Jump to content

Βοηθεια - καπνος απο σκληρο!!!

Daytime Dreamer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μολις συνδεσα εναν σκληρο δισκο Western Digital 300GB ATA100 τον οποιο τον ειχα σε εξωτερικη θηκη και δεν επαιρνε μπροστα

ΤΟν συνδεσα μετα κανονικα πανω σε μια gigabyte DS4 965 και μετα απο λιγο αρχισε να βγαζει καπνους απο κατω

ΤΟ θεμα ειναι οτι εχω πολυ σημαντικα data εκει μεσα και πλεον απ'οτι ειδα σε πλαισιο και eshop δεν κυκλοφορει ο συγκεκριμενος

Ο κωδικος του ειναι αυτος

WD300JB - 00KFA0

DATE : 02 FEB 2006

DCM : HSCHCAJCA

Μπορω αν βρω εναν ακριβως ιδιο να αντικαταστησω την πλακετα τροφοδοσιας απο κατω?

Μπηκα στο site της www.tiktak.gr αλλα δεν ξερω τι γινεται απο τιμες και ποσο θα μου κοστισει κατι τετοιο

Οποιος γνωριζει κατι ας βοηθησει please ....

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

με το μαγικο κουμπακι της αναζητησης

(γιατι λιγη μαγεια ειναι απαραιτητη μαζι με το γιορτινο πνευμα)

θα βρεις απαντηση σε ολα.trust me εχει ξανασυζητηθει πολλες φορες:)

Υ.Γ.σημερα με επιασε το καλο πνευμα και βοηθαω ολους και ολα.εκμεταλλευθειτε το:p

Βασικά μπορείς να κάνεις θέμα και στη ζήτηση για πλακέτα. Νομίζω επίσης παίζει και thread του jpavly όπου ποστάρονται πλακέτες μελών του thelab που προσφέρουν.

Αν το φας το πακέτο και θες οπωσδήποτε να κάνεις δουλειά και με ασφάλεια, νομίζω ότι θα πρέπει να απευθυνθείς, στις εταιρίες που κάνουν ανάκτηση δεδομένων. Παίρνουν αρκετά, αλλά έχεις τα δεδομένα σου. Μπορεί να κάνεις καμιά ζημιά μόνος σου.

Αρχική απάντηση από Sektor

Αν το φας το πακέτο και θες οπωσδήποτε να κάνεις δουλειά και με ασφάλεια, νομίζω ότι θα πρέπει να απευθυνθείς, στις εταιρίες που κάνουν ανάκτηση δεδομένων. Παίρνουν αρκετά, αλλά έχεις τα δεδομένα σου. Μπορεί να κάνεις καμιά ζημιά μόνος σου.

Το θεμα ειναι οτι εχω αρχεια που δεν θελω να τα δει κανεις ... πολυ ευαισθητα προσωπικα δεδομενα.

Δεν καταφερα να βρω κατι που να πλησιαζει την περιπτωση μου greekfragma. Αν μπορεις Point me out to the right direction

Θα βαλω μια αγγελια ζητησης και ο θεος-βοηθος!

Τo thread του jpavly το ψαχνω ...

Τελικα αυτος ο σκληρος δεν κυκλοφορει πουθενα πλεον καινουργιος. Μονο δηλαδη μεταχειρισμενο αν βρω.

Παρομοια τυχη ειχε και ενας αλλος απο το adslgr

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=786332&postcount=97

Να ξαναδοκιμασω να τον βαλω μπροστα μετα απο τους καπνους που εβγαλε? Μηπως γινουν χειροτερα τα πραγματα? Δεν εχω ιδεα παιδες ...

Υπαρχει καποιος εδω μεσα που να εχει κανει αλλαγη πλακετας σε σκληρο? Χρειαζεται ακριβως η ιδια πλακετα η μπορει να μπει και πλακετα απο αλλης μαρκας σκληρο?

Αρχική απάντηση από Daytime Dreamer

Το θεμα ειναι οτι εχω αρχεια που δεν θελω να τα δει κανεις ... πολυ ευαισθητα προσωπικα δεδομενα.

Αχ... Σε καταλαβαίνω. Εγώ αγόρασα έναν Lacie 500GB εξωτερικό αντέγραψα τα πάντα που είχα και τον έβαλα στο συρτάρι μου.

Αν το θέμα σου δεν είναι το οικονομικό και απλά φοβάσαι μη γίνουν υποκλοπές στα δεδομένα σου, θα σου έλεγα να μη φοβάσαι. Ξέρεις τι βλέπουν τα ματάκια τους???

Αρχική απάντηση από Sektor

Αχ... Σε καταλαβαίνω. Εγώ αγόρασα έναν Lacie 500GB εξωτερικό αντέγραψα τα πάντα που είχα και τον έβαλα στο συρτάρι μου.

Αν το θέμα σου δεν είναι το οικονομικό και απλά φοβάσαι μη γίνουν υποκλοπές στα δεδομένα σου, θα σου έλεγα να μη φοβάσαι. Ξέρεις τι βλέπουν τα ματάκια τους???

Και ο θεος ο ιδιος να κατεβει και να μου πει να μην φοβαμαι παλι θα ειχα τις αμφιβολιες μου. Σκεψου οτι ειναι πραγματα τα οποια δεν με παιρνει ουτε στο ελαχιστο να τα εκμεταλευτει καποιος. Και δεν μιλαω για γυμνες φωτο της κοπελας μου η τιποτα τετοιο. Μιλαμε για κωδικους ασφαλειας σε διαφορους τομεις ... τετοια πραγματα

Η πλακέτα θα πρέπει να είναι από το ίδιο ακριβώς μοντέλο.

Ρίξε και μια ματιά εδώ και γενικά σε όλο το σάιτ, καθώς απ'ότι φαίνεται είναι εξειδικευμένο.

Αρχική απάντηση από deninho

Η πλακέτα θα πρέπει να είναι από το ίδιο ακριβώς μοντέλο.

Ρίξε και μια ματιά εδώ και γενικά σε όλο το σάιτ, καθώς απ'ότι φαίνεται είναι εξειδικευμένο.

Ακομα και ημερομηνια κατασκευης? Kαι το DCM να ειναι ιδιο? (BIOS Revision νομιζω ειναι αυτο)

τον ξαναεβαλα επανω σε μια μητρικη και δεν ακουγεται τιποτα απο τον σκληρο ... απολυτη ησυχια ... μονο η πλακετα ζεσταινεται υπερβολικα στο κεντρο της ...κατω απο το μοτερ νομιζω ...

Καλημέρες :D

Λεπόν, το thread είναι τούτο http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=33657 αλλά δυστυχώς πέρα από μένα, κανείς άλλος δεν έδωσε πλακέτες. Έχω και κανά δυο άλλες, αλλά δεν έχω συμπληρώσει, δεν σου κάνουν πάντως είναι για μικρούς WD :(

Αν δεις εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=342103#post342103 Wizzy είχε 4 WD 400άρηδες, ίσως έχει κάτι ακόμα και ταιριάζει ;)

Στείλε ένα ΠΜ και στον Mortisboy πιο κάτω, κάααατι παραπάνω ξέρει.

Καλημερα ... οσο γινεται δηλαδη

Αυτα εδω ειναι για μια ακομη φορα τα specs του σκληρου μου

MDL : WD3000jb - 00KFA0

DATE : 02 FEB 2006

DCM : HSCHCAJCA

2060-701314-002 Rev A

Απ'οτι εκανα research ολο το βραδυ μεχρι τις 8 το πρωι καταλαβα οτι πρεπει οποια πλακετα και να βρει καποιος, να κανει de-solder και solder ξανα το bios chip (U12) απο την παλια στην χαλασμενη πλακετα

Δειτε εδω

http://forum.hddguru.com/hard-disk-drives-repair-and-data-recovery-f1/please-help-identify-fried-pcb-wd3200jb-00kfa0-any-comment-t8137.html

Ειναι το chip πανω στο "4" απο το watermark "dav34"

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.