Jump to content

Q6600 και υδρόψυξη

Thodoris21

Recommended Posts

Στα 3600 είσαι είδη αν κρίνω από την υπογραφή σου? άρα με νέρο 4 με 4.2 σε βλέπω. πάντως στην πράξη δεν θα δεις και τεράστια διαφορά. αλλά πώς να το κάνουμε... άλλο πράγμα να γράφει 4 και άλλο 3και κάτι ghz....

όσον αφορά την ψύξη θα σου πρότεινα τουλάχιστον το ψυγείο σου να είναι 2χ12. αν δώσεις μόνο στην cpu τότε από αντλία δεν χρειάζεσαι κάτι ακριβό. στα 500λίτρα κάλα θα είναι πιστεύω....για μπλόκ τωρα....εγώ θα έδινα μια 60αρα γιούργια...

Όχι δεν αξίζει με τίποτα... αν είσαι στα 3.6 ήδη κάνε μια υπομονή μέχρι το καλοκαιράκι να δεις τι παίζει... αν τότε τα idle temps σου τα βλέπεις ψηλά το συζητάς... φίλα τα λεφτά σου αυτή τη στιγμή φίλε.

Αρχική απάντηση από BlueChris [Σήμερα, στις 02:06]

Όχι δεν αξίζει με τίποτα... αν είσαι στα 3.6 ήδη κάνε μια υπομονή μέχρι το καλοκαιράκι να δεις τι παίζει... αν τότε τα idle temps σου τα βλέπεις ψηλά το συζητάς... φίλα τα λεφτά σου αυτή τη στιγμή φίλε.

Μια απο τα ιδια και απο μένα... οπως λεει και ο bluechris το καλοκαίρι θα δεις τι χρειάζεσαι...τωρα τον χειμώνα και με βεντάλια να τον εχεις στα 3,6 μια χαρα θερμοκρασίες θα ανεβάσει...

Ρε παιδιά δεν είναι ότι έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες ούτε τώρα ούτε το καλοκαίρι είχα!Αλλά σκέφτομαι για υδρόψυξη μήπως μπορούσα να κλοκάρω πιο πάνω από τα 3800 που μπορώ τώρα!

Οκ θα κλοκάρεις... αλλά αξίζει να δώσεις κάνα 250άρι (γιατί τόσα θα δώσεις για να κάνεις καλή δουλειά ισάξια του αέρα που είσαι τώρα) για να πάρεις 200-300mhz? Οκ με νεράκι θα πας και 4.2gz και 4.4gz ίσως όπως πολλοί πήγαμε εδώ μέσα... οκ σέβομαι τη τρέλα σου να κλοκάρεις απλά στο τέλος τέλος πετάμε λεφτά που αν τα καλοσκεφτούμε τα ψιλοκλαίμε... βέβαια το νεράκι θα είναι καλύτερα και για τη ζωή της cpu σου.

Γνώμη μου είναι να βάλεις νεράκι περισσότερο για καμιά κάρτα οθόνης να την κλοκάρεις στο τέρμα με ρεύματα και έτσι .. παρά στη CPU...

Έρχονται και οι Penrin να τους δούμε σοβαρά και αυτούς εμείς οι απλοί χρήστες δηλαδή γιατί ότι review έχει κυκλοφορήσει φαίνονται όλα πολύ όμορφα και πολύ καλά και κρατάω τις πισινές μου εγώ προσωπικά.

θα σου προτεινα να βαλεις νερο σαν μια αναβαθμιση που θα την εχεις σε ολα τα χρονια λειτουργιας του υπολογιστη σου ασχετως hardware.

φτιαξε μια καλη για cpu-vga,ετσι ωστε να την εχεις for ever,οτι και να βαλεις πανω..

μπορει να παιδευτεις λιγο στην αρχη μεχρι να στησεις,αλλα το αποτελεσμα θα σε δικαιωσει..

ετσι ημουν κι εγω διστακτικος πολυ,αλλα σε αερα δεν ξαναγυριζω..

για μενα αξιζει γιατι ειναι κατι που θα σε κανει και να ασχοληθεις περισσοτερο, και θα δωσει παραπανω χρονια στο cpu σου απο θεμα θερμοκρασιας , και 8α σου μεινει οτι και αν αλλαξεις ...

εγω δε μπορω να καταλαβω πως λετε οτι θα παει 4,2 - 4,4

Με τι κρητιρια δηλαδη ; Αν θελει να βαλει υδροψυξη μονο για να δει ποσο θα ανεβει , γνωμη μου ειναι ας τον βγαλει στο μπαλκονι και να δει συμπεριφορα..

Εγω προσωπικα 4γιγα επιανα με αερα αλλα με νερο δεν πηγα παραπανω ,οχι λογω θερμοκρασιων αλλα λογω fsb

Αυτό το θα σου μείνει ότι και να αλλάξεις το φοβάμαι...

το λέω αυτό γιατί βλέπω πολλούς να αλλάζουν μπλοκ λόγω ασυμβατότητας

να βάζουν πιο μεγάλο ψυγείο επειδή αυτό δεν τραβάει πια κ.ο.κ.

Έχω άδικο;

Αρχική απάντηση από Spyrus

Αυτό το θα σου μείνει ότι και να αλλάξεις το φοβάμαι...

το λέω αυτό γιατί βλέπω πολλούς να αλλάζουν μπλοκ λόγω ασυμβατότητας

να βάζουν πιο μεγάλο ψυγείο επειδή αυτό δεν τραβάει πια κ.ο.κ.

Έχω άδικο;

ε κοιτα γι`αυτο λεω να φτιαξει μια καλη υδροψυξη,γιατι αν παρει μια αντλια 400lt/h και ενα μονο ψυγειακι και θελει να ψυχει cpu-vga-chipset κλπ κλπ,λογικο ειναι να μην τραβανε...οποτε,αλλαγη..

εγω με το fuzion-MCW60-MCP655-NexXxos xtreme 3πλο ψυγειο δεν εχω κανενα θεμα οτι και να ειχα πανω..

Αρχική απάντηση από Thodoris21

Μιας και έχω το Blitz και έχει δικό του water block για το chipset γλιτώνουμε και απο εκεί κάποια !Και ξαναρωτάω αξίζει για να ανεβάσω πιο πολύ τον Q6600 ή όχι?

τι ερωτηση ειναι αυτη βρε θοδωρη? μονο εσυ μπορεις να απαντησεις

Λογικα θα ανεβει οπως σου γραφουν και πιο πανω.. Για υδροψυξη επεξργαστη θες οπως σου γραφει και ο giorgos th. γυρω στα 200 ευρω χωρις να υπολογιζουμε chipset block οποτε δεν γλυτωνεις κατι.. Με το hardware που εχεις και νερακι μπορεις να πας πιο ψηλα τον quad σου..

Συν οτι η υδροψυξη ειναι μια λυση περισσότερο αθόρυβη και σου μένει και για setups του μελλοντος.. Εγω ψηφιζω παντως υδροψυξη!!! :) Αν δεις στην υπογραφη μου και τα δυο υδροψυκτα ειναι.. ;) Αερόψυξη λεει μόνο για low end PCs ή πολυ ελαφρα υπερχρονισμενα..

Οκ πείστηκα!!!Λοιπόν προτείνετε μου μια custom υδρόψυξη...κομπλέ (να συμπεριλαμβάνονται ρακόρ,σωλήνες,ανεμιστήρες και σφιχτήρες)

Α και κάτι άλλο.Το ιδανικότερο θα ήταν να μπει μέσα στο κουτί ή έξω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.