Jump to content

Αναβαθμιση Μητρική-CPU-Μνήμη

geolast

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας παίδες.

Αποφάσισα να κάνω μια μικρή αναβάθμιση στον υπολογιστή μου και θέλω τη βοήθειά σας. Τώρα έχω μια Abit μητρική με Nforce 4, με Athlon 64 3500+ και μνήμη 2x512 ΜΒ.

Θέλω κάτι κοντά στα 200 ευρώ. Οπότε είδα Athlon 64 X2 4800+, μητρική MSI Socket AM2 K9N SLI-2F 2GLan Audio Raid (σκέφτομαι να χρησιμοποιησω το SLi) και 2x2 GB μνήμης. Θέλω τις προτάσεις και τις συμβουλές σας. Πιστεύετε ότι είναι καλά αυτά που έχω επιλέξει;

Γενικότερα μια χαρά για τα λεφτά τους...για μένα budget σύστημα = AM2 αυτό τον καιρό...

Για τι χρήση το θες?

VGA τι έχεις?

200 euro?αχμ.........πούλα αυτά που έχεις......και πήγαινε σε intel....τι θέλεις 4gb μνήμης?

Ε8200 ή Ε8400 και 2χ1gb........motherboard.........αχμ.......θα κάνεις OC?

ps. 200 ευρώ είναι τα χρήματα που διαθέτεις? ή 200+τα λεφτά απο τυχόν πώληση? αλλιώς πήγαίνει σε amd όπως λενε απο πανω :)

Απαντώ στις ερωτήσεις:

Το pc το θέλω για όλες τις δουλειές βασικα. Και τα παιχνιδάκια μου παίζω που και που αλλά όχι τόσο συχνά. Θέλω να πω ότι το σύστημα δεν είναι ανάγκη να είναι το πιο ισχυρό που υπάρχει.

VGA έχω Ati Radeon x800 GTO. Στο μέλλον ίσως την αναβαθμίσω κι αυτή και παρω 2 για SLI.

Περίπτωση πώλησης δεν υπάρχει γιατι θα βάλω τα παλιά σε ένα παλιό PC που έχω και το χρειάζομαι. Οπότε είμαστε καθαρά στα 200+ ευρώ. Όχι πολύ παραπάνω.

Δεν θα κάνω overclocking απ'ότι βλέπω τουλάχιστον τώρα.

Και τέλος τα 4gb μνήμης είναι τα πιο σημαντικά γιατί τα χρειάζομαι για μια εργασία του πανεπιστημίου που "τρώει" μνήμη...

Το ξέρεις ότι θα χρειαστείς 64bit λειτουργικό για 4GB έτσι; Από το να πάρεις Core 2 2xxx καλύτερα πάρε Athlon X2 :T:

Χμμ αυτό δεν το ήξερα με το λειτουργικό... Καλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα. Ίσως πάρω και λιγότερη μνήμη αν είνα όντως τόσο ακριβή... Πάντως τη βρήκα 35,5 ευρώ τα 2 GB. http://www.visionstudio.gr/prodinfo....step=undefined. Δεν είναι βέβαια 800άρα οπότε δεν ξέρω...

Αρχική απάντηση από jpavly [Σήμερα, στις 09:14]

Το ξέρεις ότι θα χρειαστείς 64bit λειτουργικό για 4GB έτσι; :T:Από το να πάρεις Core 2 2xxx καλύτερα πάρε Athlon X2

Αυτο που το βασιζεις jpavly?, αν βαλεις καποιο official benchmark θα δεις οτι o 2160 ειναι πιο δυνατος απο 4400+ , BE2400.

δικιο εχει , no cache.. no party.. , οσο καλη αρχιτεκτονικη και αν εχει ο core , αν κοιταξεις και στα charts του tom , εκτος απο 2 η 3 μετρημενα (με ελαχιστη διαφορα) , σε ολα ειναι μπροστα ο 4400+ brisbane (δεν κοιταξα τον windsor γιατι εκει θα εφευγε αρκετα ποιο μπροστα ο χ2) , το μονο κινητρο για τον 2160 , ειναι αν τον ξεσκισει σε o/c (που οι μικροι δε πανε ολοι..) αφου δε θα κανει ομως δεδομενου οτι στον core λογω budget θα στραφει προς τπτ 915chipset και θα εχε και χειροτερη αποδοση απο τις μετρησεις του τομ , λογω memory controller , με τα 1000 ΑΜ2.. period.

Αρχική απάντηση από fotme [Σήμερα, στις 11:09]

Αυτο που το βασιζεις jpavly?, αν βαλεις καποιο official benchmark θα δεις οτι o 2160 ειναι πιο δυνατος απο 4400+ , BE2400.

+1:T: :banging:

αυτο το +χχχ το στηριζεις καπου??? ή ετσι επειδη εχεις core??γιατι μια φτηνη μητρικη (οπου δεν κοβει αποδοση στον ΑΜ2.. ;)) , μαζι με ενα φτηνο χ2 , δε παιζει να βγει ακριβοτερο πακετο απο 2160 και αντιστοιχης αποδοσης μητρικη...

papatsonis, βαλε sysmark07 και θα δεις, αναφερομαι για bench κοινοπραξιας, δηλαδη ενθεν κ ενθεν.

Σε bench ISVs μπορει να αλλαζουν αναλογα με τις ξεχωριστες απαιτησεις του καθε application :)

Αρχική απάντηση από fotme

Δύναμη δεν είναι μόνο το Pi αρχηγέ ;)

Έχω 2140 στη δουλειά και "μπουκώνει" συνέχεια.

Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι τα benches δεν είναι το παν για όλο τον κόσμο :)

Εντελώς φιλικά ε;

Αρχική απάντηση από MOS

+1:T: :banging:

Εσύ καλά θα κάνεις να ρίχνεις και κανένα on-topic post ;)

:)

τo sysmark που αναφερω δεν ειναι pi, το π και καθε π, ειναι cpu intensive δηλαδη μετραει την καθαρη υπολογιστικη ισχυ.

Το sysmark ειναι αντιστοιχο του pcmark,etc, δηλαδη κανει μια εξομοιωση της καθημερινης χρησης, μετραει δηλαδη εργο, οποτε θεωρω οτι ειναι ενδεικτικο.

Η διαφορα ομως του sysmark με ολα τα αλλα ειναι οτι εχει δημιουργηθει απο κοινοπραξια που συμμετεχουν ολοι οι κατασκευαστες θεωροντας το αξιοπιστο ως προς την εικονα επιδοσης των προϊόντων τους.

Και ναι τα benchmarks θα καθιερωθουν, ειναι θεμα χρονου. Το branding ειναι ανελεητο=χιλια ονοματα/διαβαθμισεις και οι αλλαγες στην τεχνολογια συνεχεις.

Στο παρελθον ειχα αρκετες φορες και επεξεργαστες της AMD και της INTEL και ο προηγουμενος απο αυτον που εχω ηταν παλι AMD X2 3800+ και παλι γυρισα σε INTEL....λοιπον εχω δικαιωμα να υποστιριζω καποια πραγματα αφου εχω δοκιμασει αρκετα και εχω βγαλει τα δικα μου συμπερασματα...

Δεν εχω να πω κατι διαφορετικο απο τους αλλους...

Και μην αρπαζεσαι.......

Ευχαριστώ που μας έδωσες κάτι παραπάνω από ένα "+1". Μην ανησυχείς, χωρίς λόγο δεν τσινάει κανείς μας ;)

@fotme: ΟΚ τα benches, αλλά μιλάω για το γενικότερο "feeling". Προσωπικά από τον 2140 δεν είμαι ικανοποιημένος, μου θυμίζει τον D925..

j :p ,

σωστο αυτο που λες αν σαν βαση ξερουμε τα γκαζια των 4χχχ κ 6χχχ.

[ //auto mode]Μεγαλο ρολο παιζει στα core η smart shared cache. Tα AMD ελεω κοντρολερ εχουν καλη αποκριση..κοντο κιβωτιο, αλλα τα αλλα τραβανε πιο γεματα, δεν κρεμανε στα ψηλα, τωρα οσο πιο πολυ cache και συχνοτητα τοσο πιο μεγαλο το ευρος στροφων και τα αλογα αντιστοιχα.[/ //auto mode]

Με λιγα λογια, αν ο geolast θελει να το εχει για παιχνιδια, ειναι οξυμορο να μιλαμε για c2d2 kai 4400+...κατευθειαν min 4xxx intel, εκτος και αν geolast θελεις γρηγορο pc μονο για 1 χρονο.

Το sli αξιζει αν θελεις να βαλεις καρτες μεγαλες..για mid level τα ιδια κ καλυτερα παιρνεις απο 1 καρτα..και κατσε..θελεις sli setup και μιλαμε για 2000 και 4000+ και max 200 εουρος με 4g μνήμης?

Μηπως πρεπει να αναθεωρησεις λιιγο το budget? :p

Το σκέφτομαι το σκέφτομαι. ήμουν ανέκαθεν και είμαι AMD fan (οχι ανεμηστηρας χαχαχουχα) αλλά πραγματικά δεν ξέρω. Πάντως το SLi δεν είναι απαραίτητο. Έχω κανα δυο χρονάκια απο τόε που πήρα το τωρινό μου πι σι να ασχοληθώ με την αγορά και έχω χάσει λίγο τη μπάλα...

αν μου ελεγες οτι κρατας το pc και περιμενεις 1 χρονο για nehalem, θα σου ελεγα βαλε ενα χ2 939 και παρε μια 8800.

Τωρα που θες για gaming θα σου ελεγα wolfdale + p35 min.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.