Jump to content

Eρωτησεις BIOS

d'amato

Recommended Posts

Mα δεν ειπα οτι ειναι και τα δυο.

Αυτο που βγηκε απ τα λεγομενα σας ειναι οτι η μόνη ουσιαστικη διαφορα που εχει το sata με το ide ειναι το φαρδος του καλωδιου... Οποτε κι εγω λεω, απ τη στιγμη που χρησιμοπoιω λεπτο καλωδιο δεν ειναι σα να εχω sata?

Eντος των ημερων θα ανοιξω το pc για το καθιερωμενο ξεσκονισμα και θα προσεξω τι ειδους dvd drives εχω. Αν καταλαβα καλα μου ειπατε οτι η διακριση ενος dvd drive σε ide/sata συνίσταται στο τροπο συνδεσης του? Οπότε θα κοιταξω πως συνδεεται και θα αναφερω :)

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Παιδιά έχω μια απορία.Έχω την asus p5e ws pro.Η έκδοση του bios είναι η 202.Υπάρχει κάποια επιλογή που ενεργποιεί ή όχι το crossfire?Γιατί στο 3d mark 2006 που τρέχω μου δίνει πολύ χαμηλό σκορ.Μήπως δεν είναι ενεργοποιημένο από το ΜΟΒΟ?Να κατεβάσω την τελευταία έκδοση του bios?

Αρχική απάντηση από d'amato [Σήμερα, στις 17:26]

Mα δεν ειπα οτι ειναι και τα δυο.

Αυτο που βγηκε απ τα λεγομενα σας ειναι οτι η μόνη ουσιαστικη διαφορα που εχει το sata με το ide ειναι το φαρδος του καλωδιου... Οποτε κι εγω λεω, απ τη στιγμη που χρησιμοπoιω λεπτο καλωδιο δεν ειναι σα να εχω sata?

Eντος των ημερων θα ανοιξω το pc για το καθιερωμενο ξεσκονισμα και θα προσεξω τι ειδους dvd drives εχω. Αν καταλαβα καλα μου ειπατε οτι η διακριση ενος dvd drive σε ide/sata συνίσταται στο τροπο συνδεσης του? Οπότε θα κοιταξω πως συνδεεται και θα αναφερω :)

Η ουσιαστική διαφορά SATA και IDE είναι ότι στο ένα η μεταφορά δεδομένων γίνεται παράλληλα και στο άλλο σειριακά. Αυτό οδηγεί και σε διαφορά ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων (SATA 150Gb/s, SATA II 300Gb/s, IDE 133Mb/s), αλλά και στο γεγονός ότι στο μεν SATA η σύνδεση είναι μια συσκευή αν port, στο δε IDE μια ή και δύο συσκευές ανά port.

Eγω μιλαω μονο για τα dvd και παρακαλω να μεινουμε στο θεμα γιατι προσπαθω να καταλαβω τι παιζει με τα sata dvd drives.

Aπο σκληρους εχω εναν και sata.

7 post παραπάνω είπες ότι κατάλαβες απ΄ όλα όσα σου είπαμε ότι η μόνη ουσιαστικη διαφορα που εχει το sata με το ide ειναι το φαρδος του καλωδιου.

Τι θες δηλαδή να το αφήσω έτσι αυτό? Και να μπει κανείς άλλος νέος να ψάξει το θέμα και να δει αυτό που έγραψες?

Δεν λέω να ρωτάς όσο μπορείς και θέλεις, δικαίωμά σου, αλλά απ' ότι είδα στο θέμα αυτό, μόλις πάμε να πούμε κάτι άλλο, λίγο πιο "παραπέρα" ας πούμε, κάνει λες και σου θίξαμε το θέμα...

Δεν θέλω να σε θίξω σε καμιά περίπτωση και αν νιώθεις έτσι πές μου να επανορθώσω, αλλά η συμπεριφορά σου δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του forum, δηλ. το να σπαταλήσεις προσωπικό χρόνο για να ψάξεις κάτι και όχι να περιμένεις μασημένη τροφή.:)

Δυο φορες ειπα και μια τωρα τρεις, οτι απ αυτα που ειπατε η μονη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά ειναι το φαρδος του καλωδιου. Πότε θα εχω τη χαρα να παρω απαντηση σε αυτο??

Ισχυει ή υπαρχει κι αλλη ουσιαστικη διαφορα? (και ξαναλεω για τη περιπτωση που δεν το εχεις καταλαβει οτι μιλαμε Μ Ο Ν Ο για τα dvd drives).

Αυτο που δε θελω ειναι ο αποπροσανατολισμος απ το θεμα μας. Γιατι να επεκτεινομαστε σε ασχετα οταν δεν εχουν λυθει τα επιμαχα?

Και βεβαιως εχω ψαξει και βεβαιως δεν ειμαι χθεσινος, οπως νομιζω οτι θα επρεπε να το εχεις καταλαβει. Τι προβλημα εχεις με τη συμπεριφορα μου?

Μηπως δε θα επρεπε να ποσταρω ερωτηματα για να μη δεχομαι "μασημενη τροφη"?

Αυριο που θα ανοιξω το pc και προσεξω τα dvd drives θα μιλησουμε πιο συγκεκριμενα.

Ότι καλώδιο παίρνει ο σατα δίσκος σου το ίδιο παίρνει και το dvd μην σκέφτεσαι με το φάρδος

αλλά με τα βίσματα στα οποία αυτό καταλήγει και είναι ακριβώς τα ίδια και από την πλευρά της

μητρικής και από την πλευρά του drive. Διαφορά στην ταχύτητα δεν θα δεις μιας και περιορίζεται

από τις δυνατότητες μεταφοράς/ανάγνωσης του drive που είναι κοινές με ένα ide.

Aρα συμφωνουμε, αφου δεν υπαρχει διαφορά στη ταχυτητα τοτε η μονη ουσιαστκη διαφορά ειναι το φαρδος του καλωδιου.

Λοιπον, ανοιξα το κουτι και παρατηρησα τα dvd. Εκτος απο τις εισοδους για τη τροφοδοσια ρευματος και για τη συνδεση στη μητρικη υπηρχαν αλλες δυο μικρες εισοδοι, μια 2 καρφακια και μια με 3 καρφακια(φανταζομαι οτι αυτα δεν θα ειναι κατι ιδιαιτερο). Επισης υπηρχαν και οι θεσεις για τα τζαμπερακια τα οποια ηταν ηδη τοποθετημενα. Αρα εκανα λαθος προηγουμενως που ειπα οτι δεν εχω τζαμπερακια, δεν το θυμομουν οτι τα ειχα βαλει.

Φιλε Σπάϊρους, μου λες οτι το καλωδιο sata ειναι το ιδιο, δηλαδη το γνωστο κοκκινο λεπτο καλωδιο που ειναι ιδιο στις ακρες του.

Δηλαδη αν παρω ενα τετοιο καλωδιο και συνδεσω το dvd drive στη μητρικη, θα εχω ενα sata dvd drive? Υπαρχει θεση για να μπει στο dvd? Ή μηπως πρεπει να αγορασω ενα ιδιαιτερο dvd drive? To καλωδιο τροφοδοσιας ρευματος παραμενει ιδιο?

Το καλώδιο τροφοδοσίας μπορεί να είναι αυτό με τα 4πιν όπως δηλαδή

τα κλασικά ide (δίσκοι και drives) ή μπορεί να είναι και αυτό λεπτό

στην άκρη του μοιάζει με αυτό του sata που συνδέεται στη μητρική.

Από όσο ξέρω δεν υπάρχουν ide και sata dvd. Ή το ένα ή το άλλο.

Επίσης τα άλλα που είδες με δύο καρφάκια και τρία είναι για να οδηγείς

direct ήχο στη κάρτα ήχου αλλά δεν πολυχρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Αυτό χρειαζόταν μόνο όταν ήθελες να παίξεις ήχο χωρίς να έχεις φορτώσει λειτουργικό.

Επίσης παρόμοιο καλώδιο μπορεί να δεις να συνδέει κάρτα ήχου με κάρτα τηλεόρασης.

Από όσο ξέρω δεν υπάρχουν ide και sata dvd. Ή το ένα ή το άλλο.

Δηλαδη εγω εχω ide dvd(δεδομενου των συνδεσεων που ανεφερα) ? Για sata dvd πρεπει να αγορασω αλλο?

Δυστυχως δεν ησουν. Εχεις κανει τοσα posts και ακομα δεν το εχεις ξεκαθαρισει. Γιατι??

Ειπες για ενα σωρο αλλα πραγματα, τους ide σκληρους, τα καλωδια, τα βυσματα, τα καρφακια για τον direct ηχο κλπ κλπ...

Πως στην ευχη μπορω να εχω sata dvd drive θα μου πεις ποτέ ή ειναι μυστικο? :giveup:

Δε χρειαζοταν η φωτο, ο ιδιος ειπα πως το sata καλωδιο ειναι κοκκινο και ιδιο και στις δυο ακρες του. Αλλωστε με ενα τετοιο συνδεω τον sata σκληρο μου.

Το ερωτημα μου ηταν

"Δηλαδη εγω εχω ide dvd(δεδομενου των συνδεσεων που ανεφερα)? Για sata dvd πρεπει να αγορασω αλλο?"

Νομιζω οτι η απαντηση ειναι καταφατικη και για να εχω sata dvd drive πρεπει να αγορασω ενα sata dvd drive, συμφωνα με το παραπανω σου post.

Οk, ευχαριστω.

Η μεγαλη μου απορια ειναι γιατι δεν το ξεκαθαριζατε απ την αρχη και επρεπε να κανουμε τοσα τσαμπα posts.

Φυσικα εμενα δεν με συμφερει να προβω σε μια τετοια αγορα απ τη στιγμη που η μονη ουσιαστικη διαφορα ειναι το μικροτερο φαρδος καλωδιου οπως ειπαμε, εφοσον ηδη χρησιομοποιω ενα μικρου φαρδους καλωδιο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.