Jump to content

HEEEEEEEEEELP sapphire radeon HD2600 PRO

Neneia

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλή χρονιά σε όλους... έχω μεγάλο πρόβλημα με την καινούρια κάρτα γραφικών που πήρα. είναι η sapphire radeon hd 2600 pro. Την εγκατέστησα στον υπολογιστή κανονικά, πέρασα τους drivers που είχε μέσα η κάρτα και πήγα να δω αν παίζει τα παιχνίδια τοσο καλα όσο λενε... σε μερικά παιχνίδια έκανε restart και σε άλλα μου χάλαγε τα γραφικά. Πέρασα τους 7.11 που έβγαλε η ΑΤΙ μετά και παλι τα ίδια.Τα ίδια κ με τους 7.12! Σε όλα τα παιχνίδια μου χαλάει τα γραφικά και μετά με πετάει πίσω στα windows. Δεν παίζει ούτε ένα παιχνίδι καλα... έχω δοκιμάσει όλους τους drivers, ακόμα κ τους ομεγα κ τιποτα... καθάρισα τον υπολογιστή με το driver cleaner κ τους ξαναπερασα κ ακομα τιποτα... ο υπολογιστής μου είναι DualCore Intel Core 2 Duo E6300 me 2gram μνημη. Ας βοηθήσει καποιος πριν βάλω την κάρτα κάτω και την παταω!!! :cry: :cry: :cry:

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

μου βγάζει περίεργες γραμμές με τις οποίες γεμίζει η οθόνη και δεν βλέπω τίποτα και μετά με πετάει πίσω στα windows. Αυτό γίνεται ακόμα κ σε παιχνίδια χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. προσπάθησα να τρέξω το aqua mark και όταν κάνει μετρήσεις τα γραφικά είναι χαλια όπως και στα παιχνίδια και μετά σταματάει λέγοντας οτι υπάρχει error. μόνο πασιέτζα μπορω να παίξω με την κ**κάρτα που πήγα κ πήρα, μαύρη η ώρα!

μια απαράδεκτη nvidia η οποία τωρα μου φαινεται τελεια μπροστα σε αυτη που πηρα. τους εβγαλα όλους τους drivers με το driver cleaner και τους ξαναπέρασα της ΑΤΙ κ τίποτα... απο παλιούς drivers δεν υπάρχει τίποτα...

Τι τροφοδοτικό έχεις και για πές και τη σύνθεση του υπολογιστή σου λίγο πιο αναλυτικά. Τι κάρτα είχες πρίν;

400αρι νομίζω έχω και η κάρτα σίγουρα το υποστηρίζει γιατι το έψαξα κ αυτο. πριν είχα μία nvidia 7100gs. το motherboard μου είναι ASRock 775Dual-VSTA και Operating System Microsoft Windows XP Home Edition service pack 2. δεν ξερω αν βοηθανε αυτα , είμαι κ λίγο άσχετη απο υπολογιστές...:cry:

Η κάρτα θέλει 50 watt σε load. Οπότε παίζει να είναι πρόβλημα με την εγκατάσταση των drivers. Μπορεί να χρειαστείς format.

format????????????????????????????????????????????????????????????????????? καμία αλλη λύση εκτος από αυτο??????????????????????????

Αν μπορείς πές μας και τη μάρκα του τροφοδοτικού γιατί ναί μεν μπορεί να λέει οτι είναι 400άρι και αν είναι μάρκα μέκαψες να είναι χειρότερο απο μερικά 300άρια. Χαλασμένα γραφικά σου βγάζει απο την αρχή του παιχνιδιού ή στην πορεία. Πάντως η συμπεριφορά που περιγράφεις είναι απο ελλιπή τροφοδοσία. Έχεις πολλούς δίσκους μέσα;

δεν ξερω μάρκα πάντως δεν είναι γνωστή. τα γραφικά χαλάνε απο την αρχή του παιχνιδιού και πολλές φορές κ οταν φορτώνει το παιχνίδι. μόνο 1 σκληρό δίσκο έχω το κακομοιρο :cry: :cry:

Παιδια τροφοδοτικο ειναι. απο την αρχη του παιχνιδιου στο full load προφανος. Τουλαχιστον ετσι νομιζω.

Αφου δεν ειναι και γνωστη, πρεπει να εισαι οριακα με Ati οι οποιες εχουν μεγαλη καταναλωση.

Φορματ δεν νομιζω να χρειαζετε. Απλα ενα καινουργιο psu.

δεν ξερω αν έχει σχέση αυτό αλλα η κάρτα δεν συνδέεται με το τροφοδοτικό, μόνο με την motherboard. και δοκίμασα το FEAR το οποίο έχει μία επιλογή που προσαρμόζει τα γραφικά σύμφωνα με τις δυνατότητες της κάρτας. το παιχνίδι έπαιξε κανονικά χωρίς να βγάζει δικά της γραφικά η κάρτα αλλα η ποιότητα ήταν άθλια...

E καλα το fear ειναι και λιγο απαιτιτικουτσικο. :p τι να σου πω. Εγω πιστευω οτι ειναι το τροφ. Αν αυτο σου συμβαινει μονο στα παιχνιδια και στις ''βαριες'' εφαρμογες, και στα αλλα εισαι οκ η καρτα δεν νομιζω να φταει. Τωρα τα drivers οπως ειπες.. εισαι οκ..

Σιγά τη κατανάλωση που έχει η 2600. 28 watt max τρώει η καρτούλα άκα 2Α απο τη +12. Λογικά πιο πολύ απο τη 7100gs που είναι για τα μπάζα.

Αν η κάρτα δεν σου έχει artifacts στο desktop των windows και απλά χαλάνε τα γραφικά οταν παίζεις τότε η κάρτα είναι οκ και παίζει θέμα τροφοδοσίας.

Neneia αν μπορείς βγάλε μια φωτό το τροφοδοτικό ή γράψε μας να δούμε τι γράφει επάνω*(ampers ανα τάση) αν και απότι καταλαβαίνω μάλλον το τροφοδοτικό είναι εντελώς για τα μπάζα. Σε psu calc που έβαλα το hw σου βγαίνει γύρω στα 200W κατανάλωση ΜΕ την 2600 pro.

Πάντως πιστεύω οτι θές και ένα καλύτερο τροφοδοτικό όχι μόνο επειδή στο ζητάει η κάρτα αλλά και για θέμα ασφάλειας γιατί του κιλού είναι σαν ορολογιακές βόμβες. Με 30 ευρώ, ή φτηνότερο μεταχειρισμένο, παίρνεις ένα 300-350W λουκούμι για το σύστημά σου.

* Κάτι τέτοιο θα γράφει

post-124-1416073323,3545_thumb.gif

δεν είναι μόνο στις βαριές εφαρμογές... για παράδειγμα η οθόνη μου πολλές φορές εμφανίζει κατι μαύρες κουκίδες απο μόνη της ακόμα κ όταν δεν κάνω τίποτα, ενώ άλλες φορές η οθόνη γίνεται μαύρη και μετα ανοίγει παλι απο μόνη της... αυτά τα τελευταία δεν τα έκανε με τους πρώτους drivers και τα κάνει με τους 7.11 κ τους 7.12 και με τους ομεγα τώρα. παντως αν θα βοηθήσει μπορω να γράψω τις αποδόσεις απο το speedfan για το τροφοδοτικό μου.

Oποτε δεν ειναι ουτε θεμα οθονης σαφως. Τι να πω, χμμ αν βρεις ενα μεταχηρισμενο τροφοδοτικο να κανεις τι δοκιμη οπως λεει κ ο Nodsl καλα θα ηταν. Και μετα κοβεις κινηση. Αν συνεχιστει το προβλημα φταει η καρτα και την πας πακετο στην ati.

Σορρυ αλλα δε βοηθάς. Τη 2600 την έβαλες μόνη σου; Αν ναι και έχεις οικιότητα στο να ανοίγεις το κουτί του πισι δες τι γράφει πάνω το τροφοδοτικό αλλιώς απο software monitors δε βγάζεις άκρη.

Πάντως 28 απο τους 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν σκιπ...εεε νεο τροφοδοτικό θέλω να πώ. Είναι τραγικά μικρή η πιθανότητα να είναι ελαττωματική καινούργια κάρτα. Δεν είναι απίθανο, αλλά πολύ σπάνιο.

Αρχική απάντηση από webhunter [Σήμερα, στις 16:08]

Η κάρτα θέλει 50 watt σε load...

2600 pro 512MB

pc2600_power.gif

Πιο framework έχεις ? για ρίξε μια ματιά. Για να παίξει η κάρτα σου θα πρέπει να έχεις το 2.

Η κάρτα σου δέν έχει υποδοχή για έξτρα τροφοδοσία από το τροφοδοτικό?

ή το τροφοδοτικό δέν έχει το ανάλογο καλώδιο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.