος εφοσον την βλεπεις την καρτα ξαναφλασαρε την ολα οκ. Οι εντολη που χρησιμοποιησες ειναι σωστη. Χρησιμοποιησε το Winflash για το οποιο μιλαω πιο πανω και μπορεις να φλασαρεις μεσα απο windows επιλεγοντας ομορφα και οραια πια απο τις 2 καρτες θες και πιο bios θες. Βγηκε καινουργια εκδοση 0.77 οπως ειπα επισης πιο πανω και την εχω περασει ειδη στην δικια μου. Το link για την 0.77 ειναι πιο λιγα post πιο πισω. Υ.Γ: Βρηκα μια ελαφρος διαφορετικη εντολη για το Atiflash x:\atiflash -p 0 -f hd3870.bin ( Αντι hd3870.bin το ονομα του δικου μας αρχιου ) Οριστε και ενα prtscr του tool :flower: Αρχική απάντηση από DarkSagaδιαφορές είδε κανείς πριν και μετά? Απο διαφορες στην αποδοση δεν ξερω εαν ειπαρχουν, αυτο που προσεξα ειναι το ανεμιστηρι πλεον δουλευει πιο εξυπνα τωρα, ανεβαζει στροφες κατεβαζει, γενικα λειτουργει τωρα πιοτηκοτερα χωρις αυτο να σημαινει καμια υπερβολικη αυξηση στο θορυβο παντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Φεβρουάριος 15, 2008 #73 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2008 exo kai ego mia hd 3870 kai tin exo sta 905 core kai 2560 kai mou trexi mia xara.einai poli sta8eri.trexo meso rivatuner.alla gia epipleon na pai den nomizo oso kai na tin psiksis.xriazete more power for this. makari na mporousa na valo pic na dite.ligo asxeto afto, den mporo na vro rivatuner pou na ipostirizei tin 3870 x2.mipos kserete tipota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Φεβρουάριος 15, 2008 #74 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2008 Πρωτον γραφε ελληνικα και δευτερον αν θες υψηλοτερα τον πυρηνα κανε voltmod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Φεβρουάριος 15, 2008 #75 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2008 οκ για πες πως θα το κανω αυτο?ριξε λιγο τα φωτα σου να πειραματιστω λιγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Φεβρουάριος 15, 2008 #76 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2008 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=166623 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenforce13 Φεβρουάριος 15, 2008 #77 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2008 Εμενα η καρτα με 40% απο το riva εχει κατέβει και στους 39 βαθμούς Link to comment Share on other sites More sharing options...
mak_kioy Φεβρουάριος 15, 2008 #78 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2008 Ναι κατεβαίνει εφόσον όμως δεν την έχεις υπερχρονισμένη μέσω του riva. Γιατί αν την έχεις τότε σε idle δεν ρίχνει τα ρολόγια με αποτέλεσμα να είναι περίπου στους 40+ το idle. Ενώ στα default και εμένα πέφτει κάπου στους 38-39 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Μάρτιος 20, 2008 #79 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2008 παλικάρια voltmod από bios λειτουργεί σε αυτές? ή πάμε αναγκαστικά για hardmod?την 3850 της GeCube έχω με το 67 bios αλλά ανεβαίνει μέχρι 762/1008 λίγο δεν είναι?Επίσης από ότι είδα οι μνήμες είναι samsung, θα έχω πρόβλημα να βάλω κάποιο άλλο bios?πχ το reference της ATI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Μάρτιος 20, 2008 #80 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2008 οπως για την 3870 που ειχε βγει το βιος για το bug εχει βγει και για την 3850? :whistling:o Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.