Jump to content

asus p5k premium και προβληματα

andreas7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλή χρονιά σε όλους

Αποφάσισα να πάρω καινούριο pc με τα εξής χαρακτηριστικά:

CPU:Q6600

PSU:SEASONIC S650 W

M/B: P5K PREMIUM

GPU:8800GTS 640 MB

RAM:CELLSHOCK 2GB Kit DDR2 1000 4-4-4-12

HDD:2 WD 320 SATA2

Με το που τα συνδεσα ολα και εβαλα τα windows xp sp2 pro τα παντα με default ρυθμίσεις

άρχισε να μου βγάζει μπλε οθόνες είτε όταν έμπαινε στα windows είτε κατά τη διάρκεια καπιου παιχνιδιού πολυ συχνα.Παρατήρησα οτι τα timmings στο bios ειναι λάθος, 5-5-5-15 και τα ρύθμισα εγω 4-4-4-12 και συνέχισαν οι μπλε οθόνες, έκανα κάποιες ακόμα αλλαγές όπως τα mhz 800,1066 και την τάση όπως έλεγε.Δοκίμασα και άλλες ram

S3 στα 667 και έκανε το ιδιο

Eκανα κάποια τεστ με το Memtest86 βρήκε 500.000 error απο το 6ο τεστ και μετά και το σταμάτησα. ύστερα απο αυτό θεώρησα ότι είχαν πρόβλημα οι ram και τις πήγα για αλλαγή. Πείρα τις καινούργιες μνήμες αλλά έκανε ξανά το ίδιο έκανα εγκατάσταση ξανά τα windows αλλά τίποτα.

Πριν λίγες μερες έβαλα το τελευταίο bios 504 απο την asus σταμάτησαν οι μπλε οθόνες αλλά κολλάνε συχνά τα windows ~30sec και μετά δουλεύουν κανονικά δοκίμασα να βαλω και τα windows vista ultimate 32bit και κάνουν ακριβώς τα ιδία. Περισσότερο παρατηρώ οτι κολλάει όταν κάνω εγκατάσταση κάποιο παιχνίδι και το dumeter μου βγάζει service unavailable αλλά και όταν σερφαρω στο net.

Είχα διαβάσει για κάποιες ασυμβατότητες του mobo με wd σκληρούς

Τι πιστεύετε ότι φταίει?Τα 650W του psu είναι αρκετά?

οποίος μπορεί ας βοηθήσει έχω απελπιστεί :help:

Δοκίμασε να βάλεις κάποιες άλλες μνήμες, οχι απαραίτητα τις ίδιες.

Ενα ζευγάρι 800άρες του κιλού, ίσα ισα για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο ασυμβατότητας των μνημών...

Ακούγεται ότι με κάποια revisions υπάρχει πρόβλημα όταν βάλεις στον intel controller asci/sata/raid. Δοκίμασε να βάλεις ide emulation να δεις αν έχεις τα ίδια προβλήματα.

καλή χρονιά

ξεκίνα με τα βασικά πριν κάνεις αλλαγές στο hardware

άλλαξε slot μνήμης ( δοκίμασε με μια μνήμη πρώτα )

κανε κανένα bench π.χ με sandra να δεις αν σε προδώσει κάτι (cpu,μνημη,σκληρο κ.τ.λ )

καλά είναι να ξανά τοποθετήσεις ένα ένα όλο το hardware

αν έχεις άλλο σκληρό δοκίμασε το

στο site τής asus μπορεί να υπάρχει κάτι αν είναι περίπτωση ασυμβατότητας

Είχα δοκιμάσει και με κατι S3 μνημες και εκανε το ιδιο.Πριν παω για rma τις δικες μου ειχα κάνει δοκιμές με τα slot.Στο τελος και με τις δυο μνημες δεν ανοιγε καθόλου το pc.Πάταγα το κουμπί να ανοίξει και άνοιγε το ανεμιστιρακι τις καρτας γραφικών στο τέρμα και έδειχνε μαυρη οθόνη και σταμάταγε εκει.Μόλις έβαζα τιν αλλη άνοιγε αλλα εξακολουθούσε να βγάζει μπλε οθόνες.τις δοκίμασα και σε ενα αλο pc και δεν άνοιγε ουτε εκείνο με δυο ram, αλλά άνοιγε με αυτη που δεν άνοιγε το δικο μου.Οι σκληροί που εχω ειναι όλοι wd όποτε είναι πρόβλημα συμβατότητας με τους wd θα εξακολουθεί να το κάνει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.