Jump to content

Υδρόψυξη για κάρτες γραφικών

mihalis87gr

Recommended Posts

Καλησπέρα, παρόλο που ο υπολογιστής μου είναι γεμάτος ανεμιστηράκια(5 12αρια,3 8αρια) ο πιο ενοχλητικός θόρυβος είναι αυτός που κάνουν τα ανεμιστηράκια από τις κάρτες γραφικών(δύο 7950gt σε SLI) και ειδικά σε full load σου παίρνουν τα αυτιά.

Από απόδοση οι stock ψύχτρες είναι χάλια παρόλο που βελτιώθηκαν λίγο με lapping,και παλιότερα ήθελα να πάρω 2 zalman vf900cu αλλά υπήρχε χαμηλό budget εκείνη την περίοδο και έτσι το είχα αναβάλλει.

Θερμακρασίες σε stock συχνότητες

Idle : 62 GPU1 | 57 GPU2

Load: 115 GPU1 | 103 GPU2

Βλέποντας οτι το κόστος 2 καλών ψυχτρών όπως:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977805&product=982032

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977805&product=994308

είναι πάνω από 60-70ε και στη thermalright δε θα μπορέσω να βάλω ανεμιστηράκι λόγω χώρου στη 2η κάρτα γραφικών και χάνω 1 pci-e x1 σκέφτηκα κάτι σε νερό,το πιο φτηνό σύστημα με μονό ψυγείο,φτηνά μπλόκ,αντλία κτλ βγαίνει πάνω από 170ε.

Είδα αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650514

Σίγουρα δε θα έχει την απόδοση της custom υδρόψυξης αλλά είναι και το 1/3 των χρημάτων, και σίγουρα θα αποδίδει πολύ καλύτερα από τη στοκ.

Επίσηε σκέφτηκα οτι έτσι θα μου μείνουν και 2 μπλοκ για VGA αν αποφασίσω να βάλω νερό σε όλο το σύστημα, και ένα μικρό ψυγείο με αθόρυβο(σχετικά) ανεμιστήρα.

Επίσης πολύ εύκολα προσαρμόζω το tide water plus στο μπροστινό μέρος του Η/Υ ώστε να μη χάσω θύρες pci.

Οι απορίες μου:

-με τα κατάλληλα ρακόρ μπορώ να βάλω σωλήνες tygon ώστε να φαίνεται το UV υγρό, αλλά αν αυξήσω το μήκος των σωληνώσεων θα χάσω πολύ σε απόδοση?

Σκέφτομαι να βάλω τη μονάδα δίπλα στο τροφοδοτικό στο χώρο για σκληρούς ακριβώς πρίν έναν 8αρη ώστε τον ζεστό αέρα να τον βγάζει αμέσως έξω(κουτί thermaltake kandalf)

-Εσείς που έχετε νερό και εμπειρία πόση διαφορά λέτε να έχω στις θερμοκρασίες?

-Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε λογική τιμή?

ευχαριστώ:)

Είναι εξαιρετική λύση κατά τη γνώμη μου αλλά μην το βάλεις μπροστά.

Βάλε το κανονικά σε ένα ελεύθερο PCI slot χαμηλά, ώστε να διώχνει το ζεστό αέρα έξω από το κουτί.

Θα σου κάνει πολύ καλή δουλειά και θα είναι αθόρυβο σχετικά με αυτά που έχεις.

Μην το πειράξεις. ’σε το όπως είναι.

Κοίτα εχω την 7950 gx2 που εχει ψήλες θερμοκρασίες. Εχω βάλει υδροψυξη της Koolance (παραγγελία από www.performance-pcs.com) και με overclocking (Gpu@ 611 Mem@731) μέγιστο σε κάθε πυρήνα το πολύ 55-57 βαθμούς. Προσωπική γνώμη ξεκίνα σιγα σιγά να φτιάχνεις μία custom υδροψυξη και είναι κάτι που μένει σε ενδεχόμενη αναβάθμηση...Αξίζει...

Κατέληξα...Δύο Tide Water γιατί έχουν ίδιες αντλίες και ψυγείο...’ρα λογικά με ξεχωριστό για κάθε κάρτα θα έχω καλύτερη απόδοση, και αν θέλω να τα συμμαζέψω με 2 Τ το κάνω Plus ;)

Θα τα τοποθετήσω έξω από το κουτί, θα κάνω ένα κουτί από αλουμίνιο μόνο γι αυτά με ηχομόνωση από μέσα.Με ανησυχούν τα μήκη των σωληνώσεων αλλά πιστεύω θα κερδίσω πολύ σε απόδοση επειδή θα είναι 2.Τα παράγγειλα και μόλις έρθουν θα ανεβάσω φωτογραφίες και εντυπώσεις

Επειδή και εγώ

Αρχική απάντηση από AlexanderK

Κοίτα εχω την 7950 gx2 που εχει ψήλες θερμοκρασίες. Εχω βάλει υδροψυξη της Koolance (παραγγελία από www.performance-pcs.com) και με overclocking (Gpu@ 611 Mem@731) μέγιστο σε κάθε πυρήνα το πολύ 55-57 βαθμούς. Προσωπική γνώμη ξεκίνα σιγα σιγά να φτιάχνεις μία custom υδροψυξη και είναι κάτι που μένει σε ενδεχόμενη αναβάθμηση...Αξίζει...

Επειδή εγώ την πάτησα έτσι και είχα πάρει το EK-FC8800 Sli Gold block όταν είχα την Ultra και έσκασα τότε 110 σκεπτόμενος πως και σε επόμενη κάρτα μου θα το βάλω πάνω... λοιπόν σε G92 δεν μπαίνει το block γιατί το G92 βρίσκεται κάποια χιλιοστά ποιο κάτω.... και στην 8800GT που έχω τώρα έβαλα ένα VF1000 της Zalman και με αέρα έχω idle 30 και load max 40 με 725-1700-950 ... επομένως προτείνω μια VF1000 με καλή ροή στο κουτί σου και θα είσαι κύριος.

Το σκέφτηκα αυτό που λες BlueChris,αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα, στην πρώτη κάρτα η VF1000 χωράει άνετα, στη 2η όμως είναι οριακά, μέτρησα και είδα οτι έχει "αέρα" 0,7χιλ.Οπότε την καλή ροή αέρα την ξεχνάω...Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πήρα τις Tide water.Θα με δυσκολέψει λίγο να κάνω εξωτερικό κουτί γιατί το αλουμίνιο είναι περίεργο στη συγκόλληση αλλά το αποτέλεσμα θα αξίζει πιστεύω.

Πιστεύω ότι αρκεί ένα. Τα δύο είναι υπερβολή.

Αν στο μέλλον δεν ταιριάζουν τα block με τις κάρτες τα αλλάζεις.

Και σε περίπτωση που προσθέσεις κανονική υδρόψυξη στον επεξεργαστή και ίσως και στο chipset, σου μένει στις κάρτες το Tide Water Plus.

Για μένα αυτή είναι η καλύτερη λύση.

Το σκέφτηκα αλλιώς...

Με 2 Tide Water μπορώ να μετατρέψω το 1 σε plus πολύ εύκολα(με 2 διακλαδώσεις), και να χρησιμοποιήσω το άλλο για ψύξη στο ΝΒ και mosfets αν κάποια στιγμή θελήσω

To απλό ίσως να μην έχει την απαραίτητη δύναμη για τις νέες κάρτες.

Το plus όμως θα κάνει δουλειά σε μια κάρτα γραφικών με ένα block.

Αλλά δεν ξέρω τι διαφορά έχει το απλό από το plus.

Γιατί αν η διαφορά είναι μόνο ότι έχει δύο block αντί για ένα και κατά τα άλλα είναι ίδια, τότε συμφέρει το απλό και να βάλεις εσύ ότι block θέλεις για τη δεύτερη κάρτα.

Το Plus είναι ακριβώς το ίδιο με το απλό με ένα επιπλέον μπλοκ.

Κοιτάω κυρίως την απόδοση άρα με συμφέρει να πάρω 2.

Και με τα 120w που λέει οτι σηκώνει,μπορεί κάλιστα να μπεί και στον επεξεργαστή.

Αγοράστηκαν!:D

2 Tide Water,2m σωλήνας πράσινος UV

1l υγρό

2 σετ ψύχτρες για τη ram των καρτών.

Θα ασχοληθώ αύριο με την εγκατάσταση, με την πρώτη ματιά όμως ο σωλήνα 0,8mm είναι μεγαλύτερος από τον εργοστασιακό και δεν ταιριάζει...Προσωρινά λοιπόν με τον μαύρο.:cry:

Να ανεβάσω παρουσίαση στο αντίστοιχο thread η να τα βάλω εδώ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.