g_pappas1989 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 πολυ καλημερα σας.. εχω καιρο να γραψω ..λογο της σχολης ...αλλα το thelab παραμενει σταθερη αξια... λοιπον η ιστορια μου .... προχτες ξηλωσα την υδροψυξη για να αλαξω υγρα και οταν την εβαλα πανω με τα καινουρια υγρα ....εγινε το κακα.....ειχα διαροη .... συγκεκριμενα στην αντλια...στην εξοδο της αντλιας....αμεσος την ξαναξηλωσα αδειασα τα υγρα αποσυνδεσα παλι τους σωληνες εβαλα καινουριο τεφλον ...την εδεσα και την αδισα ενα 24ωρο να δουλευει εκτος η/υ για τυχον διαροες......παλιι ομως διαροη στο ιδιο σημειο.....σοληνας δεν ειναι ....ειναι η επαφη ρακορ και αντλιας(eheim 1250) ...... ερωτιση λοιπον ........αν βαλω ζεστη σιλικονη στην επαφη...θα γινει καλη μονωση ??? να το δοκιμασω?/? ευχαριστω εκ των πρωτερων :) :) *μπορει να αργισω να δω τις απαντισεις....... αλλα και παλι ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Ιανουάριος 17, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Βάλε και άλλο teflon, αν και το έχεις κάνει μάλλον, δες το σπείρωμα της αντλίας σε τι κατάσταση είναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_pappas1989 Ιανουάριος 17, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Αρχική απάντηση από mech5107 [Σήμερα, στις 09:59] Βάλε και άλλο teflon, αν και το έχεις κάνει μάλλον, δες το σπείρωμα της αντλίας σε τι κατάσταση είναι... το έχω κάνει.... οι σπείρες μια χαρά φαίνονται....και όταν την πρωτοπήρα πάλι το ίδιο πρόβλημα είχα.....αλλά τότε το έπηξα στο τεφλον.....και το είχα κλειστό το κύκλωμα....και φαινομενικά δεν είχα διαρροή αλλά......ήμουνα και εκεί και το κοίταγα συνεχεία...........τώρα λόγο σχολής λυπώ τις καθημερινές....και επίσης τώρα την έχω και σε ανοικτό κύκλωμα......και θέλω κάτι πιο ασφαλές αφού λυπώ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιανουάριος 17, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Το ιδιο επαθα με μια Hydor L20 , η ζεστη σιλικονη δεν κανει , θα πας σε μαγαζι με υδραυλικα και θα παρεις διαφανη σιλικονη σε σολιναριο για στεγανοποιηση . Θα το πλακοσεις στην σιλικονη και θα το αφισεις να πυξει για ενα 12 ωρο .Στην δικια μου αντλια η διαρροη σταματησε Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Ιανουάριος 17, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 σιλικόνι και από εμένα :D :D ................... φρόνισε να έχει στεγνώσει τελείως πριν την βάλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Ιανουάριος 17, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Εγώ είμαι κατά της σιλικόνης...είναι τσαπατσουλιά... Τι ρακόρ βάζεις στην αντλία? Το μαμά ή κάνα αντάπτορα για 1/2"? O-ring βάζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_pappas1989 Ιανουάριος 17, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Αρχική απάντηση από angel_f [Σήμερα, στις 10:22] Το ιδιο επαθα με μια Hydor L20 , η ζεστη σιλικονη δεν κανει , θα πας σε μαγαζι με υδραυλικα και θα παρεις διαφανη σιλικονη σε σολιναριο για στεγανοποιηση . Θα το πλακοσεις στην σιλικονη και θα το αφισεις να πυξει για ενα 12 ωρο .Στην δικια μου αντλια η διαρροη σταματησε θα πρεπει να βαλω στις σπειρες του ρακορκαι να το βιδωσω η ετσι οπως ειναι δεμενο να το βαλω απο πανω....στην επαφη????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_pappas1989 Ιανουάριος 17, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Αρχική απάντηση από mech5107 [Σήμερα, στις 10:29] Εγώ είμαι κατά της σιλικόνης...είναι τσαπατσουλιά... Τι ρακόρ βάζεις στην αντλία? Το μαμά ή κάνα αντάπτορα για 1/2"? O-ring βάζεις? μαμα δεν ειχε...ενα μεταλικο 1/2 ιντσας ......σπειρομα δεν θυμαμε ..... ο-ring....μπα....δεν πιανει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιανουάριος 17, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Εγω απο το πολυ τεφλον που ειχα βαλει και το σφιξιμο , ραγισα το πλαστικο λεμο της αντλειας , οποτε , στο τελος εβαλα πολυ τεφλον στις σπειρες βιδωσα το ρακορ και το πλακοσα απο πανω με σιλικονη , βεβεα να πω οτι μετα απο αυτο δεν ειχα εμπιστοσινη στην αντλια και μετα απο ενα μηνα την αλλαξα με μια Swiftech MCP655 12V στην οποια αποκλειεται να εχεις διαροες Link to comment Share on other sites More sharing options...
OverFlow Ιανουάριος 17, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Μπορεις να δοκιμασεις και κατι τετοιο.(υγρο τεφλον για σπειρωματα) Threadsealing 15-36 Anaerobic sealant for thread connections allowing easy dismantling of parts. Upon curing will give an elastic film to replace yarn, P.T.F.E. tapes, and solid gaskets for the sealing of gas, air, water, LPG, oils, hydrocarbons and many chemicals. Shocks and vibrations resistant, will keep uneffected properties of sealing in the range of temperature from -50° to +180°C. DIN-DVGW approved for gas connections according to: DIN 30661 class 1 - easy to dismantle - Reg. nr. 8701e632. Approved for potable water (according to Circolare Ministero Sanità 102/78). http://www.loxeal.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Ιανουάριος 17, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 μωρέ βάλε σιλικόνι απο σωλινάριο κ τέλος............try it ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Ιανουάριος 17, 2008 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Αρχική απάντηση από OverFlow [Σήμερα, στις 10:44] Μπορεις να δοκιμασεις και κατι τετοιο.(υγρο τεφλον για σπειρωματα)Threadsealing 15-36 Anaerobic sealant for thread connections allowing easy dismantling of parts. Upon curing will give an elastic film to replace yarn, P.T.F.E. tapes, and solid gaskets for the sealing of gas, air, water, LPG, oils, hydrocarbons and many chemicals.Shocks and vibrations resistant, will keep uneffected properties of sealing in the range of temperature from -50° to +180°C.DIN-DVGW approved for gas connections according to: DIN 30661 class 1 - easy to dismantle - Reg. nr. 8701e632.Approved for potable water (according to Circolare Ministero Sanità 102/78).http://www.loxeal.com/ Αυτη ειναι κολα στεγανοποιησης , εχω δοκιμασει αλλα νομιζω οτι στεγανοποιει μονο εαν το ρακορ και οι σπειρες ειναι μεταλλικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
OverFlow Ιανουάριος 17, 2008 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Αρχική απάντηση από angel_f [Σήμερα, στις 10:49] Αυτη ειναι κολα στεγανοποιησης , εχω δοκιμασει αλλα νομιζω οτι στεγανοποιει μονο εαν το ρακορ και οι σπειρες ειναι μεταλλικα Ισως να εχεις και δικιο, δεν αναφερει παντως πουθενα εξαιρεσεις υλικων που εφαρμοζετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkatsogr Ιανουάριος 17, 2008 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Σιλικόνη χαλαρά!Απλά να πάρεις μία η οποία να είναι κατα της μούχλας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezdim Ιανουάριος 17, 2008 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Αρχική απάντηση από OverFlow Μπορεις να δοκιμασεις και κατι τετοιο.(υγρο τεφλον για σπειρωματα)Threadsealing 15-36 Anaerobic sealant for thread connections allowing easy dismantling of parts. Upon curing will give an elastic film to replace yarn, P.T.F.E. tapes, and solid gaskets for the sealing of gas, air, water, LPG, oils, hydrocarbons and many chemicals.Shocks and vibrations resistant, will keep uneffected properties of sealing in the range of temperature from -50° to +180°C.DIN-DVGW approved for gas connections according to: DIN 30661 class 1 - easy to dismantle - Reg. nr. 8701e632.Approved for potable water (according to Circolare Ministero Sanità 102/78).http://www.loxeal.com/ Παιδία το Loxeal είναι απλά φοβερό. Μετά βέβαια μην περιμένετε να χωρίσει το λάστιχο από την αντλία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Ιανουάριος 17, 2008 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 Πάντως θέλει προσοχή με διαρρόες...Στο παρελθόν έχω κάψει μητρική...Την πήγα στο service και τους είπα ότι δεν έκανε boot...Αποτέλεσμα....Σε 2 βδομάδες....Καινούργια!!!:banging: :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Ιανουάριος 17, 2008 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2008 εμένα η διαρροή ήτανε με το τάνκ που ευτυχώς είναι εκτός κουτιού......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_pappas1989 Ιανουάριος 20, 2008 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2008 ευχαριστω παιδες.... θα δοκιμασω την υγρη σιλικονη (μιλησα με γνωστο μου υδραυλικο) λεει οτι θα ειναι οκ.... αλλα αν εχω διαροη παλι..... θα λυσω την υδροψυξη και θα την πλακωσω με υγρο τεφλον... νεοτερα απο βδομαδα...... ευχαριστω και παλι :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.