Jump to content

Παράξενη παραμόρφωση

crio

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παίδες μετά απο oc την 8600gt μου στα 602/350 παρατηρώ ότι ανα καιρούς κάπως παραμορφώνει/κάνει σαν χιόνια η εικόνα στην οθόνη με παράληλο κόλλημα και μετά συνήθως επανέρχεται αλλα κάποιες μένει εκεί.Τι μπορεί να είναι?

ξεκουμπωσε την καρτα και δες εαν ειναι καθαρες οι επαφες της.

τσεκαρε εαν ειναι καθαρες και οι επαφες του pci-e slot

επισης θα σου προτεινα να τσεκαρεις και το τροφοδοτικο σου..........ποτε μου δεν τα ειχα σε εκτιμηση τα thermaltake για τις ''καθαρες'' γραμμες τους.

edit

(μαλλον thermaltake ειναι η ψυκτρα του cpu)

καλου κακου δες με ενα αλλο τροφοδοτικο εαν η καρτα ειναι οκ

Χιόνια στην εικόνα είναι συνήθως πυρήνας.

Δοκίμασε αυτό που σου λέει ο greekfragma, μήπως και υπάρχει πρόβλημα σε κάποια επαφή ή στο τροφοδοτικό. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί, τότε ίσως μιλάμε για μερικώς κατεστραμμένο πυρήνα.

Γενικά τα πιο συνήθη προβλήματα μετά από o/c είναι:

1) Εμφάνιση τριγωνικών-πολυγωνικών δομών, γνωστές ευρέως ως "artifacts". Αυτά εμφανίζονται κυρίως όταν ανεβάζουμε τις μνήμες στην κάρτα, αλλά μερικές φορές παρατηρούνται και με αύξηση του core clock.

2) Εμφάνιση πράσινων (κυρίως) γραμμών, κάθετων ή οριζόντιων, από το BIOS ακόμα. Κατεστραμμένες μνήμες.

3) Εμφάνιση τέτοιων dots, σα χιόνια όπως λες. Εδώ κατά 90% είναι πυρήνας - είναι σύνηθες με ανέβασμα του core clock να εμφανιστούν τέτοια χιόνια. Το ζήτημα είναι ότι υποχωρούν αν κατεβάσεις λίγο τα ρολόγια.

Αν δε σου γίνει τπτ με το βάλε-βγάλε της κάρτας, ίσως και να χρειαστεί RMA. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή που να προκαλεί αυτό το φαινόμενο των χιονιών, εκτός από χαλασμένο πυρήνα.

Στο εμφανίζει και στα default γμτ...

Α, σε ποιο/ποια παιχνίδια στο εμφανίζει?

1 το τροφοδοτικό μου είναι το etasis 650w gaming,οπότε θέμα επ'αυτού δεν υπάρχει.2 στα παιχνίδια δεν το κάνει ποτέ χιόνια,μόνο σε καταστάσεις Idle ή όταν βάζω κάποια χαλαρή εφαρμογη(πχ virtual dj)

εχουμε αναφερει ξανα οτι οι καρτες γραφικων χρησιμοποιουν διαφορετικα κυκλωματα για το 2d και διαφορετικα για το 3d.

δεν ειναι απαραιτητο μια καρτα οταν εχει προβλημα να το βγαζει 100% σε 3d....

Υπάρχει περίπτωση να βγάζει κάποιο βραχυκύκλωμα λόγω της θερμοαπαγωγικής απο ασίμη?Να βάλω απλή κεραμική?

εαν δεν σου χει πεσει σε σημειο αλλο εκτος απο το heatspreader του πυρηνα δεν υπαρχει προβλημα.

προσωπικα στις μνημες βαζω μονο κεραμικη.

Μόλις έβαλα κεραμική στον πυρίνακαι τον καθάρισα τέλεια ώστε να είμαι σίγουρος.Θα δούμε.Θα έχω μεγάλη αύξηση θερμοκρασίας?

και 5 βαθμους πανω να εχεις δεν υπαρχει προβλημα στις καρτες γραφικων.

εγω πιστευω οτι μαλλον θα πεσουν και λιγο οι θερμοκρασιες......οσες φορες αλλαξα παστες αλλοτε κεραμικη και αλλοτε silver παντα επιανα καλυτερα αποτελεσματα με την κεραμικη......

ο μονος λογος που μπορω να σκεφτω ειναι οτι με την κεραμικη εχω βρει το κολπο να την απλωνω σωστα...ενω με την silver δυσκολευομαι και δεν γινεται ποτε οπως το θελω.

μαλλον εκφραστηκα λαθος.

εννοω σωστο τροπο και οχι καποιο συγκεκριμενο κολπο.

γενικα σαν ουσια η κεραμικη απλωνεται πιο ευκολα.απο την αλλη η σιλβερ στεγνωνει πιο γρηγορα και δεν πλαθεται τοσο ευκολα οσο η κεραμικη...

Η διαφορά μέχρι στιγμής έιναι γύρω στούς 5 βαθμούς με πριν προς τα πάνω.Αλλα μια απορία.Μαζί με τη zalman vf900 είχε μαζί ένα σωληνάριο με κεραμική.Έπρεπε να τη βάλω όλη ή όση νομίζω ότι πρέπει??

• 2 weeks later...

Ρε παίδες το παραμόρφωμα αυτό συνεχίζεται ωρες ώρες καθώς επίσης και ένα "κόλημα" που ο υπολογιστής έιναι σαν να κοινήτε καρε καρε δηλαδή να κολά 5 δευτερα να ξεκολά 1 και ξανα μανα.Υπάρχει περίπτωση να είναι σκληρός?

Όταν βάζεις "κρεμούλα", βάζεις μία σταγόνα, προφανώς και δεν βάζεις όλο το σωληνάριο :Ρ

Πάντως όσον αφορά την 8600, αν επιμένει στα artifacts ακόμα και στις stock συχνότητες, τότε είτε κάτι έκαψες, είτε κάτι χάλασε από μόνο του. Οπότε θα σου πρότεινα επιστροφή στο κατάστημα και αλλαγή ;)

Αρχική απάντηση από crio

Ρε παίδες το παραμόρφωμα αυτό συνεχίζεται ωρες ώρες καθώς επίσης και ένα "κόλημα" που ο υπολογιστής έιναι σαν να κοινήτε καρε καρε δηλαδή να κολά 5 δευτερα να ξεκολά 1 και ξανα μανα.Υπάρχει περίπτωση να είναι σκληρός?

1.Την ώρα που πάει καρέ καρέ δουλεύει ο σκληρός?

2.Μήπως έχεις ενεργοποιημένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης ή ντιφράγκ και το έχεις ξεχάσει?

3. Απο θερμοκρασίες γενικά αλλά και ειδικά πως πάς?

4.Εάν έχεις UPS ρίχτου μία ματιά, καθώς επίσης και του τροφοδοτικού σου.

5.Βεβαιώ σου ότι όλες οι συνδέσεις ρευματολυψίας στην ΜΒ αλλά και στην κάρτα γραφικών είναι καλά συνδεμένες.

6.Προτού πάς για RMA δοκίμασε την κάρτα σου και σε άλλο P.C

1)ΝΑι,δειχνει να δουλύει ο σκληρός,αναβοσβήνει το λαμπάκι

2)¨οχι,δεν έχω τέτοια προγράμματα,για πες κανένα μήπως έχω αλλα δεν το έχω καταλάβει

3)Θερμοκρασίες έχω iddle 30-33 βαθμούς και 57 μετα απο δύο ώρες orthos ενω στην gpu 47-52

4)Το τροφοδοτικό είναι κανούργειο,UPS δεν έχω ακόμα αλλα έχω σταθεροποιητή τάσης Belkin

5)Είναι τσακαρισμένα πολλές φορές

6)Αν και δύσκολο θα το κάνω

Σήμερα έριξα την κάρτα πολύ κοντά στα στοκ για να δω αν αποκρίνεται,θα δω και θα σας πω.’λλαξα χτες και θέσεις στις μνήμες μήπως ήταν αυτές αλλα τζιφος

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.