Jump to content

10 χρόνια πριν

petkate

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

10 χρόνια πριν

καλή χρονιά

βλέποντας κάποια θέματα για το τι περιμένουμε να δούμε το 2008 από hardware αλλά και από software,προσπάθησα να γυρίσω κάποια χρόνια πίσω και να θυμηθώ,τι περιμέναμε να φέρει το 1998;

δεν θυμήθηκα και πολλά και έτσι έψαξα λίγο

λοιπών

cpu : intel pentium II slot 1 κωδική ονομασία "deschutes" 333 mhz αργότερα και 350,400 και 450 mhz 0,25 μm τάση 2,0 volt

από το μοντέλο με 350 mhz και μετά το fsb ξεπετάχτηκε στα εξωπραγματικά 100 mhz

αυτή η σειρά επεξεργαστών ήταν χτύπημα για τους oc η intel αποφασίζει να κλειδώσει τον multiplikator :p

chipset :Intel 440LX sdram (pc-66,pc-100) στα πρώτα βήματα για τον νέο pentium II

επανάσταση στα γραφικά η νέα Θήρα AGP

Κάρτα γραφικών: 3dfx με voodoo2 σβήνουν σιγά σιγά και έρχεται η nvidia με riva TNT (2D και 3D σε ένα chip )

από την επόμενη χρονιά για πρώτη φορά η σειρά GeForce

hd : 8-12 gb είναι μια καλή χωρητικότητα ... αν θυμάμαι καλά

οποίος θυμάται περισσότερα είναι καλοδεχούμενος

δεν ξέρω ρε παιδιά εμένα η εξέλιξη μου φαίνεται μικρή για 10 χρόνια

επιτάχυνση video τότε επιτάχυνση hd video τώρα

σκληροί δίσκοι 7200 rpm τότε το ίδιο και τώρα

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Ωραίος, ωραίο thread! :T:

Εγώ δε θυμάμαι και πολλά απο τότε, μόνο αυτά που λες, γιατί τότε 7 χρονών έκανα τα πρώτα μου "σοβαρά" :p βήματα στα PC.

Ίσως...internet, είδος πολυτελείας και μέγιστη ταχύτητα 56kb/s

Να διαφωνήσω όμως σ' αυτό που λες για την εξέλιξη. Νομίζω μόνο οι σκηροί δίσκοι έχουν μείνει το ίδιο, κι αυτό απο πλευράς ταχύτητας και κατασκευής. Και ήδη, αυτό άλλαξε με τα SSD. Δες το σε επεξεργαστική ισχύ και μόνο, τί είχαμε τότε και τί τώρα...

Να σε πάω 20 χρόνια πίσω???

Τον x8086 τον εχω ακόμα...

στη 10ετία ήρθε ο Ρ2

Βέβαια κ την Riva TNT2 αν κοιτάξεις το 2o PC μου...

Ικανοποιητική είναι η εξέλιξη...

το 1997 ειχα asus intel 440LX με onboard vga ATI 4MB+3dfx voodoo 2 12 MB+p2 333@405(OC με jumpers) [απο τοτε δεν εχω ξαναπαρει μητρικη Asus :blink:]

καποια στιγμη αλλαξα σε SOYO (νομιζω BX III+) γιατι ανεβαινε λιγο παραπανω και χωρις jumpers

επισης περιμενα πως και πως την voodoo 3 3000 16 ΜΒ AGP για να βλεπω DVD

(το 98 ηταν νομιζω που πηρα και το RICOH 4x CDR λιγο πανω απο 100.000δρχ τοτε)

To 98 ημουν φανταρος και δεν περνουσε ο καιρος μεχρι να παρω αδεια απο το Δυδιμοτειχο , για να βρεθω μπρωστα στο PC ( Cyrix 133mz , Soyo 5TH5 , καρτα γραφικων 2 Mb , και voodoo και οθονη 14" low radiation non interlace )

Θυμαμαι οτι ειχαν βγει οι Pentium και μου τρεχανε τα σαλια

Φανταζομουν πως θα ηταν να παιζω flight simulator με Pentium......

Τι μου θύμησες τώρα...

Το 1998, περίπου 1,5-2 μήνες πριν πάω στρατό, είχα χτυπήσει μια Voodoo2 12MB και κυριολεκτικά είχα λιώσει στο Unreal :p

Edit: Επίσης την ίδια χρονιά είχα αγοράσει και το πρώτο μου CD-R. Ήταν ένα Teac 4x SCSI και το είχα πάρει μεταχειρισμένο από έναν γνωστό μου περίπου 45000-50000δρχ εάν θυμάμαι καλά!

Το '91 (νομιζω) θυμάμαι(κυριως απο μαρτυρίες συγγενών :p) ο πατέρας μου με έβαζε να γράφω το όνομα μου σε υπολογιστή με dos... εγώ... 3ων χρονών τότε δεν κατλάβαινα και πολλά :p

Με έβαζε να παίιζω παιχνίδια του στυλ μαριο και θυμάμαι κάτι αρχαικά που έπαιζε του στυλ "Where in the World is Carmen Sandiego"

http://en.wikipedia.org/wiki/Where_in_the_World_is_Carmen_Sandiego%3F#Where_in_the_World_is_Carmen_Sandiego.3F_Deluxe_.281990.29

Ποιός φανταζόταν τότε το Crysis...

Ψάχνω καμiά φορά στις κούτες του και βρίσκω τις "κασσέτες" με τις οποίες φορτώνονταν τα διάφορα προγράμματα και το λειτουργικό ( αν δεν κάνω λάθος) και τις ξεπερασμένες πλέον δισκέτες 5.25...

Αρχική απάντηση από cptkoulis [Σήμερα, στις 01:26]

...(το 98 ηταν νομιζω που πηρα και το RICOH 4x CDR λιγο πανω απο 100.000δρχ τοτε)

110.000 δρχ από Γραμμή στην Στουρνάρη. Μου χάλασε μια φορά το άλλαξα με τα 1000 ζόρια και από τότε δεν ξαναπάτησα γραμμή :)

104 ή 106 απο Πλαισιο Μεταμορφωσης(το εχω χτισει τοσα χρονια)

Το δικο μου BTW ειχε βγει σκυλι(επειδη δεν υπηρχε δευτερο τοτε ολοι οι φιλοι και γνωστοι σε μενα "γραφονταν")

May

* Apple announces the iMac, an All-in-One with integral 15 inch (381 mm) multiscan monitor, 24x CDROM, 2x available USB ports, 56 kbit/s modem, 2 stereo speakers, and Ethernet but no floppy drive. It was encased in translucent Bondi Blue and Ice plastic. Quantity shipping began in August. Designed by Jonathan Ive, it was the model that put Apple back on the road to profitability.

June 25

* Microsoft released Windows 98. Some U.S. attorneys tried to block its release since the new O/S interlaces with other programs such as Microsoft Internet Explorer and so effectively closes the market of such software to other companies. Microsoft has fought back with a letter to the White House suggesting that 26 of its industry allies say that a delay in the release of the new O/S could damage the U.S. economy. The main selling points of Windows '98 were its support for USB and its support for disk partitions greater than 2 GB with FAT32 (although FAT32 was actually released with Windows 95 OSR2).

:D

Σωστος ο αστρολαβος :clap:

Σκεφτομουν σοβαρα το iMac τοτε γιατι μου φαινοταν πιο κοντα στο Amiga στυλ που γνωριζα

Επισης μετα απο αφιερωμα του PC Master τοτε(απο τον Αντρεα Τσουρινακη αν θυμαμαι καλα),αποφασισα να βαλω τα 95

Αρχική απάντηση από alexis2044

και τις ξεπερασμένες πλέον δισκέτες 5.25...

Ενώ τις άλλες (3,5) τώρα τις χρησιμοποιούμε κατά βούληση :hehe::p

Εγω δεν ειμαι σιγουρος τελειως τι ειχα τοτε.Μαλλον ειχα το παρακμιακο Cyrix 6χ86 @ 166!!!!Με καρτα μαλλον μια Diamond Stealth... :( Μετα περασα σε PIII 450 αλλα μαλλον ηταν τα επομενα χρονια...

Πολύ ωραίο θεματάκι, αλλά το θέμα είναι πόσο πολύ έχουν εξελιχθεί τα πράγματα όντως από τότε;

Ξεφύγαμε λίγο βρε παλικάρια.

Το θέμα ΔΕΝ είναι να κάνουμε flash back στα παιδικά μας χρόνια, από ότι κατάλαβα, αλλά να δούμε αν 10 χρόνια μετά οι εξελίξεις είναι όντως σημαντικές ή όχι και τόσο.

Πάντως μερικά πράματα έχουν αλλάξει τραγικά προς το καλύτερο.

Προσωπικά μόλις γνώρισα τα MP3 τρελάθηκα και προσπαθούσα να φανταστώ τις δυνατότητες του...

Δεν είχα ποτέ μου αρκετά χρήματα για να αγοράζω δίσκους και κασέτες, τώρα όπου πάω κουβαλάω μαζί μου μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ συλλογή τραγουδιών, σε λίγο θα φτάσουμε να κουβαλάme ΚΑΙ τις αγαπημένες μας ταινίες.

USB / Firewire

Kοινό πρότυπο για όλους και συμβατότητα των συσκευών σε ΟΛΑ τα μηχανήματα.

Από ένα σημείο και μετά (win98) χωρίς την ανάγκη για drivers.

Flash drives

ΤΕΡΜΑ ποιά τα σειριακά ή παράλληλα καλώδια με intellink, intersrv προκειμένου να συνδέσουμε δύο υπολογιστές για να μεταφέρουμε μεγάλο αριθμό αρχείων που οι δισκέτες δεν χώραγαν.

cd, dvd writers

Τότε έπρεπε να σκάσουμε πάνω από 100.000 δραχμές για να πάρουμε ένα writer και αυτό μάλιστα SCSI γιατί με τα ide ακόμα και αν κουνάγαμε το ποντίκι καίγαμε την εγγραφή (πριν βγούν οι τεχνολογίες PowerRec, Saferec κλπ )

Τώρα με 20-25 ευρώ (6.800 δραχμές) παίρνουμε dvd writers.

Φορητοί υπολογιστές

Tότε ένας φορητός ήταν όνειρο απατηλό και μόνο για τους έχοντες αφού ο φθηνότερος κόστιζε περίπου 3.000 ευρώ.

Για δέστε τώρα, προσωπικά έχω 2...

Hard disks

Η ταχύτητα περιστροφής τους δεν άλλαξε τραγικά, όντως.

Η χωριτηκότητα όμως;;;;; :):):)

Βγήκε τα SATA, τώρα το SATA2 και έστρωσε κάπως και η ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων.

Πέρνει ακόμα βελτίωση όμως.

Προσωπικά θα ήθελα να έχουν πέσει οι τιμές τις τεχνολογίας SCSI που δυστυχώς παρέμεινε μόνο για τους server.

Κουχ Κουχ....δεινοσαυροι...:D

Εγω το 1997 ειχα Super Nintendo...

Ειχα τοτε σε ενα φιλο να παιζει στο Winamp mp3 και ηθελα PC μονο και μονο για να αλλαζω skins...

Τελικα αναγκαστικα να περιμενω αλλα 3 χρονια. :eek:

Για να σας αδειασω ολους εχω το εξης. Καποτε ειχαμε cd-rom με ταχυτητα 1Χ και μετα απο 3 μηνες πηγε στο 2Χ και απλα τα εσπαγε!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.