HuLuVuZ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δε ξέρω αν καταλάβατε και πολλά από τον τίτλο αλλά δε μου ήρθε κάτι καλύτερο.Οι απορίες μου είναι οι εξής.1. Έχω ένα laptop (vista home premium)με κάρτα ασύρματου δικτίου και ένα desktop χωρίς (xp μάλλον home edtion). Τι χρειάζεται (hardware + software + διαδικασίες) για να τα συνδέσω ασύρματα. (Με καλώδιο ξέρω πάνω κάτω τη διαδικασία,απλώς θέλω να μάθω τι παίζει με το ασύρματο).2. Έχω σύνδεση internet 2mbs και θέλω να τη μοιράσω στα παραπάνω pc (ασύρματα ή ενσύρματα) Για ατελείωτω on line gamin. Server το laptop. Thanks εκ των προτέρων
downfoot Δεκέμβριος 31, 2007 #2 Δεκέμβριος 31, 2007 Για αρχή, από hardware θες σίγουρα μία ασύρματη κάρτα δικτύου για το desktop pc κι αν θες να συνδέσεις και το internet ασύρματα (αυτό κατάλαβα από τα λεγόμενα σου) τότε θα χρειαστείς και 1 ασύρματο modem-router εφόσον δεν έχεις ήδη.
jogi Δεκέμβριος 31, 2007 #3 Δεκέμβριος 31, 2007 Βασικά εξαρτάτε τι modem εχεις..... Αν το modem εχει switch + wireless τότε δεν χρειαζεσαι να αγορασεις τίποτα (ούτε το access point), εισαι ετοιμος (συνδέεις το desktop στο switch, το λαπτοπ στο wireless και καθαρισες - ολοι εχουν ίντερνετ και μιλανε μεταξύ τους). Aν το modem εχει switch αλλα οχι wireless, τοτε συνδέεις ενα access point στο switch - modem, το desktop μεσω καλωδίου στο switch και το λαπτοπ ασύρματα.Τελος αν εχεις USB modem η πιο απλή λύση ειναι να αγοράσεις ενα wireless modem. Απο λεφτά μια η αλλη θα σου έρθει και δεν χρειαζετε να εχεις πχ το desktop αναμένο για να μοιράζει το internet στο λαπτοπ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.