Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ DUAL CHANNEL

sifmakis

Recommended Posts

Γεια σας και απο εμενα

Λοιπόν : το σύστημα μου είναι Pentium D 2.8 , motherboard msi P31 Neo ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523594 ) , και 2 μνήμες oem (twinmoss είναι τα τζιπάκια τους ) 2x1gb PC 6400 800MHZ Dual channel (

http://www.twinmos.com/dram/dram_p_dt_dual_ddr2_800.htm ) .

To πρόβλημα μου είναι το εξής : δεν ξέρω αν οι μνήμες δουλεύουν dual .

Οι μνήμες είναι τοποθετημένες σε ένα πράσινο και ένα πορτοκαλί σλοτ , αν τις βάλω σε ίδιου χρώματος σλοτ δεν ξεκινάει καθόλου (δεν δίνει καθόλου σήμα στην κάρτα γραφικών ) τις έχω δοκιμάσει τις μνήμες και μια μια και δουλεύουν , και στα windows αναγνωρίζονται κανονικά ως 2 gb .

Πρέπει να πειράξω κάποια ρύθμιση από το bios ?

Η φωτογραφία είναι από το cpu-z

post-8593-1416073320,9955_thumb.jpg

Κανονικά πρέπει να τις βάζεις πάντα στις ίδιες χρώματως θύρες γιατί αλιώς δεν σου τις αναγνωρίζει και τις δύο όπως βλέπεις και μόνος σου... Δοκίμασε να δείς αν λειτουργούν και οι δύο θύρες για τις μνήμες γιατί μπορεί να έχει χαλάσει η μητρική!

Αρχική απάντηση από bkbilly

Κανονικά πρέπει να τις βάζεις πάντα στις ίδιες χρώματως θύρες γιατί αλιώς δεν σου τις αναγνωρίζει και τις δύο όπως βλέπεις και μόνος σου... Δοκίμασε να δείς αν λειτουργούν και οι δύο θύρες για τις μνήμες γιατί μπορεί να έχει χαλάσει η μητρική!

Τις εχω δοκιμασει μια μια σε ολα τα σλοτ της μητρικης και λειτουργουν κανονικα ! στο ιδιο χρωμα ομως ουτε που ξεκιναει !!

Κάνε ένα cmos γιατί παίζει να είσαι με διαιρέτη και βάλε μετά τις μνήμες.

Επίσης αν δε δουλέψει αυτό τότε μπες με τη μία μόνο μνήμη πάνω,

στο βιος δώσε +0.2 από τη μαμά τάση στις μνήμες vdimm/dram (2 βολτ δηλαδή)

και στο northbridge/nb/mch δώσε + 0.2 πάλι τάση μήπως ζορίζεται ο controller.

Mετά από τις αλλαγές βάλε και το δεύτερο dimm στου ιδιόυ χρωματος σλοτ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.