Jump to content

Συστημα για Photoshop και Video edit- ΓΝΩΜΕΣ?

BeetleJuice

Recommended Posts

@ ShadowRunner κοιτάω το post σου και βλέπω πως δεν σου βλέπει το photoshop σου για επιτάχυνση καθόλου.... στο pc το δικό μου και σε ενός φίλου που έστησα προχτές το δείχνει κανονικά ενεργό το tab στα GPU Settings. Μήπως επειδή και το δικό μου και του φίλου είμαστε με Vista? γιατί όλοι με 8800GT είμαστε.

@BlueChris

Στη δουλειά έχω άλλο μηχάνημα με winXp, δεν έχω αυτό της υπογραφής.

Λες δλδ ότι στα Vista το κάνει αυτό ε; έχεις δει διαφορά; Ε γαμώτο μου, πρέπει να βάλω Vista τελικά δεν το γλυτώνω

Να πω και γω τη γνώμη μου. Αφού έχεις αποφασίσει για τα άλλα θα 'λεγα να πάρεις 4 μικρούς και φτηνούς sata2 και να κάνεις τετραπλό raid0. Ένα μικρό στα πρώτα τμήματα των δίσκων γύρω στα 40gb για os και προγράμματα και άλλο ένα με ότι μένει. Kαι για αποθήκευση ένα μεγαλύτερο.

Αρχική απάντηση από BlueChris [Σήμερα, στις 17:59]

@ ShadowRunner κοιτάω το post σου και βλέπω πως δεν σου βλέπει το photoshop σου για επιτάχυνση καθόλου.... στο pc το δικό μου και σε ενός φίλου που έστησα προχτές το δείχνει κανονικά ενεργό το tab στα GPU Settings. Μήπως επειδή και το δικό μου και του φίλου είμαστε με Vista? γιατί όλοι με 8800GT είμαστε.

8800gt?

αρκετα λεφτα

μα , τα αξιζει για τετοια δουλεια τα λεφτα η gt

γιατι εγω εχω ακουσει οτι εσεις που κανετε επαγγελματικα πραγματα κανονικα θα επρεπε να εχετε αλλες καρτες εξειδικευμενες και οχι gaming καρτες

αληθεια ειναι?

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 18:53]

8800gt?

αρκετα λεφτα

μα , τα αξιζει για τετοια δουλεια τα λεφτα η gt

γιατι εγω εχω ακουσει οτι εσεις που κανετε επαγγελματικα πραγματα κανονικα θα επρεπε να εχετε αλλες καρτες εξειδικευμενες και οχι gaming καρτες

αληθεια ειναι?

οι καρτες που λες ειναι πιο πολυ για rendering και CAD.

παλαιοτερα τις ηξερα σαν quadro,πλεον δεν γνωριζω αν εχουν ιδια εμπορικη ονομασια.

Ολοι οι επαγγελματιες παντως δουλευουν Mac + Cintiq.

@BeetleJuice

Δεν πήγαινε για εσένα το 8800gt, ο bluechris νόμιζε πως το σύστημα στο οποίο αναφερόμουν και πόσταρα το post πριν, ήταν αυτό της υπογραφής μου...

Σου είπα να πάρεις μια ΑΤΙ 3850, θα είναι πολύ καλή για την δουλειά της φωτογράφου φίλης σου.

Τώρα όσον αφορά τις επαγγελματικές κάρτες, εγώ είχα ποιο παλιά μία έξτρα κάρτα MATROX, δεν θυμάμαι μοντέλο τώρα... με εκείνη έκανες παπάδες στα Video

Τώρα σκεφτόμαστε μια τέτοια:

http://www.matrox.com/video/products/rtx2/home.cfm

Εσύ μίλησες μαζί της, την είπες τελικά τι προτείνεις;

αυτη η καρτα εχει 800 ευρα μινιμουμ...καλα παμε

οχι δεν εχω μιλησει ακομα ειναι σε φωτογραφηση περιμενω και γω να της πω και να μου πει...

μεχρι στιγμης παντως νομιζω παμε για κατι πολυ καλο

ειδικα σε σχεση με το μηχανημα τριετιας++ που ειχε η διαφορα που θα δει θα ειναι παροιμιωδης...

@BeetleJuice ναι ρε φίλε για τον ShadowRunner έλεγα... όντως μια 3850 ίσως είναι και υπερβολική για τη δουλειά... βασικά οποιαδήποτε 6600 nvidia ή και μικρότερη δουλεύει ρολόϊ απλά μόλις πάω δουλειά σε λίγο που έχω μια 6600 απλή πάνω στο PC θα δω αν ανάβει η επιλογή Graphics στο Photoshop.

Από την εμπειρία μου όσο ποιο γρήγορη η κάρτα γραφικών (κυρίως σε μνήμες) τόσο ποιο γρήγορο είναι το refresh τις οθόνης όταν δουλεύεις στο Photoshop και κάνεις zoom/unzoom ή μετακινήσαι στο χώρο με το χεράκι.....

αρα λοιπον με καλη καρτα γραφικων εχει γρηγορη ΕΞΟΔΟ δεδομενων προς την οθονη , οχι πιο γρηγορη ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

με λιγα λογια , το μηχανημα μπορει να εχει τελειωσει την δουλεια γρηγορα αλλα να καθυστερη η καρτα γραφικων να κανει update τα αποτελεσματα στην οθονη

καλα καταλαβα?

δεν νομίζω, παλιά συνέβαινε αυτό λόγω profiles και crt,τώρα πλέον με tft είναι διαφορετικά τα πράγματα και χρειάζεσαι calibraρισμα άν θέλεις να εκτυπώσεις. Μόνο αν θέλεις να τυπώσεις σε τυπογράφο όμως έτσι; για offset δλδ, αλλιώς πάει ψηφιακά και δεν έχεις πρόβλημα.

τι παει ψηφιακα βρε μαστορα

αφου εγω πειραζω την εικονα συμφωνα με οτι βλεπω

αφου πειραξω παει πειραγμενη στο τυπογραφειο

αρα τυπωνεται και πειραγμενη

στο πειραγμενη βαλε εσυ "διαφορετικη αποτι εβλεπα εγω στην οθονη μου"

Ε εννοείται...

Εκεί έχουμε άλλα κόλπα BeetleJuice, εκεί διαλέγεις ανάλογα την δουλειά σου. Να σου δώσω να καταλάβεις...

Έστω ότι έχεις μια εικόνα και θέλεις να την εκτυπώσεις. Ανάλογα τα τεμάχια σου λοιπόν και την δουλειά επιλέγεις που θα τυπώσεις και με ποιόν τρόπο:

α) Ψηφιακά

β) Σε τυπογράφο (Offset)

Μην μπερδεύουμε την λιθογραφία με την εκτύπωση με ψηφιακούς εκτυπωτές έτσι; Ο τυπογράφος (λιθογράφος) είναι ένας ο άλλος είναι απλά μαγαζί που κάνει εκτυπώσεις ή αλλιώς και φωτοτυπάδικο.

λοιπόν, έστω ότι εσύ επιλέγεις το (α), δεν σε νοιάζει το "mode" "profile" της εικόνας (όχι της οθόνης) το αφήνεις R.G.B. κάνεις τα πειράματα σου και πάς και την εκτυπώνεις. Εκεί ότι έβλεπες και στην οθόνη σου, το ίδιο θα δεις και στην εκτύπωση, με μια ελαφρά απόκλιση βέβαια λόγου χαρτιού, βερνικιού κ.λπ

αν επιλέξεις το (β) τότε ανοίγεις το photoshop, αλλάζεις την εικόνα σε C.M.Y.K. κάνεις τις αλλαγές σου και κοιτάς αν η σκάλα pantone συμφωνεί με τα νούμερα πλέον που βλέπεις στα χρώματα που διάλεξες για να εκτυπωθούν σωστά.

Και πάλι, έχεις κατά προσέγγιση τα χρώματα που θα βγάλεις, διότι παίζουν άλλα χίλια μύρια πράγματα μέχρι το τελικό αρχείο. Εκεί όμως βγάζεις και ένα προύφ και ησυχάζεις... :)

Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με το αρχικό post με το pc και τις απαιτήσεις της φιλενάδας σου, αυτή φαντάζομαι πρέπει να είναι οκ με το pc που τις έφτιαξες... πλάκα πλάκα έγινε η ακόμα;

προχωραμε μαστορα

τωρα διαλεγουμε το cpu , 6600 ή 6750 αναλογα που θα κατασταλαξει η κοπελα

τα 4 γιγα θα ερθουν απο εξω μαλλον , 5-5-5-18-800

μητρικη ακομα δεν βρεθηκε αλλα δεν αγχωνομαι

δισκοι ειμαι στο 2χ320 και περιμενω αν δω

για καρτα γραφικων μαλλον θα το αφησω στο τελος

αυτα εως τωρα

παντως για το "α" που λες διαφωνω

γιατι θα τυπωθει σε rgb οτι βλεπω? η οθονη δειχνει οτι τραβηξα με την ψηφιακη μου μηχανη?

απο που και ως που

εδω η οθονη εχει 10 modes και profiles , brightness,contrast , gamma αυτα ποιος ταχει "φερει" στα μετρα τα σωστα?

το εργοστασιο?

με τπτ

και να ταχει φερει το εργοστασιο σου λεω εγω , το brightness και το contrast ΠΟΙΟΣ δεν ταχει σκαλισει στην οθονη του? ΟΛΟΙ

αρα το τι φωτογραφισα , το πως τοδα στο πισι μου , το τι θα τυπωσω στον εκτυπωτη μου και το τι θα τυπωσει ο φωτογραφος μαλλον θα εχουν διαφορες

εκτος και αν ειναι καλιμπραρισμενη η οθονη μου να τα δειχνει ολα οπως πρεπει

τωρα αυτο το "πρεπει" δεν ξερω τι σημαινει

αλλα ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει κατι σαν σημειο αναφορας , ουδετερο ας πουμε , και αδυνατω να πιστεψω οτι αν τα βαλω ολα στο 50% θα ειναι ολα νορμαλ

αν θες ανοιγουμε ενα αλλο thread να το συζητησουμε

δεν κανω τον εξυπνο , λεω οτι εχω δει , και θελω πολυ να μαθω αν εχω δικιο καθως και να ακουσω τα σωστα απο παιδια που ειναι επαγγελματιες

:clap: :T:

Κοίτα κατά προσέγγιση πάντα μιλάμε... αλλά αν θέλεις τα σωστά χρώματα μόνο με την σκάλα pantone μπορείς να καταλάβεις τι παίζει και τι γίνεται...

την τσακώνεις από εδώ:

http://www.pantone.com/pages/products/product.aspx?pid=14&ca=1

και μετά, π.χ.: δες με έναν απλό τρόπο πως μπορείς να επιτύχεις ένα σωστό αποτέλεσμα. Παράδειγμα δείχνω, έχει και άλλους τρόπους και πάντα μιλάω για Photoshop, διότι για να τυπώσεις ένα έντυπο θα δουλέψεις σε άλλα προγράμματα....

Λοιπόν στο παράδειγμα:

Εικόνα 1, εδώ αφού έχω ανοίξει την εικόνα μου θέλω π.χ. να διαλέξω τα χρώματα με τα οποία θα δουλέψω, σωστά; άρα λοιπόν ανοίγω το picker μου και ανατρέχω στην συγκεκριμένη σκάλα που θέλω να τυπώσω, αναλόγως με το χαρτί μου πάντα (ματ, γυαλιστερό κ.λπ)

1.jpg

Εγώ εδώ, διαλέγω τα solid coated που είναι και τα αγαπημένα μου... συνήθως και οι περισσότεροι αυτά διαλέγουν

Εικόνα 2, εδώ έχω διαλέξει πλέον την σκάλα μου, και ψάχνω να βρω το χρώμα που θέλω με τα νούμερα μόνο... κοιτώντας και την σκάλα pantone που έχω στα χέρια μου, εκτυπωμένη για να μπορώ να συγκρίνω και να σιγουρευτώ.

2.jpg

Εικόνα 3, εδώ εφόσον πλέον έχω διαλέξει το χρώμα μου έχω ζωγραφίσει κάτι και κοιτάω πλέον να δώ τα ποσοστά του χρώματος απο το information για να σιγουρευτώ και με βάση την εμπειρία μου, άν θέλω π.χ να γίνει λίγο ποιο μαύρο, μπλε ή κάτι άλλο, απλά αλλάζω τα ποσοστά μου όπως στην εικόνα 4.

3.jpg

Εικόνα 4.

4.jpg

Τώρα αν εσύ είσαι web designer, θα πρέπει να δουλεύεις και με το Hex όπου στο έχω και σημειωμένο με το ροζ χρώμα...

Εύκολο, έτσι;

Όσο για τις εικόνες από την φωτογραφική σου που λες, πάλι δουλεύεις με τους ίδιους τρόπους αλλά κάνεις και κάποια έξτρα...

π.χ.:

Εδώ ανοίγω μια εικόνα από την Nikon

5.jpg

Εδώ την αλλάζω το mode από RGB την κάνω CMYK για να δουλεύω σε τετραχρωμία (Κυανό, Ματζέντα, Κίτρινο, Μαύρο - Cyan, Magenta, Yellow, Black) σε αντίθεση με το RGB τριχρωμίας (Απεικόνιση Οθόνης) (Κόκκινο, Πράσινο, Μπλέ - Red, Green, Blue)

6.jpg

Εδώ, αφού την άνοιξα και είδα στο information ότι έχω πολύ μαύρο αλλά και πολύ κίτρινο στην φωτογραφία μου (Εννοείται, πώς ξέρω πως είναι το πρωτότυπο αλλά και πώς τυπώνει ο τυπογράφος μου) αποφάσισα να το διορθώσω με τα levels μου για αρχή..

7.jpg

Εδώ σου δείχνω το πριν και το μετά...

ΠΡΙΝ

9prin.jpg

ΜΕΤΑ

8.jpg

Θα μπορούσα να κάνω χίλια μύρια ακόμα, αλλά αυτό ήταν ένα γρήγορο παράδειγμα...

Εύκολο και αυτό, σωστά;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.