hayabusa Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2008 Λοιπον, σημερα παρελαβα το ενσυρματο μοντεμ-ρουτερ απο τον οτε το οποιο θα χρησιμοποιηθει μολις ενργοποιηθει η 24αρα συνδεση για την οποια εχω κανει αιτηση...Θελω λοιπον να συνδεσω μεταξυ τους τους δυο υπολογιστες μου...Τον φορητο και τον σταθερο...Στον φορητο θα συνδεθει μεσω ethernet και στον σταθερο μεσω usb...Απορια 1Το λογισμικο του μοντεμ θα πρεπει να εγκασταθει και στα δυο συστηματα η μονο σε αυτο με το οποιο θα συνδεθει μεσω usb;Απορια 2Πως θα φτιαξω δικτυο ετσι ωστε να μοιραζονται τοσο η συνδεση οσο και οτι αρχεια θελω μεταξυ των δυο υπολογιστων ; (σημειωτεον οτι ο φορητος εχει vista και ο σταθερος ΧΡ)Αυτα προς παρον...Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 8, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 H καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα router με wifi & ethernet και να κάνεις τη δουλειά σου. Με τις άλλες λύσεις (internet sharing κλπ) μόνο μπλέξιμο θα έχεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 8, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Αρχική απάντηση από Wizard! H καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα router με wifi & ethernet και να κάνεις τη δουλειά σου. Με τις άλλες λύσεις (internet sharing κλπ) μόνο μπλέξιμο θα έχεις... προς το παρον δεν προβλεπεται κατι τετοιο οποτε θα πρεπει να γινει η δουλεια με αυτο...για πες καμια ιδεα (και οι υπολοιποι φυσικα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Ιανουάριος 8, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Απορία 1.’ρκεί μόνο στο Πς με την υσβ.Απορία 2.Στις συνδεσεις δικτύου θα πατήσεις εγκατάσταση οικιακου δικτύου κτλπ..και θα πρέπει σαν Ομάδα Εργασίας (όχι όνομα υπολογιστή) να βάλεις καιστα 2 το ίδιο όνομα.Για τα αρχεία βρίσκεις τον δίσκο ή τους φακέλους ,δεξί κλικ ΙδιοτητεςΚοινή χρήση και τσεκάρεις το κουτάκι στην μέση.Αυτά νομίζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 8, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Η ιδέα είναι να κάνεις τη σύνδεση με το desktop και να τη μοιράζεις με στο laptop. Το laptop όμως πως θα το συνδέσεις? Με καλώδιο στο pc? Πάνω σε hub? Με WiFi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 8, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Αρχική απάντηση από Wizard! Η ιδέα είναι να κάνεις τη σύνδεση με το desktop και να τη μοιράζεις με στο laptop. Το laptop όμως πως θα το συνδέσεις? Με καλώδιο στο pc? Πάνω σε hub? Με WiFi? μεσω ethernet στο ρουτερ ελεγα....δεν γινεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 8, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Το router που θα πάρεις, λογικά θα είναι μόνο usb. Ξέρεις ακριβώς ποιό μοντέλο είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 8, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Αρχική απάντηση από Wizard! Το router που θα πάρεις, λογικά θα είναι μόνο usb. Ξέρεις ακριβώς ποιό μοντέλο είναι? το πηρα σημερα ...ενα speedtouch ειναι και εχει και usb και ethernet πανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 8, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Αρχική απάντηση από Γιάννης ΝΑπορία 2.Στις συνδεσεις δικτύου θα πατήσεις εγκατάσταση οικιακου δικτύου κτλπ..και θα πρέπει σαν Ομάδα Εργασίας (όχι όνομα υπολογιστή) να βάλεις καιστα 2 το ίδιο όνομα.Για τα αρχεία βρίσκεις τον δίσκο ή τους φακέλους ,δεξί κλικ ΙδιοτητεςΚοινή χρήση και τσεκάρεις το κουτάκι στην μέση. ετσι θα μοιραστει και η συνδεση ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Ιανουάριος 8, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Βασικά δεν "μοιράζεται" η σύνδεση....Απλά έχουν κ τα δύο πρόσβαση.Απο την στιγμή που το μοντεμ είναι ρούτερ αυτό κάνει το "μοίρασμα".Εγώ στο τοπικό μου δίκτυο που έχω 3 PC τα έχω βάλει πάνω σε Hub.Υπάρχει περίπτωση όμως αν έχεις συνδέσει το PC με το usb και το laptopμε το ethernet να μην βλέπει το ένα το άλλο.Δοκίμασε πρώτα έτσι και αν δεν δουλέψει παρε ένα hub και απο το Speedtouchαπο την ethernet συνέδεσε το hub και βάλε τα PC-lapton πάνω στο hub. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Ιανουάριος 8, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Επίσης τώρα είδα ότι έβαλες 24αρα γραμμή.Αν παρατηρήσεις μεσω της usb δεν μπορείς να έχεις ταχύτητα πάνω απο 12Mbps....Οπότε η αγορά hub κ η σύνδεση μέσω ethernet είναι μονόδρομος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 9, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2008 Αρχική απάντηση από Γιάννης ΝΟπότε η αγορά hub κ η σύνδεση μέσω ethernet είναι μονόδρομος. ναι, το παρατηρησα σημερα αυτο...θα δω τι θα κανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.