Jump to content

Sapphire HD3870 Bios Version 0.73 [ updated v0.77 ]

Eaglenik

Recommended Posts

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Εl.greco.1978, σταματα να ταλαιπωρησε προσπαθωντας να φτιαξεις boot disk με οποιοδιποτε τροπο και χρησιμοπιοισε το εναλακτικο tool για φλασαρισμα της καρτας που ειναι το το WinFlash 2.0.0.2 και μπορεις να κανεις flash το bios κανονικα μεσα απο τα Windows. To winflash εχει ενα ειδος protection το οποιο δεν σε αφινει να φλασαρεις με bios αλλης καρτας ακομα και εαν ταιριαζει. Πανε στο TechPowerUp VGA Bios Collection που link εχω πιο πανω βρες τον κατασκευαστει και το μοντελο της καρτας σου και κατεβασε το bios και flashare με Winflash. (Εγω φλάσαρω με Winflash). Για Sapphire ειπαρχει το 10.077 που ειναι κανα 2μηνο νεοτερο απο το 10.071 που λες. Το 10.077 το φορεσα πριν λιγες μερες και μπορεις να το δεις και στις photo πιο πανω.

Apagal, σταματα επιτελους να λες για official site και release μιας και κατι τετιο δεν προκιτε να γινει ποτε γιατι με bios update χανεις την εγγυηση στις καρτες γραφικων.

Αρχική απάντηση από gbak [Σήμερα, στις 18:56]

ρε guys φορεσα μια μονη σημερα σε εναν κολλητο...και εχω την εντυπωση οτι κανει φασαρια η καρτα...φορεσα το rivatuner για να την ηρεμησω...

Ε ρε gbak πως ειναι δυνατον να πεσουμε απο τους 80C στους 65C χωρις increase στα Rpm. Το pc το εχω στο υπνοδοματιο και με ενδιαφερει ο θορυβος και δεν μπορω να πω οτι κανει "φασαρια" απλα τωρα ειναι πιο ευδιακριτο μια και πραγματικα δουλευει τωρα... Δεν μας ειπες τι bios version φοραει.

Αρχική απάντηση από gbak

ρε συ λεμε για idle default και 50c...και βαβουριαζε διχως λογο...αφου σκεφτηκα να την στειλω rma....και του την σεταρα με το ριβα στο πιο χαμηλο επιπεδο να ηρεμησει...

Για να εχει 50C τοτε δουλευε με 80%+ fan speed που κανει αρκετο θορυβο.

Αρχική απάντηση από DarkSaga

εμένα που δεν ανεβάζει η κάρτα απο μόνη της τον ανεμιστήρ τι διάλο να κάνω?

Να βάλεις το rivatuner και να ανεβάσεις τα rpm.Ή όπως λένε τα παιδιά παραπάνω βάλε κανένα καινούριο bios.

Φίλε eaglenik δοκίμασα να φλασάρω την μία (έχω 2 3870) με το atiflash.Η έκδοση που είχα ήταν η 0.73.Βάζω λοιπόν την 0.71 που διορθώνει το πρόβλημα με τον ανεμιστήρα.Ανεβάζει γραμμικά την ταχύτητα.Πάντως με το crysis πάνω από 65-70 δεν ανεβάζει.Μετά σκέφτομαι πριν βάλω και στην άλλη κάρτα το bios δεν βάζω ξανά το 0.73 της κάρτας μου (το οποίο το είχα σώσει με το gpu.Προσοχή σώστε το αρχικό γιατί είναι το μόνο που κρατάει το part number ης κάρτας.),να δω τι γίνεται.Με το atiflash έγινε μπάχαλο.Η κάρτα τα παίξε!Νόμιζε ότι είχε τσιπ RV670XTX αντι για V670XT.!!!!!!!!!!!!!!!!! H μόνη λύση είναι το atiflash στο dos.To χρησιμοποίησα με τις εξείς παραμέτρους: x:atiflash -p <0 ή 1> <όνομα αρχείου bin ή rom> -f

όπου 0 και 1 αν έχεις 2 κάρτες 0 η κύρια και 1 η δευτερύουσα.

Αρχική απάντηση από el.greco.1978

Φίλε eaglenik δοκίμασα να φλασάρω την μία (έχω 2 3870) με το atiflash.Η έκδοση που είχα ήταν η 0.73.Βάζω λοιπόν την 0.71 που διορθώνει το πρόβλημα με τον ανεμιστήρα.Ανεβάζει γραμμικά την ταχύτητα.Πάντως με το crysis πάνω από 65-70 δεν ανεβάζει.Μετά σκέφτομαι πριν βάλω και στην άλλη κάρτα το bios δεν βάζω ξανά το 0.73 της κάρτας μου (το οποίο το είχα σώσει με το gpu.Προσοχή σώστε το αρχικό γιατί είναι το μόνο που κρατάει το part number ης κάρτας.),να δω τι γίνεται.Με το atiflash έγινε μπάχαλο.Η κάρτα τα παίξε!Νόμιζε ότι είχε τσιπ RV670XTX αντι για V670XT.!!!!!!!!!!!!!!!!! H μόνη λύση είναι το atiflash στο dos.To χρησιμοποίησα με τις εξείς παραμέτρους: x:atiflash -p <0 ή 1> <όνομα αρχείου bin ή rom> -f

όπου 0 και 1 αν έχεις 2 κάρτες 0 η κύρια και 1 η δευτερύουσα.

Εφοσον η καρτα λειτουργισε δεν πιστευω οτι πηγε κατι λαθος στο φλασαρισμα, ισως ο driver να buggarise και να την βλεπει λαθος και να θελει επανεγκατασταση. Παντος εφοσον την βλεπεις την καρτα ξαναφλασαρε την ολα οκ. Οι εντολη που χρησιμοποιησες ειναι σωστη. Χρησιμοποιησε το Winflash για το οποιο μιλαω πιο πανω και μπορεις να φλασαρεις μεσα απο windows επιλεγοντας ομορφα και οραια πια απο τις 2 καρτες θες και πιο bios θες. Βγηκε καινουργια εκδοση 0.77 οπως ειπα επισης πιο πανω και την εχω περασει ειδη στην δικια μου. Το link για την 0.77 ειναι πιο λιγα post πιο πισω. :)

Υ.Γ: Βρηκα μια ελαφρος διαφορετικη εντολη για το Atiflash

x:\atiflash -p 0 -f hd3870.bin ( Αντι hd3870.bin το ονομα του δικου μας αρχιου )

Οριστε και ενα prtscr του tool :flower:

ggikosdd9.th.png

Αρχική απάντηση από DarkSaga

διαφορές είδε κανείς πριν και μετά?

Απο διαφορες στην αποδοση δεν ξερω εαν ειπαρχουν, αυτο που προσεξα ειναι το ανεμιστηρι πλεον δουλευει πιο εξυπνα τωρα, ανεβαζει στροφες κατεβαζει, γενικα λειτουργει τωρα πιοτηκοτερα χωρις αυτο να σημαινει καμια υπερβολικη αυξηση στο θορυβο παντα.

exo kai ego mia hd 3870 kai tin exo sta 905 core kai 2560 kai mou trexi mia xara.einai poli sta8eri.trexo meso rivatuner.alla gia epipleon na pai den nomizo oso kai na tin psiksis.xriazete more power for this. makari na mporousa na valo pic na dite.

ligo asxeto afto, den mporo na vro rivatuner pou na ipostirizei tin 3870 x2.mipos kserete tipota?

Ναι κατεβαίνει εφόσον όμως δεν την έχεις υπερχρονισμένη μέσω του riva. Γιατί αν την έχεις τότε σε idle δεν ρίχνει τα ρολόγια με αποτέλεσμα να είναι περίπου στους 40+ το idle. Ενώ στα default και εμένα πέφτει κάπου στους 38-39

• 1 month later...

παλικάρια voltmod από bios λειτουργεί σε αυτές? ή πάμε αναγκαστικά για hardmod?

την 3850 της GeCube έχω με το 67 bios αλλά ανεβαίνει μέχρι 762/1008 λίγο δεν είναι?

Επίσης από ότι είδα οι μνήμες είναι samsung, θα έχω πρόβλημα να βάλω κάποιο άλλο bios?

πχ το reference της ATI?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.