Jump to content

Sapphire HD3870 Bios Version 0.73 [ updated v0.77 ]

Eaglenik

Recommended Posts

δεν έχω μετρήσει αλλά πρέπει να έχω κάπου 1,45 από ποστ που έχω δει στο νετ

και με το ίδιο mod όσοι έχουν μετρήσει εκεί είναι...

εμένα στο bios δίνει μέχρι 1,3κάτι... για δώσε λινκ με το καλό....

τα ns των μνημών από που θα τα δω?

Τωρα λες να παιζει τοσο σημασια το 0.05 παραπανω? Γιατι εγω με 1.4 δεν πλησιαζω τα 900...

link απο ποιο? το bios editor? Αυτο εδω δοκιμασα http://www.computerbase.de/forum/showthread.php?t=372893. Κανει μια χαρα δουλεια και απο μαμακιες εχω φλασαρει 567 φορες τις καρτες (winflash) και μεχρι στιγμης δεν εχει κανει corrupt κανενα bios.

Tα ns (για να τα δεις, κοιτας τις μνημες σου βγαζοντας την ψυκτρα. Εγω επειδη βαριομουνα, τα ειδα απλα διαβαζοντας ενα review απο την καρτα μου. :p

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

λέω λινκ από το bios που πάει μέχρι 1,4...

το δικό μου έχει μέχρι 1,3κάτι...

όταν δοκίμαζα με την 3850 είτε 1,25 έδινα είτε 1,35 τα ίδια πήγαινε...

οπότε μάλλον πως από το bios το ρεύμα δεν πάει τόσο ψηλά όσο με την μόντα...

μόλις την μόνταρα πήρε κατευθείαν κοντά 100mhz...

Edit: κάτι που θυμήθηκα τώρα, χωρίς την μόντα ήμουν σταθερά στα 891 με νεράκι...

Ε αυτο ειναι που δινει μεχρι 1.4.

Το ειχε δωσει ο papatsonis στο "tools".

του έδωσα 1,4 από bios αλλά καμία αλλαγή...

οπότε μάλλον από bios δίνει μέχρι 1,3κάτι,

από εκεί και μετά μόντα....

και στην 3850 ίσχυε αυτό γιατί είχα βρει ένα που έδινε 1,33+ αλλά

δεν είχε καμία ουσιαστική διαφορά...

Μπορείς βέβαια να κάνεις και τις δύο pencil mods μαζί

και να δίνει αρκετό ρεύμα στον πυρήνα...

ανεβαίνει και άλλο αλλά ζεστένετε πολύ οπότε σε αυτήν δεν το δοκίμασα...

στην 3850 όμως που το έκανα πήρα +50mhz...

αλλά η κάρτα ζεατούσε... ειδικά στα μοφσετάκια του pcb δεν μπορούσα να την ακουμπήσω...

έκαιγε τόσο πολύ που έλιωσε η πάστα που είχα βάλει και έπεσαν τα ψυκτράκια...

Μία λύση για όποιον έχει sapphire 3850/3870 και πρόβλημα με τις θερμοκρασίες λόγω ανεμιστήρα και δεν θέλει να δοκιμάζει τυχαία βιοσ από δω και κει, είναι να φτιάξει support ticket από την ίδια την sapphire και να ζητήσει το βιοσ για την κάρτα τουhttp://www.sapphiretech.com/us/support/createticket.php?pcrc=5

Σε δύο μέρες μου το έστειλαν για την 3850 από εκεί που χτυπούσε 93-95 δεν περνάει τώρα τα 70c. Το καλοκαίρι δε νομίζω να το έβγαζε ή θα κράσαρε συνεχώς. Καλό είναι να τους γράψετε τα PN kai SKU σειριακούς αριθμούς που είναι σε στικερ στο κουτί της κάρτας.

Λοιπον παιδες αγορασα πριν 2-3 μερες αλλη μια Sapphire HD3870 512Mb. Προς εκπληξη μου ειταν της καινουργιας σειρας με την νεα ψυκτρα με το ενα slot. Στην αρχη χαλαστικα διοτι πιστευα οτι δεν θα εψυχε τοσο καλα οσο με τα 2 slot. Προς εκπληξη μου η διαφορα στην ψυξη ειταν χαοτικη, 20 βαθμους χαμιλοτερα αυτη με του ενα slot!!! Επισεις η καρτα φοραει και ενα καινουργιο Bios που δεν ειπαρχει στα προαναφερθησα site. To bios ειναι το v0.78 και το ανεβαζω για οπιον θελει.

Sapphire HD3870 512Mb Bios V0.78

post-8244-1416073449,1433_thumb.jpg

post-8244-1416073449,5481_thumb.png

post-8244-1416073449,6076_thumb.png

μπορείς να φανταστείς ένα λόγο για να κρυώσει ένας πυρήνας με χρήση μικροκώδικα?

ρολόγια επιδόσεις είναι ίδια όλα?

μπορείς να φανταστείς ένα λόγο για να κρυώσει ένας πυρήνας με χρήση μικροκώδικα?

να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό...

αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι το bios...

παρόλο που την κάρτα την έχω σε νεράκι,

όταν είχα την 3850, από bios σε bios είχα μέχρι και 6-10 βαθμούς

διαφορά σε θερμοκρασία πυρήνα... στα ίδια ρολόγια...

θερμοκρασία μετράς με το bios ή με θερμόμετρο στο νερό σου?

άμα μετράς από bios good wines.... δεν πιστεύω ότι κάτι άλλαξε.

το ανεμιστήρι ξέρει κανείς αν στροφάρει δυναμικα?

από bios μετράω... αλλά δεν είναι μόνο αυτό,

όταν είχα χαμηλότερες θερμοκρασίες ήμουν και

σταθερότερος στα ίδια ρολόγια...

το ανεμιστήρι ξέρει κανείς αν στροφάρει δυναμικα?

Εαν δεις πιο προσεκτικα την τριτη φοτο θα δεις οτι οχι μονο εχει πιο χαμηλη θερμοκρασια αλλα εχει και χαμιλοτερες στροφες στον ανεμηστηρα...

Υ.Γ Ευχαριστο Dorian για αυτη την πληροφορια που μας εδωσες για την Sapphire. Εκλισα σημερα και εγω ticket ζητωντας το latest bios. Θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα.

Αυτη η καρτα της sapphire δεν εχει καμια σχεση με την προτυπη ΑΤΙ εκτος απο το chip του πυρηνα. ( ειναι δικη της κατασκευη ).

Μην διανοηθητε να περασετε το bios της σε καποια αλλη, οι διαφορες της θερμοκρασιας δεν οφειλονται σ αυτο.

Η ταχύτητα του ανεμιστήρα ανάλογα με τη θερμοκρασία κανονίζεται από το βιοσ της κάρτας. Στις πρώτες εκδόσεις δεν ανέβαζε στροφές όπως έπρεπε λόγω κάποιου Bug φαντάζομαι. Στην διορθωμένη έκδοση ανεβάζει κανονικά στροφές, μπορείς και να το ακούσεις. Διαφορές στις επιδόσεις από καινούρια επίσημα βιοσ στις κάρτες γραφικών δεν παίζουν, εκτός βέβαια αν με κάποιο bios editor πειράξεις εσύ τα ρολόγια, ρεύματα, timmings στις μνήμες.

κατέβασα 4 biosez απο techpowerup

για την powercolor 3870 που έχω...

και με το winflash 2002 χτυπάει subsystem mismatched

να το επιμείνω η θα την πάρω στο χέρι?

Εχωντας κλισει e-ticket Support με email στη Sapphire για αποστολη Latest Bios εχωντας δωσει PN και SKU serials πηρα αυτην την απαντηση.

Dear Sir/Madam

Thank you for your mail. Sir, we don't have new bios for your card. Because your card is BBA board, only wait for ATI release new bios for your series. Or you can ask ATI support as well. Thank you.

Regards

To BBA που λεει ειναι Built By Ati που σημαινει οτι φοραει ΑΤΙ bios και οχι Sapphire. Οι αρχικες 3870 φορουσαν κυριος ΑΤΙ bios. Οι σημερινες δηλαδη καρτες με το custom one slot φορανει Sapphire Bios.

Αρα τα bios που εχουμε ειναι:

Sapphire HD 3870 Bios Version 0.73 ( Μαμα bios απο την δικια μου, χωρις το bug. )

Sapphire HD 3870 Bios Version 0.75

Sapphire HD 3870 Bios Version v0.77

Sapphire HD 3870 Bios Version 0.78 ( One Slot Edition )

Sapphire HD 3870 Toxic Bios v0.79 ( Toxic One Slot Edition - Sapphire Only )

Winflash 2.0.0.7

Για αυτους που εχουν την κλασικη με 2 slot ξεκινουν με 0.77 και πηγαινουν προς τα πισω μεχρι καπιο να δεχτει χωρις Force command. :flower:

Για αυτους που τους κανει restart/μαυρη οθονη οταν κανουν Overclock με Overdrive να απενεργοποιησουν στον Catalyst την επιλογη VPU Recover γιατι conflictarei με κατι. Απενεργοπειουμε την επιλογη, restart και μετα Overclock.

Το RivaTuner και Atitools κανουν overclock αλλα ζεσταινουν τον πυρηνα διοτη τρεχουν σηνεχως καπιο κωδικα (+10-15C). Μονο ο Catalyst δεν ζεσταινει την καρτα.:fist:

Το RivaTuner και Atitools κανουν overclock αλλα ζεσταινουν τον πυρηνα διοτη τρεχουν σηνεχως καπιο κωδικα (+10-15C). Μονο ο Catalyst δεν ζεσταινει την καρτα.:fist:

όταν ανεβάζεις με catalyst έχεις αντίστοιχη αύξηση επιδόσεων?

παρατήρησα στη δικιά μου τουλάχιστον ότι ενώ το catalyst έλεγε πως ανέβασε τα ρολόγια

στο rivatuner το ρολόι του πυρήνα δεν άλλαζε(εντός) των benchmarks, πήγαινε στο βασικό 3D ρολόι και όχι στο υπερχρονισμένο.

αυτά περί χαμηλότερων θερμοκρασιών λόγω προγράμματος μου κάνουν ύποπτα.

chek it out

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.