dpolal Ιανουάριος 3, 2008 #21 Ιανουάριος 3, 2008 Αρχική απάντηση από slaught Για να σας αδειασω ολους εχω το εξης. Καποτε ειχαμε cd-rom με ταχυτητα 1Χ και μετα απο 3 μηνες πηγε στο 2Χ και απλα τα εσπαγε! Μεγάλε, κάποτε φόρτωνα τα παιχνίδια στον Commodore με κασσετούλα...Και γρούτσου, γρούτσου η κασσέτα, άντε και να φορτώσει ο δι@ολος, άντε και κάτι να σκάει στο μεταξύ και να βλέπεις την κασσέτα να φορτώνει και να φορτώνει, μιλάμε για 60άρες ή και 120άρες κασσέτες κιόλας όταν πέρναμε clopyright τα παιχνίδια....
jpavly Ιανουάριος 3, 2008 #22 Ιανουάριος 3, 2008 Πριν 10 χρόνια δεν είχαμε encoding ταινιών, πριν 5 άφηνα το PC ανοιχτό 3 ώρες με 100% cpu load να κάνει encoding με καλή ποιότητα. Αυτός ήταν ο λόγος που πήρα PS2, αλήθεια Πριν 5-10 χρόνια αφήναμε το PC να γράψει ένα CD και πηγαίναμε για καφέ μέχρι να τελειώσει Μην αρχίζετε τα "εγώ είχα 8086" κλπ, το θέμα είναι η εξέλιξη των υπολογιστών επί της ουσίας. Υπάρχουν άλλα threads με παλιά hardware
pontium Ιανουάριος 3, 2008 #23 Ιανουάριος 3, 2008 Εγώ το 98' είχα ακόμα σαν κύριο μηχάνημα την Αmiga 500 και ως δευτερεύον ένα 386DX 40MHz.Το 2000 πήρα ένα pentium III στα 850ΜΗz,64ΜΒ RAM,20GB δίσκο,CDRW Yamaha 4x2x6 SCSI,cdrom 40x και Vodoo 3 16MB
petr00kos Ιανουάριος 3, 2008 #24 Ιανουάριος 3, 2008 επαναστατικες αλλαγες προσωπικα πιστευω θεωρουνται οι αλλαγες στις ταχυτητες των επεξεργαστων , και στα γραφικα των παιχνιδιων... αυτο που εφερε σιγουρα επανασταση ειναι το broadband internet βλ. aDSL καθως εδωσε τεραστιες δυνατοτητες μεταφορας δεδομενων , διασκεδασης (online games) κτλπ κτλπ... οσον αναφορα τους δισκους δεν πιστευω οτι η βελτιωση αντιστοιχει στα χρονια που περασαν (iισως ισχυει μονο για την χωριτηκοτητα) ... θα επρεπε το λιγοτερο οι home users να χρησιμοποιουν SCSI ...
Chosen Ιανουάριος 3, 2008 #25 Ιανουάριος 3, 2008 I agreek. Οι γρηγορότεροι επεξεργαστές και οι μνήμες, δεν έφεραν καμιά επανάσταση, τα ίδια πράγματα κάνουμε, απλά τα κάνουμε πιο γρήγορα. Το γρήγορο internet είναι αυτό που έφερε τα πάντα πιο κοντά και πιο προσβάσιμα σε όλους. Αν δεν υπήρχε broadband, πως θα μαθαίναμε τον Numa-Numa και την Tila Tequila;
deninho Ιανουάριος 3, 2008 #26 Ιανουάριος 3, 2008 Αρχική απάντηση από mitsosoft Ενώ τις άλλες (3,5) τώρα τις χρησιμοποιούμε κατά βούληση Βασικά, κατά βούληση (=σύμφωνα με τη θέλησή μας) τις χρησιμοποιούμε. Και πολύ απλά, η θέλησή μας είναι να τις αποφεύγουμε Πριν 10 χρόνια ήμουν πολύ μικρός για να θυμάμαι τι γινόταν (βάζω στοίχημα ότι το ίδιο θα επικαλεστεί κι πολύ ένα γνωστό μέλος του Λάμπη κι όχι μόνο ) Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι δεν είχα πρόσβαση στο ιντερνετ. Πως ζούσαμε τότε ρε?
Kokolikos Ιανουάριος 3, 2008 #27 Ιανουάριος 3, 2008 Αχ ωραία χρόνια είδες όμως πώς αλλάζουν οι καιροί....
Τζώρτζης Ιανουάριος 3, 2008 #28 Ιανουάριος 3, 2008 Όντως το internet και ιδιαίτερα το broadband άλλαξε το νόημα και έδωσε άλλη τροπή στα υπολογιστικά συστήματα.Φοβάμαι για την εξέλιξη.... όχι την ίδια την εξέλιξη.
Kokolikos Ιανουάριος 3, 2008 #29 Ιανουάριος 3, 2008 Αρχική απάντηση από ΤζώρτζηςΦοβάμαι για την εξέλιξη.... όχι την ίδια την εξέλιξη. Σωστός πολύ σωστός.... :T: :T:
neuromancer Ιανουάριος 3, 2008 #30 Ιανουάριος 3, 2008 Να θυμίσω τις SoundBlaster 16 της εποχής που είχαν ενσωματωμένο ενισχυτή 5 Watt και τα έσπαγαν (έχω μία όποιος θέλει), καθώς και IDE controler και βάζαμε και 3ο δίσκο (είχα μαζέψει κάτι ρετάλια HD των 20ΜΒ, 40ΜΒ και 200ΜΒ).
computinghs Ιανουάριος 4, 2008 #31 Ιανουάριος 4, 2008 Ωραια αναφορα οντως εγω δεν θα ξεχασω που το πσ που θα επερνα τοτε ειχε 3 γκικα σκληρο και ελεγα να παρω με 5 και ελεγε ο μαγαζαττορας τι θα τον κανεις τοσο μεγαλο !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sektor Ιανουάριος 4, 2008 #32 Ιανουάριος 4, 2008 Γενικά αν σκεφτεί κάποιος τα παλιά χρόνια και θα λησμονήσει και θα δει το πόσο πολύ έχουν εξελιχθεί τα πράγματα.Το πρώτο μου PC ήταν ένας Pentium MMX και είχε κάρτα γραφικών, αλλά δεν ήταν 3D. Οπότε τότε αγόρασα μία 2MB από ένα φιλαράκι η οποία ήταν και 3D και έπαιζε και mpeg!Το επόμενο μου PC ήταν πολύ τούμπανο με PIII στα 667ΜΗΖ και κάρτα γραφικών αρχικά μία Savage και μετά η πανίσχυρη τότε Hercules 3D Prophet 2 GTS Pro 64MB. Θυμάμαι ότι ήταν επανάσταση αυτή η κάρτα και μάλιστα είχα και 10GB δίσκο και όλοι έλεγαν, τι μπορεί να βάλει κανείς σε τόσο μεγάλο δίσκο! Επίσης το πρώτο DVD της ASUS 8χ (Reader και όχι Writer).Οι τιμές από τότε έχουν πέσει τραγικά μα τραγικά θεωρώ. Θυμάμαι ότι πρόσφατα και μιλάω πριν 4-5 χρόνια πήγαινα σε εκθέσεις και έβλεπα κάτι PC τρομερά και τώρα δεν πάω πλέον αφού το έχω σπίτι μου...
voudas Ιανουάριος 4, 2008 #33 Ιανουάριος 4, 2008 Αρχική απάντηση από jpavly Πριν 10 χρόνια δεν είχαμε encoding ταινιών, πριν 5 άφηνα το PC ανοιχτό 3 ώρες με 100% cpu load να κάνει encoding με καλή ποιότητα. εγώ γιατί θυμάμαι 10ωρα επί εποχής p3 με flaskmpeg? πριν 9-10 χρόνια...
Sektor Ιανουάριος 4, 2008 #34 Ιανουάριος 4, 2008 Επίσης από μαρτιερίες μεγαλύτερων φίλων για να παίξει κάποιο PC MP3 πέρα από το ότι ήταν βαριά επεξεργασία, έπρεπε να είναι τουλάχιστον 100MHZ? Σωστά μου τα λέει?
jpavly Ιανουάριος 4, 2008 #35 Ιανουάριος 4, 2008 Αρχική απάντηση από Voudas εγώ γιατί θυμάμαι 10ωρα επί εποχής p3 με flaskmpeg? πριν 9-10 χρόνια... Ε τότε, θα πρέπει να ήσουν μανιακός για να κάνεις encoding 10ωρα; 3 ώρες άφηνα το PC ανοιχτό max, που 24/7.. Αρχική απάντηση από Sektor Επίσης από μαρτιερίες μεγαλύτερων φίλων για να παίξει κάποιο PC MP3 πέρα από το ότι ήταν βαριά επεξεργασία, έπρεπε να είναι τουλάχιστον 100MHZ? Σωστά μου τα λέει? Winamp 2 σε 100MHz cpu έκλανε μέντολες, μπέτωνε το PC.
Suedehead Ιανουάριος 4, 2008 #36 Ιανουάριος 4, 2008 Αρχική απάντηση από Sektor [Σήμερα, στις 11:49] Επίσης από μαρτιερίες μεγαλύτερων φίλων για να παίξει κάποιο PC MP3 πέρα από το ότι ήταν βαριά επεξεργασία, έπρεπε να είναι τουλάχιστον 100MHZ? Σωστά μου τα λέει? μπα δεν νομιζω, καποτε ακουγαμε mp3 στην πρωτη εκδοση του winamp στον τεραστιο pentium 60MHz
Sektor Ιανουάριος 4, 2008 #37 Ιανουάριος 4, 2008 @Suedehead @jpavly Τελικά κόλαγε ή όχι? Πάντως jpavly οι μαρτυρίες είναι 2-1 κατά σου!
downfoot Ιανουάριος 4, 2008 #38 Ιανουάριος 4, 2008 Εγώ είχα βάλει στοίχημα με 1 συμμαθητή των Αγγλικών που υποστήριζε ότι δεν έχει βγει vga πάνω από 12ΜΒ και τελικά τον κέρδισα με την ιστορική V550 που μόλις είχα αγοράσει!!! Έτσι για την ιστορία... Τρελό λιώσιμο... Half-life, FIFA 99, MK4, AoE2Είχα hdd 6,4 και μου φαινόταν τεράστιος και τώρα δε μου φτάνουν τα 600GB καλά καλά!!! Και με τα br/hd πάλι μικροί θα μας φαίνονται!!!!
jpavly Ιανουάριος 4, 2008 #39 Ιανουάριος 4, 2008 Αρχική απάντηση από Sektor @Suedehead @jpavly Τελικά κόλαγε ή όχι? Πάντως jpavly οι μαρτυρίες είναι 2-1 κατά σου! Το mp3 όχι λέω, μια χαρά έπαιζε, όλα τα άλλα δεν έπαιζαν εκείνη την ώρα.
Sektor Ιανουάριος 4, 2008 #40 Ιανουάριος 4, 2008 Και έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρούμε IDLE καταστάσεις την αναπαραγωγή MP3!Απίστευτο.Επίσης να πούμε ότι οι οθόνες ήταν πολύ πίσω! (Δεν είδα να το έχει πει κάποιος).Εγώ είχα μία Sony 15" και σήκωνε ανάλυση μέχρι και 1280x1024!Έβλεπα σε ένα πολύ παλιό περιοδικό και έλεγε:"Ευκαιρία 15" 200.000δρχ". Και ήταν μία CRT που σήμερα και ο φούρνος μικροκυμάτων καλύτερη οθόνη έχει!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.