Jump to content

Nintendo

jimakos21

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα αδερφια μου λαμπιτες.

Εδω φτιαχνω ενα γενικο-θεματακι σε σχεση με μια εταιρια που ειχει και εχει κατακτηση τις καρδιες χιλιαδων ανθρωπων στη κατηγορια του gaming.

Οποτε Εδω μπορουμε να συγκεντοσουμε

1) Φοτογραφικο υλικο, απο δικες μας ή μη παλιες και καινουργιες κονσολες τις nintendo.

2)Information και σχολια για την καθε κονσολα.

@Ποια μας συγκινησε περισσοτερο? Ποια εχει μελλον στο χωρο τις τεχνολογιας?

@Ποια θεωριτε σταθμο στο χωρο αναπτυξης κονσολων gaming.

@Ποια αντιπαθειτε(μπορει και ολοκληρη την nintendo :p ) Και τους λογους σας.

3)Οσοι εχουν ορεξει να ασχολιθουν μπορουν σ'αυτο το θεμα να ποσταρουν απο επισημα και μη site τις nintendo news-about new consoles -new games- new staff.

Γεια παμε...:T: :T:

Νομιζω οτι αυτη η μηχανη της αξιζει να μπαινει πρωτη.

Super Nintendo!!!!! Χιλιαδες κοσμος αφιερωνε και αφιερωνει ακομα και σημερα ωρες πανω στην παλαια αλλα και all time classic παιχνιδομηχανη!!!

5r7wvt2jxjzoz5ysuxx6.jpg

The Super Nintendo Entertainment System or Super NES (also called SNES) is a 16-bit video game console that was released by Nintendo in North America, Europe, Australasia, and Brazil between 1990 and 1993. !!!:flower:

Λιγο αργοτερα ταυτοχρονα με τις κονσολες χεριου ηρθε και το..

Nintendo 64!!

Ουσιαστικα ειναι μια προεκταση του SNES και ειχε την συνεχεια του θεικου για μενα DONKEY KONG & ZELDA

821e9b4eodgfesc1do8i.jpg

Εν συνεχεια στη ζωη μας ηρθαν οι πρωτες κονσολες χεριου!!! Εγω προσωπικα τους ειχα ιιδιαιτερη αδυναμια!!!:inlove:

GAMEBOY!!! Aσπρομαυρο και χωρις φωτινοτητα παρ'αυτα ηταν ενα ''θαυμα''για την εποχη του.

l6adxif5rn7wyyesnmrz.jpg

Xρωμα στη παιχνιδομηχανη αυτη ηρθε να δωση λιγο καιρο αργοτερα το

Gameboy Color

ogxijh1v44cl00bdxmfu.jpg

Συνεχιζουμε τις κονσολες χεριου καθως τα χρονια αυτα ηταν τα μηχανακια τις nintendo διαπρεψαν στο χωρο του gaming!!

Gameboy Advance & Gameboy Sp

zcvdv8qme66wxuhgfgz3.jpg

Με μεγαλυτερη οθονη και με καινουργιες μικροτερου μεγεθους και καλυτερης ευκρινιας κασετες κερδισε πολλα παιδια αλλα και μεγαλους! + οτι επερνε και κασσετες παλαιου τυπου!!

Nintendo Sp ουσιαστικα σταματησε να μας πριζει και τα ματια της κρυες νυχτες του χειμωνα απο το καψιμο!!:p Επιτελους φωτινοτητα (αν και εδω μπορουμε να πουμε οτι η nintendo ειχε βγαλει διαφορα staff και φακους χρησημους τοτε τα οποια μπορειτε να τα ποσταρετε εσεις! )

wxumq21cx6su0cbbg16r.jpeg

Καιρο μετα ηρθαν 2 ακομα κονσολες χεριου.

Gameboy DS & Gameboy Micro.

5wpw5iihebna7phi7gcm.jpg

Oυσιαστικα ειναι η καλυτερη τωρινη κονσολα χεριου της nintendo. Ειναι με 2 οθονες + η μια ειναι touchscreen. Παντα ομως τα παιχνιδια της παραμενουν στο ιδιο ακαταμαχητο και ΞΕΧΟΡΙΣΤΟ στυλ της nintendo.

Και το μικρο τσεπης gameboy.

iyb9vu8538m1a0amdfqx.jpg

Παραλληλα, καιρο βεβαια πριν το ds μια κονσολα ''τηλεορασης'' επανερχεται για την nintendo

Νintendo Gamecube!!

Mε μικρα δισκακια! Βελτιωση στην αναλυση και μεγαλυτερη μνημη η νεα κονσολα μπηκε για τα καλα στην αγορα.!

69ny97fsvh4gcodahpya.jpg

Και.. τελος η τελευταια δημιουργια της nitendo .. Το wii.. Νομιζω ξερεται καλυτερα απο μενα περιτινος προκειτε....

Με ακομα πιο βελτιωμενα γραφικα, με το επαναστατικο χειριστιριο που ουσιαστικα σε κανει ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

eixepknbehzay3wxqgy0.jpg

Λοιπον, παιδια για οτι λαθη εχω κανει συγχωρεστεμαι και κυριως ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ.

Δεν εχω γραψει πολλες πληροφοριες και αυτο θελω να κανετε και οσοι εσεις θελετε. Αναλυτικα στο διαδυκτιο υπαρχουν απειρες πληροφοριες για καθε κονσολιτσα.

Οποιος θελει βοηθαει να συγκεντωσουμε ενα οργανομενο θεματακι περι της... nintendo.:)

Για παμε... Περιμενω οσοι ενδιαφερονται να ποσταρουν τις γνωσεις τους, τις γνωμες τους, τα σχολια τους, τις διορθωσεις, και οτι αλλο σχετικο και ενδιαφερον βρουν!!:happy: :happy:

Ελα παμε lab Team......:T: :T:

Πυροβόλησες την ιστορία απο το μισό μέτρο με 2κανο !!!!!!!!!!!!!!!

Δεν ξεκινάει απο το snes !!!!!!!!

nintendonesay4.jpg

Αρχική απάντηση από Athens2004

nintendonesay4.jpg

Έχω λιώσει σε αυτό με το 1942.. Έχει ένα η θεία μου

Τι μου θύμησες τώρα εκείνες τις παλιές εποχές που περίμενα το μπαμπά μου να μου φέρει για δώρο Χριστουγέννων το GameBoy...Αχ καλές εποχές με κάτι παιχνίδια τα οποία έγραψαν ιστορία όπως το φημισμένο Super Mario το οποίο μετά έγινε 3d στο Νintendo 64 και έκανε πάταγο...Ποίος μπορεί να ξεχάσει το ουτοπικό Zelda του οποίου η συνέχεια ήρθε και αυτή στο Νintendo 64 με μεγαλύτερα επίπεδα δίνοντας τότε για πρώτη φορά την έννοια του RPG στον Έλληνα gamer.....άχχχχ ωραία χρόνια.....όμοροι καιροί......

nintendonesay4.jpg

6μηνο χαρτζηλίκι μάζεμα για να το πάρω!!! Ε ρε τι κάψιμο είχα ρίξει μετά :p

Αthens 2004 δεν ειπα οτι ξεκιναει, αν προσεξες ειπα οτι του αξιζει να μπει πρωτο!! ;) ;)

Και επισεις στο τελος λεω, οτι ελιψεις και λαθη υπαρχουν , διορθωνετε . Το ποστ δεν ειναι δικο μου. Ειναι ολων μας. Οσοι θελουν γραφουν τις διορθωσεις και τις ΕΛΙΨΕΙΣ που εχει το αρχικο ποστ.

Και το αν πυροβολησα οπως λες εσυ την ιστορια οπως λες θα ηταν πολυ χειροτερο απο το να την ξεγραψω.. Εγω εκανα ενα θεμα για το οποιο ολοι μαζι θα θυμηθουμε πραγματα απο το παρελθον.

Σαφως και θα γινουν λαθη, δεν ειναι θεμα ομως οτι εγιναν εξεπιτιδες..

Πολλες φορες καποια ατομα εδω στο λαμπ ειστε πολυ σχολαστικοι.... Δλδ να τρεμουμε να κανουμε ενα ποστ??? ε??

Ελεος πραγματικα ελεος.

Μ'αρεσει π λεω και διορθωνετε.

Εγω σαν 17 χρονος δεν προλαβα καποια πραγματα που αλλοι εχετε προλαβει, τωρα αν με αυτο τον τροπο δειχνετε τις αποψεις σας, τι να πω..

Αρχική απάντηση από jpavly [Σήμερα, στις 13:10]

6μηνο χαρτζηλίκι μάζεμα για να το πάρω!!! Ε ρε τι κάψιμο είχα ρίξει μετά :p

:D:laughing:

Nαι ρε συ no prob δεν τιθεται θέμα :p Ξεχασα να βάλω 1-2 smillies και με καταδίκασες ? :p

Koιτα, οχι οτι το θεμα ηταν οργανωμενο ισα ισα, δεν εκατσα με τις ωρες για να το ετοιμασω. αλλα εψαξα και βρηκα φοτογραφιες απο οτι θυμομουν απο την ΔΙΚΗ μου εποχη και μεχρι να της ποσταρω, και να τις ανεβασω και να γραψω και 2 ''λαλα'' μου πηρε 1 ωρα το ολο θεμα... και το πρωτο κομμεντ ηταν οτι ''σκοτωσα την ιστορια''...

Δλδ εσυ πως θα αντιδρουσες?

Ασε που ειπα και στο τελος οτι το θεμα θα το ολοκληροσουμε ολοι μαζι. Θα μπορουσατε με πιο ωραιο τροπο να ποσταρετε οτι ξεχασα... :unsure: :unsure:

Αλλα μην βγαινουμε off topic . Οπιανου του αρεσει ακομα το θεμα σαν ιδεα μπορει να ποσταρι comments photos και οτι εχω γραψει παραπανο... αν καποιος τα διαβασε...:sick:

Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 10:58]

Μονο το Ν64 δεν μου αρεσε.Ο λογος ηταν το σιχαμερο χειριστηριο.

Αν δεν υπηρχε n64 controller μπορει σημερα να μην ειχαμε ουτε μοχλο ουτε δονηση βλασφημε :p το καλυτερο gamepad για fps και γενικη χρηση imo

Αρχική απάντηση από GruntGR

Αν δεν υπηρχε n64 controller μπορει σημερα να μην ειχαμε ουτε μοχλο ουτε δονηση βλασφημε :p το καλυτερο gamepad για fps και γενικη χρηση imo

Σωστος....

Nintendo σ'αγαπω!!

To N64 τα έσπαγε απλά... ποιός δέν θυμάται το goldeneye η τo zelda? χώρια το οτι όταν βγήκε απλά δέν είχε ανταγωνισμό... ποιά κονσόλα ήταν τότε 64μπιτη???

Αυτό που το έφαγε ήταν ότι επαιρνε cartridges και όχι cd με αντίτιμο την μή υποστήριξη του απο τις εταιρείες παιχνιδιών

Υ.Γ. Το χειριστήριο ήταν βολικότατο... οι playstationάκιδες έψαχναν οπωσδήποτε ψεγάδια επειδή τους έτσουζε... :p :P :p :P :p :P :p :P :p

Nintendo 64

The Nintendo 64 , often abbreviated as N64, is Nintendo's third home video game console for the international market. Named for its 32/64-bit processor, it was released on June 23, 1996 in Japan, September 29, 1996 in North America, March 1, 1997 in Europe and Australia, and September 1, 1997 in France (the system also saw a release in South America, in partnership with Gradiente Eletrônica S/A.

The N64 was released with two launch games (Super Mario 64 and Pilotwings 64) plus one in Japan (Saikyō Habu Shōgi). The N64's suggested retail price was US$199 at its launch and it was later marketed with the slogan: "Get N, or get Out!"

CPU

The Nintendo 64's CPU is a MIPS R4300i-based NEC VR4300.[7] The CPU has been clocked at 93.75 MHz and connects to the rest of the system through a 32-bit data bus. VR43045 is a RISC 5-stage scalar in-order execution processor with an integrated floating point unit. It is a 64-bit processor, in that it has 64-bit registers, a 64-bit instruction set, and 64-bit internal data paths. However, the cost-reduced NEC VR4300 CPU utilized in the console only has 32-bit buses whereas more powerful MIPS CPUs are equipped with 64-bit buses.[7] (In this respect, the N64 CPU is similar to the 32-bit Motorola 68000 which is considered a 16-bit architecture, due to its bus limitation.) Many games took advantage of the chip's 32-bit processing mode as the greater data precision available with 64-bit data types is not typically required by 3D games. Also 64-bit data uses twice as much RAM, cache, and bandwidth, thereby reducing the overall system performance.[8] This was later taken advantage of by emulators such as the UltraHLE and Project64 that had to run on 32-bit PC systems. These emulators performed most calculations at 32-bit precision, and trapped the few OS subroutines that actually made use of 64-bit instructions.

The CPU has an internal 32 KiB L1 cache but no L2 cache. It was built by NEC on a 0.35 ΅m process and consists of 4.6 million transistors. The CPU is cooled passively by an aluminum heatspreader that makes contact with a steel heat sink above.

GPU

Nintendo 64's graphics and audio duties are performed by the 64-bit SGI co-processor, named the "Reality Co-Processor". The RCP is a 62.5 MHz chip split internally into two major components, the "Reality Drawing Processor" (RDP) and the "Reality Signal Processor" (RSP). Each area communicates with the other by way of a 128-bit internal data bus that provides 1.0 GB/s bandwidth. The RSP is a MIPS R4000-based 8-bit integer vector processor. It is programmable through microcode, allowing the chip's functions to be significantly altered if necessary, to allow for different types of work, precision, and workloads.[9] The RSP performs transform, clipping and lighting calculations, and triangle setup.

The RSP, as said, also frequently performs audio functions (although the CPU can be tasked with this as well). It can play back virtually any type of audio (dependent on software codecs) including uncompressed PCM, MP3, MIDI, and tracker music. The RSP is capable of a maximum of 100 channels of PCM at a time, but this is with 100% system utilization for audio. It has a maximum sampling rate of 48 kHz with 16-bit audio. However, storage limitations caused by the cartridge format limited audio size (and thus quality).

The RDP is the machine's rasterizer and performs the bulk of actual image creation before output to the display. Nintendo 64 has a maximum color depth of 16.8 million colors (32,768 on-screen) and can display resolutions of 256 × 224, 320 × 240, and 640 × 480 pixels.

RAM

The final major component in the system is the RAM. Nintendo 64 was the first console to implement a unified memory subsystem, instead of having separate banks of memory for CPU, audio, and video, for example. The memory itself consists of 4 MiB of RAMBUS RDRAM (expandable to 8 MiB) with a 9-bit data bus at 500 MHz providing the system with 562.5 MB/s peak bandwidth. RAMBUS was quite new at the time and offered Nintendo a way to provide a large amount of bandwidth for a relatively low cost. The narrow bus makes board design easier and cheaper than the higher width data buses required for high bandwidth out of slower-clocked RAM types (such as VRAM or EDO DRAM). However RDRAM, at the time, came with a very high access latency, and this did cause some grief for the game developers and limited hardware performance.

Nintendo 64 games were cartridge-based. Cartridge size varied from a tiny 4 MiB (32 Mbit) (i.e., Automobili Lamborghini) to 64 MiB (512 Mbit) for Resident Evil 2. The cartridge dimensions were 10.23 × 7.48 × 2.87 inches (260 × 190 × 73 mm) W×D×H. Some of the cartridges included internal EEPROM or battery-backed-up RAM for saved game storage. Otherwise game saves were put onto separate memory cards.

The new controller included with Nintendo 64 consisted of 1 analog stick, 2 shoulder buttons, 1 digital cross pad, 6 face buttons, a 'start' button, and one digital trigger (Z). It beat the Sega Saturn's analog controller to market by approximately one month.

Από wikipedia :jump:

'' Nintendo 64 was the first console to implement a unified memory subsystem, instead of having separate banks of memory for CPU, audio, and video, for example. The memory itself consists of 4 MiB of RAMBUS RDRAM (expandable to 8 MiB) with a 9-bit data bus at 500 MHz providing the system with 562.5 MB/s peak bandwidth. ''

Aυτα ειναι. Το 64 εκανε ενα μεγαλο βημα στο θεμα κονσολας. Σε ολες τις κατηγοριες μπορω να πω.

Αυτό το θυμάται κανείς? Έκανε λέει την ανάλυση απο 320x240 σε 640x480. Το Μajora's Mask το ήθελε όπωσδηποτε για να δουλέψει. Έχει κανείς καμιά εμπειρία?

access_expansion.jpg

Αρχική απάντηση από fusion

GameBoy Color = Pokemon:p

Οφειλω να ομολογησω οτι ειχε πεσει καψιμο:o:D :D

M'αυτην εδω την κασσετα ειχα λιωση για μηνες και μηνες. Ειχα βρει και πιασει τα παντα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. 100%

h2srna5986j5pt35oq0d.jpg

Gotta catch 'em all!!! :woot: :woot:

Αρχική απάντηση από jimakos21

M'αυτην εδω την κασσετα ειχα λιωση για μηνες και μηνες. Ειχα βρει και πιασει τα παντα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. 100%

h2srna5986j5pt35oq0d.jpg

Gotta catch 'em all!!! :woot: :woot:

Εγω εχω και την μπλε και την κόκκινη :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.