Jump to content

Αλλαγή setup δίσκων

Spyrious

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Μέχρι τώρα το setup των hdd στο pc είναι

2x80gb Hitachi Sata 2 raid0 για windows , software και games

2x320gb Seagate Baraccuda 7200.10 16mb cache για backup (mp3 ,photos,videos,...)

Όλα αυτά πάνω στο nforce4 της abit kn8 sli.

Αν πάρω ακόμα έναν Seagate Barracuda 7200.11 500gb 32mb cache, και καταργήσω τους 2x80gb έχω τις εξής επιλογές

Βάζω windows , software και games στον 500άρη και παραμένουν το backup στους 2x320gb

ή

Κάνω raid0 τους 2x320gb για windows , software και games και βάζω στον 500άρη τα backup

Με ποιο θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα;Θα δω κάποια διαφορά από τώρα ή τσάμπα φασαρία;

Μήπως αν τα βάλω πάνω σε κάποια pciexpress raid κάρτα με sil controller (των 30ευρώ) θα είναι καλύτερα;

Ακουώ γνώμες.

Όπως έχεις τώρα το σύστημα, μια καλή, αλλά όχι κι 100% ενδεικτική των επιδόσεων λύση, είναι να κάνεις το εξής:

HDD benches για το RAID των 320άρηδων (RAID-0 το έχεις κι αυτό, ή κατάλαβα λάθος?)

και μετά, ξηλώνεις τους 320 και μετράς με τα ίδια προγράμματα για τον 500άρη.

Πιστεύω πάντως ότι το raid για το windows, games κτλ είναι αρκετά καλύτερο

Όχι τους 2 320άρηδες τους έχω τώρα για backup μόνους όχι σε raid.Οπότε δεν μπορώ να τους τεστάρω γιατί είναι τίγκα με δεδομένα.

Ξερεις τι θα σου ελεγα πριν τους παρεις ??

παρε 2 raptor και καντους RAID....τωρα πιστευω οτι ειναι κριμα να σπαταλησεις τοσο χωρο μονο για τα windows....

Κοίτα να δεις όπως λέω στο πρωτο post τους έχω ήδη εδώ και κάμποσο καιρο τους 320άριδες,για τον 500άρη το σκέφτομαι.Για 2 raptor θέλω αρκετά χρήματα,έστω και για έναν 150.Ένας 74άρης raptor είναι πολύ μικρός για τις ανάγκες μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.