cabdik Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 ρε παιδια προχτες εκανα μια μικρη αναβαθμιση στον υπολογιστη μου (Μ/Β, CPU,RAM) και χτες εκατσα να περασω τα ΧΡ sp2 (αυθεντικοτατα). αφου εγινε η εγκατασταση, παω να τα ενεργοποιησω και δεν μπορω. πηρα λοιπον τηλ μπας και γινει τηλεφωνικα αλλα μου λενε οτιδεν μπορω πλεον να τα ενεργοποιησω. γιατι συμβαινει αυτο? υπαρχει οριο στις ενεργοπιησεις των XP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efialtis Ιανουάριος 19, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Ναι υπάρχει. Πάρε τηλέφωνο και πες οτι αντικατέστησες πχ το Μ/Β λόγω βλάβης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Ιανουάριος 19, 2008 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Νομιζω είναι μέχρι 3 ενεργοποιήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 19, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 3? δε νομιζω. εχω κανει φορματ τουλαχιστον 5-6 φορες! κι ενας φιλος περισσοτερες απο μενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsene Ιανουάριος 19, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Για να μην κάνεις ενεργοποίηση κάθε φορά που κάνεις format μπορείς να κάνεις το εξής: αντέγραψε το αρχείο C:\WINDOWS\system32\WPA.DBL σε κάποιο USB memory stick ή κάποιον άλλο δίσκο. Αφού κάνεις εγκατάσταση τα windows κάνε boot σε safe mode και αντέγραψε το ξανά στον ίδιο φάκελο.μετά κάνε κανονικό boot. είναι πλέον ενεργοποιημένα τα windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 19, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 τωρα που το λες.......!! δεν μπορω να το κανω. εχω κανει ηδη το φορματ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsene Ιανουάριος 19, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Αρχική απάντηση από cabdik [Σήμερα, στις 12:00] τωρα που το λες.......!! δεν μπορω να το κανω. εχω κανει ηδη το φορματ. Καλά τώρα δεν γίνεται.την επόμενη φορά.Τώρα για να κάνεις ενεργοποίηση πάρε τηλ στην ms.μίλα με κάποιον άνθρωπο και όχι με το αυτοματοποιημένο σύστημα.Και όταν σε ρωτήσει αν έχουν εγκατασταθεί σε 2ο η/υ πες όχι και ότι χρειάστηκε να αλλαχτεί η Μ/Β επειδή κάηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 19, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Αρχική απάντηση από Tsene Για να μην κάνεις ενεργοποίηση κάθε φορά που κάνεις format μπορείς να κάνεις το εξής: αντέγραψε το αρχείο C:\WINDOWS\system32\WPA.DBL σε κάποιο USB memory stick ή κάποιον άλλο δίσκο. Αφού κάνεις εγκατάσταση τα windows κάνε boot σε safe mode και αντέγραψε το ξανά στον ίδιο φάκελο.μετά κάνε κανονικό boot. είναι πλέον ενεργοποιημένα τα windows Ειναι θεμιτό αυτό; Αν υποθεσουμε οτι ειναι θεμιτο/νομιμο δεν μπορει να αντιγραψει το συγκεκριμενο αρχειο απα εναν αλλο υπολογιστη που εχει την ιδια εκδοση με τα δικα του windows; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsene Ιανουάριος 19, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Ναι μπορείς να το κάνεις νόμιμα αυτό αφού το WPA.DBL περιέχει πληροφορίες για το hardware του εκάστοτε η/υ που είναι εγκατεστημένα τα XP.Αν το αντιγράψεις από άλλο pc δεν θα παίξει.περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά:Windows Product Activation (WPA) Transferring Windows XP Activation Information Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 19, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 ok then... Btw, νομιζα οτι το WPA εχει να κανει με κρυπτογραφηση σε αυτη την περιπτωση και oχι οτι σημαινει Windows Product Activation... :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 19, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Αρχική απάντηση από Tsene Ναι μπορείς να το κάνεις νόμιμα αυτό αφού το WPA.DBL περιέχει πληροφορίες για το hardware του εκάστοτε η/υ που είναι εγκατεστημένα τα XP.Αν το αντιγράψεις από άλλο pc δεν θα παίξει.περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά:Windows Product Activation (WPA) Transferring Windows XP Activation Information Αφου περιεχει πληροφοριες για το hardware του υπολογιστη, οταν αλλαξεις m/b +cpu λειτουργει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 19, 2008 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 προφανως οχι...τοτε θα μπορουσες να το αντιγραψεις και απο αλλο υπολογιστη (οπως σκεφτηκαι και εγω παραπανω)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsene Ιανουάριος 19, 2008 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Όχι φυσικά.απλώς το ανέφερα για την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνεις format/εγκατάσταση στο ίδιο μηχάνημα.Χωρίς αλλαγές στο hardware πάντα.Για εσένα φίλε cabdik η μοναδική λύση είναι η τηλ. ενεργοποίηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Ιανουάριος 19, 2008 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Παιδιά χαλαρώστε, είπαμε να πληρώσουμε μια φορά για λειτουργικό σύστημα αλλά όχι και να μας βγάζουν την πίστη. Εγώ πάντα κάνω ότι χρειάζεται για να ενεργοποιώ το ίδιο λειτουργικό όσες φορές θέλω (γύρω στις 20 πρέπει να είναι). Απλά κάθε φορά λες και κάτι άλλο στον εκπρόσωπο της Microsoft με τον οποίο μιλάς. Αρκεί βέβαια αυτές οι ενεργοποιήσεις να αφορούν το ίδιο μηχάνημα για να είμαστε και ηθικά εντάξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 19, 2008 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 ok. λυθηκε το προβλημα. με ενα τηλεφωνημα κανεις τη δουλεια σου. thanks everyone!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Ιανουάριος 20, 2008 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2008 Αρχική απάντηση από AlexanderK Νομιζω είναι μέχρι 3 ενεργοποιήσεις! αυτο που λες δεν ισχυει γιατι εγω εχω κανει ενεργοποιηση των XP πανω απο 10 φορες.οι 4 απο αυτες ηταν σε διαστημα 2 ημερων. οποτε κατι αλλο πρεπει να φταιει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Ιανουάριος 20, 2008 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2008 Αρχική απάντηση από SirGeorge Παιδιά χαλαρώστε, είπαμε να πληρώσουμε μια φορά για λειτουργικό σύστημα αλλά όχι και να μας βγάζουν την πίστη. Εγώ πάντα κάνω ότι χρειάζεται για να ενεργοποιώ το ίδιο λειτουργικό όσες φορές θέλω (γύρω στις 20 πρέπει να είναι). Απλά κάθε φορά λες και κάτι άλλο στον εκπρόσωπο της Microsoft με τον οποίο μιλάς. Αρκεί βέβαια αυτές οι ενεργοποιήσεις να αφορούν το ίδιο μηχάνημα για να είμαστε και ηθικά εντάξει εν μερη συμφωνω με αυτα που λες. αλλα εχω κανει 10 ενεργοποιησεις χωρις να μιλησω με καποιον εκπροσωπο της Microsoft, μονο με το αυτοματοποιημενο συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Ιανουάριος 20, 2008 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2008 μεχρι 3 φορε ηλεκτρονικα μονο του. απο 4η και μετα μονο τηλεφωνικα. βλακεια σου ειπε ο υπαληλος. παρε παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Ιανουάριος 20, 2008 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2008 Αρχική απάντηση από cabdik [Χθες, στις 06:45] ρε παιδια προχτες εκανα μια μικρη αναβαθμιση στον υπολογιστη μου (Μ/Β, CPU,RAM) και χτες εκατσα να περασω τα ΧΡ sp2 (αυθεντικοτατα). αφου εγινε η εγκατασταση, παω να τα ενεργοποιησω και δεν μπορω. πηρα λοιπον τηλ μπας και γινει τηλεφωνικα αλλα μου λενε οτιδεν μπορω πλεον να τα ενεργοποιησω. γιατι συμβαινει αυτο? υπαρχει οριο στις ενεργοπιησεις των XP? Αυτη δεν ειναι μικρη αναβαθμιση υπολογιστη !!!! Εσυ τον αλλαξες ολοκληρο, και δεν αναφερεις αν εκανες αλλαγη σωκετ, η ακομα αλλαγη απο amd σε intel ή το αντιστροφο !!! τα xp που εχεις μαλον είναι oem για έναν υπολογιστή και μόνο !!!! επιτρέπεται η αντικατάσταση του επεξεργαστή ,και επίσης τώρα τελευταία και της μητρικής, ενοειτε να είναι να είναι στο ίδιο σωκετ !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιανουάριος 21, 2008 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2008 Αρχική απάντηση από tolis86 μεχρι 3 φορε ηλεκτρονικα μονο του. απο 4η και μετα μονο τηλεφωνικα. βλακεια σου ειπε ο υπαληλος. παρε παλι. Όχι ακριβώς. Παίζει ρόλο το χρονικό δοάστημα μεταξύ των ενεργοποιήσεων και οι αλλαγές στο h/w. Από όσα έχω καταλάβει τα ΧΡ «βλέπουν» το s/n του δίσκου και αναγνωρίζουν το μπόρντ, μάλλον σε επίπεδο πλατφόρμας (δηλαδή intel/amd). Μου έχει τύχει να αλλάξω μόνο τον σκληρό και την 3η φορά να ζητήσουν ενεργοποίηση. Επίσης έχει τύχει να αλλάξω ολόκληρο το h/w σε διάστημα 2 ετών και να ενεργοποιηθεί κανονικά αυτόματα χωρίς πρόβλημα. Δηλαδή τα ΧΡ παρέχουν μερικές δυνατότητες βάση μιας λογικής. Τα αγοράζεις και κάνεις ενεργοποίηση, όλα οκ. Αν για κάποιο λόγο πάνε όλα στραβά μπορείς να ξανακάνεις την ενεργοποίηση άλλες δύο φορές. Αυτό επειδή η ΜΣ μας είχε συνηθίσει στην εύκολη λύση, χάλασε κάτι ---> κάνε φορμάτ. Το παραπάνω, από τη στιγμή που το h/w είναι το ίδιο μπορεί να γίνει χωρίς πρόβλημα, μετά τις 3 φορές όμως αναγκαστικά μιλάς με κάποιον ο οποίος απλά σου δίνει έναν νέο κωδικό και τελειώνει η υπόθεση. Αν όμως αρχίσεις να κάνεις απανωτές ενεργοποιήσεις με εντελώς διαφορετικό h/w κάθε φορά τα 3 κανονάκια δεν ισχύουν πλέον, μετά την 1η φορά πιθανότατα να μην σε ξανα-αφήσει. (δεν το έχω κάνει για να ξέρω 100% τί γίνεται) ΦΥΣΙΚΑ, ακόμα και αν κάνεις τις 3 ενεργοποιήσεις ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να πεθάνεις με το ίδιο h/w, αν μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αλλάξεις το πισί σου μπορείς να ξανακάνεις ενεργοποίηση πάλι χωρίς πρόβλημα. Τα παραπάνω τα έχω κάνει σχεδόν όλα αφού είμαι με το ίδιο κλειδί εδώ και 4 χρόνια σχεδόν και έχω αλλάξει h/w αρκετές φορές, είτε ολόκληρο είτε κομμάτια του. Και όποτε έχω μιλήσει στο τηλέφωνο με τεχνικούς από την ΜΣ ποτέ δεν είχα πρόβλημα να συνεννοηθώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.