Teodor_ch Σεπτέμβριος 7, 2009 #21 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 PetrosDαπλά τέλεια για τα δικά μου standardγια πές πώς και με τί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 7, 2009 #22 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Χεχε, οριστε και ενα 100% crop απο το αρχικο tiff: Ψηφιοποιημενο με το film scanner NIKON Coolscan V ED στα 4000 dpi, το οποιο προτεινω σε οποιον θελει να ψηφιοποιησει ολα του τα αρνητικα, θετικα και ασπρομαυρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 7, 2009 #23 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 NIKON Coolscan V ED στα 4000 dpi, Αναρωτιέμαι πόση ωρα θα παίρνει Παρολα αυτα η φωτογραφία φαίνεται σαν να εχει τραβηχτεί απο ψηφιακή Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 7, 2009 #24 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Αναρωτιέμαι πόση ωρα θα παίρνει Περιπου 20 δευτερολεπτα το καθαρισμα με πανακι της 6αδας, για να φυγουν οι σκονες. 14 δευτερολεπτα το preview των 6 στασεων. 2λεπτα και 40 δευτερολεπτα το σκαναρισμα 1 στασης. Ο χρονος ειναι αρκετος, λογο και του ενεργοποιημενου Digital ICE (καθαρισμα της φωτο απο τυχον γρατζουνιες και σκονες του αρνητικου, κανει καταπληκτικη δουλεια!) Το αποτελεσμα ειναι ενα tiff με 48 bit χρωμα μεγεθους 5959x3946 pixels και 134.8 MBytes. Παρολα αυτα η φωτογραφία φαίνεται σαν να εχει τραβηχτεί απο ψηφιακή Αυτο τωρα ειναι καλο η κακο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Σεπτέμβριος 7, 2009 #25 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Καθότι έχεις ασχοληθεί, ξέρεις τί παραπάνω προσφέρουν τα νέα μοντέλα της nikon, σαν το 5000? Πουλάς/νοικιάζεις το δικό σου scanner? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 7, 2009 #26 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Ναι, απ' οτι εχω δει το 5000 σκαναρει και 40αδα ακοπο αρνητικο-θετικο ενω το δικο μου μονο 2αδα εως 6αδα κομμενα. Τα slide τα σκαναρει και κομμενα 2αδα εως 6αδα και ενα-ενα σε πλαισιο.Επισης το 5000 κανει multipass εως 16 φορες, το δικο μου μονο 1. Δεν ξερω κατα ποσο βελτιωνει το σκαναρισμα αυτο το χαρακτηριστικο. Εχει κανεις το 5000 η το 9000 να μας πει;Το σκανερ το αγορασα μισο-μισο με ενα φιλο για να σκαναρουμε τα αρνητικα μας. Μεχρι τωρα εχω σκαναρει μονο εγω τα δικα μου, εχουμε ακομα να σκαναρουμε τα δικα του και του πατερα μου. Δεν το πουλαμε, τουλαχιστον για 9 (και βαλε) μηνες ακομα, μεχρι να τελειωσουμε τη δουλεια. Οσο για την ενοικιαση, δεν ξερω, μια και δεν ειναι μονο δικο μου.EDIT: Πειτε κανενα χωρο να σας ανεβασω εικονες πληρους μεγεθους να δειτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Σεπτέμβριος 7, 2009 #27 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Εδώ θα μπορείς λογικά, αν και δεν ξέρω αν έχει όριο στα 100Mb/filehttp://www.megaupload.com/1) Θέλω να δώ μέχρι πόσο μικραίνει το μέγεθος της εικόνας (σε mb) χωρίς να χαθεί πολύ λεπτομέρεια.2) Να μάθω αν στο 5000 ο χρόνος όλης της διαδικασίας είναι μικρότερος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 7, 2009 #28 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Δεν τα καταφερα στο megaupload, μετα απο 2 .rar και ενα .tif που δεν ανεβηκαν, τα παρατησα.1) Αμα καταφερω ποτε να κανω upload @εσε με... I keep trying...2)Μη σε νοιαζει ο χρονος, οταν σκαναρεις 6αδες, το βαζεις, κανεις κατι αλλο και μετα απο ενα 12λεπτο ειναι ετοιμο και βαζεις την επομενη 6αδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 7, 2009 #29 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 [quote=PetrosD;1062679862Αυτο τωρα ειναι καλο η κακο;Εννοείται καλό :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Σεπτέμβριος 7, 2009 #30 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 πολύ ενδιαφέρον το θέμα Σχετικά με το hosting που λέγατε στο rapidshare οι free users μπορουν να ανεβάσουν μέχρι 200 ΜΒ αρχείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
armored Σεπτέμβριος 7, 2009 #31 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 http://hotfile.com/PetrosD δες εδώ, λέει ''Maximum file size 400Mb'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 7, 2009 #32 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Το εχω δει. Τελικα αλλου ειναι το προβλημα. Επειδη εχω proxy για το internet, σκαλωνει εκει η δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 7, 2009 #33 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Αυτο τι σας λεει; crop απο εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Σεπτέμβριος 7, 2009 #34 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2009 Εδώ είναι μία από ένα Lide 500F Το μηχάνημα αυτό καμμία σχέση δεν έχει από τα άλλα που αναφέρατε παραπάνω, αλλά νομίζω πως είναι αρκετά καλό για έναν χομπίστα φωτογράφο να μεταφέρει τα αρνητικά του. Μεγάλο μειονέκτημα είναι η αδυναμία ταυτόχρονης μεταφοράς μπόλικων καρέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 20, 2009 #35 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2009 Η φωτογραφια του ποστ #20, σε φυσικο μεγεθος απο το σκανερ μου, σε περιπτωση που θελετε να πειραματιστειτε:http://www.megaupload.com/?d=2UHLD3XP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Απρίλιος 21, 2013 #36 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 Το σκανερ το αγορασα μισο-μισο με ενα φιλο για να σκαναρουμε τα αρνητικα μας. Μεχρι τωρα εχω σκαναρει μονο εγω τα δικα μου, εχουμε ακομα να σκαναρουμε τα δικα του και του πατερα μου. Δεν το πουλαμε, τουλαχιστον για 9 (και βαλε) μηνες ακομα, μεχρι να τελειωσουμε τη δουλεια. Οσο για την ενοικιαση, δεν ξερω, μια και δεν ειναι μονο δικο μου.Μετά απο 4 χρόνια σχεδόν αφού τώρα βρήκα κάποια χρήματα και χρόνο είπα να ολοκληρώσω το εγχείρημα!Το έχετε ακόμα το μηχάνημα?Το δίνετε/νοικιάζετε?Υπάρχει κανείς άλλος που θέλει να "συνεταιριστούμε"?Τα νικον είναι απο ότι διαβάζωFilmscanner Rangliste Vergleich Gegenόberstellung: Diascanner Test Leistungsdaten Film-Dia-Scanner, Bewertung, Empfehlungαπο τα καλύτερα και με διαφορά.Δυστυχώς δε βγαίνει πλέον και μόνο μεταχειρισμένο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Απρίλιος 21, 2013 #37 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 20 megapixels καθαρό βγαίνει το αρχείο στα 4000 dpi. Το έχουμε ακόμα το μηχάνημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Απρίλιος 25, 2013 #38 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 Έχει δοκιμάσει κανείς αυτό?PacificImage Electronicsήhttps://reflecta.de/en/products/detail/~id.17/reflecta-RPS-7200.htmlΤα οποία είναι ακριβώς τα ίδια?Δυστυχώς 500++ ευρώ στο ebay τα φοβάμαι ειδικά για μεταχειρισμένη συσκευή (Nikon coolscan που είναι κορυφή).Το παραπάνω θα συνοδευτεί με SilverFast.Μάλλον απο εδώReflecta film scanner and slide magazine scanner, with SilverFast and IT-8 colour calibration - ScanDig GmbH Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.