Jump to content

Αγορα TV Tuner

Arxagelos

Recommended Posts

Με καρτες pci ή με την vga δεν έχω πρόβλημα...

η άλλη μου κάρτα pci-e το έκανε κι αυτή λίγο, αλλά δεν είχε αυτά τα αποτελέσματα...

Δεν νομίζω να φταίει το κουτί...είναι πιο δύσκολο δλδ να καμφθεί για να προκληθεί αυτό το πρόβλημα...

Την μητρική την ψιλιάζομαι λίγο να πώ την αλήθεια...

Αν το κάτω μέρος της λάμας πατούσε στη μητρική, δεν θα ήταν σ' αυτο το ύψος που φαινεται στην φωτογραφία, αλλά αρκετά υψηλότερα...δεν θα έμπαινε καν στη θέση της η κάρτα δλδ...

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Δοκίμασες σςε άλλο slot? Βάλτη σε όλα τα slot με τη σειρά (χωρίς boot εννοείται) για να δεις αν προοδευτικά (π.χ. από πάνω προς κάτω) χειροτερεύει το πράγμα. Τότε θα είναι θέμα στραβοβαλμένης μητρικής. Το κουτί δε νομίζω να φταίει, μηχανή τα βγάζει.

Το δοκίμασα, ήδη σ' όλες τις pcie θύρες...τα ίδια...

Εξάλλου είναι εγκατεστημένη η μητρική στις βάσεις που προσφέρει το κουτί...θα ήταν δύσκολο να είναι στραβοβαλμένη...

αλλη πιθανή εξήγηση η κακή τοποθέτηση της pcie θύρας στην ίδια την μητρική...

Ευχαριστώ καταρχάς για το ενδιαφέρον...

Όπως είπα το δοκίμασα σε όλες τις pcie...αν καθόταν καλά σε κάποια από αυτές, δεν θα υπήρχε πρόβλημα...θα την άφηνα εκεί...κι ας δούλευε η κάρτα γραφικών στα χ8 (αν έμπαινε η κάρτα τηλεόρασης στην πάνω pcie x16 και η vga στην κάτω...

Δυστυχώς όταν εφαρμοζει κανονικά στη θύρα, δεν ευθυγραμμίζεται (για λίγα χιλιοστά που όμως κάνουν τη διαφορά) με το πίσω μέρος του κουτιού...

Πάντως η Avermedia οπωσδήποτε έχει γρήγορη υποστήριξη...

Μου απάντησαν ήδη στο μαιλ που τους έστειλα χθες κατά τις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα..

Thank you for choosing AVerMedia.

This seems to be more of a problem on the case or the motherboard design. Our devices are designed with the standard measurements to fit into the pci-e slots and stanard cases. Is there any other PCI-e slot in your motherboard that you can try to connect? If not possible, try to connect the device on another computer.

If you have any further questions, please don't hesitate to let us know.

Sorry to cause your inconvenience.

Βασικά και πάλι εγώ υποπτεύομαι την DFI Expert...

Το κουτί δεν είναι υπαίτιο, γιατί έχω αλλάξει δύο μητρικές απ' όταν το πήρα και με τη προηγούμενη μητρική (dfi ultra-d) δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα...

Την dfi expert την εγκατέστησα απ' όταν πήγα στην Μυτιλήνη κι εκεί, επειδή έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει πρόσβαση στα ψηφιακά, δεν είχα εγκαταστήσει την κάρτα τηλεόρασης για τα ψηφιακά κανάλια

...

Τώρα πάλι που έχω γυρίσει Σαλόνικα την συνέδεσα μια φορά και παρατήρησα και σ' αυτήν πως δεν κάνει τοσο καλή επαφή, αν και ανασηκώνεται λιγότερο...

Εχουν εξαφανιστεί κι οι 939 μητρικές από την αγορά (τουλάχιστον με τα καλουδια, τις usb & sata συνδέσεις της dfi...)

Κι εγώ DFI έχω... BTW, ποιός φέρνει DFI Ελλάδα πλεόν ?

Μήπως να την άφηνες να υπερίπταται 1-2 χιλιοστά? βάλε ένα παξιμάδι από κάτω για να πατάει και πέρνα ένα λεπτό καλώδιο από τις τρύπες (ή τον πλαστικό σφιγκτήρα που σφίγγουν τα καλώδια για συμμάζεμα) και δέστη, ή βρες μια μεγάλη (long) βίδα για να τα πιάσει όλα σάντουιτς.

Γκαντεμιά πάντως να φταίει - αν φταίει, αλλά τί άλλο θα μπορούσε να φταίει; - η μητρική...δεν υπάρχει στην αγορά να την αλλάξω, κι αν υπήρχε ποιός λέει ότι δεν θα είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα...

...είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον απόδοση του συστήματος, ακόμη κι αν έχει μείνει πίσω κάπως...

Ούτε την όρεξη έχω για αλλαγές και επαναγκαταστάσεις - ούτε τον χρόνο - ούτε και τη δυνατότητα αυτή τη στιμή να κάνω αναβαθμίσεις...(μητρική, μνήμες, cpu πρέπει να αλλαχθούν)

Το μόνο που ώρες ώρες με τζινάει για αλλαγή είναι να βλέπω πχ σε φόρουμ άλλους να παραπονιούνται για τα χαμηλά fps κατά την κωδικοποίηση βίντεο, κι αυτά να είναι κάπου στα 30 σε high quality Χ264 και στο δικό μου σύστημα να πιάνω τα 12-15 με τις ίδιες ρυθμίσεις...

...δεν είναι δλδ τα νούμερα, όσο ο χρόνος κωδικοποιησης που συνεπάγονται...

παιδιά τι tuner έχει το μοντέλο της avermedia που φέρνει το πλαίσιο σε pci Και pci -e ;

Εγώ με conexant πάντω chipaki (βλέπε Leadek και Hauppauge ) δεν μπόρεσα να δώ ποτέ ψηφιακά της ΕΡΤ χωρίς σπασίματα ..και είναι κρίμα να σκάς 80 και 90 ευρώ και να έχει τα ίδια προβλήματα..

μήπως τα σπασίματα που λες έχουν να κάνουν και με τη ποιότητα του σήματος; κι εγώ το είχα αυτό με τον παλιό ενισχυτή..όταν πήρα τυχαια έναν καινούριο και τον συνέδεσα στην κάρτα, έπαψα να έχω τα περιστασιακά τετραγωνάκια, "σχισίματα" κοκ...

Εν τέλει, το πρόβλημα που ανέφερα - το οποίο δεν γνωρίζω κατά πόσο σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν κάθεται απόλυτα σωστά πάνω στη θύρα όταν ασφαλίζει - αφορά την μία από τις δύο συνδέσεις κεραίας που έχει η κάρτα...

...συνδέοντας την κεραία στην δεύτερη υποδοχή έχω εικόνα τόσο στα ψηφιακά όσο και στα αναλογικά κανάλια...

Οπότε τελικά μπορεί να έχω πέσει σε προβληματικό προϊόν...αύριο με το καλό πάει πίσω στο Πλαίσιο...

Ο αποκωδικοποιητής είναι ο Philips SAA7162 Hybrid Capture Device

http://www.linuxtv.org/v4lwiki/index.php/Saa7162_devices

Η κάρτα έχει 2 tuners.

Αυτό ισχύει και για το pci μοντέλο;αξίζουν δηλαδή τα 10 ευρώ παραπάνω για το pci - e ;

μήπως τα σπασίματα που λες έχουν να κάνουν και με τη ποιότητα του σήματος; κι εγώ το είχα αυτό με τον παλιό ενισχυτή..όταν πήρα τυχαια έναν καινούριο και τον συνέδεσα στην κάρτα, έπαψα να έχω τα περιστασιακά τετραγωνάκια, "σχισίματα" κοκ...

Εν τέλει, το πρόβλημα που ανέφερα - το οποίο δεν γνωρίζω κατά πόσο σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν κάθεται απόλυτα σωστά πάνω στη θύρα όταν ασφαλίζει - αφορά την μία από τις δύο συνδέσεις κεραίας που έχει η κάρτα...

...συνδέοντας την κεραία στην δεύτερη υποδοχή έχω εικόνα τόσο στα ψηφιακά όσο και στα αναλογικά κανάλια...

Οπότε τελικά μπορεί να έχω πέσει σε προβληματικό προϊόν...αύριο με το καλό πάει πίσω στο Πλαίσιο...

Ναι αλλά μόνο στα Tv tuners έκανε σπασίματα στα ψηφιακά..και στα αναλογικά το σήμα ηταν τέλειο..

Ωστόσο σε εξωτερικό ψηφιακό δέκτη που έχω στην τηλεόραση δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα..

Αρα το συμπερασμα είναι οτι κάτι τρέχει με την ευαισθησία του ενλόγω chip..

Εγώ είχα και έχω την κάρτα Terratec 2400i DT που έχει τσιπάκια tomson...με την αλλαγή κεραίας βελτιώθηκε πολύ έως εξαλείφθηκε το πρόβλημα που είχα...

Θαρρώ δλδ πως δεν είναι πρόβλημα-ελάττωμα-μέτρια απόδοση συγκεκριμένων υλοποιήσεων, αλλά περισσότερο συνάρτηση ποιότητας σήματος, θύρας επικοινωνίας, άλλου λογισμικού που μπορεί να είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή (ή τρέχει εκείνη τη στιγμή), της δύναμης των υποσυστημάτων κοκ...

Στην δικιά μου περίπτωση νομίζω πως και η απόσταση της κάρτας τηλεόρασης από την κάρτα γραφικών έπαιξε κι ένα ρόλο...

...όσο είχα την DFI Ultra D, η ψηλού προφίλ κάρτα της Terratec ήταν κολλητά με την 6600gt, περιορίζοντας κατά πολύ και την ψύξη της κάρτας...

Αποτέλεσμα: τόσο η κάρτα γραφικών όσο και η κάρτα τηλεόρασης έκαιγαν...

Στην DFi expert έχουν μεγαλύτερη απόσταση και η απόδοση της κάρτας βελτιώθηκε...

Στην περίπτωση του εξωτερικού DVB-T tuner, πολλές παράμετροι απόδοσης τίθενται εκτός συνάρτησης...είναι μάλλον δλδ η ολοκλήρωση της λύσης που της εξασφαλιζει καλύτερη λειτουργία...

Θα σού έλεγα μήπως να δοκίμαζες και μια κεραία ειδικά για ψηφιακό σήμα, αλλά μια που πήρα εγώ από το Πλαίσιο μού βγήκε παντελώς άχρηστη...δεν βλέπω τίποτε, σαν να μην υπάρχει κεραία...

Ερώτηση 1

- Έχει αγοράσει κανείς τέτοιες κεραίες και ποιά η απόδοσή τους;

Ερώτηση 2

Υπάρχει τέτοιο εξωτερικό tuner που να συνδέεται με τη τηλεόραση ή/και με την οθόνη του υπολογιστή, χωρίς αυτός να είναι απαραίτητα ανοιχτός αλλά να υποστηρίζει και σύνδεση με υπολογιστή για εγγραφή προγραμμάτων;

Για να μην ανοιγω καινουριο thread συνεχιζω εδω...Ψαχνω hybrid tv tuner εσωτερικο μεχρι 50 euro. Ελεγα να παρω αυτη.... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516148

Μου αρεσε πολυ το μικρο τηλεκουμαντο :p της. Ξερει κανεις αν λεει τπτ? Επισης εχω καποιες ερωτησεις :

1. Παιζει καποια διαφορα στην ποιοτητα εικονας αν ειναι pci απλη ή pci-e?

2. Μπορουν να δουλεψουν χωρις εξωτερικη κεραια? Το λεω για να μην τραβαω και αλλα καλωδια. Πχ αυτη η gigabyte θα πιανει με την κεραια που δινει?

Για να μην ανοιγω καινουριο thread συνεχιζω εδω...Ψαχνω hybrid tv tuner εσωτερικο μεχρι 50 euro. Ελεγα να παρω αυτη.... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516148

Μου αρεσε πολυ το μικρο τηλεκουμαντο :p της. Ξερει κανεις αν λεει τπτ? Επισης εχω καποιες ερωτησεις :

1. Παιζει καποια διαφορα στην ποιοτητα εικονας αν ειναι pci απλη ή pci-e?

2. Μπορουν να δουλεψουν χωρις εξωτερικη κεραια? Το λεω για να μην τραβαω και αλλα καλωδια. Πχ αυτη η gigabyte θα πιανει με την κεραια που δινει?

ναι τα εξωτερικά πιάνουν με την εξωτερική κεραιούλα αρκετές φορές ικανοποιητικά τα ψηφιακά..αλλά όχι τα αναλογικά.

Βασικά την PCIe θα την κρατήσεις περισσότερο πιστεύω. Κατά τ'άλλα δε νομίζω να υπάρχουν μεγάλες διαφορές παρά μόνο αν οι PCI είναι παλαιότερα μοντέλα και έχουν υποδιαίστερα chip για encoding/decoding.

Γεια σας. Ενδιαφέρομαι να πάρω μια κάρτα τηλεόρασης για το λαπτοπ, usb, στην οποία θα βάζω την κεραία της τηλεόρασης. Δεν με ενδιαφέρει να έχει ενσωματωμένη κεραία, ή δική της αποσπώμενη.

Επίσης θέλω οπωσδήποτε να πιάνει ραδιόφωνο,να πιάνει τα ψηφιακά κανάλια (πχ ερτ κι ότι βγει στο μέλλον) να έχει τελετεξτ, κι αν κάνει και κανένα capture καλό θα είναι.

Τέλος αν γίνεται να υπάρχει δυνατότητα να βάζουμε και το καλώδιο από τον αποκωδικοποιητή της δορυφορικής για να βλέπω τα δορυφορικά κανάλια, θα είναι το τέλειο.

Σημ, υπάρχει η δυνατότητα να την πάρω και σε PCMCIA αλλά επειδή θέλω που και που να την βάζω στο pc μου το σταθερό προτιμώ usb.

Τέλος έχω windows vista home.

Τι έχετε να προτείνετε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.