Jump to content

20 χρόνια πριν

pontium

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προφασισμένος απο το "10 χρόνια πριν" και τους χρήστες που ανέφεραν μηχανήματα πριν το 98 αποφάσησα να γράψω το συγκεκριμένο thread για τους ρομαντικούς των υπολογιστών

Λοιπόν,καταρχήν δεν έχει καμία σχέση το συγκεκριμένο θέμα με το off-topic "πρώτος υπολογιστής,ποιός ήταν"

To 1988 οι υπολογιστές "clone-pc" είναι ακόμα στα αργά και σταθερά βήματα τους.Οι 386 κάνουν αρκετές χιλιάδες πωλήσεις σε επιχειρίσεις καθώς πλεον έχουν την δυνατότητα να διευθίνουν εώς και 4mb ram!Φήμες ακούγονται απο παντού για τους επερχόμενους 486 με ενσωματομένη cache και διπλάσια επεξεργαστική ισχύς όπως επίσης και για τις 5,25" hd floppy disks των 1.2MB σε αντίθεση με τις dd των 360KB!Επιπλέον γίνεται και πιο επιτακτική η εμφάνιση των standard ATA σκληρών δίσκων των 3,5" με την πάροδο του χρόνου

Η amstrad ακόμα κάνει τρελές πωλήσεις με το πιο προσητό pc της αγοράς,τον πασίγνωστο 1512 με 20ΜΒ σκληρό δίσκο σε τιμή προσφοράς λόγου του 1640!

Η commodore έχει μπει για τα καλά στα σπίτια μας με την amiga 500 που κυριολεκτικά έκανε πάταγο όντας πιο φιλικός υπολογιστής προς τους χρήστες με το πανίσχυρο click and point λειτουργικό workbench.Η commodore έχει μπει στο πνεύμα των multimedia μετά την πρώτη παρουσίαση της Amiga 1000,3 χρόνια νωρίτερα που εμφανίστηκε μόνο ως επαγγελματικός υπολογιστής.Αχχχχ,και που να ήξεραν!!Εκτός απο αυτό ήταν και η πρώτη επιλογή των γραφιστων όντας δυνατότερη απο όλους τους υπόλοιπους υπολογιστές διότι είχαν στην διάθεση τους 4096 χρώματα!!

Η Atari,o πιο μεγάλος ανταγωνιστής της commodore,κυκλοφορεί το Atari 520ST που αφορούσε και αυτό το ευρύ κοινό.Η εκπληκτική midi που είχε έκανε την εμφάνιση του μηχανήματος αυτού πιο επιτακτική σε μουσικά ωδεία.Ο συγκεκριμένος υπολογιστής έκανε πωλήσεις κυρίως σε μουσικούς αλλά και σε home users

Αυτά,το αφήνω σε σας :)

εδώ λοιπόν... νοιώθω σαν το σπίτι μου :D

flashback (επιτρέψτε μου και λίγο πιο πρίν):

-Amstrad 6128 δισκέττα 720 1000δρχ έκαστη

-Amiga 500 με.. δόσεις και απόλυτη μαγεία επί οθόνης

-φασαρία και κακό με ιδιοκτήτες Atari αλλά και PCάδες στο λύκειο (και ξύλο δλδ!! χαχαχαχα)

-φίλος παίρνει 286 /8-12Mhz

ατελείωτη DOSάδικη μαυρίλα (ο επαγγελματικός!!!), όταν έκανε beep σε CGA mode έσκαγα στα γέλια, είχε και VGA αλλά εκείνη η Hergules πια....

-monitors "φωσφόρου" (λές και τ'άλλα είχαν κοβάλτιο) με "ίχνος"

-386 brand NEW!! /40Mhz τΑΟΥΕρρ

κι επιτέλους σκληρός δίσκος (212MB), ξενύχτι τρελό όλο το σπίτι γιατί το πληκτρολόγιο τσάκα-τσούκα 50db

-δισκέττες με το κιλό

-τα πρώτα δίκτυα επί σχολής (έτσι-γράφεται-το-μέλλον-@@@-τούμπανα)

-οι πρώτες hackιές κι έτσι

-C++ όλα τα λεφτ’ρη

..να πάω πιο πίσω??

Εγώ τόν έχω ακόμα και δουλεύει τόν σπέκτρουμ 128+2

χρονολογία 1983 ή 84:) :worship: :magic:

Αρχική απάντηση από Suedehead [Σήμερα, στις 16:46]

ωραιο post φιλε pontium :)

Eισαι ακομα ζωντανος ρε ΘΗΡΙΟ ? :banging:

---------------------------------------------

Το πρωτο (και τελειωτικο) χτυπημα το ειχα φαει οταν με ειχαν παει οι δικοι μου

στη 1η ή 2η εκθεση Η/Υ που γινοταν στην ελλαδα στον ΟΛΠ εν ετη 1984......

Αυτο ηταν...κολλησα... αυτες οι μικροσκοπικες πρασινες οθονουλες και τα γεματα με κουμπακια

πληκτρολογια ηταν η αιτια....

Η μεγαλη ατταξιον της εκθεσης ηταν ενας apple 512.

Ο λαστιχενιος spectrum ηταν η απολυτη παιχνιδομηχανη, και η amstrad ειχε σκασει με τον

464 τον οποιο και αγορασα (το εχω σκυλομετανοιωσει που τον πουλησα). Η commodore νομιζω ετοιμαζοτανε για τον commode64. Λογικα κανα δυο χρονια πριν ητανε η εποχη τον Oric atmos τους οποιους δε θυμαμαι να ειχα δει στην εκθεση αλλα λογικα θα υπηρχανε. Επισης παιζανε και κατι γομαρια που νομιζω τα λεγανε olympic η΄ olympia ή καπως ετσι...

(η αγορα του cpc464 αργησε κανα 6μηνο, γιατι με πιασανε να πεταω αστερακια νιντζα στο ξυλινο κρεβατι και στους τοιχους και ειχαν ανοιξει κατι τρυπες να!)

Αρχική απάντηση από Zarras

(η αγορα του cpc464 αργησε κανα 6μηνο, γιατι με πιασανε να πεταω αστερακια νιντζα στο ξυλινο κρεβατι και στους τοιχους και ειχαν ανοιξει κατι τρυπες να!)

:rofl: Ninja Gaiden εε? :p

20χρονια πριν ημουν μολις 5 ετων, αλλα δε ξεχνιουνται οι εποχες της πρωτης επαφης με τα video games...

Prince of Persia κ Βubble Bobble σε 286 με αθλια οθονη...αυτα ειναι...

20 χρόνια πρίν ε???

χμμμ .. double dragon σε πράσινη (όχι ασπρόμαυρη) όθόνη.

τα πολλά λόγια είναι φτώχια :p

Εγω παλι θυμαμαι ενα παιχνιδι (saboteur) το λεγανε?Τοτε 8086 ειχα και επαιζα prince1 κλασικα και κατι NBA που δεν θυμαμαι πως το λεγανε...

εγω ο φτωχος (γεννηθεις το 86') καθομουν κ εβλεπα jumaru (αμα το θημαται κανεις) με το shanshiro sugata να προγραμματιζει το ρομποτακι βλεποντας 2 μπαλες να πηγαινοερχονται στην οθονη του pc του. Δυστηχως αυτη ειναι η μοναδικη επαφη που χα με τα pc χωρια των κλασσικων ηλεκτρωνικων με τα κερματα

και εγω ειχα τον Schneider Euro pc 8088, 9.54 MHz

και επεζα το test dive prince of persia και διαφορα rabo και αλα δεν τα θημαμε και πολα demos της εποχης το παρα κατω ειναι το προτο pc που εχα και η πρωτη επαφη με dos

http://www.homecomputermuseum.de/comp/55_de.htm

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.