Jump to content

Πρόβλημα με Win XP SP2

GaMeMaSTeR

Recommended Posts

Τις τελευταίες μέρες το PC μου συμπεριφέρεται τρελά. Το ανοίγω. Ανοίγω τα προγράμματα που ανοίγω πάντα (Azureus, Firefox, Word, NOD32, MSN, WMP). Κάνω τη δουλειά μου και ξαφνικά η μουσική αρχίζει και παίζει αργά, το pc αρχίζει και αντιδράει στις εντολές μου πιο αργά μέχρι που κολλάει και πρέπει να πατήσω reset μιας και με τπτ άλλο δεν αντιδρά. Το pc δούλευε αρκετό καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα. Έμεινε κλειστό και εκτος πρίζας για 3 βδομάδες και μετά άρχισε να κάνει τα κόλπα του. Καμμιά ιδέα;

Υ.Γ.: Το σύστημα μου είναι αυτό της υπογραφής.

Αφού όταν το ανοίγεις όλα παίζουν καλά και δεν έχεις πρόβλημα με θερμοκρασίες τότε κοίτα λίγο τα προγράμματα που τρέχουν ή αυτά που φορτώνουν και τρέχουν στο παρασκήνιο.

Περίσσότερο μου κάνει για πρόβλημα s/w, κάποια εφαρμογή ή ένας χαλασμένος driver.

Επίσης για να αποκλείσουμε το όποιο πιθανό πρόβλημα h/w, άλλαξε θέση στις μνήμες (αν έχεις δύο στικάκια) μήπως και έχει κτυπήσει το πρώτο και όταν φορτώσει το σημείο εκείνο κολλάει το μηχάνημα.

Από σήμερα άρχισε και νέο πρόβλημα. Το PC όταν ανοίγει κάνει checkdisk στο 2ο σκληρό μου. ’λλες φορές τελειώνει με επιτυχία και άλλες όχι. Αν τελειώσει χωρίς επιτυχία δεν φαίνεται και ο σκληρός στο My Computer... Λέτε να ήρ8ε η ώρα για BackUp; Μήπως τρελάθηκε ο σκληρός;;

Επίσης δες μήπως τα καλώδια των δίσκων δεν παίζουν καλά (μήπως είναι πολύ λυγισμένα η χαλαρά στις υποδοχές). Φυσικά πάντα παίζει να είναι driver. Δοκίμασε σε safe mode να δεις αν είναι σταθερό το μηχανάκι μετά από ώρα και αν είναι ψάξε τι άλλαξε τις τελευταίες 3 βδομάδες. Εγώ τον είχα πιει από προηγούμενο windows update και είχα αλλάξει 15 χρώματα με blue screens με το λειτουργικό σε δίσκους raid και να μην τους βλέπει σωστά ούτε το Acronis....

Δεν είχα δει το thread πιο πριν.. όταν συμβαίνουν τέτοια είναι συνήθως bad sectors στο δίσκο.

Chkdsk λοιπόν με την επιλογή /r.

Δηλαδή άνοιξε το command και γράψε chkdsk c: /r

Επίσης, κατέβασε το diagnostic της εταιρείας του δίσκου και κάνε ένα τσεκ. :T:

Μετά από ανασυγκρότηση, έτρεξα διάφορα διαγνωστικά για σκληρούς δίσκους. Όλα έβγαζαν το σκληρό μου healthy. Έτρεξα και το διαγνωστικό της Western Digital 2 φορές (2χ 20ώρες) και μου έβγαλε μύνημα: fail - too many bad sectors. Επίσης έκανα chkdsk d: /r και το αποτέλεσμα ήταν αυτό στην φωτό. Επίσης μου εμφανίστηκε και το μύνημα που φαίνεται στην φωτο... Καμια λύση;

diagzq3.th.jpg

επαναφέρω το τόπικ γιατί συνάντησα ένα πρόβλημα χτες βράδυ που επιζητά επειγόντως λύση. πήγα σε ένα φιλαράκι που μόλις έναλε dsl και σε αυθεντικά windows με sp1 κατέβασα από τη microsoft το sp2 για να το περάσω, επειδή είχε μόνο 500mb ελεύθερα σκληρού ελευθέρωσε γύρω στο 1,5 και η διαδικασία ξεκίνησε, κάπου στα τελειώματα έβγαλε μήνυμα πάλι για έλλειψη χώρου στο δίσκο, επιτόπου ελευθερώσαμε πάλι γύρω στο 1 γίγα (ξέρω ότι δεν έπρεπε να ανοίξω κάτι αλλά είχαν μείνει 90μβ), και από εκεί και πέρα πέρασε μισή ώρα στο ίδιο σημείο δείχνοντας κολλημένο. συγκεκριμένα ήταν στο σημείο 1 βήμα πριν το τέλος που κάνει το cleaning και μετά σου ζητάει να κάνεις reboot.

το reboot δεν έγινε ποτέ καθώς ο υπολογιστής είχε κολλήσει και στην επόμενη εκκίνησή του δεν μπαίνει ούτε σε safe mode ούτε κανονικά στα xp παρά φορτώνει και φορτώνει και φορτώνει η μπάρα πριν το welcome.

ρίχτε ρε παιδιά ιδέες γιατί εν μέσω εξεταστικής το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω είναι να πάρω ένα pc 6ετίας που δεν είναι δικό μου και να του περάσω windows από την αρχή, χώρια το recovery των όσων είχε μέσα...

Αρχική απάντηση από cypherth [Σήμερα, στις 11:08]

επαναφέρω το τόπικ γιατί συνάντησα ένα πρόβλημα χτες βράδυ που επιζητά επειγόντως λύση. πήγα σε ένα φιλαράκι που μόλις έναλε dsl και σε αυθεντικά windows με sp1 κατέβασα από τη microsoft το sp2 για να το περάσω, επειδή είχε μόνο 500mb ελεύθερα σκληρού ελευθέρωσε γύρω στο 1,5 και η διαδικασία ξεκίνησε, κάπου στα τελειώματα έβγαλε μήνυμα πάλι για έλλειψη χώρου στο δίσκο, επιτόπου ελευθερώσαμε πάλι γύρω στο 1 γίγα (ξέρω ότι δεν έπρεπε να ανοίξω κάτι αλλά είχαν μείνει 90μβ), και από εκεί και πέρα πέρασε μισή ώρα στο ίδιο σημείο δείχνοντας κολλημένο. συγκεκριμένα ήταν στο σημείο 1 βήμα πριν το τέλος που κάνει το cleaning και μετά σου ζητάει να κάνεις reboot.

το reboot δεν έγινε ποτέ καθώς ο υπολογιστής είχε κολλήσει και στην επόμενη εκκίνησή του δεν μπαίνει ούτε σε safe mode ούτε κανονικά στα xp παρά φορτώνει και φορτώνει και φορτώνει η μπάρα πριν το welcome.

ρίχτε ρε παιδιά ιδέες γιατί εν μέσω εξεταστικής το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω είναι να πάρω ένα pc 6ετίας που δεν είναι δικό μου και να του περάσω windows από την αρχή, χώρια το recovery των όσων είχε μέσα...

και μένα κάτι τέτοια έκανε και τελικά αποδείχθηκε κακός δίσκος...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.