BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2008 στηνω ενα μηχανημα για αυτα που διαβασατεκυριως photoshop με max file 300 ΜΒ και 10 layers maxvideo edit με adobe premiere και avideoτο πρωτο μεγαλο ερωτημαvista ή xp?δευτερο ερωτημαδιπυρηνο ή τετραπυρηνοτριτο ερωτημα2γιγα μνημη ή 4και στα ποσα Mhzτεταρτοποσοι δισκοι και τι δισκοιraid ναι ή οχιπροφανεστατα εχω και εγω την δικια μου γνωμη απλα ρωταω οσους ειναι ΓΝΩΣΤΕΣ για τα συγκεκριμενα προγραμματα και εχουν εστω μια εμπειρια να κρινουν αν το ενα συμφαιρει ή το αλλοαν η διαφορα ειναι υπολογισιμη ή ειναι απλα στα χαρτια και στα benchτο μηχανημα παει για 24/7 ολα defaultgaming τπτλισο σερφ μονο ιντερνετ και κανα dvd writingνα πω λοιπον και εγω την γνωμη μουεγω λεω γιαΕ66002 γιγα αρχικα στα 667 ή 800 και αμεσα να παμε στα 42 δισκους και στον δευτερο το scratch drive ,pagefile , και η μεγαλη αποθηκευσηvistaγια τον πρωτο δισκο οικονομικα δεν μας παιρνει για ραπτορα και τετοια...καρτα γραφικων οτι πιο απλο τυπου 8400 κτλθα χαρω πολυ να πειτε την γνωμη σας
Zarras Ιανουάριος 16, 2008 #2 Ιανουάριος 16, 2008 Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 11:04] το πρωτο μεγαλο ερωτημαvista ή xp?vista για να δεις 4gb ramδευτερο ερωτημαδιπυρηνο ή τετραπυρηνοphoshop/premier αξιοποιει σιγουρα τους 2, για τους 4 δε ξερω, αν ομως τους χρησιμοποιει τοτε 4τριτο ερωτημα2γιγα μνημη ή 4και στα ποσα Mhz4 στα οσα περισσοτερατεταρτοποσοι δισκοι και τι δισκοιraid ναι ή οχιoσου θες, απλα φροντισε εκει που θα σκρατσαρει ή θα ανοιγει/σωζει δουλειες να ειναι raid0για καρτα γραφικων καλα τα λες, δεν χρειαζεται κατι ιδαιτερο, ουτως οι αλλος δε δουλευει 3d,οπως επισης η μνημη της vga θα ειναι αχρηστη
TifoziF1 Ιανουάριος 16, 2008 #3 Ιανουάριος 16, 2008 Δεν μπορώ να σε βοηθήσω στα υπόλοιπα αλλα πιστεύω ότι εκει που έχουν φτάσει τα κιτάκια 2χ2GB (τιμή/απόδοση) είναι μονόδρομος σε τέτοια συστήματα/εφαρμογες.Κοίτα : http://www.memoryc.com/computermemory/ddr2ram.html?Capacity=4Gb (+ 5ευρώ ταχυδρομικά και έρχεται συστημένο σε 3 μέρες - Από εκεί πήρα ένα κιτ G.Skill 2χ2GB PQ @8000 CL5 και είμαι ευχαριστημένος με εξυπηρέτηση/τιμή/προϊόν) Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις 11:24] -> vista για να δεις 4gb ram Για να μην γίνονται παρεξηγήσεις: Και τα XP (32bit) και τα Vista 32 Bit βλέπουν 4GB απλά είναι διαθέσιμα στο σύστημα τα 3.3+ GB (τα άλλα δεσμεύονται από τις "συσκευές" του PC, είναι παντού μέσα στο lab thread για αυτό). Αν μάλιστα υπολογίσεις ότι περίπου τα 500ΜΒ (μνήμη μετά την είσοδο στα ΧΡ) είναι dlls/fonts/XP τότε με τα 2GB μνήμης συστήματος σου μένει άλλο 1.5GB ενώ με 4GB μνήμης σου μένει περίπου 2.8GB, δηλαδή σχεδόν το διπλάσιο. Επίσης τα 32bit προγράμματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι 2GB.Τα XP64 (64bit) και τα Vista 64Bit βλέπουν 4GB και παραπάνω και αν μάλιστα τρέχεις 64Βιτ εφαρμογές δεν έχεις όριο τα 2GB ανά εφαρμογή.’ρα το θέμα δεν είναι XP ή Vista αλλά 64bit λειτουργικό ή 32Bit λειτουργικό.
ShadowRunner Ιανουάριος 16, 2008 #4 Ιανουάριος 16, 2008 Σκαθάρι.... καλημέρα λοιπόν, από την εμπειρία μου στο photoshop (~10χρόνια κοντά) να σου πω, πως παίζει σημαντικό ρόλο ο σκληρός σου δίσκος (για το scratch) και οι γρήγορες μνήμες για άμεση επεξεργασία στο layer (brushes, patters κ.λπ) Για το Premiere τώρα, θα χρειαστείς σίγουρα αποθηκευτικό χώρο σε άλλο σκληρό εκτός c: λόγω το conforming που κάνει επί τόπου και σαφέστατα μνήμη και επεξεργαστική ισχύ. Τώρα βέβαια μπορώ να πω, πως η επεξεργαστική ισχύ δεν θα σε ρίξει και πολύ άν πέσεις 1-2 βαθμίδες κάτω. Η διαφορά θα είναι μηδαμινή, π.χ.: αν έχεις έναν με 2.6Ghz και έναν με 3 η διαφορά που θα δεις στο encoding θα είναι ο χρόνος αναμονής σου στο export του βίντεο, πράγμα μηδαμινό διότι στο premiere σε ενδιαφέρει ποιο πολύ να δουλευεις γρήγορα μέσα, την ώρα που κάνεις μοντάζ, βάζοντας εφέ και τέτοια... Επίσης κάτι που ξέχασα και θα το πω συμπληρωματικά διότι μπορείς να το ξεπεράσεις... Η κάρτα γραφικών έχει παρατηρηθεί πως παίζει ρόλο σε κάποια plugin του photoshop και φυσικά παίζει τον ρόλο της (σημαντικό) και στο video edit... Λοιπόν καταλήγοντας, θα έλεγα να μην πας σε Vista, γιατί από forums που διάβαζα, το photoshop δεν τα πάει και τόσο καλά ακόμα με αυτά. Λοιπόν, για μηχάνημα τώρα, πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις πάνω κάτω; Τι θα έλεγες για: CPU: 2.6Ghz (Οικονομία) {Διπύρηνο} RAM: 2Gb 800Mhz (Οικονομία) H.D.D.1: 500Gb (Για οικονομία, σκέψου και έναν ποιο μικρό, εγώ τον βάζω για το photoshop) H.D.D.2: 500Gb (Video Editing) H.D.D.3: 500Gb (File Saving) Τι λές; και μια ακόμα πρόταση με πράγματα από πλαίσιο, δεν έχει όλες τις επιλογές που θα ήθελα αλλά το μηχάνημα θα σκίζει... http://i158.photobucket.com/albums/t103/Puaro1/Untitled-1.jpg Αυτά βέβαια, χωρίς να πεις πόσα θέλεις να δώσεις και φυσικά αν είναι για επαγγελματικό σκοπό ή για hobby Επίσης κάτι άσχετο αλλά τελευταία έβαλα να δοκιμάσω το Adobe Premiere Elements 4.0 και έχω να σου πω, πως και ποιο εύκολο είναι αλλά και ποιο γρήγορο για "ερασιτέχνες", δεν ξέρω και με τι ασχολείσαι... Αυτά.. ελπίζω να μην κούρασα και είπα και μλκς χεχε Υ.Γ.: Επίσης να σου πω, πως με το μηχάνημα τις υπογραφής μου δουλεύω στα προγράμματα που αναφέρεις + άλλα πόσα και στο photoshop μπορώ να δουλεύω με 30+ layers σχετικά άνετα, διότι έχω και τον Illustrator ανοιχτό και το indesign με κανένα κατάλογο 200σελίδων ανοιχτό. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι στο να κάνω export σε pdf όπου και αργεί. Στις δουλειάς το pc (6000+ Am2 - 1024Ram - 250Gb σκληρό - Xp Pro Sp2 32bit) δεν μπορώ να τα κάνω με τον ίδιο τρόπο... και μάλλον φταίνε ο σκληρός και η Ram
Zarras Ιανουάριος 16, 2008 #5 Ιανουάριος 16, 2008 που ακριβως εχει προβλημα το photoshop με τα vista?
ShadowRunner Ιανουάριος 16, 2008 #6 Ιανουάριος 16, 2008 Zarras, χονδρικά να στο πω λένε πως είναι ποιο αργό από ότι στα Xp και έχει ασυμβατότητες με τα plugin που χρησιμοποιούσαν στα Xp Το ποιο σημαντικό είναι τα plugin που έχεις και δουλεύεις στο photoshop... δύσκολα τα αποχωρίζεσαι. Εγώ δεν έχω βάλει ακόμα Vista και δεν μπορώ να πω με σιγουριά, λέω ότι διαβάζω.:OT: Το http://www.memoryc.com φέρνει Ελλάδα ;;;EDITΔιάβασε και αυτό Official:http://www.adobe.com/support/products/pdfs/adobe_products_and_windows_vista.pdf
Zarras Ιανουάριος 16, 2008 #7 Ιανουάριος 16, 2008 m8 δε θελω να σε αμφισβητησω αλλάδουλεια ειμαι με vista + photoshop 7σπιτι με vista + cs2, cs3ειλικρινα δεν μου εχει συμβει το παραμικρο.Γενικοτερα ναι, τα xp ειναι πιο γρηγορα απο τα vista, oταν δουλευεις παντως photoshop και ριχνει φιλτρα ή κανεις καγγουριες, εν ολιγης οταν περιμενεις οσπου να τελεψει η διεργασια, δεν ειδα καποια διαφορα στους χρονους.tifozif1 -> δικιο εχεις ρε συ δικια μου παραληψη, σαφως 64bit os
ShadowRunner Ιανουάριος 16, 2008 #8 Ιανουάριος 16, 2008 Zarras... εγώ δεν σε αμφισβητώ καθόλου φίλος, αν εσύ που έχεις Vista λες δουλεύει ok από εμένα Να φανταστείς και εγώ λέω να βάλω πόσο καιρό τώρα και δεν βάζω λόγο αυτών που λένε ότι έχουν πρόβλημα με τα Ελληνικά με τα παλιά τους fonts, με τα plugins και η λίστα συνεχίζεται. Δεν μου είπες, στέλνει Ελλάδα αυτός με τις μνήμες; έχει τπτ έξτρα;
BeetleJuice Ιανουάριος 16, 2008 Author #9 Ιανουάριος 16, 2008 χιλια ευχαριστω ολους τους m8'sευχαριστω βασικα που ασχοληθηκατε με το θεματωρα να συνεχισω λεγοντας οτι το μηχανημα ειναι για μια φιλη φωτογραφο που πηρε κατευθυνση μονταζ και ξεκιναει και video editαν ηταν για μενα απλα θα δουλευα σαυτο που εχω , φαινεται στην υπογραφη μου και σπαει κοκκαλατο ζητημα ειναι οτι μας περιορισε στα λεφτα σαν γνησια ελληνιδα που τα θελει ολα και τσαμπαθα παιξουμε και με used parts αναγκαστικα...ΜΝΗΜΕΣσχετικα με τις μνημες εγω ειλικρινα δεν εχω δει διαφορα με 667-800-1000-1250 και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ τα εχω δοκιμασει ΟΛΑ σε ddr2οι διαφορες ειναι ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΛΑ σε bench αλλα σε ΟΡΑΤΗ διαφορα εγω δεν ειδα τπτοποτε αναρωτιεμαι γιατι οχι 667 και 4 γιγα που ειναι ειλικρινα ΤΣΑΜΠΑ , 4χ18 ευρω...ΜΗΤΡΙΚΗελεγα κατι σε p35 ή και 965καλη ψυξη θελω να εχει γιατι αποτι βλεπω δεν τιθεται θεμα upgrade σε penryn απο το κοριτσακιουτε και σε quad αποσο φαινεται μιας που θα πηρωσει μια φορα και θα δουλευει 4 χρονια...firewire-sata-lan εχουν ολεςτο εσατα θελω να σχολιασετε λιγο επισης ελεγα και για onboard γραφικα , νομιζω μια χαρα θα τα πανε...CPUλεω για Ε6600 και λογικα κατασταλαξα εδω αν τον βρω σε καλη τιμηαλλιως καινουριο 6550 ή 6750ΔΙΣΚΟΙεδω καηκαμε εντελωςειναι πολυ ζορικο το πραγμαθες σιγουρα εναν για συστημα και εναν για scrachτο scrach-pagefile πρεπει θεωρητικα να ειναι ταχυτερο .ΕΚΕΙ αν βαλω raid δεν εχω και ρισκο γιατι και να το χασω δεν τρεχει τπτστο συστημα σε επαγγελματικο μηχανημα δεν ξερω αν αξιζει να ρισκαρω ενα φορματ μονο και μονο για να φορτωνουν τα win πιο γρηγορα...για αποθηκη αποτι ξερω εχει εξωτερικο δισκο αρα δεν μας νοιαζειγιατι χωρισατε το συστημα για photoshop και video?γιατι να μην ειναι μαζι? τοσο κακο κανει?ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟτα 64 ΧΡ δεν μαρεσαν καθολου εμενααν καταλαβα καλα μου λετε να βαλω ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 64 μπιτ αυτο γιατι ρε μαστορια?για βιστα δεν ξερω τι παιζει , τα αντιπαθω , αλλα αλλος ενας μου ειπε οτι ειναι καλα για τετοιες δουλειες , δεν εχω αποφασισει ακομαπαντως σιγουρα αν βαλω 4 γιγα θα βαλω και 64 μπιτ
TifoziF1 Ιανουάριος 16, 2008 #10 Ιανουάριος 16, 2008 Αρχική απάντηση από ShadowRunner [Σήμερα, στις 12:09] Δεν μου είπες, στέλνει Ελλάδα αυτός με τις μνήμες; έχει τπτ έξτρα; Μια χαρά σε 3 μέρες. Πήρα το κιτ -> http://www.memoryc.com/computermemory/ddr2ram/4gbgskill1000pc28000pq.html που πριν 5 μέρες είχε 101Ευρώ + ΦΠΑ (21%). Μάλιστα κόπηκε τιμολόγιο σε εταιρία και γλίτωσα τον ΦΠΑ (ενδοκοινοτική συναλλαγή) και σύνολο μου ήρθαν 106Ευρώ, και σε 3 μέρες, συστημένο. Για να δείτε αν έχετε δικαίωμα για απαλλαγή ΦΠΑ λόγω ενδοκοινοτικής συναλλαγής μπορείτε να τσέκαρε το ΑΦΜ της εταιρίας εδώ : http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/lang.do?fromWhichPage=vieshome&selectedLanguage=ELΤα 4GB δεν σε αναγκάζουν να πάς σε 64ΒΙΤ για να τα χρησιμοποιήσεις: Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 12:20] -> παντως σιγουρα αν βαλω 4 γιγα θα βαλω και 64 μπιτ Αρχική απάντηση από tifozif1 [Σήμερα, στις 11:28] -> Και τα XP (32bit) και τα Vista 32 Bit βλέπουν 4GB απλά είναι διαθέσιμα στο σύστημα τα 3.3+ GB (τα άλλα δεσμεύονται από τις "συσκευές" του PC, είναι παντού μέσα στο lab thread για αυτό). Αν μάλιστα υπολογίσεις ότι περίπου τα 500ΜΒ (μνήμη μετά την είσοδο στα ΧΡ) είναι dlls/fonts/XP τότε με τα 2GB μνήμης συστήματος σου μένει άλλο 1.5GB ενώ με 4GB μνήμης σου μένει περίπου 2.8GB, δηλαδή σχεδόν το διπλάσιο. Επίσης τα 32bit προγράμματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι 2GB.
ShadowRunner Ιανουάριος 16, 2008 #11 Ιανουάριος 16, 2008 ’ν είναι για φωτογράφο, τι να τα κάνει τα 10layers στο photoshop m8 ? ’κυρο λοιπόν, και 2048 να βάλει μνήμη μια χαρά θα είναι και δεν καταλαβαίνει την διαφορά. Ειδικά αφού είναι και "πρωτάκι" ακόμα Για το Video δεν το συζητάμε καν, θα είναι μια χαρά. ΜΝΗΜΕΣ Καλά κάνεις και αναρωτιέσαι, αλλά μην ξεχνάς και τον παράγοντα που αναφέρεις: (Κλασσική Ελληνίδα + Update ανά 4 χρόνια) χεχε ίσως θα ήταν καλύτερο να έχει λίγο γρήγορες μνήμες και για μελλοντικές εφαρμογές τις. Ποτέ δεν ξέρεις σε τι μπορεί να εξελιχθεί η φωτογράφος μας... Δες αυτές: 1. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1026399 2. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=924253 ΜΗΤΡΙΚΗ Mobo καλά λές, δεν χρειάζεται και τίποτα super εδώ, αρκεί να έχει αυτά που λες και εσύ. Φυσικά καλό είναι, αύριο μεθαύριο να μπορείς να κάνεις και λίγο "τσίμπημα" για να κερδίσει και αυτή κανα 6-9μηνο ζωής στο pc της (αναφέρομαι στα μετά 4χρονια) Λέω για αυτές: 1. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1051857 2. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1049976 Το onBoard γραφικό, βγάλτο από το μυαλό σου... Με το που θα κάνει κάτι στα levels ή κάτι άλλο στα layers θα βλέπει και frames... χεχε CPU Εδώ είναι tricky όπως σου εξήγησα και ποιο πάνω, επίσης να πώ έναν παράγοντα που μου ξέφυγε πρίν. L2 σημαντική για multimedia κ.λπ. Αυτός δεν σου αρέσει; http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=978523 ΔΙΣΚΟΙ Το scratch με το σύστημα μπορεί να είναι το ίδιο, δεν παίζει και τίποτα κακό ρε συ, εντάξει είπαμε να φτιάξουμε ένα pc, δεν είναι ανάγκη να είναι και super computer... μια χαρά θα κάνει και την δουλειά της και έτσι. Απλά εγώ λέω ποιο πάνω 3 δίσκους γιατί εμένα με αρέσει η οργάνωση και επειδή ανέφερες και Video Edit με premiere, ψάρωσα... χεχε Για αυτήν μια χαρά είναι και 2 δίσκοι αλλά μεγάλοι.. Σκέψου ότι όταν δουλεύεις π.χ. με ένα video στο premiere και θέλεις π.χ. να κάνεις ένα dvd 4,7Gb το premiere θα σε κρατήσει για τα conforming video, τα pre cut και διάφορα εφέ κ.λπ τα διπλάσια και ίσως και παραπάνω σε χώρο αποθήκευσης στο δίσκο. Χονδρικά πάντα μιλάω έτσι, μην παρεξηγηθούμε... φαντάσου δλδ ότι για ένα project ήδη σου έφυγαν από τα 500gb τα 8-9. ε άν βάλεις και όλα τα άλλα που θα έχει μέσα ο δίσκος, σίγουρα θέλεις 2. Εγώ γιαυτό έβαλα τον έναν μόνο για Video Edit, να δουλεύει και ποιο άνετα. Το εξωτερικό για αποθήκευση, δεν ξέρω το φοβάμαι. Εκτός και αν εννοείς να ρίχνει μόνο τα έτοιμα εκεί μέσα και όχι αυτά που φτιάχνει εκείνη την στιγμή... ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ τα 64bit είναι για την μνήμη αλλά και τα 32bit που λένε και τα παιδιά, δουλεύουν καλά, δεν χάνεις και τίποτα. Τα παιδιά σωστά μιλάνε. Δεν είναι υποχρεωτικό να πας στα 64bit. ’σε τα 32bit μήπως και θέλει αργότερα η κοπέλα να παίξει και τπτ και δεν μπορεί.
Nephiλiμ Ιανουάριος 16, 2008 #12 Ιανουάριος 16, 2008 αυτο που θα πω θα ειναι "αιρετικο" για το Λαμπ,αλλα γιατι δεν παιρνεις Mac?Ειδικα σε Photoshop "σκοτωνει".edit: ναι και το φωτοσοπ και το βιντεο εντιτ επωφελουνται απο την υπαρξη γρηγορης/ποιοτικης καρτας γραφικων.οπως επισης αφου λες οτι δεν θελεις ραπτορ,κοιταξε τουλαχιστον να παρεις απο τα νεα μοντελα με τα 32 ΜΒ μπαφερ.
BeetleJuice Ιανουάριος 16, 2008 Author #14 Ιανουάριος 16, 2008 για προτεινε λοιπον μια gpuεγω νομιζα οτι θα ηταν καλα με την onboard , δεν ξερω κιολας γιαυτο ρωταωτι στο καλο θελει το photoshop μια καρτα γραφικωνκανει rendering?κυριως δισκος -μεγεθος ραμ και cpu δεν κανουν δουλεια στο photoshop?με τους δισκους ζορικα τα πραγματατι να διαλεξω δεν ξερωνα βαλω 2χ250?βασικα εχει και εναν 80αρη ατα παλιο , αυτον αν τον εκανα ΜΟΝΟ pagefile και scrach θα ηταν καλυτερα ή χειροτερα?και μετα εναν 160 συστημα και εναν 250 αποθηκη-projectsκαι backup ο external...πως σας ακουγεται?
Zarras Ιανουάριος 16, 2008 #15 Ιανουάριος 16, 2008 Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 13:30] βασικα εχει και εναν 80αρη ατα παλιο , αυτον αν τον εκανα ΜΟΝΟ pagefile και scrach θα ηταν καλυτερα ή χειροτερα?και μετα εναν 160 συστημα και εναν 250 αποθηκη-projectsκαι backup ο external... καλο θα τανε ο scratch/pagefile να ειναι στον γρηγοροτερο, αφου το γραψε/σβησε/φερε δεδομενα, ειναι ακατασχετο λολο 80αρης φανταζομαι θα ειναι σχετικα αργοςυγ. κοιτα και για μτχ mac μπας και...
BeetleJuice Ιανουάριος 16, 2008 Author #16 Ιανουάριος 16, 2008 δηλαδη πιο σημαντικο ειναι το scratch απο το βασικο δισκο του λειτουργικου συστηματος και των προγραμματων?μαλλον με βλεπω για 250 raid edition για συστημα 65 ευρω320 για τα υπολοιπα 65 ευρωλετε μηπως 2χ320?το raid δεν το κανω παντως...απλα ο 80αρης θα καθεται και ισως αποφορτιζαμε και τους 2 δισκους απο το scratch-pagefile...αμα ειναι να πηγαινει χειροτερα ας το αφησω τοτε..
ShadowRunner Ιανουάριος 16, 2008 #17 Ιανουάριος 16, 2008 Εντάξει μη φανταστείς ότι θέλει τίποτα τρελό... να φανταστείς το photoshop ζητάει μια κάρτα που να έχει την δυνατότητα να εμφανίσει 16bit. Όλες το κάνουν αυτό. Η κάρτα είναι και περισσότερο για το premiere το οποίο θα εξηγήσω ποιο κάτω.. Photoshop λοιπόν. Σου είπα τις προτάσεις μου για mobo και μνήμες και cpu Σου παραθέτω και μια εικόνα όπου έχω ανοίξει μια εικόνα NEF (RAW) που είναι 5,5Mb για να δεις τι κάνει use το photoshop και πού.. αυτό είναι το μηχάνημα που περιέγραψα της δουλειάς μου. Δες το usage με άσπρο που σου έχω και φαντάσου να προσπαθήσω να δουλέψω ακόμα 3 εικόνες ανοιχτές και 10layers πάνω τις με φίλτρα... Δεν θα γίνει ΠΟΤΕ. Θέλει μνήμη το σύστημα δλδ και αν δεις το scratch θα δεις ότι θέλει και χώρο στον δίσκο. Λοιπόν, για δίσκους. Επειδή φαντάζομαι δεν θα είναι και super χρήστης του pc, πάω και στοίχημα, το έχω δεί να γίνεται ότι θα βάζει όλες τις φωτογραφίες της στο my pictures νομίζοντας ότι θα τους βάζει σε άλλο δίσκο. Γιαυτό τον λόγο προτείνω να κάνεις το εξής: Βάλε έναν 320gb για λειτουργικό, προγράμματα κ.λπ και κάντον και scratch για αρχή. Βάλε και τον 80gb της μέσα και πες την να αποθηκεύει εκεί μέσα πράγματα προσωπικά και έτσι, μόνο και μόνο για να μην τον πετάξεις. Τον εξωτερικό ας τον χρησιμοποιήσει για τελικά αρχεία που θέλει να δείξει και να μεταφέρει κάπου, αφού αυτή είναι και η δουλειά του. Πάντως αν θέλεις την γνώμη μου, αν δουλεύει πολύ και το ps αλλά και το premiere θα γεμίσει αρκετά γρήγορα ο 500ης. Εγώ θα έπαιρνα 2 και δεν θα με ένοιαζε τόσο η ταχύτητα αφού είναι αμελητέα η διαφορά στον ανθρώπινο εγκέφαλο την ώρα που δουλεύεις.. Premiere τώρα.... Ξέρεις τι μπορεί να κάνει μια καλή κάρτα γραφικών σε αυτό το πρόγραμμα; Να ξεκουράσει αρκετά τον επεξεργαστή από το να δουλεύει στο 100% όλη την ώρα. Ειδικά το Premiere το pro2 που προτείνω ή το Elements που σου είπα πριν για αρχάριους, κάνει φανταστικά αυτή την δουλειά. Δες το βίντεο αυτό: http://www.adobe.com/products/vector/ProductionStudio/ProductionStudio.html?contentID=GPU Και δες τώρα αυτήν την εικόνα: Η κόκκινη γραμμή εκεί υποδεικνύει ότι το αρχείο που φτιάχνεις δεν το έχεις κάνει render ακόμα... αν το κάνεις render θα πρασινίσει και θα αποθηκεύσει προσωρινά αρχεία (που σου έλεγα πριν "Conforming files") με αποτέλεσμα να γεμίσει τον δίσκο με τον διπλό μέγεθος του τελικού σου αρχείου... Σε περίπτωση λοιπόν που δεν θα είχες καλή κάρτα ή καθόλου κάρτα, στην διεργασία αυτή θα έβλεπες να κάνει render η cpu σου στο 100% για όση ώρα χρειαζόταν αυτή, σε αντίθετη περίπτωση όπως θα δεις και στο βίντεο, δεν χρειάζεται να κάνεις render για να δεις προ επισκόπηση αυτού που φτιάχνεις διότι το render το αναλαμβάνει η GPU έτσι εσύ δεν περιμένεις αιώνια για να δεις ένα και μόνο εφέ που έφτιαξες, ούτε για ένα κλικ στο movie σου, που πήγες πίσω... με καταλαβαίνεις έτσι; Προτείνω ΑΤΙ γιατί είναι ποιο φθηνή, στην κατηγορία που χρειάζεσαι για να πάρεις μια καλή midrange Τι λές; Πόσο είμαστε σύνολο και δεν είπες ακόμα γιατί ποσό μιλάμε...
Zarras Ιανουάριος 16, 2008 #18 Ιανουάριος 16, 2008 ρε συ shadow αυτο που λες για τη cpu/gpu οσο αφορα το premier,ισχυει και για παλιοτερες εκδοσεις?γιατι θυμαμαι παλιοτερα, οταν πηγαινες για το render πλακωνε σχεδον μονο το cpu.
BeetleJuice Ιανουάριος 16, 2008 Author #19 Ιανουάριος 16, 2008 παλικαρι μου τι να σου πω, τετοιο ποστ δεν εχω ξαναδει ποτε μουσε ευχαριστω πολυγια τον δισκο συμφωνω και εγωισως τελικα να της βαλω 320χ2 η τιμη ειναι καληαποτι βλεπω παω για Ε6600 και P5b dlx και 4γβ ραμ στα 800 μηζμια καλη ψυκτρα επισης και ενα chieftec 500-550τωρα για την καρτα γραφικων τι να πω προσπαθω να καταλαβω αλλα εγω δεν δουλευω με τετοια προγραμματα και δεν ξερω το feelingοποτε περιμενω να μπει msn και να μιλησουμε πιο ειδικααν η καρτα κανει δουλεια , τοτε ναι απαιτειται κατι ταχυγιατι να μην παω σε κατι used τυπου 7900 ασ πουμε?στην καρτα τι παιζει ρολο , πυρηνας , μεγεθος μνημης , ταχυτητα μνημης εννοω παντα σε σχεση με το video edit , δεν μιλαω γενικα...ας πουμε προτιμαμε κατι σε gt και 256 ή 512 ή παμε σε απλα με 1 γιγα?
ShadowRunner Ιανουάριος 16, 2008 #20 Ιανουάριος 16, 2008 Zarras Δυστυχώς φίλε μου, μόνο ο pro, pro2, cs3. Γιαυτό και το προτείνω σαν πρόγραμμα. Και εγώ αυτό έχω... πήρα το upgrade και μου βγήκε ποιο φθηνά από το να το αγόραζα ολόκληρο καινούργιο. ’ν το χρησιμοποιείς, μιλάμε έχει απίστευτα features που απλά κάνουν την ζωή πολύ εύκολη Beetle Τίποτα ρε φίλε, το καλό τις κοινότητας. είπαμε Εγώ λέω 2x500Gb= 194 και έχεις 1Tera Στην αντίθετη περίπτωση (2χ320Gb) έχεις 640Gb και γλυτώνεις 60, ε δεν είναι λεφτά τώρα αυτά για pc με τέτοιες δυνατότητες... τι λές; Κάρτα είπαμε, μια 3850 είναι μια χαρά. Δεν είναι το πρόβλημα του μεταχειρισμένου εδώ, αφού και 7900 θα σου κάνει δουλειά. Έχω και 2 7800GTX αν θες χεχεχε, απλά γιατί να μην βάλεις κάτι καινούργιο και για το μέλλον που σου είπα πριν... φίλε γυναίκες είναι θα θέλουν να παίξουν κανα παιχνιδάκι αργότερα σίγουρα. Βάλε κάτι καινούργιο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.