Jump to content

Eizo SX2461W η Eizo HD2441W

Borg

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Eizo SX2461W

Eizo HD2441W

Παιδιά σκέφτομαι μια από τις 2 αυτές αλλά επειδή πέρα από τα βασικά στα πολύ ειδικά και πανελς δεν κατέχω την γνώση

Μπορείτε να με πείτε ποια είναι η ουσιαστική διαφορά τους ? και ότι άλλο σχόλιο έχετε να προσθέσετε

:D

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Για την Eizo SX2461W δεν γνωρίζω ( Μαλoν θα εχει S-IPS panel )

Για την Eizo HD2441W εχω να σου πω οτι ειναι μια S2411W με θήρες HDMI , picture in picture και ενα κύκλωμα για "καλύτερη" απεικόνιση ταινιών HD οταν παίρνει σημα απο blue - HD -DVD player, εαν δεν χρειάζεσαι τα παραπάνω κοίτα την S2411W που ειναι κορυφαία και 400 ευρω φθηνότερη

H 2441 είναι ίδια με την 2411 που έχω, απλά έχει επιπλέον δύο εισόδους HDMI κι ένα κύκλωμα για καλύτερη απεικόνιση από τις αντίστοιχες συσκευές. Αν η χρήση που θα της κάνεις είναι PS3, XBOX3, DVD κλπ, πέραν από τη χρήση υπολογιστή, είναι καλή επιλογή. Το Panel της είναι PVA, που σημαίνει ότι έχει εξαιρετικά χρώματα, αλλά υπολείπεται λίγο σε χρόνους, κάτι που διορθώνει όμως το κύκλωμα overdrive της Eizo.

H 2461, δεν έχει HDMI, αλλά είναι πιό λεπτή, πρέπει να φοράει κι αυτή PVA (ή SIPS), κι υποστηρίζει την τεχνολογία Color Universal Design που είναι για ανθρώπους με αχρωματοψία, δυσχωματοψία ή δαλτονισμό. Δε νομίζω να σου χρειάζεται...

Θα συμφωνούσα με τον angel_f, ότι αν δε χρειάζεσαι τις HDMI, πήγαινε για την 2411, ή 2431 :)

παντως το 2431 σαν design μου αρεσει πιο πολυ απο το 2411 στα αλλα συμφωνω με τον γιωργο

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 09:05]

Αυτό σου έλλειπε...

χααχαχαχαχχαχαχαχ :D κοριτσια μην τσακωνεστε...... :devil:

@borg: Επίσης, πρόσεξε ότι την εγγύηση 0 pixels την έχεις ΜΟΝΟ αν η οθόνη είναι από τη Media Vis (ελληνική αντιπροσωπία) κι όχι από Pixmania, κλπ. To Πλαίσιο έχει σίγουρα αντιπροσωπίας, ενώ το E-shop φέρνει και δικές του, οπότε διευκρίνισέ το.

Έχει η ΕΙΖΟ 0 pixel εγύηση και ειδικά στα μεγάλα μοτνέλλα ;;;;;;;;;

Αρχική απάντηση από dpolal

Έχει η ΕΙΖΟ 0 pixel εγύηση και ειδικά στα μεγάλα μοτνέλλα ;;;;;;;;;

Σε ΟΛΑ τα μοντέλα που εισάγει η Media Vis. Την εγγύηση τη δίνει η Media Vis A.E. κι όχι η Eizo Corp.

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 11:33]

Σε ΟΛΑ τα μοντέλα που εισάγει η Media Vis. Την εγγύηση τη δίνει η Media Vis A.E. κι όχι η Eizo Corp.

Από το site της Μedia Vis:

Pixel Warranty

Όροι εγγύησης ως αναφορά στα εικονοστοιχεία

Σύμφωνα με το πρότυπο ISO13406-2 μια οθόνη με εγγενή ανάλυση 1600 Χ 1200 είναι αποδεκτό να έχει έως τέσσερα (4) φωτεινά ή σκοτεινά εικονοστοιχεία (Pixel) και έως είκοσι (20) φωτεινά ή σκοτεινά Sub Pixel.

Παροχή 0 pixel

Η ΕΙΖΟ στην Ελλάδα παρέχει δυνατότητα αντικατάστασης σε οθόνες που παρουσιάζουν ένα φωτεινό ή σκοτεινό εικονοστοιχείο ή 2 φωτεινά ή σκοτεινά sub pixel.

H πρόσθετη παροχή αυτή ισχύει για περίοδο 6 μηνών από την ημερομηνία αγοράς. Το χρονικό αυτό περιθώριο δίνεται προκείμενου να αντιληφθεί κάποιος το εικονοστοιχείο ή τα sub pixels. Παρόλο που το ISO πρότυπο αποδέχεται έως και 20 φωτεινά ή σκοτεινά Sub Pixel και 4 φωτεινά ή σκοτεινά pixel, η ΕΙΖΟ για πολλοστή φορά δείχνει ότι σέβεται τον τελικό καταναλωτή και την επένδυση που κάνει και προσφέρει προϊόντα που υπερκαλύπτουν ακόμα και τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας και εργονομίας.

πηγή: http://www.eizo.gr/default.asp?pid=35

Ουσιαστικά δηλαδή δεν μιλάμε για 0 pixel policy αν και τα 5 χρόνια εγγύησης είναι από τα καλύτερα της αγοράς...:getlost:

Αρχική απάντηση από Wizard!

Γιατί μιλάμε τότε? :hmm:

ΟΚ, να το πούμε τότε 0 pixel warranty για 6 μήνες...

Σε καλύπτει αυτό ;;;

Φυσικά :) Αλλά παίζουμε με τα λόγια... Αν δεν εμφανίσει κάτι σε 6 μήνες, οι πιθανότητες να το εμφανίσει αργότερα τείνουν στο 0 ;)

Κουβέντα να γίνεται. :D

Απορώ βέβαια τί τις κάνει τις προβληματικές οθόνες η αντιπροσωπεία... :shifty:

Είναι ελάχιστες. Προσωπικά μία φορά έχω ακούσει για Eizo με καμένο.

Κάποιες χρησιμοποιούνται στην εταιρία, οι περισσότερες πωλούνται με χαμηλή τιμή σε εταιρίες που δεν τους ενδιαφέρει, όπως εφημερίδες, τράπεζες, κλπ.

Ο πατέρας μου εργαζόταν στην Eizo από το 1989, μέχρι το 1997. Εγώ από το 1994 κι ύστερα, δεν έχω αγοράσει άλλη οθόνη. Πάντα κοιτάω και τις άλλες, αλλά πάντα είμαι πρόθυμος να πληρώσω τη διαφορά που βλέπω. Όπως έχω ξαναγράψει πολλές φορές όμως, αν κάποιος δε βλέπει τη διαφορά, δεν αξίζει και να την πληρώσει ;)

To θεμα που με απασχολει αυτη τη στιγμη ειναι η επιλογη οθονης.

Θελω να παρω λοιπον μια 24", αυτο ειναι δεδομενο.

Οι απαιτησεις πολλες, ταινιες, εφαρμογες γρφειου, gaming, και γενικα πολλα που ισως στο μελλον να μου χρειαστουν.

Δεν εχω προβλημα με λεφτα, καθως το PC ισως φτασει και 2.700 αφου ειναι μεσω επιδοτησης.

Και αφου θα δωσω τοσα χρηματα σκεφτομαι να δωσω αρκετα, τα μισα περιπου για μια καλη οθονη:

1)http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=929956

Samsung TFT 24'' SM244T 900

2)http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1017640

Eizo TFT 24'' S2431W Black 1.000

3)http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=943770

Eizo TFT 24,1'' S2411W BK 1.100

4)http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1018132

Eizo TFT 24'' HD2441W Titanium 1.400

Μηπως ομως αυτες οι οθονες δεν κανουν για gaming και ειναι μονο για επαγγελματικη χρηση;

Μηπως το αρχαριο ματι μου δεν θα καταλαβαινει διαφορα σε μια

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1026178

LG TFT 24'' L246WH-BN 520??

Mηπως θα ηταν καλυτερο να επαιρνα μια με 500 και να εβαζα τα υπολοιπα χρηματα να εκανα πιο τουμπανο το PC?

Απο την αλλη σκεφτομαι οτι μια καλη οθονη μετραει, διοτι μ αυτην ερχεσαι σε αμεση επαφη, με τα ματια δεν παιζουμε. Επεισης οτι αφου μπορω να τα δωσω τα χρηματα ας τα δωσω στην οθονη που μπορει να την κρατησω και 6-7 χρονακια. Γιατι να δωσω και να παρω μια καρτα γραφηκων που σε 2 μηνες θα ειναι παλια;

Τι γνωμη σας!

Φυσικα περιμενω γνωμες και απο gamers, διοτι οι χρονοι αποκρισης σε τετοια μεγεθη φτανει τα 6ms. Kαι σε διαφορα φορουμ λενε οτι τα ΤΝ panels ειναι καλυτερα για gaming.

Για να ξεκαθαρισω το θεμα του gaming γιατι δεν το ανελυσα σωστα.

Δεν ειμαι ο τυπος που ξυπναει το πρωι για να παιξει. Μονο σε στιγμες βαρεμαρας ή περιοδο Οκτωβρη/Νοεμβρη που βγαινει καινουριο Pro καθομαι και παιζω παιχνιδια. Παιχνιδι θα βαλω μια στο τοσο να παιξει, αλλα θα θελω ναι παιζει καλα σε μηχανημα που θα κοστισει τοσα .

Θελω μια καλη οθονη για ιντερνετ, ταινιες φυσικα και εφαρμογες γραφειου. Και φυσικα για θεματα της σχολης. Το gaming ερχεται σε δευτερη μοιρα, αλλα θελω να ειναι αξιοπρεπες!!

H καρτα σαφως και θα ειναι δυνατη, 2*8800GT ή 8800GTX ή κατι σε 9ΧΧΧ αν εχει βγει μεχρι τοτε και ειναι καλη.

άρα το gaming θα είναι για λόγους προσωπικής ματαιοδοξίας ε; χεχεχε

πάρε καλή οθόνη λέω εγώ, μια που είναι κάτι που έρχεται σε επαφή με τα μάτια σου... αλλά είμαι αντίθετος με την πανάκριβη οθόνη... πιστεύω πως η lg που αναφέρεις είναι και αυτή αξιοπρεπέστατη και δεν φτιάχθηκε φαντάζομαι για να σου χαλάει τα μάτια ε; χεχε

Κάνε τούμπανο το pc, λέει και άλλη άποψη, αλλά τι να το κάνεις αν παίζεις pro ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.