dpolal Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 Θέλω να στήσω ένα HTPC για έναν φίλο με πολύ στριμωγμένο budget και πρέπει να αποφασίσω ποιά κάρτα θα βάλω επάνω.Το μηχάνημα θα είναι αποκλειστικά αποκλειστικά και μόνο για θέαση ταινιών και φωτογραφιών σε τηλεόραση κλασσική crt προς το παρόν και αργότερα ίσως κάποια lcd.Είμαι ανάμεσα στις Ati HD2400PRO&Ati HD2600PRO.ή καλύτερα την σειρά της Nvidia 8400 - 8500 ?????Από ότι βλέπω υποστηρίζουν κωδικοποίηση για HD/blue ray, hdmi κλπ αλλά για να μην χρειαστεί σε κανέναν χρόνο αναβάθμιση (θα με κυνηγάει) ποιά να προτιμήσω;;;; Κάθε πρόταση δεκτήΕυχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 2, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2008 Παρε Motherboard με 690G ή nvidia 7050 ενσωματωμενο και εισαι μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιανουάριος 2, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2008 Αρχική απάντηση από morpheus Παρε Motherboard με 690G ή nvidia 7050 ενσωματωμενο και εισαι μια χαρα. Ευχαριστώ καταρχήν.Το έχω κοιτάξει το θέμα αυτό ΑΛΛΑ έχω 2 θέματα που με κολλάνε λίγο.Καταρχήν επειδή τώρα χρησιμοποιεί κλασσική crt τηλεόραση πρέπει να βρώ μπόρντ με έξοδο s-video (προς το παρόν μόνο ένα της Asus έχω εντοπίσει)Δεύτερον, προτιμώ μια ανεξάρτητη λύση από all-in-one board που θα έχει καλύτερες επιδόσεις (ίσως ??? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Ιανουάριος 2, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2008 Παρε μια μητρικη με 690g που εχει και onboard vga,με 55 βρισκεις.Αγορασε ομως και μια 2400pro για τους λογους που θελεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Ιανουάριος 2, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2008 Να δώσω κι εγώ μια άλλη οπτική γωνία για τα 690G. Έχω το m2a-vm της asus και το southbrigde είναι το sb600, παλιό και αργό. Δεν είμαι μόνο εγώ, όλο το ίντερνετ έχει βουήξει για το πολύ αργό usb. 10ΚΒ το δευτερόλεπτο είναι απλή απογοήτευση και έχω δοκιμάσει τα πάντα. Είναι κάτι σαν το "it is not a bug, it is a feature...". Γενικά το σύστημα έχει χάσει τη σταθερότητά του σε σχέση με το chipset της nvidia που είχα νωρίτερα. Κλοκάρει καλά μεν, δείχνει ημιτελές και φτηνιάρικο (ειδικά για asus). Αγαπώ πολύ την AMD αλλά στο τσακ είμαι να μη γυρίσω πίσω στην intel. Ακόμα και η θερμάστρα που είχα (805D) πάνω σε μια asus p5ld2 ήτανε πολύ πιο robust. Αν τελικά επιλεχθεί AMD προτιμήστε κάτι καλύτερο. Με 20 ευρώ παραπάνω παίρνεις αληθινή μητρική. Αν πάλι κολλάτε στο mATX και στο 690G που στα χαρτιά τουλάχιστον είναι χαρισματικό, προσπαθήστε να βρείτε ένα ΜΒ και να δοκιμάσετε πρώτα. Προσωπικά έχω πλέον πάνω και μια 2400pro για να βλέπει ο μπαμπάς high definition. Ακόμα παιδεύομαι με drivers, προγράμματα αναπαραγωγής ρυθμίσεις κλπ κλπ κλπ. Χθες απενεργοποίησα το hardware acceleration μέσα στο powerdvd. Από το 50% η cpu πήγε στο 52% και... όλα παίζουν μέλι γάλα.... ίσως τα βιντάκια Η264 από το ίντερνετ να μη συνεργάζονται καλά με την 2400pro, εγώ πάντως έχω χάσει τόσο χρόνο πάνω σε αυτό το σύστημα που είμαι στο τσακ να χτυπήσω μια gigabyte p31+core 4500+nvidia 8400 για να βρω την υγειά μου..... Σόρι για τα πολλά..αλλά ίσως φανούν χρήσιμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.