Jump to content

video codecs και ubuntu

unknown

Recommended Posts

Αν έχεις το τελευταίο ubuntu, νομίζω μόλις πας να αναπαράγεις κάποιο αρχείο και δεν έχει τους codecs συνδέεται μόνο του και τους κατεβάζει.. Είναι τα restricted πακέτα!

Πρέπει να έχεις ανοίξει τα repositories που έχουν πακέτα με proprietary υλικό. Δεν έχω ubuntu και δεν ξέρω ακριβώς, αλλά κάποιος άλλος που το χρησιμοποιεί μπορεί να σε διαφωτίσει.

ασχετο βεβαια αλλα λεω την αποψη μου...

ειμαι καινουργιος στο linux.. προφανως πριν ειχα vista/xp...

στη σχολη δωθηκε η αφορμη να ασχοληθουμε με linux και υπηρχαν και εργαστηρια για να εξοικειωθουμε...

ε απο τοτε καταλαβα οτι ο μονος λογος που επιβαλλονται τα windows ειναι οταν θες να παιζεις παιχνιδια και δεν εχεις 2ο pc για δουλειες γραφειου...

το ''κακο'' ειναι οτι ειχα δωσει καμια 500αρα παραπανω για λαπτοπ ωστε να ''τρεχει'' καααπως τα vista...

τελικα τα vista εφυγαν και εμεινε ο πιγκουινος... ΛΟΛ

Για το Ubuntu Gutsy (7.10) δώσε σε ένα terminal αυτό

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Αν και δεν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι πρέπει να έχει πάααρα πολύ κατέβασμα... δεν ξέρω αν το ubuntu έχει ανεξάρτητα modules για τους codecs, αλλά το παραπάνω setup τους έχει σίγουρα...

Επίσης, ψάξε και διάφορους οδηγούς στο internet... πχ ο παρακάτω για το Gutsy...:

http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Gutsy

Αν και δεν λέει συγκεκριμένα για τους codecs που ήθελες, με μια γρήγορη ματιά που έριξα λέει ένα σωρό άλλα, τα οποία θα τα θελήσεις στο μέλλον...

Αρχική απάντηση από Jaco

Για το Ubuntu Gutsy (7.10) δώσε σε ένα terminal αυτό

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

E: Couldn't find package ubuntu-restricted-extras

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.