Maximus Ιανουάριος 6, 2008 #21 Ιανουάριος 6, 2008 Το γελοίο είναι ότι αν ακούσεις τα Monsoon και τα υπόλοιπα κομμάτια του "emo" συγκροτήματος, μια χαρά ποπ-ροκ είναι. Δεν είναι κάτι το "διαφορετικό" που να τα χαρακτηρίζει ως κάτι "νέο-επαναστατικό". Το άλλο που λες όμως περί των καρτούν είναι λίγο off πιστεύω - όλη η Βόρεια Ελλάδα έχει μεγαλώσει με τον Kabamaru και τον Dragonball και ξέρω πολλά άτομα που βλέπαν από μικροί φανατικά anime. Δεν κάθισαν όμως να γίνουν Super-Saya Είναι απλά μια μόδα που κατάφερε και χτίστηκε γύρω από την Υπερ-καταναλωτική κοινωνία που ζούμε, που δημιούργησε δύο τύπους γονιών: 1) Τους φραγκάτους γονείς που δουλεύουν 24/7 για να βγάλουν ακόμα περισσότερα για να πάρουν ότι περισσότερο. 2) Τους γονείς που ζηλεύουν τους φραγκάτους και δουλεύουν 24/7 για να ξεπληρώσουν τα δάνεια/πιστωτικές/κτλ. Και οι δύο κατηγορίες διαβάζαν "Το παιδί μου κι Εγώ" και άλλες τέτοιες ******* και εν τέλει κατέληξαν στο να πιστεύουν ότι το παιδί τους μπορεί να πάθει "ψυχολογικό τραύμα" από 4000 λόγους και αιτίες + το γεγονός ότι δουλεύουν τόσο ώστε με τα παιδιά τους είναι σαν απλοί συγκάτοικοι. Γι αυτό τους κάνουν όλα τα χατήρια, από πιτσιρίκια τους παίρνουν PC και Playstation και τα ωθούν στην αποξένωση και τον κακομαθισμό. Έτσι βγαίνουν παιδιά σαν τα Emo, που η τεράστια πλειοψηφία τους ακολουθεί αυτό το στυλ απλά για να "διαφέρει" από τη μάζα, μην καταλαβαίνοντας ότι οι ίδιοι αποτελούν μια μάζα. Ενώθηκαν μέσω του internet, βρήκαν τη χαρά τους μαζι με κάτι vampire-freaks (Jesus Christ, αν υπάρχουν βρυκόλακες στον κόσμο αυτό θα γελάνε) και εν τέλει δημιούργησαν από το πουθενά μια κουλτούρα χωρίς νόημα. Το μαλλί και η εμφάνιση δε με απασχολούν, και οι μεταλλάδες και ρέηβερς ήταν εξτρεμιστές στο λουκ τους ώρες ώρες, αλλά εδώ κρύβεται κάτι βαθύτερο: Το κόστος του στυλ. Πάτησε πάνω σε αυτή τη μόδα όλη η βιομηχανία και έτσι βρήκαν κι αυτά τα παιδιά "καταφύγιο" και κατέληξαν να δίνουν ένα σκασμό λεφτά, για ένα ντύσιμο που δεν εκφράζει τίποτα. Έντονα συναισθήματα? Όλοι οι άνθρωποι έχουν, το ντύσιμο των emo απλά τους κάνει να διαφέρουν και τπτ άλλο. Και φαίνεται το "ψώνισμά" τους όταν ακούω να ρωτάνε τη μικρή "Από πού είσαι?" και απαντά "Νέο Κόσμ...έεεε όχι, Νέα Σμύρνη". Την είδαμε και οι Νεοσμυρνιώτες τώρα "χλίδα" και ο Νέος Κόσμος είναι μπας-κλας...Έτσι όμως φαίνεται ένα απλό πράγμα - το κορίτσι αυτό αν μπορούσε να πει Εκάλη, θα το έλεγε. Την ένοιαζε το status της, εξ'ου και το "όχι όχι Νέος Κόσμος, Νέα Σμύρνη φυσικά"... Το κακό είναι να βλέπουμε μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία παιδιά γονιών που σκίζονται για να τα μεγαλώσουν και δεν το εκτιμάνε, τραβιούνται από αυτή τη μόδα και τους ξεζουμίζουν γιατί αυτοί πλέον δεν έχουν τη "δύναμη" να τους χαλάσουν χατήρι. Το αν θα γίνουμε και εμείς Αμερική? Βέβαια, αν επιτρέψουμε στον υπερ-καταναλωτισμό να μπει στη ζωή μας, αν επιτρέψουμε τα παιδιά μας να μορφώνονται και να πλάθουν χαρακτήρα όχι δίπλα στους γονείς τους αλλά από την τηλεόραση και το ίντερνετ, έχοντας τα πάντα στη διάθεσή τους. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν φταίει η "ανερχόμενη" βία στην τηλεόραση, στα videogames, κτλ. Τη βία ο άνθρωπος την έχει από μικρός και από αρχαιοτάτους χρόνους τα παιδιά "δάμαζαν" και δομούσαν το χαρακτήρα τους μέσω αυτής, κάτι που το ενέκριναν οι γονείς και η κοινωνία. Βία υπήρχε πάντα στα παραμύθια των παιδιών στην ιστορία, αρχαία και μοντέρνα. Απλά σήμερα είναι και πιο εύκολα προσβάσιμη και κυρίως, κανείς δεν είναι δίπλα να συζητήσει με το παιδί, που τη δέχεται σαν παθητικός δέκτης και το μόνο που ξέρει είναι να την αντιγράφει. Πιστεύω ότι αυτό το φαινόμενο των emo και trendy θα δημιουργήσει μια γενιά γονιών ακόμα χειρότερων από αυτούς που έχουν αυτά τα παιδιά, και αν το φαινόμενο εξαπλωθεί, θα έχουμε και μεις στα γεράματα παρόμοιες αντιδράσεις με τους παππούδες και γιαγιάδες μας όταν μας βλέπαν με μαλλιά, σκουλαρίκια, καρφάκια και δε συμαζεύεται.
jpavly Ιανουάριος 6, 2008 #22 Ιανουάριος 6, 2008 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Κανένα video ντοκουμέντο να σε βλέπουμε μέσα στο μπούκι έχουμε? Δεν σε πιάνω μάγκα μου.
greekfragma Ιανουάριος 6, 2008 #23 Ιανουάριος 6, 2008 Αρχική απάντηση από jpavly [Χθες, στις 21:26] Οι φυσιολογικοί τρώνε τα γκομενάκια όσο οι άλλοι σφάζονται :whistling
Borg Ιανουάριος 6, 2008 #24 Ιανουάριος 6, 2008 Αρχική απάντηση από greekfragma :whistling Η ίδια εκπροσώπηση του ’δωνη
AN7 OverClocker Ιανουάριος 6, 2008 #25 Ιανουάριος 6, 2008 Αρχική απάντηση από jpavly Δεν σε πιάνω μάγκα μου. Διόρθωση Αρχική απάντηση από jpavly Ε ναι ρε σεις, τον καιρό που ήμουν πιτσιρικάς μαζευόταν όλος ο Ταύρος και γινόταν λεφούσι και έπεφτε ξύλο με Καλλιθέα. Μιλάμε για 200+ άτομα. Το star μια ζωή για τις κυράτσες θα είναι και πολύ λέω. Κανένα video "ντοκουμέντο" να σε βλέπουμε κύριε modistro μας μέσα στο μπούκι να βγάζεις το άχτι σου έχουμε?? :p (το πληρώνω όσο όσο βρε παιδί μου..αρκεί να φαίνεσαι )
LevelOne Ιανουάριος 6, 2008 #26 Ιανουάριος 6, 2008 Ο Ταύρος ανέκαθεν είχε προιστορία με την Καλλιθέα, και με την Γκράβα επίσης...Θυμάμαι τον πετροπόλεμο που είχαμε παίξει εξω απο τα καράβια εν αναμονή να φύγουμε για 5ήμερη...
AN7 OverClocker Ιανουάριος 6, 2008 #27 Ιανουάριος 6, 2008 Αρχική απάντηση από perp πεστα ρε ea6gka... εχω χαιρομαι πάντως που δεν εχουνε γινει αμερικανάκια να οπλοφορουν σε σχολεια και τετοια.... ολα μεσα στο προγραμμα της καθε ηλικιας ειναι.... μόνο που σε προηγούμενες γενιες δεν υπήρχαν τα χαρακώματα και τα γδαρσίματα με νυστέρια και κοπίδια.
perp Ιανουάριος 6, 2008 #28 Ιανουάριος 6, 2008 Καταρχην ξεχνάτε κάτι μου φαινεται... οι κάγκουρες που λενε ειναι τα παιδια των Δυτικων Προαστειων κατα βάση, οι Πειραιώτες κτλ... οι "νορμαλ" στα δικα μας ματια.... οι emo και οι trendy ανηκουν στις κατηγοριες που λεμε για παιδια πλουσιων γονιων, ακριβο ντυσιμο, μαλλια αντε γεια κτλ αλλα ειναι 3 κατηγορίες....ο αντιποδας ειναι οι καγκουρες λοιπον...
AN7 OverClocker Ιανουάριος 6, 2008 #29 Ιανουάριος 6, 2008 Όχι...οι κάγκουρες δεν είναι τα παιδιά των Δυτικών προαστίων..δεν έχει να κάνει με το που μένεις ...ούτε με το πόσα λεφτά έχεις....είναι να το χεις μέσα σου....η είσαι κάγκουρας...ή δεν είσαι.
jpavly Ιανουάριος 6, 2008 #30 Ιανουάριος 6, 2008 Βασικά κάγκουρες δεν υπάρχουν. Το όνομα λογικά το γέννησε το star.
perp Ιανουάριος 6, 2008 #31 Ιανουάριος 6, 2008 Ε ξερεις πολλους κάγκουρες στην Εκάλη? Και εσυ μένεις Αγ. Παρασκευη αλλα δεν σημαινει οτι τα παιδια σου θα γινουν emo ή trendy.... Για το σύνηθες λέμε... Τα παιδια καγκουρες που ειδα στην ΤV δεν ηταν απο high περιοχες.... 2-3 συμπερασματα τα βγάζεις αλλα χωρις να ειναι απολυτο βεβαια αυτο με τις περιοχες....
Κωστάκης Ιανουάριος 6, 2008 #32 Ιανουάριος 6, 2008 Τί σχέση έχει το αν είσαι κάγκουρας με το που μένεις και το πόσα φράγκα έχεις???όπως και ο μαλ... άμα είσαι μαλ... δέν πα να μένεις στην εκάλη και να μήν 3ερεις τι έχεις.. φυσικά ισχύει και το αντίστροφο...
AN7 OverClocker Ιανουάριος 6, 2008 #33 Ιανουάριος 6, 2008 Αρχική απάντηση από jpavly Βασικά κάγκουρες δεν υπάρχουν. Το όνομα λογικά το γέννησε το star. Υπάρχουν χρόνια τώρα....Αρχική απάντηση από perp Ε ξερεις πολλους κάγκουρες στην Εκάλη? Και εσυ μένεις Αγ. Παρασκευη αλλα δεν σημαινει οτι τα παιδια σου θα γινουν emo ή trendy.... Για το σύνηθες λέμε... Τα παιδια καγκουρες που ειδα στην ΤV δεν ηταν απο high περιοχες.... 2-3 συμπερασματα τα βγάζεις αλλα χωρις να ειναι απολυτο βεβαια αυτο με τις περιοχες.... Μα γιατί κολάς στο τι έδειξε η τηλεόραση?Αρχική απάντηση από Κωστάκης Τί σχέση έχει το αν είσαι κάγκουρας με το που μένεις και το πόσα φράγκα έχεις???όπως και ο μαλ... άμα είσαι μαλ... δέν πα να μένεις στην εκάλη και να μήν 3ερεις τι έχεις.. φυσικά ισχύει και το αντίστροφο... Είσαι λάθος.
deninho Ιανουάριος 6, 2008 #34 Ιανουάριος 6, 2008 Τελικά, τι είναι οι κάγκουρες; Γτ αυτό που άκουσα στην Ελληνοφρενια, που ήταν απόσπασμα από ένα χαζοχαρούμενο που μίλαγε στο σταρ, δε με βοήθησε "βασικά τους μισούμε, γτ είναι φτωχοί, και ντύνονται με φτηνά ρούχα"...
AN7 OverClocker Ιανουάριος 6, 2008 #35 Ιανουάριος 6, 2008 Πρώτα απ όλα...όσα Emo βγήκαν στην τηλεώραση...δεν είναι EMO...το παίζουν EMO.Τους ρωτάγανε ποια είναι τα πιστεύω των EMO και δεν τα ξερανε...τα μασάγανε..εγώ καλύτερα τα ήξερα.Είναι σε μια φάση όπως ήταν οι Trendy πριν κανα 5ρι χρόνια πρίν...Για τον Κάγκουρα υπάρχουν πολές ερμηνίες.Δεν είναι κλίκα-ομαδα και τα ρέστα.Απλά είναι αυτός που είναι απελπιστικά κακόγουστος....σαν κάτι αμαξια που βλέπουμε με αεροτομές σαν απλώστρες...κατι μπουκες..κατι αυτοκολλητα πανω στο αυτοκίνητο που να μην του παν καθόλου και τετοια πράματα
ea6gka Ιανουάριος 6, 2008 #36 Ιανουάριος 6, 2008 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker μόνο που σε προηγούμενες γενιες δεν υπήρχαν τα χαρακώματα και τα γδαρσίματα με νυστέρια και κοπίδια. lol εισαι νινι ακομα...πραγματικα αφου δεν εζησες κατι μην νομιζεις οτι δεν γινοντανστα ηλεκτρονικα βγαιναν μαχαιρια καποτε , ετη 92 φευγακαι οι εμο τωρα οπως τους βλεπω ειναι σαν να βλεπω τον sting με τους police , punk φαση και ετσι. δε βλεπω κατι καινουριο.
AN7 OverClocker Ιανουάριος 6, 2008 #37 Ιανουάριος 6, 2008 Αρχική απάντηση από ea6gka lol εισαι νινι ακομα... πραγματικα αφου δεν εζησες κατι μην νομιζεις οτι δεν γινονταν στα ηλεκτρονικα βγαιναν μαχαιρια καποτε , ετη 92 φευγα και οι εμο τωρα οπως τους βλεπω ειναι σαν να βλεπω τον sting με τους police , punk φαση και ετσι. δε βλεπω κατι καινουριο. Ε τι να κάνουμε....του γάλακτος είμαι ακόμα Γδερνόντουσαν μόνοι τους οι punkιδες? Γιατί τους πρόλαβα στα τελειώματα...αλλα δεν είδα τέτοιο πράμα... Οι ΕΜΟ γδέρνουν τον εαυτό τους
ea6gka Ιανουάριος 6, 2008 #38 Ιανουάριος 6, 2008 με δουλευεις ετσι , στην παλαιολιθικη εποχη μου οι μαγκες σβηναν το τσιγαρο στο μπρατσο για επιδειξη αντοχης. τι μου λες τωρα...
ea6gka Ιανουάριος 6, 2008 #40 Ιανουάριος 6, 2008 και για να θυμισω τη μοδα τοτε με μποτες βερμαχτ και fly μπουφαν και τζην κολητα , το ελεος το ιδιο, πηγαιναμε στη καμαρα να παρουμε μποτα βερμαχτ να πουμε LOLOLOL και μετα σε κανα αγωνα τουμπα κλπ γιατι με τη μποτα αυτη εσπαζε το μπετο απο τη κερκιδα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.