Daytime Dreamer Ιανουάριος 3, 2008 Author #41 Ιανουάριος 3, 2008 Αρχική απάντηση από jpavly Τελικά Λουκά μου φαίνεται έχεις κάνει το καλύτερο ψάξιμο απ' όλους μας Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες, πες μας αν τελειώσεις με τον Καναδό Μακαρι φιλε μου να φτιαξω τον σκληρο και να βγει και κατι καλο απο αυτην την ιστορια Οποιος θελει πλακετες για σκληρους που εχουν παρομοιο προβλημα (εσυ και ο Wizard νομιζω , δεν θυμαμαι αν υπηρχε και καποιος αλλος) πειτε μου να κανουμε ομαδικη παραγγελια Υστερα απο ολη αυτη την ιστορια θα φτιαξω ενα dedicated συστημα μονο για backup. Τωρα αν θα ειναι Raid 1 ή Raid 5 ή κατι αλλο δεν εχω αποφασισει ... τετοιο πραγμα ομως δεν θελω να ξαναπερασω
mortisboy Ιανουάριος 3, 2008 #42 Ιανουάριος 3, 2008 ...λοιπον μολις τωρα ειδα το πμ ...πληροφοριακα να ξερεις οτι ΟΛΟΙ οι WD θελουν αυτο το κολπο με το bioς chip..ακομα και ακριβως ιδια να ειναι η πλακετα παλι χρειαζεται....εψαξα και γω στο stock απο δισκους που εχω αλλα δυστηχως δεν βρηκα κατι παρομοιο...παντως να προσεξεις παρα πολυ αν δοκιμασετε αλλη πλακετα επειδη λογικα εχει καει αυτη υπαρχει περιπτωση να βραχυκυκλωνει ο δισκος και να καιει την πλακετα..οποτε να εισαι standby αν δεις οτι ζεστενεται υπερβολικα το pcb!!...επλιζω να βγαλεις ακρη..γιατι ειναι φρικη οταν χανεις πολυτιμα data !!!!!
Daytime Dreamer Ιανουάριος 3, 2008 Author #43 Ιανουάριος 3, 2008 Αρχική απάντηση από mortisboy ...λοιπον μολις τωρα ειδα το πμ ...πληροφοριακα να ξερεις οτι ΟΛΟΙ οι WD θελουν αυτο το κολπο με το bioς chip..ακομα και ακριβως ιδια να ειναι η πλακετα παλι χρειαζεται....εψαξα και γω στο stock απο δισκους που εχω αλλα δυστηχως δεν βρηκα κατι παρομοιο...παντως να προσεξεις παρα πολυ αν δοκιμασετε αλλη πλακετα επειδη λογικα εχει καει αυτη υπαρχει περιπτωση να βραχυκυκλωνει ο δισκος και να καιει την πλακετα..οποτε να εισαι standby αν δεις οτι ζεστενεται υπερβολικα το pcb!!...επλιζω να βγαλεις ακρη..γιατι ειναι φρικη οταν χανεις πολυτιμα data !!!!! Οπως τα λες ειναι. Παντως και την πρωτη φορα που βγηκαν καπνοι αλλα και την δευτερη που τον συνδεσα δεν ακουγοταν το παραμικρο απο τα plattersΤην δευτερη φορα παρατηρησα οτι το pcb ζεσταινοταν υπερβολικα στο κεντρο του και λιγο προς τα κατω (απο εκει βγηκαν οι καπνοι) που σε σχεση με αυτην την εικονα απο εδωhttp://forum.hddguru.com/hard-disk-drives-repair-and-data-recovery-f1/please-help-identify-fried-pcb-wd3200jb-00kfa0-any-comment-t8137.html?sid=1eb09df633a739661c9248849971f6b8καταλαβα οτι εκει που εχει καει το motor chip ειναιελπιζω το bios chip να μην την εχει ακουσει και να παιξει ... ιδωμεν
Daytime Dreamer Ιανουάριος 6, 2008 Author #44 Ιανουάριος 6, 2008 Και μερικες photo high res! (τις μικρυνα εννοειται) Αυριο θα ξεβιδωσω και το pcb να δουμε τι μακελειο εχει γινει απο την πισω μερια :whistling
jpavly Ιανουάριος 8, 2008 #46 Ιανουάριος 8, 2008 Πάντως από προσφατότατη εμπειρία από Tic-Tac, οι τύποι είναι απλά απίστευτοι. Ψάχνουν να βρουν πλακέτα, σου ζητάνε μέχρι κι εσένα αν έχεις όμοιο δίσκο και αφού δεν βρήκαν πλακέτα μου ζήτησαν να πληρώσω περίπου 275 με τα μεταφορικά για να πάει εξωτερικό μόνο για τη διάγνωση! Και φυσικά χρεώθηκα και 60 διάγνωση, ενώ ήδη ήξερα ότι η πλακέτα μου είναι καμμένη
Daytime Dreamer Ιανουάριος 8, 2008 Author #47 Ιανουάριος 8, 2008 Ναι, και απο αλλα ελληνικα forums, μου εχουν πει τα χειροτερα για την εταιρεια αυτη
Daytime Dreamer Ιανουάριος 27, 2008 Author #48 Ιανουάριος 27, 2008 Παραθετω μερικες εικονες ακομα οταν πριν απο μερες ειχα ξεβιδωσει την πλακετα. BTW, χρειαστηκα το Torx νουμερο 8 και οχι 6 οπως ειπε ενας φιλος. Απλα ενημερωτικα μπας και ειναι διαφορετικα απο μοντελο σε μοντελο
Daytime Dreamer Ιανουάριος 28, 2008 Author #49 Ιανουάριος 28, 2008 Ολη η πλακετα ... διακρινεται το καμμενο chip που ελεγχει το μοτερ
Daytime Dreamer Ιανουάριος 28, 2008 Author #50 Ιανουάριος 28, 2008 To bios chip με ονομασια 25P10VP (πανω σειρα) [sT]B544X (κατω σειρα) Ειναι το μικρο chipακι διπλα στο καμμενο chip που ελεγχει το μοτερ (4+4 επαφες που εχει)
Daytime Dreamer Ιανουάριος 28, 2008 Author #51 Ιανουάριος 28, 2008 Και μια γενικη ολης της πλακετας Ελπιζω η ιστορια να εχει αισιο τελος και να βοηθηθουν και αλλα ατομα στο μελλον απο το εν λογω thread
HuLuVuZ Ιανουάριος 28, 2008 #52 Ιανουάριος 28, 2008 Καλημέρα, dreamer. Βασικά δεν έχω κάποια απάντηση στο προβλημά σου,όχι τουλάχιστον κάτι διαφορετικό απ ότι σου είπαν τα παιδια παραπάνω. Απλώς ήθελα να ρωτήσω αν δοκίμασες να αλλάξεις την πλακέτα με την πλακέτα του TCPKOULIS. και επειδή την έχω πάθει και γω με χαμένα δεδομένα ψάχνω να βρω κάτι που να μπορεί να σε βοηθήσει.
Daytime Dreamer Ιανουάριος 28, 2008 Author #53 Ιανουάριος 28, 2008 Αρχική απάντηση από HuLuVuZ [Σήμερα, στις 10:09] Καλημέρα, dreamer. Βασικά δεν έχω κάποια απάντηση στο προβλημά σου,όχι τουλάχιστον κάτι διαφορετικό απ ότι σου είπαν τα παιδια παραπάνω. Απλώς ήθελα να ρωτήσω αν δοκίμασες να αλλάξεις την πλακέτα με την πλακέτα του TCPKOULIS. και επειδή την έχω πάθει και γω με χαμένα δεδομένα ψάχνω να βρω κάτι που να μπορεί να σε βοηθήσει. δεν δοκιμασα φιλε, γιατι μετα απο πολυ research, στους WD πρεπει να αποκολησεις το Bios Chip απο την original (καμμενη) πλακετα και να το κολλησεις πανω σε μια συμβατη. Δεν υπαρχει περιπτωση να παιξουν αλλιως. Αντε να ειχες αγορασει 2 σκληρους μαζι την ιδια μερα και τυχαινε να ειναι ιδιοι ... μονο ετσιTo bios chip einai to U12 chip με ονομασια 25P10VP (πανω σειρα) [sT]B544X (κατω σειρα) που εχω παραθεσει πιο πανω
Daytime Dreamer Φεβρουάριος 11, 2008 Author #54 Φεβρουάριος 11, 2008 Μολις με ειδοποιησε ο Καναδος οτι μετεφερε επιτυχως το firmware (U12 chip) στην καινουργια πλακετα. Συνολικο κοστος 100 δολλαρια περιπου με τα εξοδα αποστολης με USPS insured International.Μολις τον πληρωσω και οταν με το καλο λαβω πισω την πλακετα και την δοκιμασω θα σας πω πως πηγε και αν καταφερα κατι.
naz Φεβρουάριος 11, 2008 #55 Φεβρουάριος 11, 2008 Αρχική απάντηση από Daytime Dreamer [28-01-2008 14:41] στους WD πρεπει να αποκολησεις το Bios Chip απο την original (καμμενη) πλακετα και να το κολλησεις πανω σε μια συμβατη. Δεν υπαρχει περιπτωση να παιξουν αλλιως. Αντε να ειχες αγορασει 2 σκληρους μαζι την ιδια μερα και τυχαινε να ειναι ιδιοι ... μονο ετσι και αν ερθω εγω και σου πω οτι αγορασα δυο πανομοιοτυπους δισκους με διαφορα στην ημερομηνια παραγωγης κατα μια μερα και καηκανε ταυτοχρονα και οι δυο θα το πιστεψεις??? ψαχνω τωρα περα δωθε μπας και βρω παρομοιους,αλλα οι πιθανοτητες ειναι μηδαμηνες.......τρομαρα μου ηθελα και 16 cashe !
Daytime Dreamer Φεβρουάριος 12, 2008 Author #56 Φεβρουάριος 12, 2008 Καθολου μηδαμινες ... δες το αλλο thread του jpavly!
Daytime Dreamer Μάρτιος 1, 2008 Author #57 Μάρτιος 1, 2008 Μολις μου ηρθε η καινουργια πλακεταΘα την δοκιμασω αυριοΞερει κανεις αν πρεπει να βαλω και το πλαστικο αφρολεξ γιατι δεν μου επεστρεψε τιποτα τετοιο ο Καναδος και του ειχα στειλει το παλιο
LevelOne Μάρτιος 1, 2008 #59 Μάρτιος 1, 2008 Πιαιδια δεν ξέρω αν ειναι το σωστο thread, αλλα εχει φιλος εξωτερικο Maxtor 250GB ο οποιός του επεσε κατω και νεκρωσε. Τον εβγαλα εξω απο το κουτι αλλα μολις παει να παρει ρευμα, παει να γυρισει και μετα τιποτα... Σωνεται;
Daytime Dreamer Μάρτιος 2, 2008 Author #60 Μάρτιος 2, 2008 Ξεβιδωσε την πλακετα να δεις αν εσπασε τιποτα πουθενα. Αν ειναι οκ, τοτε ειναι θεμα μηχανικο .... δεν ξερω αν γινεται περα απο data retrieval εταιρειεςNaz, δεν την εχω δοκιμασει ακομα ... περιμενω να βρω ενα αφρολεξ ωστε να μην ακουμπαει η πλακετα πανω στο μεταλλικο του σκληρου, αν και δεν ξερω αν εχει σχεση (κανει κακο δηλαδη)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.