Frostbyte Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Φτιαχνω καινουργιο PC (τελιωνω συντομα) και αν και εχω ξανασχοληθει με υδροψυξη, θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματακια γιατι: α) ειχα ασχοληθει με ετοιμο 1/4" kit, και β) δεν το ειχα ψαξει αρκετα τοτε. Ας τα παρουμε απο την αρχη, Μολις τελιωσω το συστημα σκευτομαι να παρω κουτι και εξαρτηματα υδροψυξης. Για κουτι εχω καταλιξει στο μαυρο Stacker 832 της CoolerMaster. Για την υδροψυξη τωρα δεν ειμαι 100% σιγουρος τι να παρω, διαβαστε τις σκεψεις μου παρακατω και προτεινετε μου.. Η υδροψυξη θα εχει το εξης layout: (Ok, μη γελατε.. Μιση ωρα μου πηρε με το paint και προσπαθησα να την κανω με σωστη γεωμετρια) 1) Επειδη δεν ειμαι καλως με τα dremel και τα συναφη, υπαρχει καποιος που μπορω να απευθυνθω (εστω και με πληρωμη.. ) για να μου κοψει τρυπες για το ψυγειο και για τα καλωδια? Και ποσο θα μου παει το μαλλι? 2) Υπαρχουν ανταπτορες για να βαλω τους σκληρους μου δισκους σε 5.25 bays πανω? Αν ναι απο που μπορω να προμηθετω? 3) Που μπορω να βρω ενα tank σαν το multioption ή του eleven του οποιου το υψος να μην ξεπερνα τα 4x 5.25 slots και να εχει βαση στιριξης? Ποσο θα μου κοστισει? 4) Το tank σκοπευω να το στηριξω σε ενα "Π" απο πλεξι που θα βιδωνει/πιανει πανω σε αυτα τα 4x 5.25 slots.. Απο τι ειδους καταστηματα μπορω να προμηθευτω φιμε πλεξι και ποσο παει? 5) Για ψυγειο προτεινετε τριπλο ή τετραπλο? Στο τριπλο ενα μικρο μερος μπενει μεσα στα 5.25 bays, δεν ειμαι σιγουρος, εαν βαλω τετραπλο, οτι θα χωραει ο τεταρτος ανεμιστιρας εκει μεσα.. Τι λετε? 6) Για CPU Block λεω να βαλω το Fuzion (ολοι αυτο προτημουν βλεπω), για αντλια μια Laing D5 12V και για ψυγειο ενα Stealth GT (Τα αντιστοιχα χοντρα [GTX] δε νομιζω να χωρανε, εκτος αν βαλω υπερυψομενα ροδακια εχω την εντυπωση).. Καλα ειναι? @angel_f (αν το δεις το thread): Τι σωληνες, σφυχτηρακια και υγρο εχεις βαλει στο δικο σου? Απο που τα πηρες και ποσο? Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Ιανουάριος 19, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 1. Αν είσαι Αθήνα μπορούμε να βρεθούμε για να σου κάνω τρύπες.Αλλά και πάλι δεν είμαι υπέρ σε τρύπες σε ακριβό κουτί. Προτιμώ δηλαδή να γίνει κάποιο άλλου είδους παντέτα....2. http://www.modders-inc.com/reviews-story-4-126.htmlΜπορείς να το βρεις σε κανένα μαγαζί ή σίγουρα στη Checkmate 3. Σχεδόν όλα τα tank έχουν βάση στήριξης.4. Ωραία πράγματα έχει το plaisio tuning store5. Εγω έχω ενα τριπλο 12αρι και ένα διπλό 8άρι. Έχω πάνω q6600 @3,6 και 8800 ultra @680/1150. Ώρες ώρες ζεσταίνεται αρκετά αλλά όχι τόσο πολύ που να δημιουργεί προβλήματα.6. Έχω του eleven και είμαι υπέρευχαριστημένοσ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostbyte Ιανουάριος 19, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Αρχική απάντηση από AlexanderK [Σήμερα, στις 00:26] 1. Αν είσαι Αθήνα μπορούμε να βρεθούμε για να σου κάνω τρύπες. Αλλά και πάλι δεν είμαι υπέρ σε τρύπες σε ακριβό κουτί. Προτιμώ δηλαδή να γίνει κάποιο άλλου είδους παντέτα.... Οταν εννουσα τρυπες, εννουσα 4 ορθογωνιες τρυπες στο mobo tray και κατι σε αυτο το στυλακι, για το ψυγειο. Αρχική απάντηση από AlexanderK [Σήμερα, στις 00:26] 2. http://www.modders-inc.com/reviews-story-4-126.html Το γνωριζω οτι εχει module για να βαλω HDD στα 5.25, το θεμα ειναι ομως οτι αυτο πιανει 3 θεσεις, ενω εγω θελω να χρησιμοποιησω το maximum 2, για τους δισκους.. Αρχική απάντηση από AlexanderK [Σήμερα, στις 00:26] 3. Σχεδόν όλα τα tank έχουν βάση στήριξης. Ναι, αλλα υπαρχουν σαν αυτα που θελω? Γιατι εχω δει κατι γομαρια, και τα μικρα δεν εχουν βασεις για να τα βιδωσεις καπου σε ορθια σταση, οπως θελω να το κανω εγω στο σχεδιακι απο πανω.. Αρχική απάντηση από AlexanderK [Σήμερα, στις 00:26] 4. Ωραία πράγματα έχει το plaisio tuning store Πουλαει plexy το Πλαισιο? Απο ποτε? Επισης, το θεμα ειναι οτι εγω βρισκομαι στην αλλη ακρη τις αθηνας.. Αν εχεις και κατι να μου προτεινεις πιο κοντα στα βορεια προαστεια, θα ημουν ευγνωμων. Αρχική απάντηση από AlexanderK [Σήμερα, στις 00:26] 5. Εγω έχω ενα τριπλο 12αρι και ένα διπλό 8άρι. Έχω πάνω q6600 @3,6 και 8800 ultra @680/1150. Ώρες ώρες ζεσταίνεται αρκετά αλλά όχι τόσο πολύ που να δημιουργεί προβλήματα. Σκοπευω να βαλω μονο CPU, αρα θα ειμαι ενταξει και με το τριπλο υποθετω.. Συμφωνα με αυτα που μου λες παντα. Ευχαριστω για το ενδιαφερον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Ιανουάριος 19, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Αρχική απάντηση από JohnnyGR [Σήμερα, στις 00:51] Οταν εννουσα τρυπες, εννουσα 4 ορθογωνιες τρυπες στο mobo tray και κατι σε αυτο το στυλακι, για το ψυγειο. Το γνωριζω οτι εχει module για να βαλω HDD στα 5.25, το θεμα ειναι ομως οτι αυτο πιανει 3 θεσεις, ενω εγω θελω να χρησιμοποιησω το maximum 2, για τους δισκους.. Ναι, αλλα υπαρχουν σαν αυτα που θελω? Γιατι εχω δει κατι γομαρια, και τα μικρα δεν εχουν βασεις για να τα βιδωσεις καπου σε ορθια σταση, οπως θελω να το κανω εγω στο σχεδιακι απο πανω.. Πουλαει plexy το Πλαισιο? Απο ποτε? Επισης, το θεμα ειναι οτι εγω βρισκομαι στην αλλη ακρη τις αθηνας.. Αν εχεις και κατι να μου προτεινεις πιο κοντα στα βορεια προαστεια, θα ημουν ευγνωμων. Σκοπευω να βαλω μονο CPU, αρα θα ειμαι ενταξει και με το τριπλο υποθετω.. Συμφωνα με αυτα που μου λες παντα. Ευχαριστω για το ενδιαφερον! 1. Τις βρίσκω υπερβολικές τις τρύπες αλλα αν θες μπορούμε να το κανονίσουμε. 2. Τους σκληρους αν θα μπορέσεις να τους βαλεις με καποιά πατέντα με tyre-ups. 3. Έγω δει μεγάλο τανκ κανονικά με βάσεις. 4. Δεν κατάλαβα τι θές να κάνεις με το πλέξυ. 5. 6. Θα είσαι πολύ δροσερός πιστεύω με ένα τριπλό ψυγείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιανουάριος 19, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Σαν πολύ δε θέλεις να βρεθείτε? Μήπως παίζει κάτι άλλο? :hehe: Πλακίτσα:sorry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Ιανουάριος 19, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Τους σκληρους αν θα μπορέσεις να τους βαλεις με καποιά πατέντα με tyre-ups . χεχεαυτο που εγραψες ειναι λαστιχα-ups:laughing: κανονικα γραφεται tie-wraps:) εγω αγορασα το armor jr και σκεφτομαι υδροψυξη για τον 4800+ που πηραειδα το big water TT αλλα μου παν οτι ειναι μουφα.μου αρεσε παντως γιατι μπαινει τζετ στο κουτι μου...ξερετε τιπτα γι αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostbyte Ιανουάριος 19, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Αρχική απάντηση από AlexanderK [Σήμερα, στις 01:07] 1. Τις βρίσκω υπερβολικές τις τρύπες αλλα αν θες μπορούμε να το κανονίσουμε. Ok, κατσε πρωτα να παρω το κουτι (θα αργησουμε λιγο, αλλα ειπα να κανω το thread για να εχω στα υποψιν μου και γνωμες απο αλλα ατομα). Επισης λεω να βαλω και τετεια λαστιχακια, ξερει κανεις που τα βρησκουμε αυτα? Αρχική απάντηση από AlexanderK [Σήμερα, στις 01:07] 2. Τους σκληρους αν θα μπορέσεις να τους βαλεις με καποιά πατέντα με tyre-ups. Αν δεν καταφερω να ανοιξω στο δισκο-κουτο, οταν το παρω το κουτι, τρυπα για να του βαλω το floppy (οποτε κερδιζω μια θυρα δισκου επιπλεον γιατι ειναι 3-in-4), τοτε θα ψαξω για κανα adaptορα (σκελετο, σαν τις δισκο-ψυκτρες.. Δε μου αρεσει να αιωρειτε με tie-wraps ) Αρχική απάντηση από AlexanderK [Σήμερα, στις 01:07] 3. Έγω δει μεγάλο τανκ κανονικά με βάσεις. Δε με ενδιαφερει να ειναι απαραιτητα μεγαλο.. Ενα διαφανο και εμφανισιμο tank θελω, το υψος του οποιου να ειναι μικροτερο ή και ισο με αυτο 4ων 5.25 θεσεων. Αρχική απάντηση από AlexanderK [Σήμερα, στις 01:07] 4. Δεν κατάλαβα τι θές να κάνεις με το πλέξυ. Θελω να κανω ενα "Π" το οποιο θα κουμπωνει δεξια και αριστερα στο σιδιροδρομο των 4ων τελευταιων 5.25 θεσεων.. Και στην 3η πλευρα θα βιδοθει το ψυγειο οπως στο σχημα.. Παραδειγμα απο αλλο mod. Αρχική απάντηση από AlexanderK [Σήμερα, στις 01:07] 6. Θα είσαι πολύ δροσερός πιστεύω με ένα τριπλό ψυγείο! Το ελπιζω, γιατι στις δοκιμες ο quad φενεται να "τραβαει" αρκετα.. Σε ξανα-ευχαριστω για το χρονο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιανουάριος 19, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Αρχική απάντηση από JohnnyGR [Χθες, στις 23:52] @angel_f (αν το δεις το thread): Τι σωληνες, σφυχτηρακια και υγρο εχεις βαλει στο δικο σου? Απο που τα πηρες και ποσο? Ευχαριστω! Οι σωλήνες ειναι αλφαδολαστιχο 1/2 ίντσας , τα σφιχτηρακια τα ειχα παρει απο το πλαίσιο , αλλα πλέων δεν υπάρχουν , μπορείς να βρες και σε χρωματοπωλείο , να ειναι καλής ποιότητας γιατι αλλιώς απο το σφίξιμο θα κλοτσισουν . Υγρό εχω αυτη την στιγμή το Zalman ZM-G100 , σε αναλογία 1 πρως 4 μεροι απεσταγμένο νερο απο το φαρμακείο και 3-4 σταγόνες υγρού antialge ( απαρετιτο ) που μπορείς να βρεις σε petshop για να μην πιάσει δεινόσαυρους.. Για την επόμενη αλλαγή υγρού εχω παρει απο Πλαισιο το alpha cool Tec-protect-ultra valvoline edition , αλλά δεν το εχω δοκιμάσει ακομα. Το διάφανο plexyglass ( εχω φιαξει βαση για την αντλεια - ρεζερβουαρ ) το εχω πάρει απο ενα χρωματοπωλείο - εργαλεία κτλπ . και κοστίζει 40 ευρω το τετραγωνικό μετρο και θες επίσης σεγα για να το κόψεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostbyte Ιανουάριος 20, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2008 Αρχική απάντηση από angel_f [Σήμερα, στις 01:57] Υγρό εχω αυτη την στιγμή το Zalman ZM-G100 , σε αναλογία 1 πρως 4 μεροι απεσταγμένο νερο απο το φαρμακείο και 3-4 σταγόνες υγρού antialge ( απαρετιτο ) που μπορείς να βρεις σε petshop για να μην πιάσει δεινόσαυρους.. Για την επόμενη αλλαγή υγρού εχω παρει απο Πλαισιο το alpha cool Tec-protect-ultra valvoline edition , αλλά δεν το εχω δοκιμάσει ακομα. Σκευτομουν να παω κι εγω σε καποιο ετοιμο UV-Reactive υγρο, χρειαζονται κι αυτα αντιβακτιριδιακο? Παλια ειχα δοκιμασει παραφλου με απιονισμενο νερο, δεν ειχα προβληματα ποτε.. Απλως ειχα την εντυπωση απο το χροματακι που εδινε το w/c στις φωτο, οτι ειχες ιδη καποιο ετοιμο πρασινο-μπλε (κυανι το λενε το χρωμα? Στα αγγλικα cyan, τελως παντων ) υγρο. Ευχαριστω για τις υπολοιπες πληροφοριες.. PS: Α, μιας που εχεις το ιδιο case, ξερεις αν στο drive cage μπορεις να βαλεις floppy drive μεσα? Μπορεις επισης να το μετακινησεις ψηλοτερα? (πχ να το βαλεις στο 3ο slot) Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιανουάριος 20, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2008 Το υγρό Ζalman ειναι μπλε και δίνει αυτο το χρώμα , ετσι δεν χρειάζεται να βάλεις εξτρα , απο αυτα που εχω διαβάσει κατα καιρούς δεν θα σου συνιστούσα να προσθέσεις χρώμα στο υγρο , εαν το βάλεις, μετα ακόμα και να αλλάζεις νερά θα υπάρχουν υπολείμματα χρώματοςΟτι υγρό και να βάλεις χρειάζεται antialge , να φανταστείς οτι την πρώτη φωρα που έστησα την υδοψυξη ειχα βάλει 50% παραφλού και 50% απεσταλμένο νερο απο το φαρμακείο αλλα δεν ειχα καθαρίσει το ψυγείο , τα κούμπωσα και μετα απο 2 μήνες οι σωλήνες ηταν πλέων άσπροι !! απο τα αλγη ! Έστισα αίμα για να καθαρίσει και μετά απο 3 μήνες παλυ τα ιδια!!!!Εως οτου εβαλα antialge , απο τοτε εχουν περασει 2,5 χρόνια και το σύστημα ειναι πεντακάθαροΝα ξέρεις οτι εαν πιάσει αλγη , οτι και να κάνεις δεν θα μπορέσεις να τα βγάλεις τελείως απο το ψυγείο , τι χλωρίωνες, τι ξίδια, τι οινοπνεύματα... τα αλγη εχουν αφήσει πουρί στο διπλό ψυγείοΣτο drive cage δεν μπαίνει flopy γιατι ειναι κλειστό απο μπροστά, με τρύπες , και ανεμιστήραΤο flopy βιδώνει επανω σε δυο μεταλλικές προεκτάσεις για να μπει στην θεση των DVD , η συσκευασία εχει 2 ζευγάρια προεκτάσεων , και μπορείς να βάλεις σκλυρο δισκο στο αλλο .Το drive cage μεταφέρετε σε όποιο υψος το θες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostbyte Ιανουάριος 20, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2008 Αρχική απάντηση από angel_f [Σήμερα, στις 12:39] Το υγρό Ζalman ειναι μπλε και δίνει αυτο το χρώμα , ετσι δεν χρειάζεται να βάλεις εξτρα , απο αυτα που εχω διαβάσει κατα καιρούς δεν θα σου συνιστούσα να προσθέσεις χρώμα στο υγρο , εαν το βάλεις, μετα ακόμα και να αλλάζεις νερά θα υπάρχουν υπολείμματα χρώματος Οτι υγρό και να βάλεις χρειάζεται antialge , να φανταστείς οτι την πρώτη φωρα που έστησα την υδοψυξη ειχα βάλει 50% παραφλού και 50% απεσταλμένο νερο απο το φαρμακείο αλλα δεν ειχα καθαρίσει το ψυγείο , τα κούμπωσα και μετα απο 2 μήνες οι σωλήνες ηταν πλέων άσπροι !! απο τα αλγη ! Έστισα αίμα για να καθαρίσει και μετά απο 3 μήνες παλυ τα ιδια!!!! Εως οτου εβαλα antialge , απο τοτε εχουν περασει 2,5 χρόνια και το σύστημα ειναι πεντακάθαρο Να ξέρεις οτι εαν πιάσει αλγη , οτι και να κάνεις δεν θα μπορέσεις να τα βγάλεις τελείως απο το ψυγείο , τι χλωρίωνες, τι ξίδια, τι οινοπνεύματα... τα αλγη εχουν αφήσει πουρί στο διπλό ψυγείο Στο drive cage δεν μπαίνει flopy γιατι ειναι κλειστό απο μπροστά, με τρύπες , και ανεμιστήρα Το flopy βιδώνει επανω σε δυο μεταλλικές προεκτάσεις για να μπει στην θεση των DVD , η συσκευασία εχει 2 ζευγάρια προεκτάσεων , και μπορείς να βάλεις σκλυρο δισκο στο αλλο . Το drive cage μεταφέρετε σε όποιο υψος το θες . Ελεγα κι εγω τι ηταν αυτη η πρασιναδα που ειχε αφησει το παραφλου στο παλιο block.. Εγω ειχα ακουσει οτι ηταν επιφανιακη οξειδωση και αν δεν το πειραζα λειτουργουσε σαν ασπιδα απο περαιτερω οξειδωση.. Το drive cage σε μερικα screenshots μου φανηκε (απο κατι διακενα που ειδα με το ζορι) οτι κανα-δυο λαμμακια ισως φευγουν και μπενουν τα floppys εκει μεσα μιας που ειναι 3.5" και ειπα να το ρωτησω κι αυτο.. PS: Οσον αφορα τους δισκους, μπορει να κανω και κανα τετειο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιανουάριος 20, 2008 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2008 Αρχική απάντηση από JohnnyGR [Σήμερα, στις 14:15] PS: Οσον αφορα τους δισκους, μπορει να κανω και κανα τετειο.. Αυτο γίνεται , αυτές ειναι οι 2 προεκτασεις που υπάρχουν μαζι με το stacker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostbyte Ιανουάριος 20, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2008 Α ωραια τοτε μου μενει να βρω ενα tank στις διαστασεις που θελω.. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιανουάριος 20, 2008 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2008 Να'σε καλα , με το καλο η αναβαθμιση Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Ιανουάριος 20, 2008 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2008 Αρχική απάντηση από JohnnyGR [Χθες, στις 23:52] ... 3) Που μπορω να βρω ενα tank σαν το multioption ή του eleven του οποιου το υψος να μην ξεπερνα τα 4x 5.25 slots και να εχει βαση στιριξης? Ποσο θα μου κοστισει? 4) Το tank σκοπευω να το στηριξω σε ενα "Π" απο πλεξι που θα βιδωνει/πιανει πανω σε αυτα τα 4x 5.25 slots.. Απο τι ειδους καταστηματα μπορω να προμηθευτω φιμε πλεξι και ποσο παει? 6) Για CPU Block λεω να βαλω το Fuzion (ολοι αυτο προτημουν βλεπω), για αντλια μια Laing D5 12V και για ψυγειο ενα Stealth GT (Τα αντιστοιχα χοντρα [GTX] δε νομιζω να χωρανε, εκτος αν βαλω υπερυψομενα ροδακια εχω την εντυπωση).. Καλα ειναι? .... Εγώ του του 11 σου λέω να πάρεις tank και block cpu. Τα έχω και τα 2 και είμαι υπερευχαριστημένος. To τανκ μπορεί να στο κάνει όσο θές και όπως θές, αρκει να του το πεις (pm). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.