kapsts1416003248 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2008 Μετα απο 7 χρονια καιρος ειναι να εγκαταλειψω τον P4 1.8. Τοτε το PC μου το πειρα 1200 ευρω και το πουλησα τωρα για 120 ευρω, αλλα ετσι ειναι αυτα. Λοιπον θα ηθελα την γνωμη σας για την παρακατω συνθεση απο το Πλαισιο(καλα κανω? Να το προτιμησω?). Ο υπολογιστης θα ειναι για ολες τις χρησεις για gaming, movies 1080p, λιγο επεξεργασια video απο την καμερα μου, κλπ.κλπ. Υποψην επειδη δεν κανω συχνα αναβαθμιση διαλεξα μια συνθεση που να με κρατησει αν οχι αλλα 7 χρονια (το ξεφτιλισα δηλαδη, λογο πολλων οικογενειακων υποχρεωσεων και οικονομικης φυσεως με το προηγουμενο pc) να ειμαι ανετος για καμια 3-4 ετια. Εχω κολησει στις μνημες δεν ξερω αν ειναι καλες αυτες που διαλεξα. Απο overclokcing λιγα πραγματα θα κανω να παει στο 3αρη ο Quad. Μητρικη ηθελα την Abit pro οπως πολλοι την προτιμανε αλλα μαλλον το Πλαισιο δεν εχει πλεον, ή σταματησε γενικα. Τελος τον επεξεργαστη δεν τον δενω και κομπο μιας και μπορω να περιμενω λιγο για τον Q9450 που ειναι και καλυτερη επιλογη απο αποψη υπερχρονισμου και ποιο futureproof. Επισης με ενδιαφερει να ειναι αρκετα αθορυβος γιατι τον εχω στο σαλονι μου οπου θα τον συνδεω εννιοτε με TV και projectora. Badget 1000-1200. Λοιπον τι λετε πρεπει να αλλαξω-προσεξω κατι?
TifoziF1 Ιανουάριος 7, 2008 #2 Ιανουάριος 7, 2008 Το κουτί ειναι λίγο μεγάλο για σαλόνι. Δές το απο κοντά και κοίτα και διαστάσεις από το site του κατασκευαστή πριν το αγοράσεις.Στα 3GHZ δεν θα έχεις πρόβλημα με θερμοκρασίες με αυτή την ψήκτρα που διάλεξες αλλά θα πρότεινα την Scythe Mugen μιας και παίρνει 12άρη ανεμιστήρα που είναι πιο ήσυχοι.Αφού το θές future proof, για μνήμες κοίτα αυτές (τιμές με ΦΠΑ + 5ευρώ ταχυδρομικά) : http://www.memoryc.com/products/description/4GB_G_Skill_DDR2_PC2_6400_PK_Series-4_4_4_12-Dual_Channel_kit/index.html (119 Ευρώ) ή αυτές http://www.memoryc.com/products/description/4GB_G_Skill_DDR2_PC2_8000_PQ_Series-5_5_5_15-Dual_Channel_kit/index.html (127 Ευρώ). Οι δευτερες δεν έχουν Micron τσιπάκια και για πολλούς είναι πλεονέκτημα λόγω ότι για τα Micron έχουν ακουστει ότι δεν έχουν "αντοχες" στον χρόνο.Κατά τα άλλα, jet είναι.
ReaperX Ιανουάριος 7, 2008 #3 Ιανουάριος 7, 2008 Ψύκτρα θα συμφωνήσω αν χωρέσει να βάλεις τη Mugen. Ram θα μπορούσες να βάλεις και τις Cellshock V2 που έρχονται φτηνά και είναι με ψύκτρες. Επίσης σκληρό πάρε καλύτερα τον καινούριο Seagate με τα 32mb cache. Όσο αφορά τη vga θα πρότεινα να πάρεις μια με μαμά ψύξη και να βάλεις μια καλύτερη ψύκτρα(Zalman VF1000).Ναι μεν θες αθόρυβο pc,αλλά passive ψύξη στην 8800...:sick: Ο Q9450 αργεί ακόμα...
Lied Ιανουάριος 7, 2008 #4 Ιανουάριος 7, 2008 Νομιζω οτι πρεπει να πας σε Χ38 για να εχεις υποστηριξη Nehalem στο μελλον. Μπορεις επισεις να πας και σε scythe ninja κανονικη για να εχεις 12" fan.
Spyrus Ιανουάριος 7, 2008 #5 Ιανουάριος 7, 2008 Mugen και από εμένα είναι πιο ήσυχη. Μια χαρά είναι το συστηματάκι και η 8800 με παθητική θα είναι οκ αν δεψάχνεσαι να τις ´ανεβάσεις´. Για μνήμες μόνο πάρε 2χ2GB αν πας σε Vista.Το Πλαίσιο δεν έχει κάποια καλή πρόταση όπως οι G.Skill 800@4-4-4-x ή οι 1000άρες.Οι Samsung οι σκληροί είναι ήσυχοι επίσης έχε το σαν επιλογή.
kapsts1416003248 Ιανουάριος 7, 2008 Author #6 Ιανουάριος 7, 2008 Αρχική απάντηση από Lied Νομιζω οτι πρεπει να πας σε Χ38 για να εχεις υποστηριξη Nehalem στο μελλον. Μπορεις επισεις να πας και σε scythe ninja κανονικη για να εχεις 12" fan. Ειναι σιγουρο οτι το Χ38 θα υποστιριζει τους Nehalem? Αν ειναι ετσι να παω σε Χ38.Με την vga που διαλεξα λετε να εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες δεν το προβλεψαν κατι τετοιο με την passive ψυκτρα που βγαινει η Sparkle? Τι διαφορα, θα εχει ο σκληρος, με τα 32mb αντι τα 16mb?Σκεπτομαι αργοτερα να βαλω και Vista οποτε να παω καλυτερα σε 2χ2giga.
Dem Ιανουάριος 7, 2008 #7 Ιανουάριος 7, 2008 Αρχική απάντηση από kapsts [Σήμερα, στις 10:25] Ειναι σιγουρο οτι το Χ38 θα υποστιριζει τους Nehalem? Όχι βέβαια, εννοειται πως όχι..για την ακριβεια ξεχασε την λέξη Nehalem σ αυτη την αγορά σου, εξ άλλου δεν υπάρχει και λόγος να την σκεφτεσαι, μιλάνε για διαφορετικοsocket ακομα και στην non IMC (?) ver Αρχική απάντηση από Lied [Σήμερα, στις 04:43] Νομιζω οτι πρεπει να πας σε Χ38 για να εχεις υποστηριξη Nehalem στο μελλον. Νομιζω οτι πρεπει να το ειπες για πλακα αυτό έτσι?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.