nikolios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2008 Παιδιά γειά σας και καλή χρονιά σε όλους..Λοιπόν πρόβλημα με μνήμες..Έιχα 2Χ512 corsair μνήμες cmx512-3200c2pro με χρονισμούς 2 3 3 6http://www.corsairmemory.com/_datasheets/CMX512-3200C2pro.pdf και όλα πήγαιναν καλά! τεσπά δεν ξέρω γιατί μου ήρθε (αυτό είναι άλλη ιστορία) παρήγγειλα απο ebay 2 μνήμες ακόμα τις cmx512-3200xlpt (μεταχειρισμένες) με χρονισμούς 2 2 2 5http://www.corsairmemory.com/_datasheets/cmx512-3200xl.pdf Η μητρική είναι Gigabyte GA-8S655FX Ultrahttp://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1468 και στο bios οι ρυθμίσεις για τους χρονισμούς είναι απο παλιά manual σε 2 3 3 6 για να υποστηρίζουν τις παλιές μου μνήμες οπότε δεν τις πείραξα για να δουλέψουν υποτίθεται και οι νέες σε αυτούς τους χρονισμούς.Τις βάζω πάνω...και να τα μας...Μπλέ οθόνη και restart..Απενεργοποιώ το automatic restart when system failure..και βλέπω..physical memory dump complete... στην μπλε οθόνη..Τρέχω memtest 3.4 και πετάει error στο 5ο τεστ απο τη πρώτη δεκάδα τελοσπάντων και το error είναι:max contiguous errors 1..Τρέχω κάθε μια μνήμη χωριστά να δω ποιά μνήμη έχει πρόβλημα και το memtest δεν βγάζει errors.Tις τρέχω ανα ζευγάρια και πάλι δεν βγάζει errors..Αλλάζω slot κάνω κάθε πιθανό συνδυασμό (πάντα σε dual channel ζευγάρια) και τίποτα...Τις βάζω όλες μαζί πάλι και μου πετάει στο ίδιο σημείο το ίδιο error το memtest...Τραμπάρω τα slots ανα ζευγάρια πάλι τα ίδια..Τώρα που σας γράφω έχω μόνες τους τις καινούριες ... και είναι πάνω στο μηχάνημα πάνω απο 50 λεπτά και δεν έχει παίξει μπλέ οθόνη..(φαίνεται να δουλεύουν σωστά μόνες τους)Εννοείται οτι οι παλιές δουλεύουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα...Αυτά...Τα φώτα σας , σας παρακαλώ...Να τον αναφέρω στο ebay... ή δεν φταίει αυτός?μήπως είναι κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω?Τι παίζει ρε παίδες?Ευχαριστώ προκαταβολικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Ιανουάριος 7, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2008 Δεν φταίει ο τύπος, μάλλον η μητρική σου τα βλέπει σκούρα με τα 4 dimmακια, ή είναι ασύμβατα τα chip των μνημών...ξέρεις τι φοράνε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Ιανουάριος 7, 2008 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2008 Βάλε 2Τ στο command rate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Ιανουάριος 7, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2008 Καλύτερα βάλτα όλα auto για να είσαι σίγουρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Ιανουάριος 7, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2008 Αρχική απάντηση από Spyrus Βάλε 2Τ στο command rate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolios Ιανουάριος 7, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2008 παίδες δεν το χω..Καταρχήν δεν έχω ιδέα τι chipakia φοράνε..Η μητρική υποτίθεται οτι υποστηρίζει μέχρι 4gb ram...Δηλαδή το memtest μας βγάζει σφάλμα και σε περίπτωση που είναι όλα οκ με τις μνήμες και υπάρχει ενδεχομένως πρόβλημα συμβατότητας?To command rate.?Δεν έχω ιδέα που είναι και που πρέπει να βάλω αυτή τη ρύθμιση...Στο bios να υποθέσω?Δεν βρήκα πουθενά τέτοια ρύθμιση ρε παίδες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick2crete Ιανουάριος 8, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Ολα στο auto και τρεξε το memtest86+ 1.70..οχι αυτο που ετρεξες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolios Ιανουάριος 8, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Μπήκαν όλα στο auto,μπήκαν και οι 4 μνήμες πανω μπήκε και το Mem test +1.70 ktl και έβγαλε πάλι σφάλμα στο 5ο τεστ..Μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο 1 error..αλλά 3000...Τι κάνουμε τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Ιανουάριος 8, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Bάλε 2.5-3-3-7 που τα παίρνουν και οι ΒΗ cmx512-3200xlpt σου και χαμήλωσε τις συχνότητες και βάλε 2Τ.Επίσης επέμενε μόνο με το 5ο τεστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Ιανουάριος 8, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Έχω την εντύπωση ότι οι 3200XL-PT 2-2-2-5 έχουν TCCD και όχι BH...Επίσης έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει επιλογή για Command Rate στο BIOS της μητρικής αυτής... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord Ιανουάριος 8, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 bios update ............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Ιανουάριος 8, 2008 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Δεν πρέπει να παίζει αυτή η επιλογή στο BIOS φίλε μου...Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με τη δικιά μου και μπορώ να τα ρυθμίσω αυτά μόνο μέσω του MemSet ή του Tweaker για το chipset μου, ακόμα και με το τελευταίο BIOS... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord Ιανουάριος 8, 2008 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Αρχική απάντηση από nickstamat [Σήμερα, στις 15:29] Δεν πρέπει να παίζει αυτή η επιλογή στο BIOS φίλε μου...Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με τη δικιά μου και μπορώ να τα ρυθμίσω αυτά μόνο μέσω του MemSet ή του Tweaker για το chipset μου, ακόμα και με το τελευταίο BIOS... δεν εννοούσα εσένα αλλά να κάνει το παιδί ένα bios updateμπορεί να λυθεί το πρόβλημα του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Ιανουάριος 8, 2008 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Υπέθεσα ΒΗ αλλά μπορεί να είναι και TCCD.Δεν έχει σημασία θα παίξουν αν είναι και τα δύο με 2.5-3-3-7 για αυτό του το είπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Ιανουάριος 8, 2008 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Αρχική απάντηση από lord δεν εννοούσα εσένα αλλά να κάνει το παιδί ένα bios updateμπορεί να λυθεί το πρόβλημα του Το κατάλαβα ότι δεν αναφερόσουν σε μένα, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ούτε με τη νέα έκδοση θα υπάρξει επιλογή για Command Rate στο BIOS του. Τώρα, το να διορθωθεί με BIOS update, λίγο απίθανο μου φαίνεται, αν η μητρική έτσι κι αλλιώς ζορίζεται με 4 dimms... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιανουάριος 8, 2008 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 Δοκιμασε στα 333... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolios Ιανουάριος 8, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2008 λοιπόν όση ώρα τσακώνεστε και όση ώρα έπαιρνα τον μεσημεριανό μου ύπνο το pc δεν έχει κλείσει... δεν έχει βαρέσει μπλέ οθόνη ακόμα(βέβαια μπορεί να είναι και ένα τυχαίο γεγονός) θα δείξει ο καιρός. Τώρα το μόνο που έχω κάνει είναι να έχω βάλει στο αυτόματο τη ρύθμιση για τα timings. Το bios είναι updated... Το έχω ήδη κάνει.. Η επιλογή για command rate δεν υπάρχει... anyway...βλέπω πως θα κυλήσει το πράμα...Αλλιώς βάζω το προγραμματάκι που είπε ο φίλος για το 2T το ρυθμίζω και αυτό... και αν πάλι δεν γίνει πράμα...Θα με βρείτε στο ebay...ΞΕΠΟΥΛΑΜΕΕΕΕΕΕ!!! Ευχαριστώ όλους...:hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.