redbighunter Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2008 τι είναι η οπτική ίνα και ποιά η χρήση της? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιανουάριος 1, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2008 η οπτικη ινα ειναι το μεσο που συνεργαζεταιγια τη διαμεταγωγη δεδομενων με μορφη φωτεινων παλμωνσε ενα πλαστικο/γυαλινο/κραμα καλωδιου.η οπτικη ινα μεταφερει πολυ περισοτερη πληροφοριααπο ενα συμβατικο χαλκινο και επισης δεν επηρεαζεταιαπο ηλεκτρομαγνητικα πεδια.http://www.ultrafiberoptic.com/images/fiber-optic-fiber.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaman327 Ιανουάριος 1, 2008 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2008 Επίσης διακρίνονται σε πολύτροπες (multi mode) και μονότροπες (single mode). Οι απώλειες σήματος στην μετάδοση μέσω οπτικής ίνας είναι μηδαμηνές όπως επίσης και η εξασθένηση του αρχικού σήματος λόγο της χιλιομετρικής απόστασης.Διαφορές πολύτροπης - μονότροπης:Πολύτροπη:Ονομάζεται η οπτική ίνα από όπου μπορούν να μεταδοθούν περισσότερα του ενός ηλεκτρομαγνητικά κύμματα,γνωστά και ώς ακτίνες φωτός. Αυτού του τύπου οι οπτικές ίνες έχουν πυρήνα μεγάλυτερων διαστάσεων από την μονότροπη και είναι κατάλληλη για μικρά δίκτυα κάλυψης μικρών αποστάσεων Μονότροπη: Έχει την δυνατότητα να μεταδόσει μεγαλύτερo όγκο πληροφορίας και μπορεί να κρατήσει σταθερό το αρχικο σήμα για πολλά χιλιόμετρα και για αυτό το λόγο έχει μικρότερη εξασθένηση σήματος από την πολύτροπη Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιανουάριος 2, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2008 Και για να συμπληρώσω και εγώ το κατιτίς μου... Χρησιμοποιείται κυρίως σε μεγάλα επαγγελματικά δίκτυα επικοινωνιών (π.χ. ΟΤΕ), σε εταιρικά δίκτυα όταν πρέπει να καλύψει μεγάλες αποστάσεις (π.χ. εργοστάσια) κλπ. Σε οικιακές χρήσεις την συναντάμε συνήθως σε συστήματα home cinema, σύνδεση ραδιοενισχυτή με dvd player ή htpc. Καλή χρονιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιανουάριος 2, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2008 λολ γιατι κατι μου λεει οτι και οι 3 μεταφρασαμε τις τρεις πρωτες αναζητησεις απο το google? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιανουάριος 2, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2008 Αρχική απάντηση από Zarras λολ γιατι κατι μου λεει οτι και οι 3 μεταφρασαμε τις τρεις πρωτες αναζητησεις απο το google? ΑΑΑΑΑΑ, όλα κι όλα :) Εγώ τα έβγαλα 100% από το μυαλό μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.