Jump to content

ΠΟΙΑ ΟΘΟΝΗ?

parido

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους! Έφτιαξα αυτό το θέμα γιατί προσπαθώ να αγοράσω οθόνη και το ψάχνω εδώ και πολύ καιρό και το μόνο που έχω καταφέρει είναι να μην ξέρω ποια να διαλέξω και μου έχουν δημιουργηθεί ένα σωρό ερωτήματα.

Αυτό που ψάχνω βασικά είναι μια οθόνη με ωραία χρώματα(samsung) με καλή εγγύηση(LG) και να μην κουράζει το μάτι (αντίθεση 2000-3000:1, 5ms και κάτω, 300cd/τμ άντε και dvi(αν και από ότι μου έχουν πει είναι λίγο μουφα το dvi) και απο ιντσες 19'' μέχρι 22'' σε wide).

Επειδή όμως δεν υπάρχει τέτοια οθόνη που να είναι μέχρι 250 δεν ξέρω σε ποιο από α παραπάνω να κάνω περικοπές.

Και πιο συγκεκριμένα έχω "σκαλώσει" στα: χρώματα των samung vs εγγύηση LG .

Οπότε θέλω την γνώμη σας για το τι περικοπές να κάνω ή κάποια σίγουρα δοκιμασμένη οθόνη που να καλύπτει τα παραπάνω ή αν σκέφτομαι κάπου λάθος. Και θα ήθελα να ακούσω γενικότερα τις εμπειρίες σας πάνω στην "αρρωστημένη" κατάσταση μου.

Α! είμαι ανάμεσα σε αυτές

σε αυτή γιατί τα συνδειάζει σχεδόν όλα(εκτόα απο τα χρώματα και ίσως το ότι ειναι 19")

σε αυτην γιατί είναι αρκετά καλή και φθηνή και σε αυτην γιατι μ'αρεσαν τα χρωματα τησ οταν την ειδα Live και ειναι καλη .

Αυτά! Συγνώμη αν σας κούρασα με το μπλα μπλα μου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα και το ψάχνω αυτόν τον καιρό.

Αν και θα προτιμούσα 22άρα μου φαίνεται πολύ καλή αυτή η LG: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1051962

Αλλά ήθελα να ρωτήσω γνώμες και για αυτήν την ASUS: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1027069

Δεν βλέπω να απαντάει κανένας φίλε devil_7. Καλή είναι η asus. Εγώ νομίζω οτι κατέληξα και θα πάρω μια samsung που έχει και ωραία χρώματα.(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168192).Ελπίζω να μην έχω κανένα πρόβλημα μόνο και να είμαι τυχερός με τα pixel.

@parido

Απο τις επιλογές σου, τράβα σε Samsung... το 19αρι αστο, καλυτερα σε wide... ;)

@Devil_7

Οποια απο τις 2 να πάρεις το ιδιο θα ειναι... οποτε πάρε οποια σου αρεσει περισσότερο...

Αρχική απάντηση από parido

Δεν βλέπω να απαντάει κανένας φίλε devil_7. Καλή είναι η asus. Εγώ νομίζω οτι κατέληξα και θα πάρω μια samsung που έχει και ωραία χρώματα.(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168192).Ελπίζω να μην έχω κανένα πρόβλημα μόνο και να είμαι τυχερός με τα pixel.

Καλή φαίνεται η Samsung αλλά λίγο ακριβή για εμένα.

Εγώ θα πάω να τις δω και από κοντά αλλά κλίνω προς την asus.

Μαλλον θα την παραγγείλω σήμερα την samsung. θα σας γράψω σχόλια μετά την δοκιμή. Devil_7 όταν την πάρεις στείλε κ εσύ σχόλια να δούμε τι παίζει.

Σε αυτήν την σειρά της Samsung έχω δει την 19αρα και δυστυχώς με απογοήτευσε.... Όχι από πλευράς απόδοσης αλλά από το πλαστικό πλαίσιο και την βάση της, η οποία δεν μπορούσε να κουνηθεί ούτε καν δεξιά/αριστερά. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της, εκτός από την σχετικά μεγάλη κουκκίδα (0.282 x 0.282 mm), είναι καλά. Εγώ ένα παλαιότερο μοντέλο της Samsung 22" που έχω με έχει καλύψει απόλυτα. Βέβαια δεν μπορώ να ξεχάσω ότι σταύρωνα τα δάχτυλά μου για τα pixels όταν πήγα να την παραλάβω.

Τέλος, όποια και να διαλέξεις, να την δεις πρώτα από κοντά, μην διαλέξεις κάποια που την έχεις δει μόνο σε φωτογραφία.

Αρχική απάντηση από L4ncel0t [Σήμερα, στις 10:35]

Σε αυτήν την σειρά της Samsung έχω δει την 19αρα και δυστυχώς με απογοήτευσε.... Όχι από πλευράς απόδοσης αλλά από το πλαστικό πλαίσιο και την βάση της, η οποία δεν μπορούσε να κουνηθεί ούτε καν δεξιά/αριστερά. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της, εκτός από την σχετικά μεγάλη κουκκίδα (0.282 x 0.282 mm), είναι καλά. Εγώ ένα παλαιότερο μοντέλο της Samsung 22" που έχω με έχει καλύψει απόλυτα. Βέβαια δεν μπορώ να ξεχάσω ότι σταύρωνα τα δάχτυλά μου για τα pixels όταν πήγα να την παραλάβω.

Τέλος, όποια και να διαλέξεις, να την δεις πρώτα από κοντά, μην διαλέξεις κάποια που την έχεις δει μόνο σε φωτογραφία.

Και εγώ κάπως έτσι θα πάω για τα pixel,με σταυρωμένα τα δαχτυλα. Η αλήθεια είναι ότι την έχω δει σε ενα multirama (διπλα σε πολλές) και μου άρεσε πολυ. Τωρα για αυτό με την βάση, ήταν εκνευριστικό?Αλλά πόσο συχνά να κουνάω την οθόνη πέρα δώθε.

Πρέπει κάποιος να φτιάξει ένα μαγαζί που να μπορείς να δεις όποια οθόνη θες και σχεδόν σε όλων τα ήδη των μηχανημάτων, για να ξέρουμε τι να διαλέξουμε ρε γμτ!:jump: :jump: :jump:

Παιδιά πήγα και την είδα την samsung και απογοητεύτηκα λίγο όχι απο την ποιότητα των χρωμάτων αλλά από την γωνία θέασης (δεν παίζει να ήταν 170 μοίρες) και από το ότι δεν κουνιέται πάνω κάτω κυρίως και δεξιά αριστερά όπως είπε ο φιλος ο L4ncel0t.

Αρχική απάντηση από parido [Σήμερα, στις 00:33]

Παιδιά πήγα και την είδα την samsung και απογοητεύτηκα λίγο όχι απο την ποιότητα των χρωμάτων αλλά από την γωνία θέασης (δεν παίζει να ήταν 170 μοίρες) και από το ότι δεν κουνιέται πάνω κάτω κυρίως και δεξιά αριστερά όπως είπε ο φιλος ο L4ncel0t.

οθονη θελεις η τηλεκατευθυνομενο αμαξι?

Αρχική απάντηση από Nephilim [Σήμερα, στις 02:56]

οθονη θελεις η τηλεκατευθυνομενο αμαξι?

Για να ρωτάς κάτι τέτοιο μάλλον εσένα το γραφείο σου είναι στο κατάλληλο ύψος που πρέπει να είναι για να βλέπεις ακριβώς στο κέντρο της οθόνης για να μην χρειάζετε να σκύβεις και δεν κοιτάς ποτέ την οθόνη που θα αγοράσεις αν ρυθμίζει το ύψος ή όχι για να σε βολεύει (υπάχρουν και ψηλά και χαμηλά γραφεία αν δεν το ξέρεις και παίζει και η καρέκλα ρόλο στον τρόπο που κάθεσε για να είσαι άνετα). Εκτός και αν πρέπει να τα αλλάξουμε και αυτά για να πάρουμε μια οθόνη με ωραία χρώματα.

Εμένα πάλι η οθόνη που θα πάρω θέλω να ρυθμίζει το ύψος για τους δικούς μου λόγους που δεν σε καθιστούν ικανό να με ειρωνεύσαι χωρίς να ξέρεις που θα μπει η οθόνη και άλλες λεπτομέρειες.

Και στο κάτω κάτω αν δεν γουστάρεις τα σχόλια που κάνουμε για κάποιους που θέλουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για την οθόνη οτιδήποτε μπορει να τους βοηθήσει για την εποιλογή τους και για την άνεση τους όταν δουλεύουν, καλό θα ήταν να μην ειρωνεύσαι.

Και είναι σημαντικό τουλάχιστον μια οθόνη μα γωνία θέασης σαν αυτη που εχει η samsung να μπορει να ρυθμίζετε.(αυτή ήταν η πιο απλή και πιο έξυπνη σκέψη που έπρεπε να κάνεις)

Αρχική απάντηση από parido [Σήμερα, στις 10:48]

Για να ρωτάς κάτι τέτοιο μάλλον εσένα το γραφείο σου είναι στο κατάλληλο ύψος που πρέπει να είναι για να βλέπεις ακριβώς στο κέντρο της οθόνης για να μην χρειάζετε να σκύβεις και δεν κοιτάς ποτέ την οθόνη που θα αγοράσεις αν ρυθμίζει το ύψος ή όχι για να σε βολεύει (υπάχρουν και ψηλά και χαμηλά γραφεία αν δεν το ξέρεις και παίζει και η καρέκλα ρόλο στον τρόπο που κάθεσε για να είσαι άνετα). Εκτός και αν πρέπει να τα αλλάξουμε και αυτά για να πάρουμε μια οθόνη με ωραία χρώματα.

Εμένα πάλι η οθόνη που θα πάρω θέλω να ρυθμίζει το ύψος για τους δικούς μου λόγους που δεν σε καθιστούν ικανό να με ειρωνεύσαι χωρίς να ξέρεις που θα μπει η οθόνη και άλλες λεπτομέρειες.

Και στο κάτω κάτω αν δεν γουστάρεις τα σχόλια που κάνουμε για κάποιους που θέλουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για την οθόνη οτιδήποτε μπορει να τους βοηθήσει για την εποιλογή τους και για την άνεση τους όταν δουλεύουν, καλό θα ήταν να μην ειρωνεύσαι.

Και είναι σημαντικό τουλάχιστον μια οθόνη μα γωνία θέασης σαν αυτη που εχει η samsung να μπορει να ρυθμίζετε.(αυτή ήταν η πιο απλή και πιο έξυπνη σκέψη που έπρεπε να κάνεις)

παρε την LG που χει pivot και μην εκνευριζεσαι με το παραμικρο.:p

Sorry αλλα μου φάνηκε κάπως. :giveup:

Μάλλον σε αυτήν θα καταλήξω που έχει και 0 pixel εγγυηση

Sorry αλλα μου φάνηκε κάπως. :giveup:

Μάλλον σε αυτήν θα καταλήξω που έχει και 0 pixel εγγυηση

H 0 pixel εγγυηση ισχυει μονο εως και 19'' για τις LG....

Αρχική απάντηση από knight_77 [Σήμερα, στις 14:49]

H 0 pixel εγγυηση ισχυει μονο εως και 19'' για τις LG....

ναι αν και μερικα καταστηματα δινουν 0 πιξελ και σε μεγαλυτερες.

Ναι για αυτην λεω http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1051946

Για 19'' ειναι ακριβη....

Αφου λες διαθετεις μεχρι 250€, δωσε και αλλα 9 € και χτυπα αυτη

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1022032

Size matters my friend....;)

Αρχική απάντηση από knight_77 [Χθες, στις 15:07]

Αφου λες διαθετεις μεχρι 250, δωσε και αλλα 9 και χτυπα αυτη

Κολάω στην εγγύηση... Επειδή είμαι γκαντέμης πιστευω οτι μια στις χιλιες θα μου σκασει καμενο πιξελ απο την αρχη και μετα θα χτυπιεμαι...

Αρχική απάντηση από Nephilim [Χθες, στις 14:56]

ναι αν και μερικα καταστηματα δινουν 0 πιξελ και σε μεγαλυτερες.

Για πες μερικά! Μόνο το hardshop ξερω...

Αρχική απάντηση από knight_77 [Χθες, στις 15:07]

Αφου λες διαθετεις μεχρι 250, δωσε και αλλα 9 και χτυπα αυτη

Νομίζω οτι είναι ακριβή λόγω εγγύησης όχι για κάποιο άλλο λόγο και η εγγύηση matters ομως ρε γμτ...:confused:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.