Jump to content

SSD 1.8'' ποιον να πάρω :) ;

Vatos_locos

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά τι μου κάνετε :p ?

καλή μας χρονιά κιόλας...

λοιπων στο ψητό

έχω ένα λαπτοπάκι 13άρι και ο δίσκος του αρχίζει να κάνει κλικ κλικ συνέχεια

και λέω αφού θα πάρω άλλον να του βάλω ssd

το θέμα είναι δεν ξέρω τι παίζει πια με τους ssd γιατί το παράτησα το θέμα και θέλω λίγο σπρώξιμο τώρα

λοιπών το λάπτοπ φόραει αυτόν τον δίσκο τώρα

http://sdd.toshiba.com/main.aspx?Path=StorageSolutions/PCNotebookHardDrives/MK1235GSL/MK1235GSLSpecifications

και είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους 2

http://www.memoryc.com/products/description/64GB_RunCore_PRO_IV_1_8-micro_SATA_Solid_State_Drive_SSD/index.html

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200012244

ICH9M AHCI mode μόνο.

το θέμα μου είναι

ο runcore αν και λίγο πιο αργός δεν ξέρω αν υποστηρίζει trim αλλά έχει μια εξωτερική θήκη και θα τα κάνω όλα πιο εύκολα

o kingston είναι 10Mb πιο γρήγορος στης εγγραφές ( θεοριτικά γιατί στην πράξη δεν ξέρω κανένας από τους δυο τι κάνουν ) έχει trim

θα είναι λίγο πιο ζόρικο το clone και είναι και λίγο πιο ακριβός γιατί τον runcore θα μου έρθει χωρίς τον φπα κάπου στα 120€

αξίζει τα παραπάνω λεφτά ο kingston με τα πολλά ; μιας και το λάπτοπάκι δεν παίζει να αξιοποιήσει κανένα από τους δύο φουλ...

για δώστε φώτα τώρα :)

επίσης ξέρω οτι το acronis αν κάνεις clone δίσκο με bad sectors τα γράφει και στον καινούριο

και ο δικός μου έχει ήδη 640 bad secteros

πως θα τον κάνω clone στον ssd και να δουλέψει σωστά ;

υπάρχει λύση σε αυτό ή πάω για φορματ ;

πριν φτασουμε να απαντησουμε στα αλλα ερωτηματα, εχεις προσεξει οτι ο δισκος που εχεις τωρα ειναι sata rev3 και αυτοι που σκεφτεσαι να αγορασεις εχουν MicroSata;;;

Με βάση αυτό και αυτό μπορείς να δεις ότι:

1.)Ο runcore φαίνεται να έχει υποστήριξη trim αρκεί να έχει τουλάχιστον το FW 1819 ή κάποιο νεότερο.

2.)Ο Kingston φαίνεται να δίνει μεγαλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης & εγγραφής στα μεγάλα αρχεία ενώ στα μικρά αρχεία φαίνεται πως ο runcore έχει λίγο καλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης και ο kingston καλύτερες εγγραφές - αυτά με βάση τα benchmarks που παραθέτω παραπάνω.Βέβαια έχουν δοκιμαστεί σε διαφορετικά μηχανήματα ο καθένας με διαφορετικούς sata controllers, κλπ οπότε δεν είναι και τόσο έγγυρη η σύγκριση.

Αρκετά καλύτερες επιδόσεις(σε ταχύτητες ανάγνωσης & εγγραφής μικρών αρχείων περισσότερο) από τα 2 παραπάνω drives έχει φυσικά αυτός αλλά έχει εξίσου τσιμπημένη τιμή :p

Από τους 2 πρώτους(runcore & kingston) θα επέλεγα τον kingston επειδή δεν έχω ακούσει/ψάξει τίποτα για τους runcore :p

Γενικά πάντως δεν διαφέρουν τρελά σε επιδόσεις..

Επίσης δεν ξέρω τι παίζει με την πολιτική αντικατάστασης των 2 εταιριών σε περίπτωση που έχει ή πάθει κάτι το drive αλλά υποθέτω για τον kingston πως αν έχει κάποιο πρόβλημα θα τον αντικαταστήσουν με κάποιο καινούργιο drive..

Όσο αφορά τον κλώνο δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά νομίζω θα ήταν καλύτερα να κάνεις ένα clean install από την αρχή..

ελπίζω να βοήθησα..

no way δεν δίνω τόσα για το vertex :p βάζω άλλα τόσα και παίρνω καινούριο λαπτοπ :p

και ούτως η άλλος το laptop δεν πρόκειται να καταφέρει να τους δουλέψει σωστά τους δίσκους ώστε να πιάσουν σοβαρές ταχύτητες

στο μυαλό μου όλοι το ίδιο θα παίζουν αλλά είπα να ρωτήσω

thanks όμως για το search γιατί ότι έψαχνα για τον runcore δεν έβγαζα άκρη αν και αυτός είναι ZIF αλλά είναι πάνω σε converter συνήθως από sata

και έτσι όπως τα βλέπω μάλλον για τον runcore πάω

Μια χαρά είναι ο ich9...σίγουρα δεν θα πιάσει το drive τις επιδόσεις που θα έπιανε πάνω σε έναν ich10 αλλά και πάλι σε σχέση με τον μηχανικο στις 4,200 που είχες θα υπάρξει μεγάλη διαφορά..προσωπικά έχω δουλέψει έναν x25-m 80GB πάνω σε ένα laptop που φοράει τον ich7 και ήταν η μέρα με την νύχτα :D

τον αγόρασα από Memoryc.com 125 ευρώ σε λιγότερο από 24ώρες ήταν Ελλάδα :o

πλήρωσα 13 ευρώ μεταφορικά βέβαια αλλά έπρεπε να έχω δίσκο

Καλούτσικος είναι σόρρυ αλλά δεν τον έβαλα σε windows να δω benchmarks

screenshotda.png

12012011442.jpg

12012011441.jpg

μπά :p linux στο λαπτοπάκι μια χαρά είναι και πάει σφαίρα με ssd σε ext4 απλά πρέπει να κλείνουμε το journaling για να μην γράφει συνέχεια πάνω του

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.