Jump to content

1 Υπολογιστής 2 κάρτες δικτύου 2 workgoups.

Pavlos1416003292

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδες καλησπέρα καλή χρονιά ( έστω και καθυστερημένα ) .

Μερικοί μάλλον θα καταλάβατε απο τον τιτλο τι θα προσπαθώ να κάνω αλλά ας το πούμε πιο αναλυτικά.

Στο σπίτι μου έχω 2 υπολογιστής (desktop/laptop) και ένα πδα...! Στο διπλανό σπίτι (μένουν συγγενείς 1ου βαθμού) υπάρχουν μερικοί ακόμα υπολογιστές.

Εγώ μέχρι πρόσφατα έπερνα Internet απο το διπλανο σπίτι μέσω μίας linksys ασυρματης pci στο έναν υπολογιστή και μέσω του intel wifi στο laptop.

Εδω και μερικές μέρες έχω το δικό μου adsl και θέλω να κινούμε στο internet απο το δικό μου router με το δικό μου adsl αλλά να μήν χάσω και το δίκτυο που είχα με τα υπόλοιπα συγγενικά πρόσωπα.....!

Τι έχω κάνει.

To μοδεμ μου καταρχίν είναι ένα sagem 1540. Εχω τον desktop καλωδιωμένο στο modem - router του οτε και ταυτόχρονα έχω πάνω και την ασύρματη Linksys κάρτα. Μέχρι χθές που είχα disable στο sagem το ασύρματα όλα πηγαιναν καλά με το desktop na mpa;inei Ιντερνετ απο την ενσωματωμένη κάρτα δικτύου στο mobo η οποία συνδεόταν με καλώδιο με το router και ταυτόχρονα να μπορεί να μπέι και στο παλιό δίκτυο απο το οποίο όμως πια δεν έπαιρνε Internet, αλλά δούλευε σαν απλό δίκτυο.

Σήμερα όμως που έκανα enable το wifi στο sagem και αφού έβαλα και τις σωστές ρυθμίσεις στο laptop, κστάφερα να μπώ Ιντερνετ μεν απο το laptop αλλά έχασα το δικτυο το παλιό που έιχα.

ΤΙ έχω κάνει μέχρι τώρα :

χτυπάω ips απο το desktop χτυπάνε στ router του διπλανού σπιτιού καθώς και στον υπολογιστή που είανι πάνω στο router και μου τα δειχνει.

Ρφτιαξα δεύτερο workgroup με άλλο ονομα .

Υπάρχει λύση λοιπόν στο να έχεις δύο διαφορετικά δίκτυα ή όχι ?

αν ναι θα χαρώ αν ακούσω.......

ισως πω χαζομαρα.. Γιατι δεν βαζεις και στο ρουτερ σου (σε αρκετα γινεται) ΙΡ απο το δικτυο που εχεις ηδη με τα ξαδερφια , και απλως στα δικα σου pc θα εχεις gateway το ip του δικου σου router , και στα αλλα pc στο αλλο σπιτι , βαζεις gateway το ip του δικου τους ρουτερ

Αυτό που είπε ο papatsonis.

Θα χρησιμοποιείτε όλοι ένα subnet αλλά διαφορετικό gateway το κάθε σπίτι, το καθένα το router του.

καταρχήν ευχαριστώ για της άμεσες απαντήσεις παίδες.

δεν κατέχω πολλά και αυτό νομίζω φαίνεται . με αυτήν την λύση που μου λετε καταργώ την ασύρματη κάρτα δικτύου στον desktop ?

αυτό σημαίνει ότι θα μπαίνουν και αλλοι στο Internet απο το router μου ?

για κάντε το λίγο πιο λιανά ώς προς τον τρόπο που γίνεται ....

Δεν υπάρχει πρόβλημα να έχεις πολλαπλές IPs πάνω σε ένα interface. Αυτό που είναι το πρόβλημά σου είναι ότι το laptop θέλεις να συνδέεται σε 2 διαφορετικά ασύρματα δίκτυα. Αν υποστηρίζεται από τον driver καλώς, αλλιώς πρέπει να κάνεις ματσακωνιές. Είτε να συνδέεσαι στο ασύρματο του sagem και να δρομολογείς την κίνηση που πάει στους συγγενείς σου μέσω του desktop, είτε να πάρεις ένα bridge ή usb stick που θα συνδέεται στο ασύρματο των συγγενών και θα συνδέει το laptop.

Τα workgroups δεν έχουν σχέση.

βασικά το πρόβλημα μου είναι όχι το Laptop το οποίο θέλω να συνδέεται μόνο στο δικό μου δίκτυο και να παίρνει Internet απο το δικό μου router, αλλά το desktop που θέλω να παίρνει απο δύο δίκτυα. Το ένα είπαμε είναι το router πάνω στο οποίο είναι με ethernet και το άλλο είναι το δίκτυο στο διπλανό το σπίτι απο το οποίο θέλω να μοιράζεται αρχεία μέσα απο wireless.

Δοκίμασα και αυτό που μου είπατε παιδες αλλά δεν κατάφερα τπτ.... Παίζει κάτι να μήν έκανα σωστά.

Πάντως τώρα έχω καταφέρει δύνοντας διαφορετικές ips σε κάθε κάρτα να έχω δύο workgroup με ίδιο subnet (βλακεία είναι αυτό ? ) διαφορετικές ips και δύο workgroup τα οποία ένώ μου δείχνουν τους υπολογιστες μου όπως θέλω αργούν λίγο στην αρχή.

Τότε δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα απλώς να ορίσεις τις σωστές IPs στο ενσύρματο και στο ασύρματο interface σου και να παίζεις. Πρόσεξε να βάλεις gateway και dns μόνο στο ενσύρματο. Το ασύρματο θα έχει μόνο ip-mask. Αν συμπίπτουν τα 2 subnets κάποιο θα πρέπει να αλλάξει, πχ αν και τα 2 είναι 192.168.1.Χ/255.255.255.0 το ένα να το βάλετε 192.168.1.Χ/255.255.255.0

Αρχική απάντηση από trendy

.....192.168.1.Χ/255.255.255.0 το ένα να το βάλετε 192.168.1.Χ/255.255.255.0

αυτά ακριβώς έχω κάνει με μόνη διαφορά, ότι δεν κατάλαβα τι μου έγραψες στο τέλος.

Το πρόβλημα όμως είναι μια μίκρή καθυστέρηση όταν ανοίγω ένα απο τα δύο workgroups.

το μόνο μου πρόβλημα πλέον είναι αυτή η καθυστέρηση των workgroups ..... απροσάρμοστα βλέπετε.....!

Αν κάπως μπορείτε να βοηθήσετε προκειμένου να εξαφανιστεί αυτός ο χρόνος ( 5-10sec) που αργούν να ανταποκριθούν τα workgroups πέστε μου.....

Αν απο την άλλη όχι,

Παίδες ευχαριστώ πολύ για τις αμεσες απαντήσεις σας .

Να είστε όλοι καλά....!

Αν σε πειράζει η αργή ανταπόκριση του netbios στήσε έναν ftp server να ανταλλάσσεις αρχεία με τους άλλους.

υπάρχει καπου να διαβάσω να δώ τι είναι αυτό trendy φιλε μου ....? ή απλά να ρωτήσω εσένα .... είναι κάτι που μπορώ να το κάνω ευκολα. χάνω τίποτα σε σχέση με τα κλασσικά που έχω μέσα απο τα δίκτυα τα συνηθισμένα ?

για πέ τιποτα......!

Αρχική απάντηση από papatsonis

ισως πω χαζομαρα.. Γιατι δεν βαζεις και στο ρουτερ σου (σε αρκετα γινεται) ΙΡ απο το δικτυο που εχεις ηδη με τα ξαδερφια , και απλως στα δικα σου pc θα εχεις gateway το ip του δικου σου router , και στα αλλα pc στο αλλο σπιτι , βαζεις gateway το ip του δικου τους ρουτερ

+1................ αυτο γινεται σιγουρα παντως.

Υπάρχουν νομίζω και freeware ftp servers. Δεν είναι κάτι δύσκολο να στήσεις. Μετά χρησιμοποιείς κάποιο ftp client από τους πολλούς που κυκλοφορούν για να τον προσπελάσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.