Jump to content

Δικαιολογούνται αυτές οι διαφορές ;;;;;

dpolal

Recommended Posts

Έχω στα χέρια μου δύο κάρτες γραφικών ΑΤΙ.

- HD2600Pro agp αγνώστου πατρός μάλλον OEM.

- HD2600XT pci-x by Connect3D.

Και η μεν πρώτη έχει μια τεράστια ψύκτρα μπροστά που καλύπτει πυρήνα και μνήμες και ένα ακόμα μεγάλο κομμάτι από πίσω.

Με αρκετά μεγάλο ανεμ. που κάνει όμως αρκετό θόρυβο.

Η δεύτερη, που είναι ποιό δυνατή, έχει ΜΟΝΟ μια ψύκτρα με ανεμιστήρα πάνω στον πυρήνα και τίποτα απολύτως στις μνήμες.

Αναρωτιέμαι και απορώ εγώ τώρα.

Η πρώτη κάρτα ΔΕΝ τα χρειάζεται αυτά ΑΛΛΑ τα έχει επάνω για λόγους marketing και εντυπωσιασμού;;;

Η δεύτερη κάρτα ΔΕΝ τα έχει για λόγους οικονομίας με ότι συνεπάγεται αυτό για την μακροζωία της ;;;

Έψαξα λίγο και διαπίοστωσα ότι για τα συγκεκριμένα μοντέλλα, άλλοι κατασκευαστές είναι έτσι, άλλοι αλλιώς.

Τελικά τί ισχύει ;;; :help:

Ο εντυπωσιασμός είναι βασικό στοιχείο του μάρκετινγκ. Πόσα προϊόντα μάπα έχουν τεράστια κουτιά με τεράστιες εικόνες και βλακείες, 10 ανεμιστήρες, αυτοκόλλητα, led κλπ χωρίς κανένα λόγο; ’πειρα.

Η δεύτερη κάρτα από τη στιγμή που λειτουργεί σωστά και με φυσιολογικές θερμοκρασίες δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κάποιος για τη μακροζωία της.

Ένας άλλος λόγος που γίνεται αυτό καμια φορά είναι ότι λόγω διαφορετικού revision του board ή διαφορετικού stepping του πυρήνα (όπως και με τους επεξεργαστές) ενδέχεται μια κάρτα να είναι πιο ψυχρή από άλλη. Επίσης δε χρησιμοποιούνται πάντα οι ίδιες μνήμες, μεταβάλλονται κι αυτές. Μήπως πχ η ΟΕΜ είναι από τις πρώτες που βγήκαν ενώ η connect3D από τις τελευταίες; Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι...

Αρχική απάντηση από Whitesnake [Σήμερα, στις 14:50]

...Πόσα προϊόντα μάπα έχουν τεράστια κουτιά με τεράστιες εικόνες και βλακείες, 10 ανεμιστήρες, αυτοκόλλητα, led κλπ χωρίς κανένα λόγο; ’πειρα...

Σαν να σε ακούω να περιγράφεις τις κάρτες γραφικών της Asus :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.