Costasdr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2008 Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά. Αφού κατάφερα με τα πολλά να υπερχρονίσω τον q6600 μου (@3Ghz, 1.35v, μνήμες στα 1066 5-5-5-15) και αφού χρειάστηκε να περιμένω μέχρι τώρα για να το κάνω με το καινούριο bios (F7) της κυρίας Gigabyte θέλω να ρωτήσω το εξής. Τρέχοντας prime95 φαίνεται σταθερός και μάλλον έχει περιθώρια αλλά.... στο core temp έχω θερμοκρασία 77-78, στο Easytune 5 66-67 και στο speedfan 62-63.... Ποιον πιστεύω και γιατί αυτό το μπάχαλο? Ψύκτρα έχω την Eclipse της Coolermaster (ξέρω όχι και η καλύτερη επιλογή but that's not the problem). Μόνο για λόγους σύγκρισης να πω ότι με το stock ψύκτρα και μόνο με το core temp που είχα δοκιμάσει και με prime95 είχα 75-76 στα 2.7 με stock ρεύμα. Την καινούρια ψύκτρα την έβαλα σήμερα οπότε ίσως μόλις κάτσει και η πάστα σε μια δυο μέρες δω και κανα 2 βαθμούς κάτω (ή μήπως όχι???). Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Ιανουάριος 16, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 πάρα πολύ ψηλά με οποιαδήποτε ψύκτρα. τι κωδικό έχει το κουτάκι του επεξεργαστή σου? η τάση καλή είναι αλλά πάνω από 30 βαθμούς είναι πάρα πολλά σε idle και 50 σε prime load με μόνο 3ghz. άμα ήσουν 3.600 mhz το συζητούσαμε. από ποιο κατάστημα αγόρασες τον επεξεργαστή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costasdr Ιανουάριος 16, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 Από Πλαίσιο τον πήρα. Για κωδικό θα σε γελάσω τώρα. Όταν μπορεσω θα κοιτάξω. Το θέμα είναι αυτές οι θερμοκρασίες αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα ή όχι? Πάντως πριν λίγο και ενώ έπαιζα Colin McRae Dirt μου πέταξε μια bsod και με το που μπήκα bios είχα 45 βαθμούς. Ανέβασα τάση στο 1.375 τώρα έπαιξα πάλι λίγο δεν κόλλησε. Το cpuz μου λέει 1.344 me 1.360 στο ρεύμα. Vdrop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Ιανουάριος 16, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 το παράξενο είναι ότι έχεις μεγάλες θερμοκρασίες και η τάση είναι λίγο ψηλή για την μητρική σου. κοίτα μήπως δεν έβαλες καλά την ψήκτρα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costasdr Ιανουάριος 16, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 Πάντως σε άλλο thread είχα διαβάσει ότι κάποιος με stock ψύκτρα και clock είχε 60-62 σε full load. Η ψύκτρα μου καλά έχει μπει (δεν μπαίνει καλύτερα βιδώνει από πίσω. Με έναν τρόπο μπαίνει μόνο). Εγώ εξακολουθώ να αναρωτιέμαι ποιες είναι οι σωστές θερμοκρασίες όμως. 3 διαφορετικά προγράμματα μου δείχνουν 3 διαφορετικές temps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 16, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 core temp προς το παρον. θα σε συμβουλευα να βγαλεις ξανα την ψυκτρα.....κατα πασα πιθανοτητα δεν εχει πατησει σωστα.για αυτη την ταση εχεις πολυ υψηλες θερμοκρασιες. βεβαια μην ξεχνας και αλλες παραμετρους. ευρυχωρια κουτιου και σωστο airflow. εαν τη στιγμη που σου δειχνει 70-75 ανοιξεις το πλαινο του κουτιου σου και αγγιξεις την ψυκτρα θα πρεπει να ειναι αρκετα ζεστη σε σημειο να μην μπορεις να κρατησεις το δαχτυλο σου πανω απο 3 δευτερολεπτα. εαν ακουμπας και ειναι απλα χλιαρη στανταρ δεν εχεις κανει σωστο πατημα....ειτε εχει στραβο καπακι ο επεξεργαστης ειτε δεν απλωθηκε σωστα η θερμοαγωγιμη. στην 1η περιπτωση και εαν η ψυκτρα οντως δεν ακουμπιεται ασε το πλαινο λιγακι ανοιχτο.εαν οι θερμοκρασιες πεσουν εχεις προβλημα ροης αερα στο κουτι οποτε καλο θα ηταν να μας βαλεις και καμια φωτογραφια του εσωτερικου του....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Ιανουάριος 16, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 το τελευταίο version του coretemp εμπιστέψου και το cpuz για volt. εγώ τον q6600 τον έχω στα 3200 με thermalright ultra extreme με ανεμιστήρα στα 1200 rpm(πολύ ήσυχο) και έχω τις εξής θερμοκρασίες: 20 βαθμούς idle και 45 full load με orthos priority 10 για 2 ώρες.όσο για τάση μόνο 1.28 volt σε abit ip-35 pro . εσύ λογικά πρέπει να είσαι στα ίδια επίπεδα στην τάση. τώρα για τα temps δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει εκτός αν έχεις b3 revision η οποία έχει σταματήσει να παράγεται από το καλοκαίρι. το καινούργιο revision είναι g0 και το βλέπεις στο cpuz. αν και είναι πολύ δύσκολο να έπεσες σε τέτοιο κομμάτι από πλαίσιο κι όλας το μόνο που έχω να πω είναι ότι έπεσες στο χειρότερο κομμάτι της αγοράς. δεν ξέρω αν γίνεται rma Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 16, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 τι RMA και ιστοριες λες στο παλικαρι? εαν δεν εξακριβωσει τι ακριβως παιζει με το συστημα του πως καταληγεις απευθειας στο ''επεσες στο χειροτερο κομματι της αγορας''...... hold your horses...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costasdr Ιανουάριος 16, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 Ένα Stacker έχω με 7 ανεμιστήρες 120αρηδες. Τι άλλον να κάνω πια. Η ψύκτρα στανταρ δεν μπαίνει πιο σωστά. θα δοκιμάσω να την ακουμπήσω και θα δω. θα ξαναποστάρω αύριο. G0 είναι ο επεξεργαστής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 16, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 λαθος τοποθετηση μου μυριζει...... επισης το οσο περισσοτεροι ανεμιστηρες υπαρχουν δεν συνεπαγεται παντα και καλυτερες θερμοκρασιες. αναμενουμε τα νεωτερα αυριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costasdr Ιανουάριος 16, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 Απλά ξαναλέω για την ψύκτρα. Βιδώνει από κάτω με παξιμάδια και από πάνω με βίδες. Δεν γίνεται και να θέλω να μπει λάθος ή να μην πατάει σωστά. ’λλωστε γράφω και σε άλλο post ότι με τη stock ψύκτρα είχα 75 βαθμούς στα 2.7. Δε μου φαίνονται παράλογοι οι 75 στα 3. ΑΝ επαναλαμβάνω τα λέει σωστά το core temp. Δοκίμασα και ακούμπησα και τα fins και τα heatpipes και δεν μπορώ να πω ότι ζεματίστηκα πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Ιανουάριος 16, 2008 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 τι εννοείς λάθος τοποθέτηση ρε greekfragma. γίνεται να βάλεις τον επεξεργαστή σε άλλο σημείο? πέρα από την πλάκα αφού λέει ότι η ψύκτρα μπήκε μια χαρά. μήπως θέλει να την σφίξεις λίγο παραπάνω Costasdr ή να βάλεις πιο λίγη πάστα(όχι ότι παίζει και μεγάλο ρόλο η πάστα)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Ιανουάριος 16, 2008 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 το άλλο που μου έρχεται στο μυαλό είναι μήπως ο αισθητήρας θερμοκρασίας μέσα στον επεξεργαστή είναι προβληματικός αλλά δεν γνωρίζω αν μπορείς να το καταλάβεις με κάποιον τρόπο εκτός αυτού που είπε ο greekfragma με το χέρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costasdr Ιανουάριος 16, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 Καλημέρα. Δοκίμασα και το everest τελευταία έκδοση. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι σαν cpu temp με prime95 να τρέχει μου έγραφε ακριβώς ότι και το Easytune 5 δηλαδή ενώ το coretemp έγραφε 77 τα άλλα 2 έγραφαν 65 ΑΛΛΑ.... σαν core 1, core 2, core 3 και core 4 μου έγραφε 74 στους 2 και 78 στους άλλους 2. Μήπως δίνει λάθος πληροφορίες το mobo? Επίσης να πω ότι ενώ με το προηγούμενο bios (F6) στο Asus smartdoctor μου έγραφε όλα ok για την κάρτα γραφικών, τώρα με το F7 μου λέει ότι το 12v του mobo δεν την τροφοδοτεί σωστά. παρ'ολ'αυτα σε ρεύματα που κοίταξα είναι ok. Επίσης τώρα που το ξανακοιτάω σε idle το Everest μου γράφει 44,45,45,44 για κάθε core ξεχωριστά και 36 cpu core.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Ιανουάριος 16, 2008 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 τρελές idle καταστάσεις. βάλε το παλιό bios. όταν το bios δεν μας κάνει γυρνάμε σε παλιότερο. ότι έχω κάνει εγώ με την msi μου. αφού όταν το πιάνεις με το χέρι δεν καίει τότε έχει κάποιο πρόβλημα το bios σου. βάλε το παλιό και πόσταρε θερμοκρασίες. ψάξε μετά στο internet για ρυθμίσεις bios της μητρικής σου που να κάνουν overclocked τον επεξεργαστή σου τουλάχιστον στα 3200. μετά τρέξε orthos 4 ώρες και μετά άσ' το καμιά 6 ώρες memtest. αν περάσεις αυτά το σύστημα σου είναι σταθερό στις ρυθμίσεις που του έχεις κάνει και από την στιγμή που δεν θα σου σβήσει δεν θα έχεις πρόβλημα με την θερμοκρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Ιανουάριος 16, 2008 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 μια ρύθμιση που μπορείς να κάνεις πολύ απλά είναι 8*400 και μνήμες στα 1000 ή 9*356 και οι μνήμες στα 1068. βάλε cpu volt στα 1,3 και τις μνήμες (οι αποίες απ' ότι ξέρω πάνε 'ανετα στα 2.3 volt) βάλτες στα 2.1 volt. και timmings κανονικά 5-5-5-15. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costasdr Ιανουάριος 16, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 Αν δεις το πρώτο μου post μόνο με το F7 κατάφερα να υπερχρονίσω. Είχα κάνει και άλλο ένα post παλιότερα εδώ που έλεγα ότι δεν γινόταν με τίποτα να o/c τον επεξεργαστή.http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=43952Δε νομίζω πάντως ότι έχω πρόβλημα θερμοκρασίας. Μάλλον το mobo λέει τρίχες.Edit: προς το παρόν δε με ενδιαφέρει να πάω πιο ψηλά ο στόχος μου ήταν τα 3 Ghz. ’λλωστε με την 8800GT δε μασάει μια το εργαλείο προς το παρόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Ιανουάριος 16, 2008 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 εννοει να βγάλει την ψύχτρα και να την ξαναβάλει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.