Jump to content

Φωτογραφικά Χαρτιά

Recommended Posts

Έχει κανείς εμπειρία από φωτογραφικά χαρτιά χαμηλού κόστους (όχι HP/Canon/Epshon)?

π.χ. αυτά που έχει το Πλαίσιο.... Ρωτάω για ποιότητα σε σχέση με τα "μαμα" χαρτιά και για αλλοίωση χρωμάτων με το χρόνο.

thanks

Αρχική απάντηση από jpavly

Αν το μέτρο σύγκρισης σου είναι τα χαρτιά της ΗΡ, πάρε ότι να'ναι. Τα ΗΡ είναι από τα χειρότερα έως μεσαία το πολύ.

damn, σοβαρα μιλας; :blink:

Παντως δεν ειχα κανενα προβλημα με αυτα μεχρι τωρα....

Καποια καλη προταση σε σχετικα καλη τιμη; :)

Σε καλή τιμή όχι :p

Τα HP είναι πολύ φθηνά και πάρα πολύ διαφημισμένα, άρα το no1.

Είχα πάρει παλιά από Λιβά τα Mayspies. Τσιμπημένα λίγο, αλλά πολύ μακριά από τα HP.

Εγώ έχω ένα πολυμηχανημα Canon MP610 (το έφερε ο αϊ Βασίλης...;-) και σε 2 mat χαρτιά δείγματα της Canon που τύπωσα ψιλοέπαθα. Στο πλαίσιο είχε Α4 τυπωμένη φωτό σε glossy χαρτί Canon που θα ζήλευε και ο φωτογράφος της γειτονιάς αλλά έιναι αρκετά τσουχτερές οι τιμές και είπα μήπως οι 2 άλλες μάρκες χαρτιού που έχει το Πλαίσο αξίζουν καθώς είναι κάτω από το μισό οι τιμές. Μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσω γιατί στα λόγια...

Α! Είχε και στο Lidl κάτι χαρτιά πρόσφατα σε εξεφτελιστικές τιμές (10% των τιμών της Canon) αλλά έίπα να μην το ξεφτιλίσω τελείως.

Μόνο σε μεγάλες εκτυπώσεις συμφέρουν τα "μαμά" χαρτιά. Ο φωτογράφος τυπώνει ψηφιακές 10x15 με 0.20-0.25. Σε Canonόχαρτα βγαίνει παραπάνω.

Anyway, με τιμολόγιο ως αναλώσιμα έρχετε ok η τιμή.

Για καλά και οικονομικά χαρτιά οι προτάσεις μου έχουν ως εξής

-Κόντακ κατά προτίμηση ή κατ'αποκλειστικότητα μόνο σε προσφορά. Βγαίνουν κάτω από 33 λεπτά η Α4 στα 270-280 γραμμάρια. Δεν είναι και τόσο ποιοτικό χαρτί. Είναι στην ουσία ένα στρώμα φωτογραφικού χαρτιού πάνω σε ένα χαρτόνι...

- Printasia από το media markt. Αν και ακούγεται άγνωστο , λίγο πιο κάτω στη συσκευασία γράφει "By Illford" που είναι κάπως γνωστότερη. Επίσης πολύ οικονομικό χαρτάκι Α4.

-Τα βαριά της κάνον και της έπσον εαι άριστα.

-Αν ομως κανείς θέλει κάνον χωρίς να δώσει 1 ευρώ την Α4 μπορεί να πάρει τα 190 γραμμάρια της κάνον που έχουν μισό ευρώ η σελίδα και full ποιότητα

Συμφωνω με τους προλαλησαντες σε ολα..

Canon απο τα καλυτερα (αν οχι το καλυτερο ...αλλα δεν μπορω να το πω μιας και δεν τα εχω δοκιμασει ολα.)

Για οικιακη χρηση ..χωρις να εχεις δωσει ΤΑ λεφτα....ειναι αυτο ..το οποιο προφανως το εχω δοκιμασει και ειναι αρκετα αποδεκτο..(απο 4-5 διαφορετικα που εχω δοκιμασει)

Δεν αναφερθηκες σε μεγε8ος...περιοριστηκα σε 10χ15

Οι εκτυπωσεις σε Canon ip4200....

Δεν ξέρω αν είμαι ακριβώς στο θέμα αλλά θα προτείνατε κάτι για μια διπλωματική εργασία όπου θα χρειαστεί να τυπωθούν γραφικές παραστάσεις και φωτογραφίες σε κάποιες σελίδες.

Τι χαρτί Α4 θα ήταν το καλύτερο;

Αρχική απάντηση από Αρχάριος

Δεν ξέρω αν είμαι ακριβώς στο θέμα αλλά θα προτείνατε κάτι για μια διπλωματική εργασία όπου θα χρειαστεί να τυπωθούν γραφικές παραστάσεις και φωτογραφίες σε κάποιες σελίδες.

Τι χαρτί Α4 θα ήταν το καλύτερο;

Σου προτείνω 100gr αλλά όχι Glossy. Υπάρχουν κάποια σαν φωτογραφικά ας πούμε σε ποιότητα αλλά δεν είναι glossy.

Επειδή παίρνω συχνά διπλωματικές, και σε απλο Α4 είναι οκ για γραφικες παραστάσεις με παλ και ανοιχτόχρωμα χρώματα. Αν έχεις εντονα και σκούρα χρώματα, τοτε το απλό χαρτί θα μουλιάσει από το πολύ μελάνι και θα φουσκώσει. Σίγουρα δεν χρειάζεσε glossy χαρτί. Το 100gr που λένε οι προλαλήσαντες λογικά θα περιορίσει το φαινόμενο του μουλιάσματος.

BTW: Πήρα 50 σελίδες Α4 glossy από το LIDL για 5.5 euro. Εντυπώσεις προσεχώς....

Χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει άλλα χαρτιά για να έχω μέτρο σύγκρισης, μια εκτύπωση φωτό που έκανα σε Α4 glossy που πήρα από το LIDL (βλέπε προηγούμενο post) το αποτέλεσμα ήταν ...ΓΟΥΑΟΥ!!!!!! Φαντάζομαι είναι και θέμα εκτυπωτή (o Canon MP610 ψεκάζει 1 pl) αλλά απλά έπαθα πλάκα. Επαναλαμβάνω: 50 σελίδες glossy Α4 στα 5.5 ευρώ, αν και είναι λίγο αργά (από LIDL σε Θεσ/νίκη).

5.5 euro για 50 A4 glossy νομίζω μιλάμε για ΠΟΛΥ οικονομικα χαρτιά. Βεβαια οι ποσότητες είναι μικρές. Η τιμή αφορά προσφορά του καταστήματος για 1-2 εβδομάδες, δηλ. όποιος πρόλαβε.. προλαβε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.