kots Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 έπαιζα σήμερα στο ebay και βρήκα αυτήν την συσκευή.http://cgi.ebay.com/Super-Cantenna-Directional-WiFi-Booster-Antenna-SCB10_W0QQitemZ290198265600QQihZ019QQcategoryZ61816QQrdZ1QQssPageNameZWD4VQQcmdZViewItem?_trksid=p1638.m124από ότι κατάλαβα είναι μια κεραία που ενισχύει τον ασύρματο δέκτη, και έχεις την δυνατότητα να συνδέεσαι σε απομακρυσμένα δίκτυα.επειδή με ενδιαφέρει έχω τρεις ερωτήσεις....1. τι είναι αυτό το 30-degree beamwidth??? γιατί έχει κι άλλες με 50 degree.2. αυτή η συσκευή για να συνδεθεί με το λάπτοπ και να έχεις ασύρματο ίντερνετ χρειάζετε κάποιο καλώδιο ή κάποιο ρούτερ? ή κάτι άλλο;3. λέει ότι πιάνει μέχρι και 1 μίλι. ισχύει κάτι τέτοιο; ποιο είναι το στοιχείο στην περιγραφή που σου δίνει να καταλάβεις την απόσταση (την ισχύ) που μπορεί να πιάσει η κεραία;έχει και κάτι παρόμοια στο eshop. γνωρίζετε περί του θέματος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιανουάριος 18, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2008 Δεν είναι συσκευή, είναι απλά μια κεραία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.Για όσους ασχολούνται με ασύρματα δίκτυα και βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους τέτοια εξαρτήματα βοηθάνε στην μεταξύ τους σύνδεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 18, 2008 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2008 1) Είναι οι μοίρες που έχει το μέγιστο gain το σήμα που στέλνει-παίρνει η κεραία αυτή. Αν και δεν το προσδιορίζει μάλλον είναι στον οριζόντιο άξονα.2) Για να συνδεθεί με laptop πρέπει το laptop να έχει υποδοχή για εξωτερική κεραία ή ασύρματη κάρτα pcmcia. 3) Ναι υπο συνθήκες μπορεί να ισχύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots Ιανουάριος 19, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 thanks trendy και dpolal. να υποθέσω όμως ότι θα υπάρχει τεράστια ακτινοβολία με τέτοιες συσκευές ε;άλλες δυο ερωτήσεις...1. έστω ότι αγοράζω αυτήν την κεραία. θα μπορώ να πιάνω τα ανοιχτά ασύρματα δίκτυα που υπάρχουν στην γύρω περιοχή; και να συνδέομαι σε αυτά; ή χρειάζομαι και καμία άλλη συσκευή ή κάποιο access point? (στο λαπτοπ μου εννοείτε υπάρχει κάρτα wifi.2. ερώτηση άσχετη. σε κάποια σημεία του σπιτιού μου πιάνω με το λάπτοπ ασύρματα δίκτυα, αλλά το σήμα τους είναι πολύ αμυδρό και παίζει μόνο στις γωνίες και στο μπαλκόνι. τι χρειάζομαι για να μεγαλώσω αυτό το σήμα; και να μπορώ να το έχω σε όλο το σπίτι; μιλάμε για αποστάσεις 30-40 μέτρων όχι παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 20, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2008 1) Απλώς βελτιώνεις το σήμα σου σε σχέση με την ενσωματωμένη κεραία του laptop.2) Ένα μηχανάκι να πιάνει ως client το σήμα και back to back σύνδεση με ένα ακόμα μηχανάκι σε access point mode να το μοιράζει στο υπόλοιπο σπίτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots Ιανουάριος 21, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2008 μπορείς να μου υποδείξεις δυο τέτοια μηχανάκια, με κόστος γύρω στα 50-60 ευρώ που να μην έχουν μεγάλη ακτινοβολία, και απλώς να ενισχύουν το σήμα της κάρτας του λάπτοπ γύρω στα 40-50 μέτρα; εκεί που μένω είναι ανοιχτό το μέρος, χωρίς ψηλά κτίρια.θα μου ήταν πιο εύκολο να πάρω μία συσκευή από eshop γιατί έχει παράδοση σε μία ημέρα κι έχω και λογαριασμό ανοιχτό εκεί. επίσης αν γίνεται να βρω ΜΙΑ συσκευή που να τα κάνει αυτά, κι όχι δύο. θα ήταν καλύτερα. - αν γίνεται - Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 21, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2008 Με μία συσκευή ίσως να γίνεται σε wds mode αλλά επιφυλάσσομαι γιατί δεν είναι επίσημο mode και υλοποιείται από τον κάθε κατασκευαστή όπως θέλει αυτός. Γενικότερα για φτηνό-καλό-δοκιμασμένο προτείνω το Ovislink Access Point WL-5460AP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots Ιανουάριος 21, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2008 ωραία. θέλω να συνοψίσουμε....παίρνω αυτήν την συσκευή και τελειώνω; θα πιάνω σήμα εκεί που δεν φτάνει η κάρτα του λαπτοπ; σημείωση δεν έχω πρόσβαση στον απομακρυσμένο υπολογιστή. μιλάμε για ασύρματο ελεύθερο δίκτυο.αν χρειαστώ και άλλη συσκευή μπορείς σε παρακαλώ να μου υποδείξεις κάποια που προτείνεις;ερώτηση άσχετη... αυτό το usbhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613718αν το βάλω στο λάπτοπ, αυτό που κάνει δεν είναι απλά να μεγαλώνει το σήμα της κάρτας μου;γιατί αν υποθέσουμε ότι η κάρτα του λάπτοπ έχει περίπου 2dbm εμβέλεια, αυτό που λέει ότι έχει 18dbm θα με καλύπτει σωστά;για ποιοον λόγο να προτιμήσω το ovislink; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 23, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2008 Αυτό που κερδίζεις με μία εξωτερική συσκευή είναι να την έχεις σε κάποιο σημείο όπου να πιάνει καλά. Αν τραβήξεις καλώδιο από εκείνο το σημείο μέχρι το pc σου θέλεις ένα. Αν το βάλεις να παίξει repeater θέλεις ένα. Αν σου παίξει wds θέλεις ένα. 2 θα χρειαστείς αν το βάλεις client και τραβήξεις καλώδιο μέχρι ένα άλλο που θα είναι μέσα στο σπίτι. Σε σχέση με τις άλλες λύσεις κερδίζεις σε bandwidth.To usb stick είναι αυτόνομη συσκευή και δουλεύει ασχέτως της ήδη υπάρχουσας κάρτας σου. Η εμβέλεια δε μετριέται σε dBm και καμία κάρτα δεν εκπέμπει με μόνο 2 dBm.Σου έγραψα 3 λόγους στο πιο πάνω post γιατί να προτιμήσεις το ovislink. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots Ιανουάριος 25, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2008 λοιπόν το πήρα το AP OVISLINK 5460AP. το συνδέω στην ethernet με καλώδιο και βάζω ip με ίδιο subnet mask. συνδέεται με το ovislink αλλά δεν συνδέεται στο ασύρματο δίκτυο, το οποίο δεν το βλέπω από το λαπτοπ, αλλά από την κεραία.δοκιμάζω με universal repeater mode κι εκεί ενώ συνδέεται κανονικά στο ασύρματο δίκτυο, μπαίνει στο ίντερνετ για δυο λεπτά, και μετά με πετάει έξω. ξέρεις μήπως γιατί συμβαίνει αυτό;μήπως θέλει να προσέξω τίποτα στις ρυθμίσεις. βάζω το ίδιο κανάλι, και το ίδιο ssid. χρειάζεται κάτι άλλο;σημ. έχω win vista home premium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 25, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2008 Μήπως έχει κάποιο κλείδωμα και για αυτό δε συνδέεται στο access point; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots Σεπτέμβριος 14, 2016 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2016 Καλημέρα. ξαναβγάζω αυτό το τόπικ από το ντουλάπι, καθότι αυτό που θέλω να κάνω σχετίζεται είχα αγοράσει 1) μια κεραία, 2) έναν αντάπτορα για να συνδέσω την κεραία στο ρούτερ, και 3) το ovislink airlive wl 5460 ap. η δουλειά μου γινόταν κανονικά, αλλά μετά δεν χρειαζόμουν άλλο τις συσκευές και τις έστειλα. τώρα μου έχει μείνει μόνο η κεραία και θέλω να κάνω πάλι το ίδιο. μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος στο να αγοράσω τον αντάπτορα, και μια αντίστοιχη συσκευή την οποία την είχα να δουλεύει σε wisp+universal repeatear αν θυμάμαι καλά. με λίγα λόγια για να μην σας κουράζω, θέλω ένα ap, το οποίο να έχει αυτήν την λειτουργία (wisp+universal repeater) και να αποσπάται η κεραία του ώστε να βάλω με αντάπτορα την δική μου κεραία, και να μεγαλώσω την εμβέλεια του wifi. θα ξανα έπαιρνα ευχαρίστως το airlive αλλά δεν μπορώ να το βρω πουθενά. κάθε βοήθεια για αγορά ρουτερ, και αντάπτορα δεκτή. ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 14, 2016 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2016 Το airlive ήταν σκυλί, αλλά πάλιωσε δυστυχώς. Κάτι σε ubiquity ή mikrotik θα σου κάνει τη δουλειά σου. Έχουν αποσπώμενες κεραίες και το λογισμικό προσφέρει επιλογή να συνδέεται σε Access Point και να το μοιράζει στο σπίτι σου. Δες και αυτό 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots Σεπτέμβριος 15, 2016 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2016 χωρίς να σε βάζω σε κόπο, μήπως μπορείς να μου υποδείξεις μία ή δύο συσκευές ρούτερ, εκεί γύρω στο 30αρι, + αν ξέρεις τον αντάπτορα, για να κάνω την δουλειά μου; η κεραία υπάρχει ήδη, οπότε δεν χρειάζομαι άλλη. ρούτερ που να παίρνει αποσπώμενη κεραία και να έχει επιλογή repeater + wisp ευχαριστώ προκαταβολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 15, 2016 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2016 Γύρω στο 30άρι δεν ξέρω κάτι που να παίζει μαμά. Ίσως να μπορείς να βρεις κάτι σε tp-link, σαν αυτό αλλά δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω να σου πω σίγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots Σεπτέμβριος 16, 2016 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2016 οκ υπόδειξέ μου και μία που να κάνει σίγουρα την δουλειά, και ας κοστίζει παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 20, 2016 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2016 Αυτά που πρότεινα πιο πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots Σεπτέμβριος 21, 2016 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2016 Δεν βοηθάς. οι δύο συσκευές που προτείνεις είναι air grid, μια κεραία, την οποία δεν την χρειάζομαι, γιατί έχω. air gateway ένα switch Προφανώς, το οποίο σίγουρα δεν έχει λειτουργία wisp κτλ που χρειάζομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 21, 2016 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2016 Το air grid δεν είναι σκέτη κεραία, έχει και το cpe πάνω της. Θέλει απλώς utp με poe για να παίξει. Το air gateway είναι poe injector (που δίνει ρεύμα στο air grid) και μοιράζει με wifi το δίκτυο στο σπίτι. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την κεραία σου οπωσδήποτε παίρνεις Rocket ή Bullet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts