Jump to content

Αναβαθμιση

Dr.Paneas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά εχω 200 ευρώ στην άκρη αυτη την στιγμή. Ως Gamer θελω να έχω ενα καλο μηχανημα για να παίζω και να απολαμβάνω τα παιχνίδια! Η αληθεια είναι οτι δε χαλιέμαι και τώρα, απλά θέλω να παιζω με οσο το δυνατόν ψηλότερη ανάλυση και να τα έχω στο High μαζι με AA, AF κλπ.

Το τωρινό μου pc είναι:

Case: Coolermaster Stacker 831 Red

PSU: Seasonic 650W S12-650 ''Energy +''

CPU AMD Athlon 64 X (sAM2 socket) 5600 (2.8GHz / core) / 2x1mb cache

Mobo ASUS Crosshair (sAM2, DDR2, NV590, SLI)

SVGA PCI-ESPARKLE 8600 GT 256MB HDCP

Cooler Thermalright Ultra 120 Extreme

RAM 2x1GB DDR2 DIMM PC2 6400-800 (JM) Lifetime)

Τι λέτε να αλλαξω ;

Η αληθεια είναι οτι τώρα, με τα 200 Ευρώ δε νομίζω να μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα. Σκέφτομαι να πάρω έναν τετραπύρηνο CPU Phenom 9500 (sAM2+2,2 GHZ,4MB). Και κατα το πάσχα να τσιμπήσω μια 8800GTS. Επίσης σκέφτομαι να τα πάρω και τα δύο το πάσχα που λογικά θα έχουν πέσει οι τιμές (ε ; ξέρει κανεις ;).

Περιμένω προτάσεις.

Όταν λες 3870 μιλάς για την ATI. Αν δεις σ'αυτα που σου έγγραψα πιο πάνω η mobo μου παίζει με SLI. Τώρα επειδη δεν εχω ενημερωθει γυρω απο αυτο το "πραγμα". SLI είναι οταν εχω δυο κάρτες γραφικών, σωστά ; Για να δουλέψει πρέπει να έχω δυο ολόιδιες κάρτες σωστά ; Αυτο ισχυει για nvidia. Η παρομοια τεχνολογια για ati λεγεται crossfire νομιζω. Οποτε αν παρω ATI δεν θα μπορώ να βαλω 2 καρτες γραφικών...

Αν πάρω 2x8800GT θα έχω διπλές επιδόσεις ή μπα ; Λέτε θα αντέξει το σύστημα από άποψη τροφοδοσίας ή θα είναι ασταθές ;

Mε 200 ευρώ δεν νομίζω να πάρεις δύο 8800.

Τσίμα τσίμα πιστεύω θα είσαι από τροφοδοσία.

Μείνει στη μια κάρτα και δε θα σε νοιάζει ΑΤΙ ή nvidia.

Περίπου μισή φορά πάνω είναι τα Crossfire/SLI από τα απλά.

Μάλιστα. thanx man! Το θέμα τώρα είναι ποια απο όλες αυτές τις 8800GT να επλέξω... Εχετε ακούσει τίποτα φήμες για καμία οτι ειναι καλή ή για κάποια οτι ειναι μουφα κλπ ;

Μήπως θα ήταν καλύτερα να περιμένω μήπως βγει καμία καλύτερη nvidia γύρω στα ίδια χρήματα όπως η 8800GT ;

btw: Καλα ποσα watt Καταναλώνει η 8800GT πια ;

Αρχική απάντηση από Spyrus

Μία 3870/8800GT είναι οκ.

Τα υπόλοιπα είναι οκ επίσης.

+1 :T:

Αρχική απάντηση από Spyrus [Σήμερα, στις 20:20]

Μία 3870/8800GT είναι οκ.

Τα υπόλοιπα είναι οκ επίσης.

+2 :blink:

evga έχω ακούσει καλά λόγια

τώρα από άποψη κατανάλωσης, νομίζω ότι η 8800 καταναλώνει περισσότερο από την 3870 αλλά επίσης είναι και λίγο γρηγορότερη. Στη θέση σου θα περίμενα κάνα δεκαπενθήμερο να δω τι θα γίνει με την 3870x2 μπας και πέσουν καθόλου οι τιμές.

Κράτα τα χρήματα και άστα να αυγατίσουν ;)

Αρχική απάντηση από emvatis

+2 :blink:

evga έχω ακούσει καλά λόγια

τώρα από άποψη κατανάλωσης, νομίζω ότι η 8800 καταναλώνει περισσότερο από την 3870 αλλά επίσης είναι και λίγο γρηγορότερη. Στη θέση σου θα περίμενα κάνα δεκαπενθήμερο να δω τι θα γίνει με την 3870x2 μπας και πέσουν καθόλου οι τιμές.

Κράτα τα χρήματα και άστα να αυγατίσουν ;)

:clap: :clap: :clap: :clap: :T:

Και αυτό θα κάνω. Τώρα ψάχνω το internet για reviews των δυο καρτών. Οποιος έχει δει καποιο και θεωρεί οτι είναι must, ας το ποστάρει please.

Μην πάρουμε και γουρούνι στο σακί:p

Thanx!

Oι κάρτες πάνω κάτω οι ίδιες είναι.

Απλά αν πας σε 8800GT πρόσεξε να έχει ψύξη

με μεγαλύτερο ανεμιστήρα από το πρώτο reference design (οι νεότερες) ή άλλη ψύξη.

Το έχουμε συζητήσει και εδώ αυτό.

Οι 3870 όλες είναι οκ από θόρυβο μιας και το reference design

είναι ήσυχο

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas [Σήμερα, στις 19:59]

Παιδιά εχω 200 ευρώ στην άκρη αυτη την στιγμή. Ως Gamer θελω να έχω ενα καλο μηχανημα για να παίζω και να απολαμβάνω τα παιχνίδια! Η αληθεια είναι οτι δε χαλιέμαι και τώρα, απλά θέλω να παιζω με οσο το δυνατόν ψηλότερη ανάλυση και να τα έχω στο High μαζι με AA, AF κλπ.

Το τωρινό μου pc είναι:

Case: Coolermaster Stacker 831 Red

PSU: Seasonic 650W S12-650 ''Energy +''

CPU AMD Athlon 64 X (sAM2 socket) 5600 (2.8GHz / core) / 2x1mb cache

Mobo ASUS Crosshair (sAM2, DDR2, NV590, SLI)

SVGA PCI-ESPARKLE 8600 GT 256MB HDCP

Cooler Thermalright Ultra 120 Extreme

RAM 2x1GB DDR2 DIMM PC2 6400-800 (JM) Lifetime)

Τι λέτε να αλλαξω ;

Η αληθεια είναι οτι τώρα, με τα 200 Ευρώ δε νομίζω να μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα. Σκέφτομαι να πάρω έναν τετραπύρηνο CPU Phenom 9500 (sAM2+2,2 GHZ,4MB). Και κατα το πάσχα να τσιμπήσω μια 8800GTS. Επίσης σκέφτομαι να τα πάρω και τα δύο το πάσχα που λογικά θα έχουν πέσει οι τιμές (ε ; ξέρει κανεις ;).

Περιμένω προτάσεις.

Δεν γνωριζω την τιμη της αλλα αν σε παιρνει γιατι δεν χτυπας ακομα μια SVGA PCI-ESPARKLE 8600 GT 256MB HDCP να κανεις ενα ωραιοτατο SLI.....

κατα τα αλλα το μηχανημα σου ειναι αρκετα καλο...

λεω εγω τωρα !!!!

Panea, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, αλλά επειδή το λέμε συνεχώς στα νέα μέλη και βλέπω το ξεχνάμε οι παλιοί:

Το Search ξέρεις τι είναι? Έχεις κάνει κάτι ερωτήσεις τελευταία που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν τα 1200++ ποστ σου σε ένα τεχνολογικό forum.

Δε θέλω να σου την πω ή οτιδήποτε, απλά το λέμε στους νέους και τους κράζουμε συνέχεια, καλό θα είναι να το κάνουμε και οι ίδιοι.

Έχεις ρωτήσει αρκετά τις τελευταίες μέρες που με ένα search θα τα έβρισκες στο asap ;)

:D

Xωρίς να θελω να ακυρωσω τον gznp ο οποιος έχει δικιο

(βρε αρχηγόπουλο έχει αναλυθει το 8800 μεχρι εκει που δεν πάει άλλο :p )

αλλά ειδα αυτό...

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas [Σήμερα, στις 00:43]

Και με 2x8600 θα περασω τις επιδοσεις μιας 8800GT/3870 ;

Από τροφοδοσία πως θα είμαι ;

Mια χαρα τιμη 80 Ευρωπουλα. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=961272 ολοιδια

ουτε την 3850 δεν θα περασεις με 2 8600GT, και τα 80 Ευρωπουλα αξια έχουν,

μην τα πεταξεις. *

Edit:

* Εννοω ότι με βαση το 1ο post θελεις να κανεις αναβαθμιση και είσαι gamer και ΑΑ κτλ.

κτλ. κτλ. Μην παρεξηγηθώ κι ολας.

^^

Aν πουλήσεις την 8600 στα 60 ευρώ για παράδειγμα με +90 => 150 παίρνεις την 3850 και είσαι οκ.

Τα SLI/Crossfire ενδείκνεται όταν σου έχουν κάνει δώρο μια ίδια δεύτερη κάρτα :D

και αν θες να πιάσεις τις επιδόσεις μιας GTX/ULTRA των 500+ ευρώ με δύο κάρτες

αξίας 400+ (2x3870 ή 2x8800).

Αρχική απάντηση από gznp

Panea, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, αλλά επειδή το λέμε συνεχώς στα νέα μέλη και βλέπω το ξεχνάμε οι παλιοί:

Το Search ξέρεις τι είναι? Έχεις κάνει κάτι ερωτήσεις τελευταία που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν τα 1200++ ποστ σου σε ένα τεχνολογικό forum.

Δε θέλω να σου την πω ή οτιδήποτε, απλά το λέμε στους νέους και τους κράζουμε συνέχεια, καλό θα είναι να το κάνουμε και οι ίδιοι.

Έχεις ρωτήσει αρκετά τις τελευταίες μέρες που με ένα search θα τα έβρισκες στο asap ;)

:D

Αρχική απάντηση από Dem

Xωρίς να θελω να ακυρωσω τον gznp ο οποιος έχει δικιο

(βρε αρχηγόπουλο έχει αναλυθει το 8800 μεχρι εκει που δεν πάει άλλο :p

Παιδιά έχετε απολύτως δίκαιο. Ειμαι σε μια φάση που τρέχω συνεχεια και δεν προλαβαίνω να κάτσω να ενημερωθώ σωστά για ένα θεμα. Παρόλα αυτά, αυτο δεν ειναι δικαιολογία. Thanx για την υπενθύμιση:);)

Να ρωτησω κατι ακομα, ΔΕΝ αγορασω κατι τωρα. Αλλα περιμένω μέχρι το πάσχα (που ξερεις ισως μεγαλωσει η τσεπη), λέτε θα πέσουν οι τιμές ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.