DarkSaga Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2007 πρέπει να ξεφορτ΄σωσω τους δίσκους και θα με ενδιέφερε να το κάνω με τρόπο που να μη χάσω δεδομένα. δουλευει κανείς Dual/Double Layer δισκάκια? να προτιμήσω κάτι? να αποφύγω κάτι άλλο? πρώτο κριτήριο η αντοχή στο χρόνο δεύτερο η τιμή
junior-21- Δεκέμβριος 27, 2007 #2 Δεκέμβριος 27, 2007 Τα double layer δεν τα χρησιμοποιώ καιρό. Μια χαρά όμως διαβάζονται απόλα τα σύγχρονα players. Από public στο Σύνταγμα πήρα philips δεκάδα στα 14,2 euro 2.4X
μανος1980 Δεκέμβριος 27, 2007 #3 Δεκέμβριος 27, 2007 Φίλε αυτό που ρώτησες έχει πίσω μεγάλο backround.Συνοπτικά όλες οι μάρκες δεν φτιάχνουν τα δισκάκια τους μόνοι τους, σε δικάτους εργοστάσια, αλλά τα δίνουν σε τρίτους κατασκευαστές αγνοόντας την ποιότητα.Επομένως τα δισκάκια που παίρνουμε είτε single ειτε dual layer, πρέπει να τα τσεκάρουμε απο το id τους το οποίο διαβάζεται απο αρκετά προγράματα, όπως nero speed.Υπάρχουν δε, εξιδεικευμένα site π[ου ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το θέμα,Τα philips και συγκεκριμένα τα dual layer είναι απο τα χειρότερα αφού δίνονται σε κατασκευαστές στην ινδία.Για να μην μακρυγορήσω, αν θές τα καλύτερα που υπάρχουν θα πάρεις είτε ricoh dual layer japan made και printable (απο diskimpex) ή τα verbatim τα +R (απο στοά).ΑυτάΥ.Σ: Πάλι, έχει σημασία η ταχύτητα εγγραφής καθώς και το drive που χρησιμοποιείς. Τα καινούργια drive αρέσκονται σε ταχύτηες εγγραφής μεγαλύτερη απο τα παλία drive. 8X είναι απο τις καλύτερες ταχύτητες, συχνά εώς πάντα καλύτερης ποιότητας απο ότι 4Χ.
JimmyFox Δεκέμβριος 27, 2007 #4 Δεκέμβριος 27, 2007 Χρησιμοποιώ TDK και Philips 2,4x χωρίς πρόβλημα.Έχω κάψει γύρω στα 20 δισκάκια και όλα παίζουν μια χαρά. Σε LG 4163B.
junior-21- Δεκέμβριος 27, 2007 #5 Δεκέμβριος 27, 2007 Aν είναι να δώσω 4 ευρώ το δισκάκι, αγοράζω σκληρό δίσκο καλύτερα...
JimmyFox Δεκέμβριος 27, 2007 #6 Δεκέμβριος 27, 2007 Αυτό πάλι πως προκύπτει? Δεν έχω δώσει πάνω από 2 το δισκάκι. Και είναι ότι καλύτερο για games και ταινίες. Γιατί να γεμίζεις σκληρούς?
junior-21- Δεκέμβριος 27, 2007 #7 Δεκέμβριος 27, 2007 Mα στα 1,4 euro που το πήρα είναι must. Αλλά επειδή π.χ. τα verbatim είναι πολύ ακριβά ακόμα (verbatim = the best :worship: ), λέω ότι δεν αξίζει να τα χρυσοπληρώσεις, αλλιώς πας σε σκληρό καλύτερα...
CrazyAnt1416003257 Δεκέμβριος 27, 2007 #8 Δεκέμβριος 27, 2007 εγω παντως χρησημοποιω τα Tayo Yunden,αλλα δεν εχω παρει ποτε Dual Layerτα βρισκω εξαλλου πολυ ακριβα.Αν 8ελεις να παρεις back up δεν νομιζω οτι αξιζουν τα dual layer.απλα 8α εχεισ μερικα δισκακια παραπανω αν χρησημοποιησεις τα single αλλα με υπερβολικα χαμηλωτερο κοστος κτησης
DarkSaga Δεκέμβριος 27, 2007 Author #9 Δεκέμβριος 27, 2007 μεγάλες ποσότητες δεν αξίζει να τις βάζεις σε 4,7G βρίσκεσαι με τόσα δισκάκια που δεν ξέρεις μετά τι έχεις που..έχει δοκιμάσει κανείς απο εσας που γράφεται να δανείσει ήνα διαβάσει το δισκάκι σε άλλο drive απο το εγγραφής?απο αντοχή στο χρόνο τι λένε?κανείς δεν έχει βρει δισκάκι που να μη διαβάζεται?
argirisxt Δεκέμβριος 28, 2007 #10 Δεκέμβριος 28, 2007 εγω παντως εχω γραψει 2 DVD DL + 2.4 philips 1.3E το κομμάτι και δεν είχα κανένα προβλημα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.