Jump to content

Eizo SX2461W η Eizo HD2441W

Borg

Recommended Posts

Για να δεις διαφορα μεταξυ 720p & 1080p πρεπει να εισαι σε πολυ κοντινη

αποσταση και να εχεις πολλες ιντσες μπροστα σου...

Ακομα και εκει ομως οι διαφορες ειναι πολυ μικρες...

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από perp [Σήμερα, στις 15:54]

Απλα η ανάλυση των 24ιnch επιτρέπει 1-1 πιξελ αναπαραγωγή μιας 1080p ταινίας... στις 20ιντσες ομως συμφωνα με το chart καλυτερα ειναι η αναπαραγωγη μιας 1080p ταινιας παρα 720p καθώς αυτη πλησιαζει περισσότερο στην native αναλυση των 1680Χ1050 παρα η ανάλυση 1280Χ720 της 720p ταινιάς...

το universal "κακο" σε ολες τις περιπτώσεις ειναι το 16:9 των ταινιων VS το 16:10 των οθονών μας.....;)

Αρχική απάντηση από gbak [Σήμερα, στις 15:59]

κατι δεν λες σωστα

Some modern widescreen liquid crystal display (LCD) monitors can also natively display 1080p content. Widescreen WUXGA monitors for example support 1920×1200 resolution, which can display a pixel for pixel reproduction of the 1080p (1920×1080) format. These resolutions are supported by several laptops with 17 inch displays. Additionally, many 23, 24 and 27 inch widescreen LCD displays use 1920×1200 as their native resolution. Other 1080p-compatible LCDs, on the other hand, have lower than 1920×1080 native resolution and cannot display 1080p pixel for pixel. The output is resized; though it may not be noticeable to the viewer, . what is seen is a slightly degraded version of the original image.

Α ρε Γιώργο..εισαι και φιλος μου....

Αντε διάλεξε γεύση... :p:):D :flower::daisy:

2002174003686232984_rs.jpg

ναι αλλα στο 720p εχεις το φορματ ανεπηρεαστο εφοσον σε παιρνει η native ενω στα 1080p το κανεις degrade οποτε χανεις το αρχικο φορματ...για σκεψου το λιγο λογικα..και ασε τις τσιχλες μεγαλο παιδι εισαι συζητηση κανουμε..

Κοιτα στην αναπαραγωγή σε 20αρι μονιτορ με αναλυση 1680Χ1050 εχουμε

1) σε ταινια 720p (1280X720) ---> upgrade

2) σε ταινια 1080p (1920X1080) ---> degrade

Το "προβλημα" στην αναπαραγωγή μια ταινιας οπως ειπα δεν τοσο ειναι η ανάλυση της ταινιας αλλα το φορματ που αυτη γυρίζεται... νομιζω οτι μπερδευεις καπου το viewable size της ταινιας με την ανάλυση της εικονας που βλεπεις....

Η διαφορα μεταξυ των DVD, 720p και 1080p ταινιών ειναι η ανάλυση της εικόνας της ταινιας και οχι το format... αυτο μένει σταθερο 16:9 ενω εμεις εχουμε οθόνες 16:10...γι αυτο και τα μαυρα πλαισια κατα την αναπαραγωγή τους....

Δες για παράδειγμα την ιδια ταινια σε 720p και 1080p... εγω εχω το Shoot 'Em Up και στους 2 τυπους.... H εικονα της ταινιας ειναι ιδια...και στις 2 περιπτώσεις τα ιδια βλεπεις....δεν χάνεις κάτι απο την δράση, απο αυτο που εχει κινηματογραφιστει.... ειτε σε 720p ειτε στα 1080p... και στο DVD παλι τα ιδια θα βλέπεις ως εικονα...

Η διαφορα τους ειναι στην ανάλυση, στην ποιότητα της εικονας που βλεπεις να το θέσω ετσι...κατι που καταλαβαινουμε, αντιλαμβανόμαστε ολοι οταν αναπαράγουμε μια ταινία απο DVD ή divx VS μια ταινιας 720p ή 1080p...

Και επειδη θα αναρωτιέσαι γιατι ομως οταν ανοιγω μια ταινια 1080p αυτη εχει μεγαλύτερο μεγεθος στον player απο οτι μια 720p αυτο συμβαίνει γιατι η ταινια 1080p επειδη εχει μεγαλύτερη αναλυση, απεικονισει μαθηματικα εστω περισσοτερες λεπτομέρειες απο οτι μια ταινια 720p...Γι αυτο και εχει και σχεδον διπλασιο μέγεθος σε GB ή μια με την αλλη....

Επειδη ομως αυτην την στιγμη μιλάμε OXI για HDTVs των 42 ή και 50ιντσων ΑΛΛΑ για monitors των 20, 24, 30 ιντσων η διαφορά στην απεικονιση της εικονας, στην ποιότητα μια ταινιας 720p, 1080p ειναι τελειως αμελητέα... To μεγεθος των οθονών μας δεν επιτρέπει να φανουν οι ατελειες της εικονας.... Εξάλλου οι HD ταινίες δεν βγηκαν για αυτες τις ιντσες (20,24,30) αλλο αν εμεις εκει τις αναπαράγουμε αλλα επειδη δημιουργηθηκε μια γενικοτερη αναγκη για καλυτερη ποιότητα εικονας ειδικα αφου μεγάλωσαν οι κυριες τηλεοράσεις σε μεγεθος και τωρα κυκλοφορουν ακομα και 50αρες σε προσιτες τιμες....

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από gznp

Έκανα edit πριν, διάβασε να δεις

Όταν κοιτούσα σε total black φόντο για pixel, ο cursorας είχε τριγύρω μια αύρα όταν τον κινούσα. Πολύ μικρή μεν, αλλά την κατάλαβα. Δοκίμασα και με extra large μπας και ήταν ιδέα μου και την είδα και εκεί. Πολυυυύ μικρή μεν, corona effect δε

Δύσκολες συνθήκες όμως - Για να το προσέξεις στην καθημερινότητα πρέπει να είσαι πολύ κολλημένος/στραβός ή να χεις το μάτι του Vasilli Zaichev

Σήμερα που το θυμήθηκα κάθισα και το έψαξα. Στην 2411 δεν το κάνει καθόλου :)

Ίσως για αυτό να είναι και 300 ακριβότερη από την 2431

• 2 weeks later...

Προχθές πήρε ένας φίλος την LG L246WH-BN: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1026178

A-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΗ :TD:

Φυσικά άλλο τα 500, άλλο τα 700-1100 για τις Eizo, αλλά ήταν χάλια... Εγώ προσωπικά θα τη γύριζα πίσω... Ειδικά τα χρώματα και οι γωνίες θέασης ήταν ανεπίτρεπτες... :(

Φυσικά στο φίλο μου, μιά χαρά φαινόταν. Για αυτό λέω, αν σας κάνει, πάρτε τη :)

Αρχική απάντηση από gznp

Τι συγκρίνεις?

Τιμές...?

Εγώ δεν τις συγκρίνω έτσι κι αλλιώς, απλά κάποιοι κοιτάνε μόνο την τιμή σε σχέση με τις ίντσες...

Έλα ρε συ, η LG 245 κάνει 600 και τη λες τίμια οθόνη. Βέβαια 600 κάνει και η Belinea με το P-MVA που μάλλον είναι αρκετά ανώτερη από την LG.

Αλλά τώρα, αν εγώ σου σύγκρινα τα 600 του P-MVA της LG και τα 700 του ΤΝ της ΕΙΖΟ, δε θα μου έλεγες ότι κάνω λάθος που συγκρίνω ΤΝ με P-MVA (όπου ά-νε-τα η LG θα ήταν καλύτερη)?

Αρχική απάντηση από gznp

Αλλά τώρα, αν εγώ σου σύγκρινα τα 600 του P-MVA της LG και τα 700 του ΤΝ της ΕΙΖΟ, δε θα μου έλεγες ότι κάνω λάθος που συγκρίνω ΤΝ με P-MVA (όπου ά-νε-τα η LG θα ήταν καλύτερη)?

Και καλά θα έκανες. Εγώ προσωπικά είμαι κατά της φθηνής σειράς της Eizo που βγαίνει μόνο για να πιάσει "μικρότερα πορτοφόλια" ή κομπλεξικούς που θέλουν να λένε ότι έχουν Eizo.

Στα ίδια χρήματα, με τις ίδιες ίντσες, γίνεται σύγκριση. Μπορεί κάποιος να σου πει ότι η ΤΝ είναι καλύτερη γιατί έχει μικρότερες αποκρίσεις πχ. Αυτό πιά έχει να κάνει με τη χρήση της οθόνης. Συγκρίνονται, απλά κάποια υπέρ της μίας θα είναι κατά της άλλης κι αντίστροφα.

Hakusan, Ishikawa, November 30, 2007 Eizo Nanao Corporation (TSE: 6737) today introduced two wide color gamut, LCD monitors, the 27" FlexScan SX2761W and 24" FlexScan SX2461W.

The wide gamut LCD panels reproduce 96% and 95% of the Adobe RGB color space for the SX2761W and SX2461W respectively, allowing them to display most colors of a photograph taken in a digital cameras Adobe RGB mode. An sRGB mode is also included so that images meant for display in this narrower but widely used color space such as those used on most web pages will be shown as intended.

σε σύγκριση με την 2411? εγώ αυτό που διάβασα απ το site είναι :

Comes quipped with EIZOs latest integrated circuit which has a 12-bit look-up table with a color palette of 68 billion colors from which the most appropriate 16.7 million (8-bits) are displayed. It also features 16-bit internal processing for smooth display of grayscale tones, especially in dark areas of an image which typically are difficult for LCD monitors to display without banding.

2411:

14-Bit Color Processing

EIZO's powerful new ASIC (application specific integrated circuit) provides 14-bit color processing capability for smooth, accurate grayscale and color rendering even in darker tones, which are typically difficult for LCD monitors to reproduce accurately

Βέβαια , ψάχνω κάτι σε πιο απλά ελληνικά του στυλ :ποια έχει καλύτερη εικόνα;panel?και τιμή ; :D

• 4 weeks later...

Εγώ πάλι σκέφτομαι να πάω για τη Eizo S2411W που νομίζω έχει το ίδιο panel με την HD2441W αλλά χωρίς τις TV δυνατότητες. Δηλαδή δεν έχει HDCP, εισόδους για σύνδεση άλλων συσκευών κλπ.

Και είναι σημαντικά φθηνότερη...

edit: μόλις είδα ότι έχει ήδη αναφερθεί στην αρχή του topic η 2411

Η 2431 δεν είναι τόσο καλή όσο η 2411... Δεν έχει dynamic contrast 3000:1 κλπ και στο επίσημο site λέει ότι είναι καλύερη για office κλπ

Πάντως την 2411 ανάλογα με την εγγύηση που θα πάρεις μπορείς να τη βρεις πιο φθηνή:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.