Jump to content

Βοήθεια με μνήμες σε ASUS P5E (DDR2)

rozak

Recommended Posts

’λλαξα πριν μια βδομάδα το gigabyte GA-965P-DQ6 με το ASUS P5E, και έχω τρελαθεί με προβλήματα στη μνήμη. Χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε BIOS μετά το 0201 οι μνήμες βγάζουν λάθη στο memtest και στο memory test των Vista, ακόμη και σε DDR2-533!!!

Με το bios 0201 όλα είναι OK, αλλά δεν θα μπορέσω ποτέ να πάω σε .45 cpu.

Υπάρχει κανείς που να έχει 4GB μνήμη σε P5E και να μην έχει προβλήματα με τα τελευταία BIOS (0502);

Αν ναί, ποιές μνήμες; Δεκτές όλες οι προτάσεις (DDR2-800, DDR2-1066).

Έχω το ακόλουθο σύστημα:

M/B: ASUS P5E rev 1.03g

CPU: Q6600 G0

Mem: Transcend 4x1GB DDR2-800

VGA: Albatron 8800GTS 320

PSU: Enermax 680W

HD: 8xSeagate 320G SATA-II

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αρχική απάντηση από icy20 [Σήμερα, στις 14:35]

Εγω εχω αυτο που λες και δεν εχω προβλημα.Εχω κατι μνημες του κιλου που εχουν απλα micron chips.

Έχεις το BIOS 0502;

’ν ναί, μπορείς να ποστάρεις τι ρυθμίσεις έχεις κάνει (ένα screenshot από memset θα βοηθούσε πάρα πολύ);

Τελικά αυτό το board χρειάζεται καλές μνήμες για να δουλέψει...

Τίμπησα σήμερα δύο ζευγάρια AxeRAM 1066 καί πέξανε με τη μία 1066MHZ 5-5-5-15 2.10V

Ακόμα τις ψάχνω και τις δοκιμάζω να δω που φτάνουν.

Το κακό με το P5E είναι ότι κάνει overvolt τις μνήμες: με 1.92 στο BIOS, το AIsuite δείχνει 2.10

Πάντως με 1.92 στο BIOS πέρασαν 3 loop στο memtest και το memory test των Vista.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.