Jump to content

10 χρόνια πριν

petkate

Recommended Posts

Ακόμα πρέπει να έχω κάπου τα γνήσια Win 95, σε 20 δισκέττες 1.44...

Αλλα αυτο που δεν θα ξεχάσω ποτέ, ήταν το μοντεμάκι το Crypto Extra 56K V90 οταν πρωτομπήκα ίντερνετ με αναλογική γραμμή... μια μονάδα οτι πάρεις :hehe:

Εννοείται πως δεν θα ξεχάσω και τις 94.282δρχ που είχα σκάσει Disk Impex για το Plextor 8432A...

Πραγματικά όπως είπε ο Chosen η επανάσταση κρύβεται στο broadband...

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

γενικοτερες συνταρακτικες κατ εμε αλλαγες στην προσφατη ιστορια ηταν οι εξηs:

dual channel

firewire

το τελος των deep switches :D

pci lock ανεξαρτητου chipset

gigabit lan

usb 2 κυριως για την χρηστικοτητα του και οχι τοσο για την αποδοση του.

το 802.11 α/b/g που εδωσε νοημα στο ασυρματο δυκτιο.ειδικα το α....

και φυσικα ο A64 που μας ξεκολλησε απο την προδιαγραφομενη στασιμοτητα με την radical αρχιτεκτονικη του και τα πλεονεκτηματα της που γινανε πλεον standard .

για οθονες δισκους κλπ δεν εχω κατι να προσθεσω,νομιζω εκει εχουμε κολλησει για τα καλα,ssd δεν ειδαμε ακομα και για αυτο δεν εχω θεση επ αυτων.τις tft δεν τις θεωρω σπουδαια εξελιξη,αναγκαιο κακο θα το ελεγα. :D

Να σας πάω 7 χρόνια πριν...

Βρήκα μερικές τρομερές προσφορές!!!

jixsat0pw2m7532k532o_thumb.jpg

Τρέξτε να προλάβετε!!! :tomato:

Αρχική απάντηση από LevelOneΕννοείται πως δεν θα ξεχάσω και τις 94.282δρχ που είχα σκάσει Disk Impex για το Plextor 8432A...

Τί μου θύμισες. Πολλά λεφτά και δυστυχώς είχα πέσει σε ελαττωματικό. Ότι cd και να έγραφα, σπάνια τα διάβαζε άλλο drive. Και εγώ ο βλάκας νόμιζα ότι έπαιζε ασυμβατότητα :tomato:

Αρχική απάντηση από naz

τις tft δεν τις θεωρω σπουδαια εξελιξη,αναγκαιο κακο θα το ελεγα. :D

!!!!!

Θυμάμαι συγκριτικό στο ram με οθόνες, και είχα συγκρατήσει το κόστος και το βάρος αυτής της οθόνης:

http://www.amazon.com/Sony-GDM-FW900-Widescreen-Trinitron-Monitor/dp/B00004YNSR

50 κιλά (περίπου) και περίπου 2000ευρώ τιμή (αν θυμάμαι καλά).

Και τώρα παίρνεις 24" 10kg μαζί με τη συσκευασία και κοστίζει και 500-600 ευρώ!

Από hardware η μεγαλύτερη αλλαγή είναι σαφώς οι οθόνες.

Τα υποσυστήματα δεν λένε και τίποτα, ιδιαίτερα μετά την εποχή που άρχισε η επιτάχυνση σε εξωτερικούς GPU τίποτα δεν έχει αλλάξει στη φιλοσοφία. Το μπαμ είχε γίνει ακριβώς αυτή την περίοδο, το 97 με voodoo1 και powervr.

Η βασική διαφορά είναι η σμίκρυνση των ολοκληρωμένων, μια σύγχρονη κάρτα με μια 10ετίας έχει αρκετή διαφορά (αν και περίπου στον ορίζοντα της 10ετίας είναι που έγινε το μεγάλο μπαμ).

Αν το πάμε για υποσυστήματα, δυστυχώς και τώρα είναι ακριβή η νέα τεχνολογία, αλλά λόγω internet πολλές φορές δεν τη χρειαζόμαστε (π.χ. blu-ray player 150 euro ενώ το dvd-rec κάνει 25, αλλά κατεβάζεις την ταινία από το net σε hd-rip).

Οπότε γενικά συμφωνώ με chosen, το internet ήταν το κεφαλαιώδες. Αυτό που έκανε το pc να αξίζει να χρησιμοποιείται.

Αρχική απάντηση από sotiris [Χθες, στις 21:53]

!!!!!

Θυμάμαι συγκριτικό στο ram με οθόνες, και είχα συγκρατήσει το κόστος και το βάρος αυτής της οθόνης:

http://www.amazon.com/Sony-GDM-FW900-Widescreen-Trinitron-Monitor/dp/B00004YNSR

50 κιλά (περίπου) και περίπου 2000ευρώ τιμή (αν θυμάμαι καλά).

Και τώρα παίρνεις 24" 10kg μαζί με τη συσκευασία και κοστίζει και 500-600 ευρώ!

Από hardware η μεγαλύτερη αλλαγή είναι σαφώς οι οθόνες.

Τα υποσυστήματα δεν λένε και τίποτα, ιδιαίτερα μετά την εποχή που άρχισε η επιτάχυνση σε εξωτερικούς GPU τίποτα δεν έχει αλλάξει στη φιλοσοφία. Το μπαμ είχε γίνει ακριβώς αυτή την περίοδο, το 97 με voodoo1 και powervr.

Η βασική διαφορά είναι η σμίκρυνση των ολοκληρωμένων, μια σύγχρονη κάρτα με μια 10ετίας έχει αρκετή διαφορά (αν και περίπου στον ορίζοντα της 10ετίας είναι που έγινε το μεγάλο μπαμ).

Αν το πάμε για υποσυστήματα, δυστυχώς και τώρα είναι ακριβή η νέα τεχνολογία, αλλά λόγω internet πολλές φορές δεν τη χρειαζόμαστε (π.χ. blu-ray player 150 euro ενώ το dvd-rec κάνει 25, αλλά κατεβάζεις την ταινία από το net σε hd-rip).

Οπότε γενικά συμφωνώ με chosen, το internet ήταν το κεφαλαιώδες. Αυτό που έκανε το pc να αξίζει να χρησιμοποιείται.

ναι εχεις δικιο ,ελαφρυνανε αρκετα και μαζευτηκανε οι διαστασεις.στο οπτικο κομματι ομως,δλδ ο ορισμος μιας οθονης=απεικονηση ποσο αλλαξανε τα πραγματα?εισαι τοσο βεβαιος οτι εχουνε βελτιωθει τοσο πολυ?

εγω πολυ αμφιβαλω,με μια crt ειχες τουλαχιστον ενα minιmun σε χρωματικη αποδοση και σε απεικονηση μαυρου κυριους,τωρα εχεις δουλεψει σε φτηνιαρικα tft να δεις πως ειναι?

υποκειμενικο οπως και να εχει αλλα μην λεμε οτι θελουμε,η καλη tft παλι ειναι πολυ ακριβη για τα τρεχοντα οικονομικα κυριως δεδομενα.

και στο παραδειγμα που θετεις εναν μισθο περιπου στοιχιζε η τοτε crt ,οσο ακριβως δλδ με τον βασικο μισθο που στοιχιζει μια συγχρονη 24" tft.δες το ετσι για να ειναι πιο κατανοητο...

βεβαια οσο το σκεφτομαι ειμαι βεβαιος οτι εχει πεσει αισθητα η ποιοτητα των ηλεκτρονικων συναρτηση του χρονου.τα εργοστασια πλεον παιζουν πολυ με την ποιοτητα των πυκνωτων,αντιστασεων,ολοκληρωμενων κλπ..βγαζουν πολυ πιο μαζικα και εχουν σαν κατευθυντηρια την μεγιστοποιηση του κερδους και μονο...οχι οτι παλαιοτερα ειχαν αλλα πιο ανθρωπιστικα κινητρα,απλα δεν ειχαν την τεχνογνωσια για την επιτευξη του βελτιστου κερδους,κατι που σημερα ειναι η επιστημη η ιδια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.