Jump to content

Αγορα TV Tuner

Arxagelos

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

ωραία. έστω ότι θέλω απλά μια κάρτα που να πιάνει ραδιόφωνο, teletext, να παίρνει την κεραία της τηλεόρασης και να παίζει σε vista, υπάρχει τίποτα?

Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από την AVerTV Due Hybrid PCIe. Για USB δεν ήθελες αρχικά? Καλύτερα να μπεις σε Πλαίσιο, eShop, και λοιπά online καταστήματα να δεις μοντέλα που σε καλύπτουν, να δεις και τιμές και μετά να ρωτήσεις εδώ ή σε άλλο thread για συγκεκριμέο μοντέλο. Αν δεν σε καλύψουν τα specs στα εδώ sites θα χρειαστεί να πας μια βόλτα από τα sites των κατασκευαστών.

Τελικά ενα μειονέκτηκα της aver pci -e είναι το πρόγραμμα που έχει κάποιες ατέλειες..Οσο για την ποιότητα εικόνας και σήματος ενα έχω να πώ εξαιρετικό.

Ενα δευτερο μείον είναι οτι στα αναλογικά κανάλια αργεί ανεπαισθητα να αλλάξει σταθμό..Λεπτομέρεια αλλά θα μου αρεσε να αλλάζει οπως την τηλεόραση..ΣΤα ψηφιακά πάει σφαίρα..Ουτε κολλήματα ουτ τπτ .Υπενθυμίζω οτι στην περιοχή μου με hauppauge και leadek είχα πρόβλημα στα ψηφιακά της ΕΡΤ μαυρίλα και οταν αποφάσιζε να παίξει πολλά σπασίματα..Ευτυχώς με την aver το έλυσα !

Πάντως στα αναλογικά και με Ηauppauge PCI που ειχα παλια και AverMedia USB που εχω τωρα...αυτην η καθυστέρηση στην αλλαγη καναλιών υπάρχει...κατα τα αλλα μια χαρα...

Εμένα στην Aver με "χαλάει" περισσοτερο το θέμα με το header και το toolbar που εμφανίζονται και κρύβουν την εικόνα. Έχω την TV σε μικρό παράθυρο στην γωνία της οθόνης και όταν βγαίνουν αυτά μου κρυβουν υπότιτλους και logo καναλιού - μεγάλο σπάσιμο. Εικόνα έχω σαν TV. Μόνο το STAR χαλάει κατά το βράδυ για κάποιο απροσδιόριστο λόγο. Με εγγραφές και τέτοια δε ασχολούμε. Μια δοκιμή μόνο έκανα "για την τιμή των όπλων" την πρώτη μέρα που την πήρα. Ούτε radio ακούω, ούτε ψηφιακά βλέπω.

ΑΣΧΕΤΟ: ξέρετε αν θα παίζει euro2008 η ΕΡΤ στα ψηφιακά της?

Μόνο το STAR χαλάει κατά το βράδυ για κάποιο απροσδιόριστο λόγο. Με εγγραφές και τέτοια δε ασχολούμε. Μια δοκιμή μόνο έκανα "για την τιμή των όπλων" την πρώτη μέρα που την πήρα. Ούτε radio ακούω, ούτε ψηφιακά βλέπω.

Χμμ...μα τότε μάλλον πήρες την πιο λάθος κάρτα για τις ανάγκες σου...

"δημογραφικός της στόχος" αυτοί που θέλουν και ψηφιακά και αναλογικά και η ευκολία που τους προσφέρει είναι πως μπορούν να γράφουν 2 διαφορετικά κανάλια ταυτόχρονα...

αν ήθελες Pci-e υπάρχουν κι αναλογικές, όπως και υβριδικές με πολύ λιγότερα χρήματα κι ακόμη λιγότερα αν είναι pci...

δικά σου τα χρήματα σε κάθε περίπτωση, αλλά εγώ στη θέση σου θα την πουλούσα και θα πήγαινα σε κάτι φθηνότερο, κρατώντας και τη διαφορά...

Δεν αποκλείεται να αλλάξει κανείς γνώμη, βέβαια...

+ τα ψηφιακά κανάλια, όπως και τα κρατικά εξάλλου σε σχέση με τα υπόλοιπα αναλογικά, αλλά και τα ίδια σε σχέση με τα κρατικά αναλογικά είναι καλύτερα...τί να δεις στο star;

Αναλογικά, με όλες τις διαφημίσεις αλλά κυρίως το πρόγραμμα που έχουν, δυσκολεύομαι πολύ να παρακολουθήσω...τα φηψιακά, τα "φοβάμαι" πάλι μήπως μου φάνε ώρα από το διάβασμα...

Αν σε ενοχλεί το πρόγραμμα, δοκίμασε το AverTV 6...θα το βρείς στην ιστοσελίδα της εταιρείας...δεν κάνει αυτά που σε ενοχλούν στο Avermedia center...

Ψηφιακά εννοώ τα 2-3 της ERT. Όχι πιάτα και τέτοια.

Για το αν υπάρχει κάτι καλύτερο δεν αντιλέγω. Ήταν λίγο βιαστική αγορά (για να γράψω λίγα έξοδα ;-) δεν το έψαξα πολύ. Επίσης δεν ήξερα ότι τα ψηφιακά δεν έχουν τίποτε της προκοπής, ούτε ότι τελικά ΔΕΝ θα με κέρδιζε το ραδιο, που νόμιζα.

Το AverTV 6 είναι μόνο για TV? Να υποθέσω ότι δεν τα κανει μαντάρα με το άλλο πρόγραμμα. Δηλ. θα είναι διαθέσιμα και τα δύο?

Για τα ψηφιακά της ΕΡΤ λέω κι εγώ...

Το πρόγραμμα που σου λέω είναι και για τηλεόραση και για ραδιόφωνο...

Δεν θα το βρείς στο διαθέσιμο λογισμικό για κατέβασμα για την συγκεκριμένη κάρτα, παρόλου που την υποστηρίζει...

Εγώ το κατέβασα από τη λίστα "downloads" μιας άλλης νεώτερης καρτας, υβριδική κι αυτή και με hardware κωδικοποιητή (αλλά χωρίς διπλό τσιπάκι)...δεν θυμάμαι ακριβώς την ονομασία της...

100% την υποστηρίζει...εξάλλου το δοκίμασα...κι εγώ δεν το ήξερα το διάβασα σ' ένα φόρουμ του εξωτερικού για κάρτες τηλεόρασης και MCE

Κατέβασέ το από εδώ

http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductDetail.aspx?Id=425&tab=APDriver

Στο ίδιο πακέτο περιέχονται κι οι οδηγοί της άλλης κάρτας...είτε σβήσε τον φάκελο "drivers" είτε επέλεξε "όχι" όταν σου ζητήσει την εγκατάσταση του οδηγού...

Αυτή εδώ λες: AVerTV Hybrid Speedy PCI-E H788R

http://www.avermedia.com/avertv/Support/Download.aspx?Type=Application&id=425&tab=APDriver

Απ'όσο κατάλαβα, η διαφορά είναι ότι δεν υποστηρίζει το timeshift που κάνει η δική μου λόγω διπλού δέκτη.

Έχεις και τις δύο εφαρμογές στημένες ?

Πάντως στα αναλογικά και με Ηauppauge PCI που ειχα παλια και AverMedia USB που εχω τωρα...αυτην η καθυστέρηση στην αλλαγη καναλιών υπάρχει...κατα τα αλλα μια χαρα...

Kι εγώ σε όλες το έχω παρατηρήσει αυτη την απειροελάχιστη καθυστέρηση ΕΚΤΟΣ της leadek Winfast 2000H που πήγαιναν σφαίρα και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση ΑΛΛΑ ελα που είχε μάπα δέκτη ..

όχι...καμία από τις δύο δεν έχω πλέον...έχω όμως 89€ πιστωτικό...

Εν τέλει, το πρόβλημα που ανέφερα - το οποίο δεν γνωρίζω κατά πόσο σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν κάθεται απόλυτα σωστά πάνω στη θύρα όταν ασφαλίζει - αφορά την μία από τις δύο συνδέσεις κεραίας που έχει η κάρτα...

...συνδέοντας την κεραία στην δεύτερη υποδοχή έχω εικόνα τόσο στα ψηφιακά όσο και στα αναλογικά κανάλια...

Οπότε τελικά μπορεί να έχω πέσει σε προβληματικό προϊόν...αύριο με το καλό πάει πίσω στο Πλαίσιο...

Πώς θα γυρίσω το GUI στο AverTV 6 στα Αγγλικά ? Πόσο τα παίρνω στο κρανίο όταν οι διάφορες εφαρμογές βάζουν Ελληνικά χωρίς να με ρωτήσουν.... Δηλαδη γιατί να είμαι υποχρεωμένος να καταλάβω τι κάνει το button "Ακύρωση στην κορυφή" ή τι είναι ο "ετεροχρονισμός". Ήηηηημαρτον!!!!

EDIT: Δοκίμασα βάζοντας χέρι στο registry αλλα μάταια. Μετά αγρίεψα και έσβησα τα σχετικά αρχεία για ολες τις άλλες γλώσσες εκτός από αγγλικά.

Γενικώς καλό το πρόγραμμα. Χωρις τις βλακείες τύπου "τα κάνω όλα" του Media Center. Έχει και αυτό βέβαια μια καγκουριά: Το παράθυρο γίνεται resize μόνο από την κάτω δεξιά γωνία. Αν το έχεις παρκαρισμένο πάνω δεξιά όπως εγώ τότε το resize γίνεται με move+resize. Επίσης προκάλεσε και ένα cold reboot (είχα πάνω από 5 χρόνια να δώ cold reboot). Πιάνει και λιγότερο χώρο καθώς στο media center έχουν 70ΜΒ BMP αρχεία για το interface. Αν είναι δυνατόν.....

thanks vgiozo

Ακόμη ένα πρόβλημα... δεν παίζει το Picture in Picture με δύο κανάλια (νομίζω το κάνει με video και TV κανάλι αλλά όχι με δύο κανάλια καθώς το πρόγραμμα δεν είναι για κάρτα με δύο δέκτες).

Εγώ γύρισα στην Terratec 2400i DT που κάνει πολύ καλά τη δουλειά της μεν, αλλά δεν είναι υβριδική, που σημαίνει πως πρέπει να έχω δύο κάρτες τηλεορασης στον υπολογιστή...

Βγήκε και νέα έκδοση του terratec home cinema, που διαβάζει καλύτερα τις πληροφορίες αρχείου και σου δείχνει και την εξέλιξη του προγράμματος, όπως ένας media player...

post-230-1416073530,2451_thumb.jpg

post-230-1416073530,6122_thumb.jpg

post-230-1416073530,6833_thumb.jpg

Παιδιά χρειάζομαι μια βοήθεια με την κάρτα avermedia hybrid a177.

Το θέμα είναι οτι το avermedia center εγκαταστάθηκε κανονικά αλλά όταν το ανοίγω κρασάρει αμέσως ή άλλες φορές πετάει μνμ οτι δεν αναγνωρίζει καμία κάρτα στο σύστημα.

Έστειλα μνμ στο support της avermedia και μου είπαν να μην τη χρησιμοποιώ με 4 gb ram.Έτσι λοιπόν τη μείωσα στα 2 επανεγκατέστησα το media center με το ίδιο όμως αποτέλεσμα.'Ολα αυτά με vista 64 sp1.

Να σημειώσω οτι αρχικά το ίδιο μοντέλο δούλεψε κανονικά για κανένα μήνα με vista 64 αλλά τα έπαιξε και μου έδωσαν άλλη από το πλαίσιο που την είχα αγοράσει.

Όποια βοήθεια,ευπρόσδεκτη.

pentium 4 670

sapphire 3870

4gb ddr2 ram twinmoss 800

asus p5b

2xWD 500gb

vista 64 sp1

Όπως είπα παραπάνω (δες τα posts μου) περιστασιακά (1 στις 10) το κάνει και σε μένα και διορθώνεται με cold reboot (σβήσιμο-άναμα, όχι reset). Είμαι βέβαια σε winXP με 2GB.

Δοκίμασε:

α) να βάλεις το AverQuick που αρχικοποιεί τον driver της κάρτας να τρέχει πρώτος, πριν

από τα υπολοιπα που τρέχουν στο run

β) άλλαξε θέση την κάρτα

Εγώ πάντως γύρισα σε AverTV6 (έχασα βέβαια λίγο functionality στο τηλεκοντρόλ αλλά γενικά δεν το πολυχρησιμοποιώ).

Έχω αλλάξει θέση την κάρτα,έχω χρησιμοποιήσει το avertv6 που κάνει το ίδιο (πρίν δώ τα posts σου),μόνο το cold reboot δεν καταλαβαίνω.

Εννοείς να το σβήσω/ανάψω από το on/off;

Πιστεύω οτι έχει να κάνει με ασυμβατότητα των οδηγών με το sp1 των vista.

Προσπαθώ αυτές τις μέρες με διάφορα εξαρτήματα που έχω μαζέψει και με τα υπόλοιπα που θα πάρω να στήσω ένα htpc και θέλω ένα τέτοιο tv tuner που να τα κάνει όλα (αναλογικό-ψηφιακό, ραδιόφωνο, εγγραφή και line in).

Και η Avermedia duo hybrid και η Leadtek PxDVR3200 H φαίνονται ιδιαίτερα δελεαστικές. Ωστόσο:

1. Ποιά θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ως πιο "ελαφριά"; Θα μπει σε έναν Pentium dual core 2220 με 1GB DDR2 533. Αν κατάλαβα καλά δλδ, η Leadtek έχει hardware decoder δικό της. Με την avermedia τι παίζει;

2. Με τα τηλεχειριστήρια αυτών μπορώ (και ίσως με τη βοήθεια τρίτου προγράμματος) να χειρίζομαι γενικά το pc;

3. Μπορεί κάποιος να βάλει ένα screenshot με εικόνα αναλογικού καναλιού; Αν και κάποιος είπε οτι η avermedia έχει εξαιρετικό σήμα...

4. Μπορώ να έχω πρόσβαση σε αυτές μέσω των WinXP media center ή κάποιου τρίτου προγράμματος που να δίνει παρόμοιο Interface;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.